Cetatenie
As vrea sa stiu si eu daca fetitza mea nascuta in turcia poate obtine cetatenie dubla aviind in vedere ca locuim inca in Turcia..Si daca se poate ..La ce virsta si ce acte sunt necesare?Si unde le pot depune?
Raspunsuri
abramburika spune:
Despre Turcia nu stiu sa-ti spun, dar cu siguranta vei gasi pe site-ul Ambasadei/Consulatutlui roman in Turcia informatii despre cetatenie.
Iar ca exemplu pot sa-ti spun ca in Italia nu se acorda cetatenia la copil nascut aici, din parinti romani. Deci, doar daca unul din parinti e italian se acorda cetatenie si copilului nascut in Italia.
o broscuta mica, mica ...
dymomo77 spune:
Daca e vb de cetatenia romana citeste lg 21/1991(o gasesti pe net) si de acolo poti afla conditiile de dobandire a ei. Ia legatura cu Ambasada/Consulatul Ro din turcia si ei te vor lamuri. Succes.
Aleyna spune:
mersi mult...insa cam tot nelamurita am ramas...noi locuim in istanbul si am fost la consulat si am intrebat de cetatenie(tatal fiind turc)....o functionara mi-a spus ca pina la virsta de 7 ani are dubla cetatzenie fetitza iar dupa aceea va trebuii sa decidem cu ce cetatenie va fi...alta functionara a auzit conversatia noastra si a contrazis-o pe cealalta cu afirmatia ca fetitza mea doar dupa ce va implini 18 ani va putea alege cetatzenia mea...pina atunci va fi cetaztean turc....si iata...eu iar in dilema...fiindca nu stiu ce sa mai cred...cine are dreptate?....so...las subiectu deschis in speranta ca cineva ma va putea lamurii
dymomo77 spune:
Imi pare rau ca nu te-am putut ajuta mai mult. Din cate stiu eu, cetatenia romana se dobandeste de la nastere dc nasterea a fost inregistrata la Consulatul/Ambasada Ro din turcia, dar din cate ai spus tu legislatia turceasca e mai restrictiva si nu permite dubla cetatenie.
Happiness_4_us spune:
Dymomo, te contrazic cu declararea copilului la ambasada ro din Turcia.
Andrei este nascut aici in Islanda si are cetatenie islandeza pentru ca 1 s-a nascut aici si 2 sotul meu, roman fiind, are dubla cetatenie. Bonnn.
Cand s-a nascut Andrei, am trimis in Ro certificatul de nastere si l-am declarat si in Ro, am obtinut certificat de nastere, fratele meu avand procura sa ne reprezinte.
A obtinut cetatenie romana pentru ca si eu si sotul suntem romani, dar imp era ca mama sa aiba cetatenie romana ca sa o obtina si el.
Ce vreau eu sa spun este ca tu fiind romanca si mama copilului, copilul sigur va putea avea si cetatenie romana.
Cetatenie turca am inteles ca are deja.
Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!
Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!
lizi32 spune:
problema sta asa: daca sotl e cetatean turc si tu ai acte in regula ptsderea in turcia: te duc la consulatul romaniei din orasul istanbul (in taxim este) cu adeverinta de la spitalul turcesc unde s-a nascut copilul, buletinul tatalui al tau (iti va trebui traducere desigur dupa adeverinta de nastere a copilului) si impreuna cu o cerere tip pe care o iei de la consulat le depui, dupa care- cam in 3 satamani ai certificatul copilului.
daca n-am fost prea explicita ma gasesti pe ym la achileus13
lizi32 spune:
legea turca privitoare la cetatenie nu restrange dreptul la dubla cetatenie. nici pomeneala. tu doar trebuie sa fii atenta cu urmatoarea chestie: ai dreptul sa declari aici in turcia cetatenia romana a cpilului numai pna ce copilul implineste varsta de 1 an! dupa un an- tre sa mergi in tara, unde am inteles ca situatia e mai complicata.