Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (51)
Raspunsuri - Pagina 10
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lorich/Lorich.jpg)
Lorich spune:
Neata. Vreme mizerabila. De somn
Conspect pe scurt:
Alra
Chinabulina felicitari pentru noaptea buna!
Daria_Ioana, Nicole am vazut poze frumoase... copilasi minunati
Cleo am printat la Tzuchi2, pe la ASE pe A3, lucioasa, insa am avut noroc ca mi-a facut o tipa de acolo draguta foc si backgroundul, cica regula e ca nu-l fac, dar n-a lasat-o inima ... Aveti grija cele care faceti in wondershare si printati in A3, la mine se vedeau cumva A4, nu stiu era poza pe centru foii A3, mi le-a aranjat tot tipa draguta in Corel Draw.
Adriana, fetele cu intalnirea, noi nu vom veni de data asta, o sa fim cu sau dupa vaccin, maraitzi, vedem noi cum facem sa nu o ratam pe urmatoarea. Si asteptam cu nerabdare pozici cu craciunei si craciunitze!
Anca welcome back ce baiat papacios ai acolo!
Lori, mami de Robert din 9.06.2008
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lorich/Lorich.jpg)
Lorich spune:
Citat: |
citat din mesajul lui almyga buna dimineata...mai primiti un bebe mic? ![]() |
Cum sa nu primim? Bine ai venit la mladite si mugurasi!
![](floare.gif)
![](floare.gif)
Spune-ne mai multe despre bebe mic al tau si mai scrie repede 5 mesaje sa scapi de moterare sa te vada toata lumea in timp real.
Lori, mami de Robert din 9.06.2008
![](images/user_woman.png)
cleo78 spune:
fetelor, vb de febra. Multumim inca nu am avut parte de asha ceva. Dar pt ca si Iasmina, si Edvin au tras cu mucii, am cerut parerea pediatrei despre primele simptome si cum sa intervenim. Si mi-a zis asha:
-temp luata rectal, cand depasheshte 38, (cica nu e f. mare ca se scad 0.5 luata rectal)- sunat la dr si luat masuri: si mi-a recomandat sa am in casa paracetamol supozitor, un eferalgam parca sirop, pt a da cupilului imediat ceea ce recomanda dr. Eventual vine dr cu salvarea acasa sa vaza cupilu. Oricum tre urmarit indeaproape cand incepe sa depasheasca 37.5 . Peste 38 - f. bine hidratat .
In cartea franceza (io is mai filo franceza de felu meu, nu ca i-ash simpatiza, dar am ajuns la concluzia ca psihologia gravidei, nashterii, cupilului, pediatria e bine dotata si urmarita si explicata - totu e natural, instinctual, aproape de stilul meu), ei acolo la fel zice: cupiii fac usor febra. Daca sare de 38 (no, acu nu stiu de unde luata....) la dr!
Dar. DAR!!! io am abonament Meicover, unde 24h/24 un dr imi raspunde la tel., daca nu ma poate consilia/i se pare grav - ia salvarea si vine acasa, eventual ne duce direct la spital. Deci situatia mea difera de situatia voastra. Pt ca cei mai multi medici pediatri nu raspund la tel. la 12 noaptea.
Intradevar, febra e o reactie a organismului, fie un semn de inflamare, fie o lupta cu un virus/bacterie ceva acolo; dar poa sa apara si ca o reactie la deshidratare!. Cred ca de aceea pt febrele mici, pe perioada scurta, nu se recomanda interveni medicamentos, si mai ales nu cu antibiotice,asha din prima si ochiometric. Pt ca organismu lupta si face fatsa singur, si asha invatsa/isi face anticorpii.
La fel si cu mucii. Daca is doar aposhi, e o reactie a nasului de a se curatsa, de a se proteja. Cand incep sa devina galbeni- infectie si fuga IMEDIAT la dr.
pe de alta parte, fiecare mama are instinctul ei, simte si decide ce e cel mai bine pt puiul ei. Peste 20 ani, cupilu mamei ii va reprosha pt decizii, nu babei de pe strada, bunicei paranoice sau dr care si-a pus palma undeva si s-a dus la culcat linishtit.
am zis!
o potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra
mamica natanga de pe 9.05.2008
povestea nashterii
Simonix spune:
Neatza fetelor
Cu intarzierea de rigoare, as dori sa urez LA MULTI ANI piticilor si mamicilor si taticilor sarbatoriti de Safntul Nicolae Sper ca moshul a fost darnic cu toata lumea de pe forum
Am vazut ca Alrei nu a binevoit sa ii aduca bebicul asteptat Am trecum ieri pe la odiseea de nov-dec si i-am urat nastere usoara astazi, sper sa avem vesti bune pana diseara.
Raportez si eu un bebe dormicios, de la 9 pana la 9 Din pacate Robert este inca racit, are o groaza de mucishori, e usor subfebril dar din fericire nu tuseste si are o stare generala buna. O sa il sun pe pediatru totusi sa vad ce imi spune, oricum trebuia sa mergem la un control pe la el.
