Americancele gatesc - 5

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

[quote]citat din mesajul lui Ramona J


serios, se intampla. cushcushu e un fel de mamaliga, si quinoa la fel...alta culoare, insa. cum il pui in apa, cum se cushcusheste si quinoeste, huh.

aplic reteta ta la sigur, suna absolut delicios. dau la schimb reteta manicotti.


Quinoa nu mai folosisem pina acum. Couscous am mai incercat, dar la mofturosii mei n-au prins alte retete. Cum nu mai stiam ce sa fac cu el, am adaugat la supa asta.
Am avut mai multe feluri de boabe (cumpar in bulk de la Sprouts), de diverse culori: linte obisnuita si din cea galbena, mazare (tot uscata), fasole. Am mai pus ceapa, ardei rosu, un bat de celery, niste hungarian paprika si curcanul afumat.
Prima data am pus si cartofi. Cred ca nu poti da gres cu supa asta, fii inventiva si adauga una-alta. Ooops, n-am zis de morcov si pastirnac, dar astea le stiti voi.
Acum cum zici ca-i cu manicotti alea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Dragele mele, am produs stelute si inimioare cu aluat dupa reteta lui Lexi (mersi Lexi). Aluatul e foarte bun si se face usor. Din pacate intre rufele din masina, telefonul (chit-chat foarte important, nu suferea amanare) si inimioarele din cuptor, jumate le-am ars
Acu' sa vedem, o sa ma straduiesc sa le glazurez cu ceva, sa nu se vada ca-s arse
Greu cu masurile astea in grame...am fost tentata aseara sa ma duc sa fac biscuiti la servici, unde pot sa masor la zecime si sutime de miligram, volume intre 10 microlitri si doi litri fara nici un efort, cuptorul merge pana la vreo 900 de grade C, plus ca daca ma gasea security as fi intrat in analele institutiei si as fi ajuns in ziar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Felicitari... mai ales pentru cele nearse. Vezi ca am pus un link cu converter din grame/ml in linguri/cani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Me again. Ce faceti cind va ramine galbenus sau albus dupa ce gatiti ceva?
Eu am avut albus ramas de data asta, am facut coconut macaroons. Simple, gustoase, dar n-am intotdeauna chef de ele.
Dar galbenusul? Cu el ce faceti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Lexi,
Am facut fursecuri dupa reteta de la tine si au iesit super!! Merci !
Cum spunea si LAura, aluatul este usor de facut si ies foarte fragede! Jumatate s-au dus asa cat ma mai intorceam eu de la dreapta la stanga, dar care mi-au ramas le-am muiat in ciocaolata cam jumatate si apoi in almond sreduit .Au iesit super dar putine, asa ca luni mai fac o tura!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ramona J

Me again. Ce faceti cind va ramine galbenus sau albus dupa ce gatiti ceva?
Eu am avut albus ramas de data asta, am facut coconut macaroons. Simple, gustoase, dar n-am intotdeauna chef de ele.
Dar galbenusul? Cu el ce faceti?

Lume multa, oameni putini


Eu de sarbatori cand stiu ca-mi ramane ba cate un albus , ba cate un galbenus, se strang pe toate in frigider si apoi le "prajesc" pe apa, apoi le toc marunt si le pun in salata de beuf sau salata orientala sau ii fac sotului o omleta ca si asa nu am timp de alte mancaruri in ajun se sarbatori.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Petra in ce fel de ciocolata le-ai inmuiat?
Watch out guys ma apuc de piftie:-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

Hai ca ma prostiti cu fursecurile alea si ma apuc si eu sa fac,daca se fac usor si ies repede

LAURA spor la piftie,esti curajoasa,eu din asta nu am facut niciodata,desii teoretic stiu cum se face nu am curaj sa fac singura..sa ne anunti cum iti iese,sa bagi poze


Si mie daca imi raman galbenusuri sau albusuri le fac omleta...din albus poti face si bezele,mai pui zahar si le bati cu mixarul bine bine...apoi la cuptor...ies faine,facea bunica mea de sarbatori daca ii ramanea albus.




Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Well piftia mi-a iesit bestiala, multumiri cui ne-a dat reteta
Am dus doua pulpe de curcan (numai partea de sus, asa vindeau la magazin) si patru gaturi, iar radacina de telina n-am gasit din pacate, am pus numai morcovi si pastarnaci. La cantitatile astea as zice ca 4L de apa e prea putin, eu am pus cinci si parca tot mi-a iesit prea putina (well cred ca n-am stiut eu cat s-o fierb, ca intr-o ora era aproape inchegata).
La gust e ff buna si nu are deloc grasime; nu mai pun poze ca n-am facut-o estetica, am pus carne la fund si zeama peste, in banalele mele castronase de supa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns uta_ciun spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ramona J

Citat:
citat din mesajul lui conchita

[quote]citat din mesajul lui Ramona J


serios, se intampla. cushcushu e un fel de mamaliga, si quinoa la fel...alta culoare, insa. cum il pui in apa, cum se cushcusheste si quinoeste, huh.

aplic reteta ta la sigur, suna absolut delicios. dau la schimb reteta manicotti.


Quinoa nu mai folosisem pina acum. Couscous am mai incercat, dar la mofturosii mei n-au prins alte retete. Cum nu mai stiam ce sa fac cu el, am adaugat la supa asta.
Am avut mai multe feluri de boabe (cumpar in bulk de la Sprouts), de diverse culori: linte obisnuita si din cea galbena, mazare (tot uscata), fasole. Am mai pus ceapa, ardei rosu, un bat de celery, niste hungarian paprika si curcanul afumat.
Prima data am pus si cartofi. Cred ca nu poti da gres cu supa asta, fii inventiva si adauga una-alta. Ooops, n-am zis de morcov si pastirnac, dar astea le stiti voi.
Acum cum zici ca-i cu manicotti alea?

Lume multa, oameni putini


eu fac tabouli din cous-cous ..si are mare succes chiar si la americani

cumpar couscous la cutie, se prepara foarte repede, lasat 5 minute in apa clocotita, intr-un vas acoperit

dau prin blender rosii, castraveti, o MULTIME de patrunjel (la restaurantul arabo-mediteranean folosesc cilantro, dar mie personal mi se pare prea puternic) ( o multime de patrunjel inseamna poate si 2 legaturi, astfel incat compozitia finala e mai mult verde decit alba)

pun sare, piper dupa gust si zeama de lamaie

tabouli il servesc alaturi de chiftele falafel




The most beautiful thing in life is LIFE itself ! http://www.help-ema.puls-il.ro/

Mergi la inceput