Americancele gatesc - 5

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adrianaloy spune:

Crismir-merci mult. Wow ce de zahar si miere...cred ca o sa injumatatesc cantitatile ca nu vreau sa iasa multe-pentru tot cartierul. Si apoi vreau sa le montam asa:
http://www.yankeegifts.com/christmas/gingerbreadtree2.jpg
sa vedem ce va iesi.

Ramona, te tot lauzi cu carnatii aia peste tot- ce folositi pe post de...intestine? de unde le iei? ca eu aici nici macar sunca de aia slaninoasa nu gasesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Adriana, esti pe urmele mele! Am gasit intestine de mistret la butcher. Cu carnea mai grasa e problema, mergem la magazine de chinezi sau de spanioli.
Intestine am gasit si pe e-bay, ca la un moment dat nu stiam de unde sa le cumparam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Intestine se gasesc si la Dominicks(Safeway) se numesc "casting sausage" sunt din alea subtiri, naturare si foarte foarte curate. Costa cam 6-7 dolari o punga dar sunt foarte multe. intrebati la raionul de carnuri si sigur gasiti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

La noi Safeway e Tom Thumb. N-am vazut la ei, dar o sa intreb. Cred ca un pachet ajunge pentru vreo 20 lbs. de carne.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

RAMONA daca ai asa multi carnaciori nu faci si delivery?...mie imi place mult caltabosul,dar nu stiu sa fac din astea,bunicii mei aveau porc si taiau in fiecare an de sarbatori,nici eu si nici mama nu ne-am batut capul sa invatam cum se prepara,spre rusinea noastra...acum ei s-au dus s noi salivam la altii...mama are noroc ca in Ro mai primeste de la unii de la altii,rude...noi aici nimic




Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

Ah,si sa nu uit,iar cu cozonacii mei...am vazut diferite retete la care zic ca este nevoie 1 kg de faina si ,aici diferenta,3 oua,altele 8 oua....care e explicatia,desii aceleasi kg de faina,ouale sunt diferite la numar?!!!





Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiki78 spune:

Buna, cu cat is mai multe galbenusuri cu atat e mai pufos cozonacul...dar majoritatea folosesc ouale intregi, din comoditate si probabil si economie.Eu fac asa cozonacul si iese super.
Pentru 1 kg:

* 600 g faina,
* 40 g drojdie de bere,
* 200 g zahar,
* 200 ml lapte,
* 4 g#259;lbenu#351;uri,
* 50 ml ulei,
* 60 g unt (margarina),
* 15 g coaja de lamīie,
* esenta de rom (2 - 3 ml), 30 g stafide,
* 150 g miez de nuca,
* zah#259;r vanilat, 5 g sare,
* 1 galbenus pentru uns.

galbenu#351;urile se amesteca cu sarea si se tin la cald (temperatura moderata). Miezul de nuca se alege de impuritati si se zdrobeste cu sucitorul. Drojdia se amesteca cu 10 g zahar pana se obtine o compozitie fluida, dupa care se dizolv#259; 75ml lapte cald, adaugind treptat 100 g faina. Se obtine astfel maiaua, peste care se pudreaza putina faina si se lasa la dospit, la o temperatura de cca 35 - 40°C, pīna isi mareste volumul de 2 - 3 ori. Īn laptele fierbinte (70 ml) se adauga treptat faina (40 g), amestecīnd continuu pentru a nu se forma cocoloa#351;e. Compozitia obtinuta se lasa sa se raceasca pina la temperatura de 30 - 40 C. Separat, in laptele cald (25 ml) se dizolva zaharul, se adauga galbenusurile, coaja de lamīie, esenta de rom, zah#259;rul vanilat si se amesteca pina la omogenizare. Se amesteca apoi cu maiaua si cu compozitia oparita, adaugīnd treptat 450 g faina si grasimea (untul si uleiul) incalzita la temperatura de 35 - 40 C, stifidele, miezul de nuca si se framinta pina apar la suprafata bule de aer, iar aluatul se desprinde de peretii vasului. Dupa framintare, aluatul se unge la suprafata cu ulei, se ung si peretii vasului si se lasa la dospit in vasul acoperit, la cald, 60 - 90 minute. In timpul dospirii, aluatul se refr#259;minta de 2 - 3 ori prin introducerea marginii acestuia spre interior. Dupa ce a dospit, aluatul se portioneaza in una sau doua bile egale, in functie de marimea formelor. Fiecare bila (bucata) de aluat se imparte in doua buc#259;ti, care se modeleaza pe planseta unsa cu ulei, in rulouri de lungimea formelor, cu diametrul de 5 - 6 cm, care apoi se impletesc in dou#259; si se asaza in formele unse cu margarin#259; si tapetate cu zahar. Rulourile impletite se asaza in tava si se lasa la cald, sa creasca. Cind cozonacii au crescut, se ung la suprafata cu galbenus si se introduc in cuptor pentru coacere. La inceput se coc la o temperatura mica, 10 - 15 minute, pentru a permite cresterea cozonacului, apoi la o temperatura mai ridicat#259;, pentru a se rerliza rumenirea suprafetelor, dupa care se reduce din temperatura pentru a se realiza coacerea uniforma. Se coc timp de 40 – 50; minute. Dup#259; coacere se scot tavile din cuptor, se lasa sa se raceasca putin, apoi se scot cozonacii din forme si se asaza pe o parte, pe o masa, cu hirtie curata, alba, pina se racesc.
Secretul e defapt sa fie framantat foarte bine...minute in sir...si sa stea la dospit multisor.Ia ceva timp dar se merita.

http://concurs.profm.ro/minimosi/Neamt-1513/pagina-1.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Cozonacii ies mai pufosi cu mai multe oua dar cresc mai greu, si trebuie mai mult asteptati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiM spune:

Am fost si noi sa "taiem porcul" - e un fel de a spune dar au langa Atlanta un magazin cu produse asa cam ca acasa( carnati, si muschiulet si slanina si alte cele..) daca aveti drum in zona va spun nu veti regreta daca treceti pe la ei..
Intre timp cred ca am stabilit si meniul de Craciun( la cel pentru revelion ma mai gandesc) deci intentionez sa fac:
-piftie si mezeluri si legume ca aperitiv, supa de pui cu galuste, sarmale, friptura de porc si pui si cozonac si chec si prajiura cu branza si incerc sa vad daca imi iese Rigo Iancsi ca tocmai am vazut reteta la un subiect.

Cami - mami de de mai: Sofia Alexandra - 2006 si Sabina Adriana - 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Mirela, la caltabosi nu ne pricepem. As veni eu sa livrez cirnatii, mi-e intotdeauna dor de Florida.

Mergi la inceput