Mamici de zmeurici de iulie - august 2009 - 6
Raspunsuri - Pagina 3
Motana spune:
Citisem si eu ca nu e voie ficatei. Vai fetelor, tot atatea lucruri "noi" mai apar.. ca nu e voie calciu, ok, nu ficatei, acuma ca nu morcovi tot ca au multa vitamina A. Eu zic asa.... de ex daca bei mult lapte mananci branza etc... astea care au mult Ca... ce o fi asa rau? Cred ca lumea se dispera prea tare, sincer... toate sunt valabile cand e vorba DE EXCES si noi ne ingrijoram imediat ca am mancat o bucatica de una sau alta. Da inainte cum de ieseau bebei bine merci si mancau femeile la sat numai lapte, iaurt, branza oua si de toate? Nu dati cu pietre, nu ca nu apreciez era moderna, dar chiar cred ca avem tendinta sa cadem in cealalta extrema.
Plus ca si Ca se fixeaza doar daca iei si vit D si din ce consumi doar o parte se asimileaza. Am pus faza asta ca eu am luat niste pastile anti-aciditate gen Rennie si am citit ca nu e bine pentru tocmai din cauza calciului.
O saptamana super tuturor!
8+
claudet79 spune:
Buna!
Desi am aflat vineri(5.12) ca o sa avem un sunt inca in faza aceea , in care totul pare ireal de frumos.Dar cand am senzatia ca visez ma uit pe ecografie ca sa ma conving pentru a N oara, ca nu este un vis.
Acum avem 7+ si suntem in faza ``normala`` in care apar insomniile, starile de voma, dureri de cap etc. dar suntem foarte fericiti
Rallu spune:
MOtana
Exact asta am incercat sa spun si eu ieri: e o aberatie sa incepi sa interzici in stanga si in dreapta.
Si eu incepusem sa citesc dar m-am oprit nedumerita...nu intelegeam ce au oamenii aia cu rosiile, ficateii, morcovii, etc...chestii sanatoase si recomandabile in general.
Am ramas surprinsa ce lista lunga de alimente "interzise" se vehiculeaza si lista asta se mareste pe zi ce trece in momentul in care ii da unuia prin cap alta traznaie.
In final n-o sa ne mai deosebim de bolnavii de hepatita, de exemplu, care tin un regim sever.
Pe cuvant de onoare ca la facultate, la orele de Obstetrica-Ginecologie nu-ti preda nimeni lista aia...si nici in carte nu era trecuta pe nicaieri ca fiind un fel de "biblie" a gravidei.
Asta "surprinzator" pt. ca la Pediatrie esti obligat sa inveti o tona de alimente permise/interzise la bebelusi de la 0 la 1 an. Deci daca chiar este considerat important se preda si "gastronomia"...daca nu...nu.
Incetati sa va mai culpabilizati aiurea.
N-o sa vi se intample nimic, indiferent ce mancati, cu conditia ca alimentele sa fi fost proaspete si cu toate certificatele in regula (ma refer mai ales la carne) si sa nu faceti exces de un anumit aliment.
O alimentatie variata si santoasa este cheia "succesului" ca sa zic asa...indiferent daca contine intamplator si niste ficatei, un morcov, niste rosii sau o gura de cafea.
"Nu conteaza ce ti se intampla in viata ci conteaza cum reactionezi la tot ceea ce ti se intampla."
Atat e de mare burtica10+
Asa arat eu acum
ingulea spune:
Buna fetelor!!!!! Ne primiti si pe noi in clubul vostru? suntem in 2 5 saptamana de sarcina....emotiile sunt enorme....nici pana acum nu-mi vina sa cred ca in burtica mea este cine
ingulea spune:
scuuze de mica greseala...nu stiu de unde a aparut cifra 2.....concretizez ca sunte in a 5 saptamana
monica2008 spune:
buna fetelor .eu nu mai stiu ce sa mananac at rosiinu,morcov nu,at ce putem manca nu au spus sanatos?ca doar nu mancam 1kg de morcovi sau rosii la zi.aici au spus sa nu mananc carne cruda si fructe si legume nespalate in rest de toate.stiti ceva de sora lui carmen?9+
andreea_1979 spune:
Buna dimineata mamici de zmeurici ! Buburuza 2008 ma bucur ca ti-au iesit analizele in limite normale . Si mie mi-a dat o lista intreaga ! A mai facut careva din voi testul Hiv/ Sida si VDRL ? Va pup pe toate ! si bebe 7+
miki-miki spune:
Eu astazi schimbai semnatura.
Fetelor, eu chiar nu mai stiu ce sa mananc. Lapte ok, dar cu ce? Salam nu ai voie, branza topita nu ai voie, unt nu am eu voie pt ca am colesterolul mare... Cu ce beau laptele?
De ficatei am citit ca unul pe sapt e ok dar eu am mancat 3 zile la rand.Azi noapte am visat urat , imi fac griji dc nu cumva i-am facut ceva lui bb , m-am perpelit toata noaptea . Morcovii cica ar fi OK ca au un alt tip de vitamina A, au betacaroten care duce la creearea vit A in organism. Dar rosii de ce nu avem voie ca si din alea am mancat.
Alta chestie, voi va vopsiti abia dupa ce treceti de trim I? Mie mi se vad rau firele albe si parca sunt baba Dochia acum de sarbatori.
www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!
Miki 8+
adrianafedorca spune:
neata...
hai ca p-asta cu morcovii nu o stiam...dar mi se pare o aberatie , de ficatei auzisem si eu la prima sarcina...dar eu am mancat cand am avut chef, de fapt eu am mancat de toate la prima sarcina....cu masura e drept...doar la dulciuri n-am avut masura
Adriana mamica de Cezarica (23 aprilie2005) si minunea din burtica 9+
"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte." Michael Levine
"A muri inseamna de fapt a te muta intr-o stea." Octavian Paler