Mamici si gravidute curajoase de Nov-Dec2008 (136)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Am si eu o intrebare: bebeii vostri au gaze? Ca a mea ma sperie ce poate scoate

==========
Corina
Mamica de Arianna Maria
Albumul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

Alexutza , Andreyutza multumesc pt. incurajari feltelor ! Sper sa fie totul ok. Sanatate si voua !

Otilia ai inceput sa alergi dupa ...luna plina , ha ? Iti doresc sa nu o ratezi pe urmatoarea daca nu se implinta mai devreme!

Monicabo criminala : kile de fructe pina cazi lat!.Da si eu sunt de aceeasi parere: mincat din orice cu moderatie. Bine...cu fructele am cam exagerat pt. ca imi plac tare mult. NU ajung la kile pe zi dar trebuie sa recunosc ca in meniu predomina.In continuare nu avem colici , de martea trecuta dar daca voi reusi sa fac cumva corelatia dintre vreun aliement care nu-i prieste Piticii, il scot din alimentatie. Pina acum am micat orice : inclusiv ceapa , usturoi , mustar si ...in ficare zi ardei iuti la borcan : de Buftea.Yam , yam...
Cu programul as putea spune ca si l-a cam facut singura si , cu exceptia zilelor cind are puseuri de crestere , maninca in jurul acelorasi intervale de ora mai mult sau mai putin cu 30 minute variza intervalul. Deocamdata sunt multumita de "program"!Mia tirziu vom vedea dca si ce este cazul sa schimbam.

Iza tu intrebai ceva despre baita. Acum sincer , sigurii pediatrii care recomanda cu religiozitate baia zilnica sunt cei romani , din cite am putut constata . Nici Spok , nici Anne Bachus nici cei din Clinica Mayo(pagina 247) nu recomanda baia zilnica. Arata faptul ca bebelusul are o piele ce se hidrateaza prin emolienti proprii ce risca sa se distruga prin imbaiere zilnica iar pielea va fi mai uscata. Se recomanda 2-3 bai pe saptaman in primi ani de viata. Deasemena recomandarea cea mai frecventa este aceea de a i se face baie bebelusului cu ...apa simpla si atit. Se sugereaza ca in cazul in care mama opteaza spre produse de imbaiere ssa fie certificate si verificate. In rest in ziua cind nu i s-a facut baie se sterge usor bebe cu servetel prin locurile problematice - unde transpira mai mult.
Nu am trezit-o niciodata pe Eva daca in intervalul 21-23 nu era treaza pt. baie. Daca a dormit in acest interval am lasat-o sa doarma. In timpul somnului bebeii cresc - inca nu se cunoaste explicatia dar asa s-a constatat- si mi s-a parut mai avantajos sa o las sa doarma decit sa o trezesc pt. baie.
Dupa baie o tin un pic infofolita intr-un scutec de finet pt. ca e foaaarte suparata cind o scoatem din apa.Iii place la nebunie sa ne jucam cu apa pe laboantele ei , pe curut , pe burtoi etc. Se supara de ne stiu cinspe strazi in secunda in care am ridicat-o din caditza.Am lasat temperatura apei la 37 grade , avem termometru de apa, si nu am avut niciodata probleme cu imbaiatul.

Corina si Eva scoate niste zgomote puternice cind reuseste sa eructeze .Zici ca a baut vreo 10 beri pe nerasuflate.

Mirtha mama de Eva
http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexutza_26 spune:

Pai atunci am eu DPN-ul.....offf, si deci chiar pana la sfarsit sa astept?????

Citat:
citat din mesajul lui Otiliav

Mi-am adus aminte de ceva, legatura luna plina cu nastere. Stiti cand mai este luna plina?

Edit: am gasit ca 12 Decembrie, nasol.
Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Minunea din burtica 39+
Pozele noastre

Alexandra mami de GABRIEL (30.09.2006) si 38+ Theodora
PRINTZUL

AMR 10 ZILE

Traieste orice clipa ca si cum ar fi ultima!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauramiron spune:

Felicitari Ramo si A.Alina!! Sa va traiasca bebelusii, sa creasca mari si sanatosi

Eu, ca de obicei....cu insomniile mele, asa ca am intrat un pic pe forum, am zis sa nu pierd nasterea in direct a Alrei.....deci mai asteptam cu agitatele pana vineri.

Mirtha, bafta la control! Nu-ti fa probleme cu drumul cu masina, la toti mititeii le place sa doarma pe masina, ii leagana usor si ei fac nani. Pentru Rebeca, masina era cel mai puternic somnifer, la care am apelat de multe ori in situatii de criza

Babyzapi, noi dupa baita si masaj, inchideam lumina, ii dadeam sa pape si apoi direct la nani. Am incercat de la inceput, exact cum spunea si Amalia, sa-i facem un program cat de cat, asa ca foarte repede a invatat diferenta dintre zi si noapte. Nu tin minte sa ne fi prins vreodata miezul noptii cu ea nedormita. "Show-ul" la noi era in jurul orei 20 si tinea in jur de o ora...
Noi am tinut tare mult la rutina zilnica, nu ne-am abatut decat extrem de rar de la programul ei si ne-a fost bine.