Moshul a fost darnic cu noi, ne-a adus o zi frumoasa De faotr a fost prima oara cand am facut-o noi pe Mosh full time
Am expediat-o pe mama cu bebe in camera si apoi am adus noi dulciurile, am facut pachetzelele si le-am pus sub shosetutzele atarnate la semineu
Haios a fost cand eu am pretextat ca ma doare burta
si m-am furisat in toiul noptii sa las un cadou pt Bogdan, cumparat de la Cracovia, iar culmea e ca si pe Bogdan l-a apucat o "durere de burta" si a dat iama in cadouri sa imi lase mie un parfumel surpriza (ma rog, semi-surpriza
ca il comandasem
). Mama dimineata s-a sculat si tzop si ea cu niste cutii de bomboane, le-a pus pe jos, langa cadourile de la noi si cand ne-am sculat de-a binelea a fost tare frumos :) Ah, si am uitat sa ii pun hainutzele cu reni ale lui Robert
Asa ca alea lipsesc din peisaj hehe.
Iar sambata am cumparat de la IKEA o biblioteca si duminica am montat-o ! Sunt super incantata, deja nu mai aveam unde sa tin cartile etc - eu am o chestie cu cartile, imi plac la nebunie, nu numai sa le citesc, ci sa le ating, sa le rasfoiesc etc (eu nu as putea citi carti electronice) Si mereu mi-am dorit o biblioteca
avand in vedere ca de vreo 8 ani tot circul prin Europa si am stat in apartamente inchiriate, nu am avut niciodata biblioteca mea :) Acum o am
Trebuie sa imi aduc si cartile din tara si gataaaa sunt o fericita
Miss - eu am Babycook - in general pun 3 masuri de apa. Am facut si carnitza de pui la el, mi se pare foarte practic. Dupa ce se fierb, se blenduiesc acolo si gata. Eu ma iau dupa instructiuni, dupa cartile de retete, am gasit si pe internet, daca vrei, le trimit pe contul comun.
In legatura cu febra, eu pana la 38 de grade nu fac nimic. Daca face 38 - ii pun un supozitor cu paracetamol. Daca tot nu scade - pai e ceva in neregula si as suna doctorul sau as merge la spital, depinde de situatie. Din fericire, pana acum nu am avut probleme, exceptand stafilococul ala auriu din maternitate. Bebele meu acum are seara cam 37.7 si nu ii pun nimic in funduc. Sa vaz azi cu doctorul, ce zice.
Din pacate trebuie sa plec acush, la munci Va pup
Ah, mai voiam sa zic ca tare mi-a placut ce a scris Fecian Chiar ma gandeam la voi zilele trecute
Si uitati pozne de aici : http://picasaweb.google.com/s.vilau/MosNicolaeBeforeAndAfter#
Simona cu Robertzel baietzel frumos
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti si Poze cu bebe
DanaH spune:
salutare, fetele!
abia reusesc sa va citesc. de scris, tare greu. cel putin de acasa, nicio sansa. la mucna ce imi mai scot parleala, la pauza de cafelutza.
ca tot vorbiti de febra: mie mi-a laut mult timp la aelxandru sa ma obisnuiesc cu ideea ca febra. ce mi s-a spus mie aici de nenumarate ori este asa: pana la 37.5 este normal. intre 37.5 si 38.5 este stare subfebrila, asa ca trebuie copilul putin aerisit, lasat mai dezbracat, dezvelit, si, evident, urmarita temperatura. peste 38.5, paracetamol supozitor. daca nu cedeaza, o baie in apa cu vreo 2 grade mai rece decat temp corpului. iar mersul la doctor abia dupa trei zile de ferba care nu cedeza, si nu prea conteaza cat de mare este, adica paote sa fie si catre 40.
ma rog, partea cu trei zile eu nu as fi in stare sa o apoluc, adica ma duc la doctor ami devreme, imediat ce a ajuns la 39. si mai umflu putin de la mine cand ii spun doctorului ce si cum.
teodora este si ea mucioasa, dar nu imi dau seama unde anume sunt mucii aceia, ca in nas nu sunt. am icnercat si cu batista bebelusului (sper disperatrea soacrei, care pleaca in cel mai indepartat colt al casei cand fac eu asta) si nu iese mai nimic. cred ca sunt undeva in gat. oricum, bag ser fiziologic la greu, inainte de fiecare somnic, inainte de fiecare masa, paote curatam pana la urma gatutzul ala. bine ca macar nu face febra. iar de vesela... este peste poate.
i-am ridicat putin saltelutza la pat. am pus o paturica facuta sul sub ea. mi se apre ca doarme putzin mai bine, oricum noaptea nu tuseste, decat dimineatza, cred ca atunci se strang secretiile acelea in gat.
