LMA Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (141)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Eu sper sa nu dau niciodata in Matei, adica sa inteleaga de vorba buna (sper eu ).
Si eu il pup toata ziua, numai ca el se zbate si vrea jos. Nu suporta sa fie tinut in brate sau de manute. E f tandru cand e super obosit (mor dupa momentele alea). Si mie imi spun ai mei ca e f alintat Matei, dar nu mai pot eu.

Citat:
citat din mesajul lui Jasmin012

Roxxy, nu cred ca are legatura rasfatul cu faptul ca ii dai la fundulet sau nu... nici eu nu vreau sa-l bat, desi uneori ma scoate din sarite... de fapt nici nu cred ca daca i-am dat usor peste manute se cheama bataie, ca de durut sigur nu l-a durut... gestul a fost asa mai mult ca sa-i arat ca e cah... mai ales ca eu ii luam peria si el se ducea din nou dupa ea...
Noi ne iubim foarte mult, ne pupacim foarte mult si toata lumea zice ca e rafatat, desi cred ca nici asta nu e adevarat. Cred ca rasfatul vine atunci cand nu impui nici o regula si copilul isi face de cap si nu te asculta deloc... dar asta oricum nu se vede acum, ca sunt prea mici... Dar cred ca nici nu mai avem mult pana cand va trebui sa incepem sa facem distinctia: caci daca la 1 an nu se poate vorbi inca de rasfat, cred ca totusi la 2 ani se vede cand e vorba de un copil rasfatat...
Cred ca pot exista si copii rasfatati printre cei care mai iau bataita dar si viceversa cred ca e valabila, adica sa nu ia niciodata bataita si totusi sa fie rasfatat...
Si eu ma intreb daca nu va iesi Lucas rasfatat dat fiind ca ne alintam mult (deja socrii il numesc Alintatura), dar nu pot face altfel... mi se pare normal sa-mi arat dragostea si sa ne iubim mereu... Poate gresesc si ar trebui sa ma arat mai serioasa si mai ferma cu el, nu stiu... Dar mi se pare aiurea sa fac asta deocamdata. Poate ca la un moment dat, in curand, o sa gasesc o cale de mijloc, desi nu stiu daca va fi asa.
Mai exista si ideea conform careia unde da mama creste. Nu prea cred... depinde cum se da... eu una am mancat bataie destula, uneori fara motiv, si asta e tare frustrant. Recunosc ca uneori, cand ma enervez am tendinta de a da si atunci fac efort sa nu fac si eu greseala asta, sa nu fiu nedreapta cu copilul meu. Stii cum: sunt bolnav dar ma tratez...
Totusi cred ca o sa-i dau catepodata lui Lucas cate o palma la fundulet cand o va merita si va face prostii mari. Dar o sa am grija sa nu o fac cu violenta...
Asa ca tu, daca te vei putea abtine mereu si vei considera ca Matei nu merita sa primeasca o palma la fundulet sa nu-ti fie teama ca va deveni rasfatat.

Jasmin si micutzul Lucas Daniel (28.11.2007)

www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza

www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas la 1 an

Roxxy si Matei, sufletelul meu drag (29.11.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmin012 spune:

Hai sa va zic ceva: daca as vrea sa-l invat pe fiu-meu meseria de hot de buzunare cred ca acum ar fi momentul ... are o repeziciune si o precizie atunci cand vrea sa puna mana pe ceva, in special pe lucruri interzise gen telefoane, pahare, etc... face totul cu viteza luminii , nici nu-l vezi.... e un mare bandit...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amy26 spune:

Citat:

Hai sa va zic ceva: daca as vrea sa-l invat pe fiu-meu meseria de hot de buzunare cred ca acum ar fi momentul ... are o repeziciune si o precizie atunci cand vrea sa puna mana pe ceva, in special pe lucruri interzise gen telefoane, pahare, etc... face totul cu viteza luminii , nici nu-l vezi.... e un mare bandit...

AMY si IUSTIN CRISTIAN(07.11.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

Citat:

Pai insista, vezi poate iese ceva din el ...

Si Silvia e ff iute de mana ... da' eu nu-mi fac probleme cu obiecte gen telefon, chei, pahare ... ci stau atenta la obiecte mici, care pot fi inghitite ... gen dopul de la sticla .. era tati cu ea ieri seara, a deschis sticla sa-si toarne un pahar de apa si imediat a luat dopul lasat pe masa ... l-a bagat in gura si gogona ochiii la tati surazatoare ... intr-o fractiune de sec. i-am bagat degetul in gura sa-i scot dopul, nici n-a realizat bine ce se intampla ... hahahhaaa ... rapida ea, da' si eu , sac!

o broscuta mica, mica ...

