IMI FAC CURAJ SA CONDUC (13)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MadameBovary spune:

Fetelor, nu stiu ce sa zic de chestionarele online. Noua nu ne-a zis nimeni nimic de rau de ele la orele de legislatie, dar daca voi ziceti ca nu sunt bune atunci n-am ce sa fac si ma intorc la alea pe hartie, chiar daca nu imi plac la fel de mult .
Vizavi de cainii care latra: eu zic ca latra ei, dar nici nu sunt nebuni sa intre sub rotile masinii. Astia de regula sunt invatati cu masinile - d-aia probabil au si boala pe ele - si stiu sa se fereasca. Cel mai bine e sa iti vezi de drumul tau si sa ii lasi pe ei sa isi poarte singuri de grija

I never fake ... sarcasm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandraaaa spune:

MadameBovary, legat de testele online iti pot confirma si eu ca multe sunt gresite. Si eu am facut online la inceput, ca era mai usor, dar m-a certat instructorul. Si am descoperit si eu greseli pe urma. Nu stiu daca intre timp or fi bagat, dar cand am dat eu examenul, in testele online nu existau inca intrebari din mecanica, conducere ecologica si conducere preventiva - care se dau la examen! Mai bine fa testele din carte, alea sunt corecte si sunt foarte asemanatoare cu ce dai la examen, eu am intalnit in testul meu chiar si intrebari identice.

Later edit: am gasit un link foarte asemanator cu modul in care arata monitorul chiar la examen, ca sa iti faci idee (sper ca am voie sa il pun aici): http://www.incepator.ro/teste_auto_noi.asp

Mergi la inceput

Alexandra, mersi mult pentru site, e foarte bun ca orientare. Ai idee daca testele astea de pe site sunt bune? Sau totul are doar caracter orientativ si aici pentru ca sunt gresite?

I never fake ... sarcasm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cllaudia spune:

Citat:
citat din mesajul lui MadameBovary

Alexandra, mersi mult pentru site, e foarte bun ca orientare. Ai idee daca testele astea de pe site sunt bune? Sau totul are doar caracter orientativ si aici pentru ca sunt gresite?

I never fake ... sarcasm

Da, iti pot raspunde si eu. Testele de pe acel site sunt f bune, si au si caracter informativ despre noul mod de examinare pe calculator. Eu am invatat f mult de acolo, sunt scrise si cate ceva despre mecanica. F bun site-ul.

In alta ordine de idei... Ma primiti si pe mine in gasca? Eu am dat sala de doua ori, ultima oara pe 20 noiembrie(cand am si fost admisa)iar traseul l-am luat (din prima) acum 2 zile, urmand ca maine sa merg sa-mi ridic permisul din Pipera.... Masina am deja, un Opel Corsa, dar problema e ca nu stiu daca voi avea curaj sa conduc singura ... vesnica problema pe care a-ti avut-o si voi... Nu stiu cum se face, dar nu reusesc nicicum sa ma obisnuiesc sa ma asigur din toate partile atunci cand vreau sa fac vreo manevra... In oglinda din stanga mea e ok, m-am obisnuit sa ma uit mereu, dar in schimb in cea din dreapta si in cea de sus... Nu stiu, dar cand sunt in masina parca sunt singura in trafic, poate si pt ca pana acum nu m-a claxonat nimeni... de-abia cand ma uit in oglinda realizez ca mai sunt o groaza de masini in spatele meu. Stiu ca sunt multe probleme pe care v-a trebui sa le confrunt, si ma bucur ca mai sunt persoane ca si mine, care au descoperit de curand tainele condusului.

POZE

Mergi la inceput

Am facut si eu din chestionarele de pe site si m-a apucat o panica de nedescris cand vad ca nu pot sa iau 22 de puncte!! O pun si pe seama oboselii si a racelii care nu-mi da pace, dar mi se par cam grele. Claudia, asa de grele au fost intrebarile si la examen? Si traseul cum a fost?
Stiu ca am mai intrebat pe aici pe undeva, dar cam in cat timp te reprogrameaza daca nu iei din prima?

Stai linistita, o sa capeti si reflexele necesare, dar pentru asta trebuie sa ai curaj sa te urci la volan incepand cu ziua de maine cand iti ridici permisul! Apropo... Felicitari!!

I never fake ... sarcasm

Mergi la inceput

Din cate imi pot da seama, sunt corecte. Am facut si eu cateva teste ca sa vad cate mai stiu de acum o luna jumate

cllaudia, felicitari si sa-l folosesti cu placere, fara evenimente neplacute. Daca te incumeti sa conduci cat mai des de la inceput (pentru ca acum inca mai ai totul proaspat in minte) o sa treaca destul de repede frica.

MadameBovary, sa stii ca eu cu o saptamana inainte de examen inca nu scoteam 22 puncte (ce-i drept nici nu prea invatasem). Mi-a luat o saptamana sa avansez de la 19-20 la 25-26, iar la examen am luat 25, dar in saptamana aia am mancat teste pe paine. Am facut toata cartea de teste, dupa care l-am rugat pe sotul meu sa imi aleaga seturi de cate 26 intrebari. Si am detestat capitolul "sanctiuni si infractiuni", nici acum nu le stiu , intrebarea gresita la examen a fost fix din capitolul asta

