Rugaciune colectiva pentru a dobandi prunci (23)
Raspunsuri - Pagina 14
happymum spune:
da ellenii, numai numele de botez. multumim frumos.
DD cu tine.
si zic si eu prezent.
poate viitoare
, te
DD
poze
happymum spune:
http://www.calendar-ortodox.ro/luna/decembrie/decembrie09.htm
sinaxar 9 decembrie. este foarte frumos. zice de zamislirea Sfintei Maicute.
cu bine.
poate viitoare
, te
DD
poze
ingeras70 spune:
anadomnica,cum votam?eu nu stiu cum...scrie te rog frumos cum facem,asa incit cine citeste cum se face votul sa actioneze,ca sa fie deja in lista viitoare.Iertare si multumesc frumos de ajutor.

cine mai merge la Man.Radu-voda,unde sint moastele Sfintului Nectarie,va rog cumparati si paraclisul Sfintului Nectarie,e o carticica de 7 mii lei vechi,sau cit o fi putin mai mult,se gaseste la intrare,unde sunt cartile si icoanele si postati-o,va rog.E altceva decit acatistele sfintului.Si precis nu a fost scrisa la noi.
Pentru toate fetele,
muuuuuuuuuuuuuuuuuulte.
Anaomaria spune:
Buna dimineata fetelor 
Ingeras, daca te uiti pe pagina asta cu mesaje, chiar deasupra primului mesaj, al lui happymum, scrie Evalueaza subiect. Si asa se voteaza, alegi de acolo cate stelute vrei, preferabil numarul maxim ![]()

tutror.
"Si de as avea darul proorociei si tainele toate le-as cunoaste si orice stiinta, si de as avea atâta credinta încât sa mut si muntii, iar dragoste nu am, nimic nu sunt."-Corinteni I, cap. 13
ingeras70 spune:
eu l-am evaluat la 5 stele,dar intii mi-a scris eroare.Problema e,anadomnica,sa fiu si eu in continuare pe lista viitoare,te rog frumos.Nu stiu ce s-a intimplat cu calculatorul,daca tu poti sa centralizezi evaluarile,sa-mi spui si mie daca sunt acolo,daca nu,mai incerc.Scuze de treaba asta.

jesika spune:
Buna dimineata dragelor 
Ingeras votul tau apare, stai linistita
Azi este o zi foarte importanta. Pomenim zamislirea Prea Sfintei Nascatoare de Dumnezeu de catre Sf. Ana. Aceasta zi trebuie sa ne dea siguranta ca rugaciunile noastre sint ascultate si multa rabdare, pt. ca Dumnezeu le rinduieste pe toate cum stie mai bine.
Din sinaxar : Domnul #351;i Dumnezeul nostru, vrând s#259;-#350;i g#259;teasc#259; Lui#351;i biseric#259; însufle#355;it#259; #351;i cas#259; sfânt#259; pentru s#259;l#259;#351;luirea Lui, a trimis pe îngerul S#259;u la drep#355;ii Ioachim #351;i Ana - c#259;ci din ace#351;tia avea s#259; se nasc#259; Maica Sa dup#259; trup - #351;i a ar#259;tat mai dinainte c#259; va z#259;misli cea stearp#259; #351;i cea care nu avea copii, pentru ca s#259; adevereasc#259; z#259;mislirea Lui din Sfânta Fecioar#259;. Astfel, Sfânta Fecioar#259; Maria a fost z#259;mislit#259; din f#259;g#259;duin#355;#259;, dar din unire #351;i din s#259;mân#355;#259; b#259;rb#259;teasc#259;. Numai Domnul nostru Iisus Hristos a fost z#259;mislit f#259;r#259; unire #351;i f#259;r#259; s#259;mân#355;#259; b#259;rb#259;teasc#259; #351;i S-a n#259;scut din Sfânta Fecioar#259; Maria mai presus de în#355;elegere, a#351;a cum numai El #351;tie; fiind Dumnezeu des#259;vâr#351;it a luat trup des#259;vâr#351;it, a#351;a precum #351;i la început a f#259;cut #351;i a pl#259;smuit firea omeneasc#259;.
