Parintii NU au voie la serbarea de Craciun
Salut!
Copilasul meu, care are 2,6 ani va sarbatori primul lui craciun la cresa...
Toate bune si frumoase, dar am fost anuntata ca noi, parintii, nu avem voie la serbarea care va fi pe 19 decembrie.
Adica eu, ca parinte, nu ma voi putea bucura de ocazia lui Andrei de a spune primele lui poezii lui Mosu', 

Vi se pare normal?
Inteleg, ca in restul timpului nu avem acces in sala, dar macar la o sarbatoare... asa mare...
Poznele lui Andrei
Nasterea lu' Andrei
www.dropshots.com/andruskandu" target="_blank">PozeAndrei
Andreea
lui
Andreiut Puiut 11.06.2006
Raspunsuri
danonica spune:
Nu mi se pare deloc normal.
Atunci pentru cine mai este serbarea???
Nu ca sa vina parintii, bunicii, etc sa isi vada nepoteii in actiune?
Mi se pare neobisnuit. La serbarilemele de la gradinita, veneau toti vecinii de pe palier sa ma vada. Dar ma rog, atunci erau alte vremuri, poate acum asa e modern dar ar trebui sa vorbesti cu educatoarea pentru ca macar sa iti spuna motivul: de ce o serbare e cu usile inchise?
maru spune:
si da si nu
sa ma explic: educatoarea nu vrea sa faca o serbare cu public, din varii motive: copii prea mici, emotivi, nu iese niciodata ce iti propui, asa creezi o atmosfera de familie in cresa. Si eu am practicat asta de multe ori, mai ales cand gripa bantuia si facea ravagii. Plus ca pentru copii e foarte stresant, ei trebuie sa isi impresioneze educatoarea, parintii proprii si parintii colegilor, ca stim bine cum e (sa nu ma faci mami de ras, sa nu te incurci, sa stai drept, sa canti tare, sa zici tare poezia...mai continui?)
la varsta asta, punerea in scena a unei serbari seamana mai amult a dresura decat a ceva constient asumat de copil (iesirea in public)
pe de alta parte, stiu ca pentru parinti e frustrant, dar educatoarea ar putea sa explice f calm ca va fi si anu viitor, cand copii vor avea o serbare de Craciun mai speciala, fiind cu un an mai mare, intelegand mai multe
eu as incerca sa discut cu educatoarea
Doamne'ajuta!
POZE
POZE2
http://maru-incotro.blogspot.com/
loryi1974 spune:
Sincer,mi se pare o idee buna.Este petrecerea lor de Mos Craciun.Pregatesc poezii pentru Mos Craciun.El trebuie sa ii asculte.Parintii ,mai ales la grupa mica,sunt un factor stresant.
mariamunteanu spune:
Nu mi se pare nimic rau sa fie o serbare numai intre copii. Unde sa se inghesuiasca atatia parinti intr-o gradinita ? Copiii cei mai mici s-ar simti intimidati, unii ar mai plange de emotie, mai bine nu.
Stiu ca in Ro era traditia serbarilor pompoase, dar eu nu tin neaparat.
Maria
Laura25 spune:
Copii mei anul trecut au facut serbare de Craciun la cresa (de stat). Erau toti de maxim 3 ani (de fapt nu cred ca avea vreounul 3 ani). Cand am intrat in sala, erau toti superbi,imbracati frumos, asezati pe scaunele in fata unul brad impodobit. Mai mare dragul. Dar cum au intrat parintii, s-a declansat nebunia: plansete, urlete, vrut la mami/tati in brate, era o sala mica si s-a incalzit instantaneu, erau toti transpirati si urlatori. S-a ales praful din munca lor de pregatire de o luna. Una din doamnele asistente care se ocupase programul artisitc a spus strofele fiecarui copil, a cantat incercand sa-i antreneze si pe cei mici. In final era ragusita, nadusita, si doar 2-3 din cei peste 40 de copii (erau 2 grupe adunate in aceeasi serbare) au spus singuri cateva cuvinte din poeziile pregatite. Noi, parintii, am apreciat mult efortul doamnelor, dar pt copii a fost un stress mare toata aceasta adunare aglomerata si zgomotoasa. Dupa serbare, toate asistentele si ingrijitoarele ne-au spus ca ar fi trebuit sa ii filmeze la ultimele repetitii, sa ii fi vazut cat de dragalasi erau cand chiar cantau ei colindele si cum stiau toti cele cateva versuri pregatite pt fiecare.
