Cristina_C ferice de voi!
Urasc ceea ce se intampla la noi. Nu se face nimic cu copiii in invatamantul de stat, pana nu platesti suplimentar. Nu exista serbare, fara sa rasplatesti "bunavointa cadrelor", de multe ori chiar se transmite "subliminal" ceea ce vor.
Singurul si adevaratul merit este al copiilor,care fac efortul de a invata, fara sa cracneasca. E pacat, mare pacat ca acesti copii minunati, trebuie sa aiba de a face cu astfel de oameni. Culmea e ca se recompenseaza si incompetentii ori cei cu o atitudine vadit nepotrivita in relatia cu copiii. Iar parintii, unii dintre ei, se intrec pe ei insisi ...si se vad foarte normali si trendy.
Anormali, sunt cei care comenteaza sau nu vor sa dea. Asa ca vrei, nu vrei, dai.
Exemplu, concurs de role in curtea unei scoli la nivel de gradinite. Unu, trebuia sa fii foarte vigilent ca sa aflii de acest eveniment, tinut secret, nu trebuia sa afle oricine. In timpul concursului ni se cere de directoare, o suma infima (2 lei) pentru participare?!? Astea sunt metodele.
Reclam-o daca ti-a cerut 2 lei pentru un concurs de role.
Generalixzarile nu sunt corecte.Nu toti profesorii cer/vor,parintii cred asta si actioneaza in consecinta.Ei ,parintii,pun presiune pe dascali prin oferirea de cadouri costisitoare si bani,asteptand in schimb ceva(ceva-ul asta inseamna de cele mai multe ori un tratament diferentiat pentru copiii lor).Ei ,parintii,alearga dupa meditatii crezand ca astfel copiii au o sansa mai mare in viata.Eu cred ca rabdarea si o ora-doua petrecute cu copilul la teme ar fi mai eficiente.