Mergi la inceput

Alexandra, DETEST intrebarile alea cu sanctiuni, infractiuni si contraventii. Niciodata nu fac diferenta intre ele, nu pot sa retin cate puncte primesti si pentru ce. Pur si simplu NU IMI INTRA IN CAP!! Eu am o carte de teste de Dumitru Leu, de la editura Iulian. Pe asta ne-au dat-o de la scoala cand m-am inscris si au zis ca e buna, ca o sa regasim intrebari din ea si la examen. Am facut cam jumatate din testele de aici si le-am luat si de la capat de 2-3 ori si acum le fac aproape perfect pe primele. Pot sa le tot repet, dar macar sa stiu ca alea pe care le fac sunt bune, nu sa fac aiurea

I never fake ... sarcasm

Mergi la inceput

Eu n-am reusit sa invat clasele de sanctiuni, dar nici nu mi-am prea batut capul cand am vazut ca e efectiv de toceala. Am retinut unele dintre ele care ma interesau, altele care m-au amuzat - de exemplu stiati ca a injura sau a arata semne obscene la volan este contraventie de gradul 4, la care iti da intre 9 si 20 puncte? deci poate sa iti ia permisul pentru o injuratura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delphinas spune:

intai de toate felicitari claudia pt permis. drum bun, fara incidente neplacute, pastreaza-l bine, caci nu e al tau..e al politiei si daca o sa calci stramb, nu vor ezita sa si-l ia inapoi glumesc. Doamne fereste de asta ceva. nu doresc nimanui, nici macar vitezomanului de barbat din dotare, care sambata a reusit sa ma faca sa-mi iasa inima din piept. a taiat fata unuia si a trecut ala milimetric pe langa noi. am zis gata, acum imi ia fundu masinii...eram terminata. la prima oprire l-am poftit in dreapta.
degat de minunabilul capitol "contraventii si infractiuni" aici este punctul meu forte am mancat sanctiuni si contraventii pe paine...le visam noaptea. ma gandeam de multe ori sa le sugerez celor de la militia romana(scuzati apelativul "militie" dar multi sunt inca militieni imbatraniti si ineficienti) ca pe langa trusa medicala, stingator, 2 triunghiuri sa ii oblice pe participantii la trafic sa poarte si o carte de legislatie cu ei sa se uite pt ce li se dau puncte amenda si puncte penalizare, ca multi semneaza si habar nu au ca li se dau din burta.
tocmai de asta le-am invatat. si nenea ce ne-a predat legislatie a pus mare accent pe ele.
si daca tot suntem la capitolul "stiati ca?" stiati ca vi se da amanda si puncte penalizare daca stropesti pe cineva de pe strada, la pietoni ma refer?

poze, Just Me
ambitioasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_p76 spune:

Madamebovary, cand ai examenul? sa stim sa-ti tinem pumnii!

Citat:
citat din mesajul lui cllaudia
In alta ordine de idei... Ma primiti si pe mine in gasca? Eu am dat sala de doua ori, ultima oara pe 20 noiembrie(cand am si fost admisa)iar traseul l-am luat (din prima) acum 2 zile, urmand ca maine sa merg sa-mi ridic permisul din Pipera.... Masina am deja, un Opel Corsa, dar problema e ca nu stiu daca voi avea curaj sa conduc singura ... vesnica problema pe care a-ti avut-o si voi... Nu stiu cum se face, dar nu reusesc nicicum sa ma obisnuiesc sa ma asigur din toate partile atunci cand vreau sa fac vreo manevra... In oglinda din stanga mea e ok, m-am obisnuit sa ma uit mereu, dar in schimb in cea din dreapta si in cea de sus... Nu stiu, dar cand sunt in masina parca sunt singura in trafic, poate si pt ca pana acum nu m-a claxonat nimeni... de-abia cand ma uit in oglinda realizez ca mai sunt o groaza de masini in spatele meu. Stiu ca sunt multe probleme pe care v-a trebui sa le confrunt, si ma bucur ca mai sunt persoane ca si mine, care au descoperit de curand tainele condusului.

Claudia bine ai venit! si sa stapanesti sanatoasa permisul!
Ref la condusul singura, va veni si vremea cand va trebui sa pleci singura si cred ca treptat o sa iti placa mai mult singura, cand nu te critica si nu te incurca nimeni
Iar ref la asiguratul in oglinzi, trebuie sa te inveti si cu oglinda din dreapta si cea din spate, pe care le folosesti mai ales cand depasesti tu pe cineva. In cea din spate eu ma uit destul de des, chiar si cand merg inainte, ca sa stiu aproximativ la ce distanta e cel din spate fata de mine, ce intentii are (de depasit, ma refer), iar in cea din dreapta (plus spate) ma uit dupa ce depasesc si revin pe banda mea, sa revin in siguranta. O sa ajungi sa le folosesti si tu, o sa-ti intre apoi in reflex.

Fetelor, am facut 1000 km cu noua mea masinuta! (noua pt mine, ca ea nu e noua de fapt) Deja incep sa conduc fara stress, deja devine o relaxare. Conduc si cu muzica (volum rezonabil) si sunt in continuare la fel de atenta. Pana la urma, totul sta in exercitiu.
La inceput am condus pe o ruta fixa -servici-acasa, cand trebuia sa ma abat, ma cam stresam, dar treptat am luat-o de nevoie si pe alte rute.
Singurul lucru care inca ma streseaza este faptul ca nu stiu cat de usor voi gasi parcare la destinatie.
la servici e simplu deja, mi-am gasit un loc pe care vad ca nu-l vrea nimeni si "m-am abonat"
In fine, oricum cu parcatul e o problema cam peste tot..

Va las, ca m-am lungit!
Sa auzim numai de bine!

Ioana
animalutele mele iubite

CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!

http://.

Mergi la inceput