De 8 martie i-au invatat pe copii cantece si poezii pt mame, au confectionat felicitari si martisoare, dar nu au mai facut serbare cu public. Nu a comentat nici un parinte, ni s-a parut mai bine asa. Acum asteptam prima serbare la gradi, cand ar trebui ca toti copii sa fie mai mari si sa se comporte altfel, dar tot avem mari emotii ca o sa se lase cu plans si vrut la mama.
Laura
de shtrumphi gemeni,
Bianca Andreea si
Rares Mihai (13.06.2005)Cugetari gemene,
Fotografiile noastreFilmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
marami spune:
La fel si la noi s-a lasat cu plansete si urlete, copii intimidati de prezenta parintilor
, refuz sa-mi amintesc de cat de indisciplinati au fost parintii, toti ar fi vrut sa fie in primul rand, tasneau flash-uri si clik-uri de peste tot, ingramadeala, harmalaie, mi-a lasat un gust amar-amar...parinti care si-au mai smucit copilul si ca sa o citez pe maru sa nu ma faci mami de ras, sa nu te incurci, sa stai drept, sa canti tare, sa zici tare poezia... So, anu` asta la ultima sedinta s-a adus in discutie in primul rand "disciplinarea parintilor" si s-a cazut de comun acord sa ramanem doar spectatori iar rolul de cameraman sa pice fie in sarcina uni parinte fie a cuiva specializat in ale filmarilor.
Stiu ca este frustrant sa nu fi de fata in timpul primului si importantului si frumosului
eveniment insa pentru pitici va fi ...hmmm...o piesa de teatru in care ei vor avea rolurile principale iar mosul va fi spectatorul![]()
mandrutzele mele D(29 sept 91) & D (18 iul 05)
pozne-npoze
andruskandu spune:
Da, m-am gandit si eu la efectul de stres pentru copii... Dar nu stiu daca se filmeaza, macar sa vad daca si cum s-au distrat.Sa ma bucur si eu, nu?![]()
E vorba de cresa, Andrei are 2,6 ani.
Poznele lui Andrei
Nasterea lu' Andrei
Andreea
lui
crig72 spune:
andruskandu o propunere pentru educatoare ar fi sa-i filmeze cineva pe copii si voi sa primiti cd-ul.
intr-adevar daca nu e o sala speciala pentru serbari e cumplit sa intre toti parintii in clasa lor(acum depinde de gradinita).. nu mai spun de mamicile care vor sa stea musai in fata ..in picioare of course ca sa-si filmeze copilul..no comment
Mariuca
Natasa spune:
Eu lucrez intr-o scoala straina care are si gradinita. Invariabil, in fiecare an, parintii au fost doar un factor de stricat serbarea. Vorbesc tare intre ei, se calca in picioare sa faca poze/filmeze si dupa ce copilul lor termina ce are de spus se reped sa manince. Desi anul asta am si eu copilul in aceeasi gradinita sincera sa fiu as prefera sa filmeze cineva si sa-mi dea cd-ul decit sa vad o gloata de needucati cum isi bate joc de munca unor copii si a educatoarelor. Daca gradinita nu poate inchiria un spatiu adaptat pentru un spectacol, iese un dezastru sa bagi o suta de oameni intr-o incapere.
andruskandu spune:
Aaa, daca ar filma cineva si as primi CD, m-as consola...
Dar e prima lui serbare, si asa as fi vrut sa-l vad macar pe ascuns
.
Mai ales ca Andrei e dezinvolt, vorbaret, cine stie ce-i spune mosului
Poznele lui Andrei
Nasterea lu' Andrei
Andreea
lui