Pr#259;znuim dar aceast#259; zi cu aducere aminte de cuvintele spuse drep#355;ilor Ioachim #351;i Ana de îngerul care le-a binevestit sfânta z#259;mislire a Preacuratei N#259;sc#259;toare de Dumnezeu. Dumnezeu, Cel ce a f#259;cut lumea din nimic, a pref#259;cut în fapte aceste cuvinte; a trezit pântecele cel sterp spre rodire #351;i a f#259;cut în chip minunat maic#259; n#259;sc#259;toare de copii pe aceea ce îmb#259;trânise f#259;r#259; s#259; nasc#259;. Dumnezeu a dat acest rod vrednic de ruga drep#355;ilor Ioachim #351;i Ana, din care avea s#259; vin#259; însu#351;i Dumnezeu în trup spre na#351;terea din nou a lumii. Dumnezeu a binevoit ca ace#351;ti întelep#355;i p#259;rin#355;i s#259; nasc#259; pe Fecioara, pe cea hot#259;rât#259; mai înainte de veac, pe cea aleas#259; din toate neamurile s#259; fie N#259;sc#259;toare de Dumnezeu pentru mântuirea oamenilor.
JSK
jesika spune:
Oooof, nu mi-am dat seama ca nu se va putea citi.
Mai bine trimit link-ul :http://www.calendar-ortodox.ro/luna/decembrie/decembrie09.htm
JSK
florela30 spune:
Buna, fetelor. Va scriu asa cum am promis zilele trecute rezultatul fiv-ului pe care l-am facut la sfarsitul lunii noiembrie. Din pacate rezultatul e unul negativ, puiutii mei nu au vrut sa se lipeasca de burtica
. Doctorita spune ca nu intelege de ce nu am ramas gravida, ca toate lucrurile au mers perfect. Nu a vrut Dumnezeu, probabil inca nu merit sa devin parinte. Va pup pe toate si mult succes fetelor, sa vi se indeplineasca toate visele.
Alexa_ spune:
Buna dragele mele
Nu am mai scris de mult timp, dar subiectul discutat m-a facut sa ies din ascunzis.
Sa ma iertati ca intervin, dar tare mie draga religia mea, crestin-ortodoxa de rit vechi (lipoveneasca) si simt nevoia sa va povestesc un pic despre ea pentru ca vad ca exista niste perceptii un pic diferite.
Sa va spun din experienta mea de crestin care ar fi diferentele. In primul rand, diferenta complesitoare e ca in biserica nu intra nimeni fara fusta, batic (femei) sau cu maneca scurta si exista si costumul po****r pe care inca foarte multa il poarta si mai exista foarte multa decenta. Apoi crucea se face altfel cu 2 degete. Si chiar daca slujba se tine in slavona (limba in care se tineau slujbele in toata tara noastra in trecut) si credinciosii, chiar nu inteleg tot ce se citeste pentru ca desi daca marea majoritate cunoaste limba rusa, limba slavona e un pic diferita, sunt foarte absorbiti de slujba si nu exista forfota din bisericile pe stil nou.
Intr-adevar exista o mai mare rigiditate, in sensul ca atunci cand mergi sa te spovedesti, primesti intotdeauna un canon care consta in efectuarea unui numar de matanii care se fac in fiecare seara pe toata durata postului (si care nu sunt putine deloc, chiar copil cuminte fiind (zic eu) primeam o gramada de “genoflexiuni” cum le spuneam pe atunci) si abia apoi poti sa te si impartasesti, si se tine tot postul altfel nu te poti impartasi, iar daca cineva e divortat, parintele nu il mai cununa a doua oara. Si multe alte reguli care fac biserica crestin ortodoxa de rit vechi mai stricta si mai putin permisiva.
Eu, acum merg la o biserica de rit nou, unde pot sa tin post doar 3 zile si ma spovedesc si apoi ma intreaba preotul daca vreau sa ma si impartasesc. Tin sarbatorile pe rit nou pentru ca sotul meu tine pe stil nou si ne-am cununat la o biserica de rit nou (si trebuie sa recunosc ca e si mai usor asa) dar cu sufletul am ramas tot la perioada copilariei cand mergeam in fiecare duminica la slujba cu toata familia.
