Parintii NU au voie la serbarea de Craciun

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Eu nu am stiut ca educatoarele urasc parintii si-i percep ca pe un factor de stres la serbarile copiilor. Dar este foarte posibil sa devina asa daca nimeni nu da nici o atentie organizarii efective a serbarilor. Nu este suficient sa te ocupi sa faci un spectacol reusit. Trebuie sa ai grija si de scaune suficiente, aerisire, scena, etc. Daca gradinita este mica se poate inchiria o sala in care sa aiba loc toata lumea.
- cand sunt locuri suficiente pentru parinti, ei nu mai sunt nevoiti sa se inghesuie ca oile. Inhesuiala este degradanta pentru toata lumea.
- cand sala este suficient de mare nu deranjeaza blitzurile sau aparatele de filmat ale fiecaruia.
- cand copiii sunt corect amplasati nu mai este nimeni nevoit sa plonjeze cu aparatul in mijlocul scenei ca sa-si filmeze plodul.
- programul serbarii (daca sunt mai multe etape gen poezii-piesa de teatru-venirea mosului-bufet cu gustari- dans) ar trebui batut in cuie si adus la cunostinta tuturor participantilor.
- mie mi se pare foarte practica si desemnarea catorva parinti ca "oameni de ordine" - cu ecusoane - (pentru ajutat la imbracat-dezbracat copiii, reamintit regulile parintilor care nu le cunosc, etc.).
- copiii... unii se mai smiorcaie, altii o striga pe mama, altul se impiedica, altuia ii cade palaria, uita poezia, inventeaza de la el... dar asta-i tot sarmul. Ei se vor amuza foarte mult cand se vor vedea mai tarziu asa... "galusti".

Daca gradinita are copii multi, nu are spatiu pentru serbari si nici parintii nu vor sa plateasa sali o serbare cu public devine imposibil de organizat pentru ca ar iesi ceva degradant pentru toata lumea.

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinkav spune:

Alex cand a fost la cresa, serbarile erau organizate binisor, adica, grupele erau despartite in doua,un perete din geamuri, sala de dormit si o sala de joaca. Geamul respectiv era lipit cu hartie, astfel in cat copii sa nu ne vada, pe noi parintii, ne bagau in sala aceea. Si asa reuseam noi prin ferestruica care era lasata sa-i vedem in plina desfasurare. Se intampla si cand vreun copil sa observe ca e cineva acolo, si atunci gata, incepea distractia, nu mai erau atenti, se uitau toti in partea noastra.
La gradi, in primul an(la 3 ani) a fost cam un dezastru, copii plangeau vazandu-si parintii, parintii cu catel cu purcel dupa ei, unii se urcau pe scaune, sa-si filmeze odrasla, nebunie totala, iar noi ceilalti parinti, nici macar nu reuseam sa ne vedem copii in actiune, nu spun ca nici macar vreo poza nu am reusit sa-i fac. Cam la fel s-a intamplat si in urmatorul an, dar fara plansete, ca deja erau marisori. Anul asta am zis ca voi veni cu o ora inainte de serbare, sa-mi ocup macar un loc in fata.
M-a enervat anul trecut ca unii au venit cu ambele perechi de bunii, si cu vecina, inca!Si eu saream ca nebuna din spate, macar sa-mi vad copilul cum spune poezia!

Alina,

Alex Andrei-22.11.2003 si Olivia-22.08.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Nu stiu cum va fi anul asta (am schimbat gradinita). Anii trecuti s-a inchiriat sala Teatrului Tandarica. Copii pe scena, parintii in sala. E chiar dragut, parca nu mi-ar place sa fie "intre ei" si eu sa nu vad
Si in plus daca nu au spectatori - pentru ce se pregatesc copii? Invata (la noi in secret ) cantecele, poezii, fac scenete .... ca sa nu-i vada nimeni? Fi-mea e foarte incantata de ea, abia asteapta sa vina toata familia la "spectacolul meu"
Anul asta, la noua gradi, va fi in gradinita, intr-un hol mare, amenajat ca o camera - dar fara usi, si fac pe rand cate o grupa. Grupa are 12 copii, nu cred ca o sa fie inghesuiala mare, dar vedem ...

Sorana si Monica (6 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

simali, da-mi voie sa te contrazic, din dublu rol de parinte si de fost cadru didactic (18 ani)
gradinita unde a mers andrei inchiria in fiecare an sala Teatrului Dramatic. Repetitiile, 2 la numar inainte de serbare se faceau ca cei mici sa se acomodeze cu scena. si cu ceva spectatori
copilul meu e un copil maleabil, care asculta de persoana care e in charge. Nu plangea, nu era stresat de nimic. Noi niciodata nu l-am presat, ne-am asigurat ca isi stie poezia, ca are costumul potrivit, si asteptam cu bucurie serbarea. si el, ca stia ca vine Mosul incarcat
Mai, si in ziua serbarii ce plansete era, cu chiu cu vai ii aduna pe scena

e usor din afara, fara experienta, sa it dai cu parerea. teoria e una, practica e alta...
nimeni nu isi uraste parintii de la clasa, o colaborare cat mai buna cu ei iti da posibilitatea sa iti desfasori activitatea cu mult mai multa usurinta. daca nu ai organizat in viata ta o serbare cu copii de la doi ani in sus, nu vad cum ai putea sa dai sfaturi reci despre ce si cum sa se intample la o serbare. Psihologia copilului difera in functie de varsta, si unele procedee, tehnici didactice se aplica diferit in functie de varsta...

