Americancele gatesc - 5
Raspunsuri - Pagina 20
CRISMIR spune:
Am facut si eu fursecurile alea azi,dar m-am cam chinuit cu ele,adica coca aia mie m-i s-a cam faramitat,deci nu mergea intinsa si a trebuit sa fac bilute si apoi cu formele,au iesit stelute si inimioare..dar sincer,nu a fost usor...la gust e ok,dar cum va spuneam,eu nu sunt mare fan fursecuri...adica o sa le duc la petrecere...acu ramane sa vad cu ce sa le dau pe deasupra,ca nu prea imi place culoarea asa...a,si eu am pus si un strop de nuca macinata...sotu si fi'miu deja au mancat ceva...nu i-am mai lasa ca nu mai am timp de inca o tura si ne trebuiesc la party...cred ca am sa pun cicocalta deasupra,asa in liniute,valuri
Am facut si o Alba ca zapada,cu crema de lamaie,sper s afie buna...asta trebuie sa stea vreo zi la frigider sa se inmoaie foile...deci la fix pana in 24-25
PETRA
LAURA[] pt piftie..cred ca am sa fac si eu de anul nou din curcan...sa vedem...cat ai fiert la ea?...si ti-a iesit clara?..ca cica asta este secretul,cu cat o fierbi mai multa la foc foarte mic iese mai clara
Gata,fug sa culc copilul ca apoi trec la sarmale...maine iar am 3 prajituri de facut,ouale umplute(ah,stiti cate am de facut,30 de oua,adica 60 de jumatati de umplut),vinetele si checurile aperitive...off...si mai vreau sa fac si crochetele,sa vedem daca am timp
Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100
petra spune:
Mirela ,
DAca aluatul ti-a iesit faramicios este din cauza ca ai pus cantitatea exacta de faina si ai mai adaugat nuca! Nuca macinata in compotitii de aluat se inaspreste si fiindca are si ea uleiuri nu mai absoarbe grasimile(aici unul ).
Oua umplute fac si eu dupa ce a vazut si sotul meu soriceii Mirelei. Pofticios nevoie mare ! Dar oricum trebuie sa ma organizez asa mai bine deoarece de unde nu aveam nici un musafir de Craciun si tot eu eram dusa de acasa, acum am 3 valuri de musafiri asa cate 6-8 persoane odata. Ce mai! trebuie sa cobor oloiul cel mare sa fac sarmale la greu, sa ma aprovizionez cu smantana si sa coc cozonaci vreo 4 cred, pentru ca toti au zis ca aduc ei aperitive si/sau bautura, eu sa fac sarmalele si cozonacul ! Stiu ei de ce !!!!
Asa ca la treaba cu mine! de unde eram invitata am devenit gazda !DAr este bine nu ma plang inseamna ca mai am si calitati de langa mia de defecte !
petra spune:
Idee de aperitive, mai ales de dus la party, pentru ca se pot face cu o zi inainte si sunt usor de dus:
Cosulete cu branza
Va trebuie: foi "pufs pastry" sau fillo. (eu aled puffs pastry pentru ca la fillo este mai multa munca ) Foia se taie in patrate4-6 depinde cat de mare este foaia.
Intr-o tava de muffins se pune patratul de aluat cu colturile rasfrante in afara.
Se pregateste umplurura din :
cream cheese, fetta cheese (in cantitati egale), apoi ceapa si ardel rosu tocate, bucatele de sunca, 1 ou, condimente, marar.
Se umplu cosuletele cu aceasta umplurura si se dau la copt pana devin aurii.
Se pot umple cu pasta de carne (prerarata asa ca pentru lasagnia), cu ciupercute si cascaval .
Sunt foarte bune. Am mancat in acest w.e. si cred ca fac si eu !
crisspoliss spune:
Petra, imi place ideea cu cosuletele. Eu mai stiu una tot cu puff pastry, le tai cu paharul si separat tai cateva fasii de aluat pe care le lipesti la cercul respectiv, asa ca sa iasa ca niste cosulete( asta daca n-ai forme din alea cu perete). Si le pui in cuptor pana se coc, asa goale( cam juma de ora). Dupa care le poti umple cu orice pasta vrei tu. Eu ma gandesc sa fac ceva cu somon si maioneza si bulinele alea mici si verzi italienesti din borcan..uite ca am uitat cum le zicein fine, editez mai incolo cu numele.
Sau poti face ceva cu sunca si maioneza si castraveti murati, sau pasta de branza...sau salata de vinete...orice.
Crisss 35+
crisspoliss spune:
Cautam si eu reteta la piftia de curcan, vad ca Alina a postat-o
Eu mai pun vreun plic de gelatina, sa fiu sigura ca se incheaga.
Crisss 35+
Ramona J spune:
Citat: |
citat din mesajul lui crisspoliss bulinele alea mici si verzi italienesti din borcan..uite ca am uitat cum le zicein fine, editez mai incolo cu numele. Crisss 35+ |
Capers. Bine ca esti OK, cind dispari de la bucatarie imi fac griji.
petra spune:
Citat: |
citat din mesajul lui pumba petra- ungi cu ceva foile? oua, unt? |
DAca folosesti foi Fillo, alea sunt foarte subtiri deci trebuie puse cate 6-7 dar trebuie unse intre ele cu unt topit.
Daca folosesti Puffs PAstry, nu trebuie unse cu nimic, decat marginile (colturile) cu un pic de ou sa iasa frumoasa culoarea.
Formele de muffins se ung cu un pic de unt, sau cu ulei. LA foile fillo nu mai este nevoie pentru ca au unt intre ele.
petra spune:
Citat: |
citat din mesajul lui crisspoliss Petra, imi place ideea cu cosuletele. Eu mai stiu una tot cu puff pastry, le tai cu paharul si separat tai cateva fasii de aluat pe care le lipesti la cercul respectiv, asa ca sa iasa ca niste cosulete( asta daca n-ai forme din alea cu perete). Si le pui in cuptor pana se coc, asa goale( cam juma de ora). Dupa care le poti umple cu orice pasta vrei tu. Eu ma gandesc sa fac ceva cu somon si maioneza si bulinele alea mici si verzi italienesti din borcan..uite ca am uitat cum le zicein fine, editez mai incolo cu numele. Sau poti face ceva cu sunca si maioneza si castraveti murati, sau pasta de branza...sau salata de vinete...orice. Crisss 35+ |
Criss,
si asa cum zici tu sunt faine, numai ca este mai multa migaleala cu taiat aluatul cu paharul, pus si toarta ! Astea de zici tu eu le vad ca ar iesi ca niste cosutele mai plate asa daca nu le pui in forma de muffins.
Astea pe care le stiu eu si sunt cu branza sau umplurura coapta odata cu foaia.
De aceea daca se umplu cu carne carnea tocata trebuie calita inainte cu condimente sa se faca odata cu foile in timpul coptului.