Dati flori si bomboane educatoarelor de Craciun?
Raspunsuri - Pagina 5
Androix spune:
E urgent! Astept parerile voastre. Mai am maxim o zi sa ma hotarasc daca ma "sui" pe lista sau ma prezint cu o cutie de bomboane si cu un buchet de flori.
Pe scurt: se aduna bani pentru educatoare si pentru directoare. Situatia ingrata face ca eu sa fiu cea care aduna banii
ca nu mi-am putut tine gura si m-am oferit sa merg la cumparaturi pentru cadourile de craciun ale copiilor. Atunci parintii au hotarat ad-hoc ca tot eu sa adun si banii, si tot eu sa cumpar si cadourile pentru cele 3 doamne. Intre timp aflu ca s-au iscat discutii, ca sunt parinti care nu sunt de acord cu cadoul pentru doamne, nu stiu daca din cauza ca nu vor sa dea sau din cauza ca li se pare putin si vor aparea cu cadouri mai valoroase dar pe cont propriu. Pe de alta parte cei care au dat vor sa faca lista, din cauza acestor discutii sau poate vroiau oricum, nu stiu sigur.
Creatiile mele
Andreea mama de Filip si Georgia
anya spune:
Teoretic, daca ai intrat in hora trebuie sa joci.
Cel mai bine ar fi fost sa zici ca nu ai cum sa te implici in 2 actiuni diferite si sa se constituie alt comitet de mamaici pt operatiunea "cadou doamne". Asta pentru "data viitoare" daca va mai exista.
Pe de alta parte, un buchet de flori poti sa-l duci, daca asa simti, chiar daca ai contribuit la lista.
Deoarece exista discutii referitoare la cadou, se poate pune o felicitare pe care sa existe pe langa urari si semnatura "participantilor". Intotdeauna vor fi parinti care nu vor sa participe, care vor da mai mult in speranta ca de-al lor copil se vor ocupa mai bine sau parinti care dau bani pentru cadoul comun dar vor comenta cat de prost ales este. Deci sa nu te miri ca, oricat de bineintentionata esti, tot iti vei auzi vorbe.
ioanaradu spune:
buna
am citit printre randuri, ca n-am avut timp sa citesc mot-a-mot.
si noi suntem noi in randul gradinarilor, de fapt la cresa. eu am luat de mos nicolae cate un gel de dus si o crema de maini. pana la urma toate femeile folosesc asa ceva. la randul meu, am lucrat in invatamant 5 ani. stiu cum e sa primesti cadouri, multe chiar inutile.
parerea mea e ca daca se ajunge la o intelegere si se pun bani la comun, se pot lua cadouri, daca nu, fiecare cum il duce buzunaru.
despre bani dati ... eu dau. de ce? pt ca asa cred eu ca e omenesc. femeile de la cresa au salariu 560 ron. stiati asta? si stau cu cate 10 urlaciosi, kakaciosi, mofturosi. si acasa iti vine sa iti iei campii cu cate 1-2, dar cu 10 si sa nu fie ai tai.
nu sunt de acord cu practica unora care asteapta sa le dai, ca altfel chinuie copilul ... si cunosc cazuri. daca dau, dau ca asa vreau eu si simt.
de mos nicolae am zis ... de mos craciun le mai iau cate 1 cutie de bomboane sa puna la brad ... sau cate un cozonac ... sau o sa mai vad, dar ceva de genul.
o zi buna!
mamica lui
Matei Stefan 12.03.2007
Varsta lui Matei
poze cu matei - 1 AN 7 luni jumate!!!!
Matei, mami si tati te iubesc mult ... mult ... mult de tot!
Noa spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Androix Creatiile mele Andreea mama de Filip si Georgia |
Nu te ocolesc, dar nu stiam ca mi-ai adresat mie personal intrebarea.
Nu m-am ocupat niciodata eu de stransul banilor.Asta chiar nu-mi place sa fac, sa ma rog de fiecare sa contribuie, unii nu vor, m-as simti penibil.Deci, sunt de acord cu stransul banilor dar nu fac eu asta.In ceea ce priveste felicitarea,a fost si o felicitare, dar nu stiu daca pe ea au fost trecuti cei care au dat sau scria doar"din partea clasei".O sa ma interesez de curiozitate, dar din punctul meu de vedere o lista cu parintii care au contribuit este ceva mai mult decat penibil. In primul rand pentru educatoare, care se va intreba ce motiv a avut 'X" de nu a contribuit si o ia ca pe ceva personal, iar cei care nu au dorit sa dea vor fi priviti ca "aia care fac opinie separata". Deci, nu, in nici un caz nu as pune lista.Cine da, bine, cine nu, e treaba lui.Atata timp cat nu e spaga(deci nu avem nimic de castigat), nu stiu de ce ar trebui sa conteze cine nu a dat.