Si mai sunt multe alte diferente care particularizeaza acest stil vechi. De exemplu de sarbatori, ca tot e sezonul lor, colindatorii nu se tin in fata usii, ci intra in casa si colinda in fata icoanei. Si la orice fel de petrecere toata lumea canta. Nu va ganditi la cantece deocheate, sunt cantece de suflet, po****re, traditionale si e o mare bucurie sa fiu in mijlocul lor chiar daca din pacate la mine traditia asta nu s-a prins.
Acum sincera sa fiu nu ma pricep foarte bine la treaba asta cu istoria si cu schisma, dar mai cred ca pe omul de rand care merge la biserica sa se roage nu il intereseaza decat sa gaseasca un dohovnic adevarat in preotul la care merge si sa gaseasca alinare in biserica respectiva. Ca daca preotul a primit harul preotiei de la apostoli si el nu are har duhovnicesc deloc, nu cred ca il ajuta prea mult si nici acceptarea sau titlurile cu care preotul respectiv a fost investit de mai marii bisericii.
Sa ma iertati pentru indrazneala, nu vreau sa intru in polemica cu nimeni mai ales ca suntem in post si maine vreau sa merg la sfantul maslu si vineri sa ma spovedesc si impartasesc, dar sincer cred ca macar pe acest subiect ar trebui sa existe mai multa acceptare a celor din jur si fara etichetari gen “sectanti”, pentru ca in fond ne rugam aceluiasi Dumnezeu si nu cred ca conteaza cum facem crucea sau cat de acceptat este preotul la care mergem de forurile superioare, conteaza doar relatia noastra dintre noi si Dumnezeu, oricarui cult am apartine si oricarei biserici ne-am ruga.
Poate ca gandesc eu altfel pentru ca provin dintr-o zona cu foarte multe nationalitati conlocuitoare, Dobrogea, unde traiesc in buna intelegere turci, tatari, lipoveni, haholi, italieni si multi altii. Si fiecare are religia lui si ceilalti o respecta si nu considera ca “calea mea e mai dreapta”.
Sa ma iertati daca va supara cuvintele mele. Nu asta a fost intentia mea, doar am vrut sa va povestesc despre religia mea asa cum o percep eu si nu cum e trecuta in canoane.
Doamne ajuta si sarbatori luminate!
anadomnica spune:
Fetele, vad ca sistemul cu voturile a inceput sa functioneze si deja subiectul a fost votat de 17 fete, multe dintre ele inseamna ca ne citesc din umbra. Eu voi face cate o centralizare la fiecare sfarsit de capitol si inceput de capitol nou, vom mai reaminti pe parcurs pentru cele care intra mai rar faptul ca vrem sa voteze pt. a reactualiza lista. Poate mai aveti si alte propuneri. Acum, ce sa zic, eu am ales sistemul asta si pt. ca e mai simplu de centralizat pt. mine, insa nu voi sterge fete care omit sa voteze insa sunt prezente printre noi cu postari din cand in cand. Pe cele care posteaza mai des le cam stim cu toate, si daca voi omite din greseala pe vreuna din cele ce voteaza sau posteaza, va rog sa ma corectati, nu vreau nici eu sa omit pe cineva...
ingeras70
stai linistita - tu si ai votat si ai prezenta buna
si nici sa nu te gandesti ca nu vei fi pe listuta
. Acelasi lucru e valabil si pt. fetele care in general au mai scris cate ceva in ultimul timp dar uita sa voteze. Cele care doar au intrat sa ceara sa le trecem pe listute si apoi nu au mai dat semne de viata le rugam sa ne ierte ca vom actualiza lista si sa ceara din nou sa fie trecute daca mai doresc.
elenii despre ce manastire e vorba in Piatra Neamt cu icoana facatoare de minuni a Sf.Ana cu prunca Maria? Eu sunt de langa Iasi, relativ aproape si as dori sa merg sa o vizitez si sa ma rog si eu. Poti sa dai mai multe detalii? Cum se numeste, cum ajungem la ea! Multumim din suflet anticipat 
florela30 -
imi pare rau sa aud
. Nu am cuvinte de consolare, off... imi pare asa rau. Sper ca sa creasca nadejdea ta in Cel de Sus si credinta sa te intareasca 
Doamne ajuta in drumul meu spre bebe!
Eu, familia si pozele mele ![]()
CASUTA VERDE