iar de dormit.... este mai greu cu adormitul, incepem pe la 8:30, mai atipeste, mai se trezeste, ne mai ducem si ii bagam suzeta in gura si adoarme instantaneu, dar cam dupa ora 23:30 doarme fara probleme pana catre 6, uneori chair 7. problema este cand ii cade suzeta din guritza. atunci numai trebuie sa i-o pun la loc si gata.
nus tiu ce o sa ma fac atunci cand o sa o mutam in camera ei. noi am vrea sa facem asta in ianuarie, dar decat sa ma trezesc de trei-patru ori pe noapte, sa cobor un etaj, sa ii bag suzeta in gura si apoi sa vin inapoi.... parca as mai tine-o in camera. mai aels ca atunci incepe si gradi, si sigur ne asteapta niste raceli, si trebuie urmarita noaptea. in fine, vedem noi cum facem.
imi apre rau cand aud de copilasi bolnaviori, de mamici obosite. sper sa treaca toti virusii si sa se linisteasca bebelusii. cred ca la multi sunt dintzishorii. teodroa are doi, la primul a fost mai maraita, vroia mai mult in bratze. a avut si o stare usor subfebrila. la al doilea, nu stiu, ca nu eram acasa.
mai voriam sa va intreb: voi daca sunt raciti nu ii scoateti afara? aici nu este nicio restrictie. si mie mi se parea ciudat la alexandru, dar apoi am incercat si am vzut ca aerul chair ii facea bine atunci cand avea usoara febra. evident ca nu il scoteam atunci cand facea 39.
eu am fost ieri cu teodora la aeroport, sa il asteptam pe tati. a fsot foarte incantata de luminitze, de lume multa si mai ales de alergarile lui frate-su. tipa la el si parca ar fi sarit si ea din bratzele mele (o tineam in ham, sau cum se numeste chestia aia de gat?).
ce bine e cu tati acasa.... asa imi da un semtiment de sigurantza... si practic nu s-a schimbat nimic dimineatza, ca el a pleacat la mucna la 5:30, dar parca am mai mult curaj, sunt mai linistita.
evident ca bucuria cea mai mare a fost a lui alexandru. era asa de fericti...
teodroa la inceput se uita la el ca si cum l-ar fi recunoscut, dar nu stia de unde sa il ia. era si putin obosita. dupa ce a dormit, a ras la tati. era tati asa de fericit, ia- fost tare teama ca nu o sa il mai recunoasca.
ma intreba una dintre fete cum a reactionat teodroa la mine: pai cand am ajuns eua casa, era ora ei de culcare,era varza de obosita, nici nu s-a uitat la mine; peste vreo 3 ore, cand i-am dat lapticul de noapte, era taota un zambet. si de atunci tot asa este cand ma vede. cum ma aude ca intru in casa, incepe sa ma certe ("nenenene", spus cu pumnii stransi si strangand din "dintzi") daca nu o iau in bratze. si evident ca eu o iau, mai profit si eu acu, cat e soacra aici si nu am nicio treaba in casa. dupa aia.... mai greu.
hai ca iar m-am intis ca o zi de post. promit sa scriu mai des si mai scurt.
Poze
cleo78 spune:
danah, ce ar fi sa nu ne mai duci cu zaharelu, si sa ne dai link la pozele din Chile!!!
o potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra
mamica natanga de pe 9.05.2008
povestea nashterii
DanaH spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cleo78 danah, ce ar fi sa nu ne mai duci cu zaharelu, si sa ne dai link la pozele din Chile!!! o ![]() ![]() mamica natanga de pe 9.05.2008 povestea nashterii |
da fata, promit, dar putzintica rabdare. abia aseara le-am vazut si eu. promit ca pana la sf saptamanii le pun pe net.
Poze
Reallaura spune:
neata fetele!
Tocmai m-a sunat sefa mea, am stat la telefon o gramada, vorbind de copii in general. are un bb cu 2 luni mai mic decat Mirci.
Cand eram la sv in ultimul an nu ne-am inteles deloc. vad ca se mai schimba relatiile..sau macar sper sa fie asa.
Adriana, Alysh sanatate multa la puiuti sa nu mai faca febra!
Si multumim de adresa!
Lorich imi pare rau ca nu mai puteti ajunge!
Alra nastere usoara!
Almyga bine ati venit la mladite si mugurasi! spune-ne despre tine.
Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008
POZE BOTEZ MIRCEA
ALBUMELE MELE
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/gabitzam/gabitzam.jpg)
gabitzam spune:
Sa va arat o sedinta foto de azi de dimineata, cu Raducu pe post de bebe Strumf Ii facusem si lui Andrei acum 3 ani, cu aceeasi caciulita si in acelasi fotoliu.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
Reallaura spune:
Bine spus Cleo si eu vreau sa vad pozele din Chile. poate avem parte si de comentarii daca suntem rabdatoare!
Simonix, imi place mult biblioteca si semineuuuu. Merge tare bine acum de Craciun. Robertzel e un ducel, cum ne-am obisnuit
Dana H eu intrebasem, merci de raspuns!
Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008
POZE BOTEZ MIRCEA
ALBUMELE MELE