Daca s-ar cumpara cu banii respectivi un cadou, n-as fi impacata, pentru ca n-ai de unde sa stii daca ii place.Ca sa nu mai zic de comentariile celor care vor fi nemultumiti de cadoul ales(asta e, n-ai cum sa impaci pe toata lumea). Asa cu banii sunt multumita stiind ca fiecare isi cumpara ce doreste.
POZE , www.onetruemedia.com/my_shared?z=2ea770fc03cbe39a34ff7d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Ioana, minunea mea...
M-am facut mare!
anya spune:
Comentariile nu le fac cei care nu dau, sau doamnele educatoare, ci tocmai parintii care dau bani si nu vor sa fie in aceeasi oala cu ceilalti.
Am doi copii la gradinita si sunt "in priza" cum s-ar zice
. Pana acum, anul acesta, n-am dat decat "Buna ziua", asa ca acum vom da ceva. Pentru ingrijitoare am luat o cutie care contine cafea si ciocolata (au si ele copii care se vor bucura de un dulce) iar pentru doamne am cumparat cate o felicitare facuta de niste copii cu dizabilitati (am facut si-o fapta buna) pe care vor scrie ai mei copii un LA MULTI ANI! si "ceva" care nu ma falimenteaza, dar dragut (zic eu). Le dau ca semn de apreciere, nu pentru vre-un rol la serbare sau stiu eu ce atitudine partinitoare.
Androix spune:
Nu tie personal dar si tie devreme ce tu ai adus plicul in discutie.
Referitor la mine, inca nu stiu ce sa fac... Imi dati o veste proasta ca vor fi comentarii referitoare la cadoul ales, desi in principiu am spus inca de la inceput cam ce propun eu sa cumparam si ei au fost de acord, cei care au fost de fata. Noroc ca nu merg singura la cumparaturi si voi avea grija sa nu comentez nimic ci sa fiu doar soferul asa cum am vrut in the first place. Acum scriind am realizat ca ar fi cam penal sa propun cam ce cadou sa luam si apoi sa nu particip si cu bani. Ma rog, pana la urma cred ca voi participa si data viitoare o sa stiu ce sa vorbesc
sau mai bine ce sa NU vorbesc.
Creatiile mele
Andreea mama de Filip si Georgia
Noa spune:
| citat din mesajul lui iu_lia |
Intrebare: daca Doamne fereste te internezi in spital, ai curaj sa nu dai bani la medici?
DA,am curajul,chiar am fost internata de trei ori cu copilul si n-am dat nimic.Ce-i drept nu stiu ce as face daca ar fi ceva foarte grav insa la doctor nu dai atata spaga si cu aceeasi frecventa cu care dai la gradinita:mos Nicolae,mos Craciun, 1 martie,8 martie,Pasti,sfarsit de an(calculeaza cate 50 de lei la 30 si ceva de copii si imparte la 2 educatoare). Din cate stiu spaga la doctor in caz de operatie e undeva la 100 euro.
[/quote]
Ma refeream la faptul ca atunci cand tii la un principiu, atunci tii pana la capat.Nu la doctori dam si ni se pare absolut normal, iar la gradinita, nici nu vrem sa auzim.Pentru ca toti "sunt platiti pentru serviciile pe care le ofera".
POZE , www.onetruemedia.com/my_shared?z=2ea770fc03cbe39a34ff7d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Ioana, minunea mea...
M-am facut mare!
iu_lia spune:
Noa,
Am spus ca nu am dat nici la doctor bani,nici macar vreun cadou.
Nu sunt impotriva sa luam la educatoare un cadou colectiv sau personal, sub forma de un cos cu ceva,ciocolata ,flori etc.Ce nu suport este sa imi impuna cineva acea suma, doar ca asa fac ceilalti parinti.Iar salariul educatoarelor nu e in nici un caz 560 lei.
Ramonika spune:
ce conteaza cat e salariul? daca nu-i convine, sa-si gaseasca altceva de munca.
si eu am fost educatoare timp de 3 ani si nu mi-au convenit multe lucruri (printre care si salariul) si am plecat.
Ramonika
si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz
www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza
www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor
www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki
Noa spune:
| citat din mesajul lui iu_lia Noa, Am spus ca nu am dat nici la doctor bani,nici macar vreun cadou. Nu sunt impotriva sa luam la educatoare un cadou colectiv sau personal, sub forma de un cos cu ceva,ciocolata ,flori etc.Ce nu suport este sa imi impuna cineva acea suma, doar ca asa fac ceilalti parinti.Iar salariul educatoarelor nu e in nici un caz 560 lei. |
Da, dar nici nu ai exclus posibilitatea de a da vreodata.
M-am facut mare!