Doamne'ajuta!

POZE
POZE2

http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Pai nu-i mai bine aici? In primii ani de gradinita nici macar n-a existat serbare. Ci o petrecere la care au fost invitati parintii si copiii, gradinita a oferit gustari si sucuri, am facut tot felul de crafturi, copiii au ornat biscuiti cu crema si bombonele, parintii au avut ocazia sa se cunoasca, a venit Mos Craciun... toata lumea a fost multumita si incantata.
Si ma intrebam cu ocazia aia de ce atata agitatie cu serbarile in Romania, de ce sunt chinuiti copiii... si inca de la 2 ani? Cui foloseste?
In anii mari de gradinita (care se face aici in cadrul scolii) au invatat si copiii 2-3 cantece, dar le-au cantat in cor si le-a fost mult mai usor, decat sa fie pusi unul cate unul in lumina reflectoarelor, obligati sa recite ceea ce au memorat sau nu... Nu stiu, mie imi e mai mult mila de piticutii astia care se vad impinsi in mijlocul unei scene si care incep sa se uite dezorientati la multimea de fete necunoscute care ii urmaresc, doar-doar gasesc o fata familiara care sa ii salveze... Si ma intreb din nou, cui foloseste asa ceva?

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui Donia

Pai nu-i mai bine aici? In primii ani de gradinita nici macar n-a existat serbare. Ci o petrecere la care au fost invitati parintii si copiii, gradinita a oferit gustari si sucuri, am facut tot felul de crafturi, copiii au ornat biscuiti cu crema si bombonele, parintii au avut ocazia sa se cunoasca, a venit Mos Craciun... toata lumea a fost multumita si incantata.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mi-ar placea si cu petrecere in loc de serbare. Dar sa fie totusi un mic eveniment social la ocaziile speciale. Nu obligatoriu serbare in sensul clasic si comunist.

Si nu stiu daca am manetionat, nu mai devreme de 3-4 ani. De fapt eu sunt dintre cei care nu inteleg ce cauta un copil de 2 ani in colectivitate. Dar asta-i alta discutie.

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

Citat:

Si ma intrebam cu ocazia aia de ce atata agitatie cu serbarile in Romania, de ce sunt chinuiti copiii... si inca de la 2 ani? Cui foloseste?
In anii mari de gradinita (care se face aici in cadrul scolii) au invatat si copiii 2-3 cantece, dar le-au cantat in cor si le-a fost mult mai usor, decat sa fie pusi unul cate unul in lumina reflectoarelor, obligati sa recite ceea ce au memorat sau nu... Nu stiu, mie imi e mai mult mila de piticutii astia care se vad impinsi in mijlocul unei scene si care incep sa se uite dezorientati la multimea de fete necunoscute care ii urmaresc, doar-doar gasesc o fata familiara care sa ii salveze... Si ma intreb din nou, cui foloseste asa ceva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Citat:

Gradinita copiilor mei organizeaza o data pe trimestru asemenea intalniri, fara un prilej anume, unde sunt invitati parintii si intreprind unele lucruri impreuna, iar la urma exista gustari. Parintii au ocazia sa se cunoasca, sa-si vada copiii in mediul lor iar copiii sunt incantati sa ii aiba pe parinti alaturi, sa le arate cu ce se ocupa ei in timpul zilei, sa se joace impreuna.

Gasesc aceste intalniri cu mult mai constructive decat clasicele petreceri.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

pe mine ma enerveaza la culme memorarea poeziilor si recitarea lor la serbari... oricum copilul recita papagaliceste si nu mai intelege nimic din ce spune...
cel mai inspirat program mi se pare sa se faca o dramatizare, dar copiii trebuie sa fie destul de marisori pt. asta.

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Si la noi anul asta se face numai petrecere de Craciun si nu serbare. Si numai cu copiii, fara parinti. Mananca prajiturele, canta, danseaza, se bucura de bradul impodobit din hol si de vacanta care vine.
Anul trecut, de Craciun a fost serbare cu spectatori, copiii au cantat in cor cantece de Caciun si a fost si o sceneta cu Nasterea Domnului- o educatoare citea si niste copii mai mari interpretau. A mai fost si un dans al fulgilor de zapada, cu fetite imbracate in alb, au aparut si niste ingerasi pe acolo, si niste reni, costumatiile au fost frumoase, educatoarele au lucrat la ele. In fiecare an se face o serbare mare, prin rotatie, de fiecare data cu alta ocazie. Dar nu este scos un singur copil in fata sa cante sau sa spuna o poezie. Doar cantece in cor, dansuri in grup, scenete.

Mergi la inceput