MERSUL "DE-A BUSILEA"

MERSUL "DE-A BUSILEA" | Autor: mmiihhaa

Link direct la acest mesaj

LA CE VARSTA MERG COPIII "DE-A BUSILEA"?AM AUZIT UNELE MAME CARE SPUN CA BEBELUSII LOR NU AU MERS DE-A BUSILEA CI DIRECT IN PICIOARE.FETITA MEA ARE 8 LUNI...MAI AM DE ASTEPTAT?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Mersul de-a busilea e foarte sanatos pt. dezvoltarea motrica a copilului. Ai rabdare, acum e abia la varsta rostogolitului.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Luca nu a mers de-a busilea , a mers in picioare direct,apoi a avut un stil de tarat, cu un picior sub el si sprijinit pe o mana, si mai nou, desii merge f bine in picioare, a inceput, incet, timid sa mearga de-a busilea.
Deci cred ca nu este o regula.

Alina ,mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.flickr.com/photos/15354374@N06/show/

"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca.b spune:

stefan a mers de-a busilea de la 7 luni. si are o viteza...de trebuie sa fug dupa el prin casa daca o ia la picior. sint insa copii care nu merg asa, ci direct in picioare. nasicu nostru asa a facut. si a invatat sa mearga in 4 labute dupa ce a umblat bine de tot in picioare.
asa ca nici o grija. fiecare copil e diferit. nu e o etapa obligatorie mersul de-a busilea.

Anca si Stefan (13.01.2008)
www.flickr.com/photos/23412074@N05/?saved=1" target="_blank">Bebe Stefan
Povestea Nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Baietii mei n-au vrut de-a busilea. Au mers direct in picioare la 11 luni, respectiv 1 an. Daca ii puneam in 4 labe se lasau pe burta, se tarau pana la prima mobila si se ridicau in picioare. Pe la 1 an jumate au descoperit ca ar fi putut sa mearga si de-a busilea. Oricum, pozitia "pe burta" nu le-a placut niciodata (nu puteau dormi pe burta si nici mai mult de 5 minute nu stateau asa).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

A mea a mers de-busilea pe la 10.5 luni, pana atunci avea un stil special de deplasare, taras pe fund. Nici acum nu merge cine stie cat de-a busilea, combina cu mersul in picioare cu sprijin de mobila

Printesa

adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musetto spune:

Si fata mea a mers direct in picioare (asta abia pe la un an si o luna). Apoi a inceput sa mearga si de-a busilea :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kya spune:

Sanziana are 7 luni jumate, si merge de-a busilea in propriul ei stil: tarandu-se cu un picior indoit sub ea (deci practic in 3 labute ).
Dar nu-i prea place - vrea doar sa ajunga la marginea canapelei ca sa se ridice in picioare si sa mearga sprijinita de canapea. Tot incearca sa se desprinda sa stea singura in picioare, dar evident nu poate. Asa ca recurge tot la "trasul pe maini" ca sa se deplaseze dintr-un loc in altul. Are o viteza destul de mare!

Raluca mamica de Sanziana mititica

God didn't bring me this far, to leave me here!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns almyga spune:

buna mamici cu pitici...am citit intrebarea legata de mersul de-a busilea...si eu am un piticut in varsta de 5 lunisoare, am varsta de 36 de ani (ii fac luna asta) un fiu de 20 de ani...cum pe vremea cand l-am adus pe lume pe primul copil, nu erau atatea minunatii si nici posibilitatea de a te informa asupra dezvoltarii micutului sau micutei tale, a fost cam ciudata acum pentru mine o noua sarcina...inca din momentul in care am aflat ca sunt insarcinata, am intrat pe net sa ma documentez...pe vremea lui ceausescu, cresteam micutii cu lapte cu gris... acum altfel stau lucrurile si spre norocul meu, am nimerit aici inca din a doua incercare...am mai intrat apoi si pe alte site-uri dar, m-am intors aici...am gasit exact ce imi trebuia: odiseea sarcinii in 40 de saptamani si apoi bebelusii...pentru fiecare luna a bebelusului tau, gasesti aici o multime de informatii si te ajuta foarte mult, ma rog, eu una am fost incantata sa pot sa urmaresc etapele de dezvoltare ale micutului meu...aproape ca si uitasem de toate fazele, mersul de-a busilea, sau in picioare, cand si cum sa introduci mancarea solida, etc...mai ales ca, eu am nascut prin cezariana si nu am avut deloc laptic pentru bebelusul meu dar cu ajutorul celor de aici, m-am descurcat...ce-i drept nu prea intru pe forumuri sa scriu dar, citesc cu aviditate...am dat informatiile astea despre mine acum, pentru ca sa nu par o bagacioasa atotstiutoare...habar nu aveam de cum au evoluat lucrurile si de cat de multe informatii sunt pe site-uri...mai ales ca bebelusul nu fusese planificat dar, m-am bucurat tare cand minunea s-a intamplat si am aflat ca sunt insarcinata...acum descopar iar cum e sa fii parinte si ma bucur teribil de primii pasi in viata ai micutului...tocmai de aceea, il recomand cu caldura, mmiihhaa cand intri pe site aici, in partea stanga ai forumul : primele 12 luni: alaptare, etc.
daca nu l-ai descoperit pana acum, acolo ai dezvoltarea pe fiecare luna in parte a bebelusului tau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SabrinaLia spune:

Din cite stiam eu, pe la 8luni incepe mersul de-a buselea.La mine fica mea a inceput pe la 6 luni.Fiecare copil e diferit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihuta spune:

copiii devin mobili undeva intre 6 si 9 luni.

mami de Sophia

Mergi la inceput