Mergi la inceput

Vad ca vorbeai de bataie ... nici eu nu sunt adepta violentei la copii, dar nici nu zic ca n-am s-o pisc vreodata pe Silvia (la fundulet, peste maini). Sunt momente cand le cere ... si acum, dar inca n-am ajuns la de-astea ... sunt insa si copii care nu au nevoie de stfel de masuri. Stiu, au fost varii subiecte pe tema asta ... nu consider violenta si nici abuz o palmuta la fundulet, data mai mult ca gest, nu ca sa doara. Am mai ridicat tonul la ea, am incercat sa fiu ferma, desi ma bufnea rasul si uneori o simte si ea ca nu sunt destul de autoritara ... si profita. Nu merge mereu, e ff incapatanata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinag spune:

Fetelor, dar daca noi facem oare ceva gresit, oare e ok daca sotul ne trae o palma, ca doar ne-a zis de atatea ori cum se parcheaza masina, de exemplu? No, nu tare sa iasa urme, dar asa... ca gest - e ok?

Mergi la inceput

Eheheheee adina ... teoria e una si practica e alta .. in teorie si eu mi-am zis ca nu o sa-mi lovesc copilul, dar, in practica, cand are momente de incapatanare maxima (si stiu sigur ca pricepe) ... imi vine sa-i dau o palma la fundulet. Ce exemplu dai tu nu e deloc concludent, ca nu-i aceeasi relatie mama-copil, sot-sotie, nu e acelasi nivel de varsta etc. etc. ...

Mergi la inceput

Adina, binenteles ca experienta si intelepciunea ta pune punctul pe i, ca intotdeauna...... totusi cred ca putini pot spune cu inima pe inima ca n-au primit niciodata nici o palma de la parinti. Cred ca intr-adevar exista copii care o cer din cand in cand. Poate ca in toata povestea asta sunt de vina parintii, dar asta cu educatia unui copil e o problema tare spinoasa... cum poti sigur ca vei face intotdeauna ce-i mai bine pt copilul tau? Fireste, si eu ca parinte imi pun aceeasi intrebare... oare cum sa fac sa fiu o mama buna? Sa nu ma enervez niciodata si sa nu fiu niciodata tentata sa tip si sa dau o palmuta? Daca copilul meu m-ar asculta de fiecare data, nu mi-ar iesi din cuvant si n-ar face nici o prostie, ce bine ar fi, as fi mama perfecta... Mi-ar placea sa fie asa mereu, dar nu e... Nu exista parintele perfect cum nu exista parintele perfect... Cred ca maltratarea copiilor trebuie interzisa, cum se intampla in tari ca Austria si altele... trebuie totusi sa facem distinctia intre a-ti bate copilul de placere si de a-ti refula pe pielea lui toate frustrarile si alta e sa-i dai una la fundulet, mai mult de forma, atunci cand o cere. Ce-i faci unuia care urla in magazin ca vrea cutare jucarie si tu n-ai bani, si se tavaleste pe jos si toata lumea se uita la tine? Sau ca tot am amintit de Supernanny, ce faci cand vezi un coli de 5-6 ani cum isi loveste in burta mama insarcinata, pe care o si scuipa si ii zice hai sictir iar tatal il ia in brate si il pupa?
Fireste, cine reuseste sa-si educe copilul fara sa fie nevoie sa ridice macar vocea la el, jos palaria, are toata admiratia mea, dar eu as fi ipocrita sa spun ca voi reusi sa fiu atat de perfecta incat sa nu ma scap de vreo palma... imi pare rau, dar nu sunt atat de calma, am si eu limitele mele... As vrea sa pot, dar nu cred ca pot...

Mergi la inceput

ah, nu era un coli de 5-6 ani ci un copil de 5-6 ani...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Citat:
citat din mesajul lui eladea2005
si ca sa va supun la un joc, ghiciti unde suntem noi in poza asta???

http://picasaweb.google.com/sanda252003/DISTRACTIABEBELUSILOR?authkey=_wuGZxBBeEc#5275575610954237138

Ce de copilasi!
Prietenii vostri de la Cluj?

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Mergi la inceput