Laura, mamica de Rebeca Mara (16.09.2005) si 39+ cu Caterina Sara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauramiron spune:

Criss, la mine durerile au trecut progresiv si nu au mai revenit. In schimb am avut dulurile pe langa taietura mult timp, cateva luni, am intrebat medicul si a spus ca e normal si mi-a dat o crema sa masez, nu mai tin minte ce crema, dar stiu ca era una gen antivergeturi. Mie mi-a si supurat taietura vreo 2 saptamani, dar la fel....e normal. Iar zona din jurul taieturii n-am simtit-o cam 6 luni, cand puneam mana parca nu era pielea mea, parca era anesteziata, puteam pisca, ca nu durea.
Poate te dor ovarele, ca ziceai si de scurgeri abundente....
Ma bucur ca micutei ii merge bine si place la plimbare

Citat:
citat din mesajul lui criss703

Fetelor care ati facut cezariana la doua saptamani de la nastere mai aveti dureri mari de burta in special cand stati in picioare sau in mers?Pe mine acum ma doare mai tare burta ( in jurul taiaturii ) decat acum o saptamana toate insotite de scurgeri mai abundente decat acum o saptamana,am simtit niste parti mai tari dureroase(ca niste duluri)in jurul taiaturii.
Micuta a facut si ea doua saptamani astazi,ia cazut buricul si a recuperat pierderea fiziologica de dupa nastere.Tot astazi am iesit prima data la plimbare cu caruciorul( cam 1 ora) si a dormit fara probleme pe durata deplasarii!

Criss de Paula Sofia
http://good-times.webshots.com/album/568767579tGShwK

Laura, mamica de Rebeca Mara (16.09.2005) si 39+ cu Caterina Sara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oceanborn spune:

Neata!
Ramo felicitari pentru printesa!!! Refacere rapida si multa sanatate!!!

cherie, bafta multa azi!!!(asta daca n-a uitat ginecul de tine)

Fetelor, va multumesc pt agitate....nu ma asteptam sa le vad...asta pt ca ma simt bine, semne ioc

Aseara am fost la "primul control dupa termen" cam asa se numeste aici. se face la 40+1.. mi s-a facut monitorizarea cea plictisitoare...care a durat mai mult decat de obicei ca era ora de joaca in burta a lui Thomas... control si eco... rezultate: col posterior format inchis, pozitie craniana , "extrapelvica"(am uitat sa intreb ce e asta dar banuiesc ca nu e coborat bebe in bazinul mic...cred..), membrane intacte, placenta grad 3... lichid amniotic in regula...
Mi-au dat o fisa..."monitorizare sarcina peste termen" si m-au trimis acasa... programandu-ma pt maine...
trebuie sa merg la 40+3, +5, la 41 iar la 41+2 internare pt inducere...sper sa nu ajung acolo...
Otilia pe 12 e luna plina asa cum a zis Andy , dar cica pe aici se zice ca la toate schimbarile de luna au loc mai multe nasteri...asa ca pe 5 e luna noua.. nu stiu ce sa zic...asta chiar n-o stiam..

O zi frumoasa va doresc tuturor!!!!

40+Thomas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cata_myky spune:

neata.poftiti lafierbinte
BraveGirl-si chris are gaze.daca-l auzi zici ca e pe Harley asa le trage de se sperie si el citeodata.si se screme saracutu de nu mai pot de el.eu am intrebat dr si a zis ca e normal,mai ales daca nu il tin cit trebuie sa rigiie.
acum va intreb si eu-ce metoda contraceptiva folositi sau veti folosi.eu am fost la controlul de 6 sapt ,in urma echografiei totul e la locul lui si ok.am vorbit cu dr si mi-a recomandat steriletul ,inca nu m-am decis.deocamdata am optat pt injectiile contraceptive pe 3 luni dar nu stiu ce sa fac pe viitor.voi ce ziceti?anticonceptionale nu imi da decit daca renunt la alaptat.cica si cele care se iau in timp ce alaptezi ,la un moment dat scade laptele,asta spun pacientele lui.deci chiar nu stiu ce sa fac.
Bebicul meu m-a terminat.are zile cind doarme cite o ora_(ieri de ex)de nu stiu ce sa-i mai fac.macar doarme noaptea(se trezeste la 2-3 si la 5-6 sa pape)
cu alimentele asa mi-au zis si ai mei ''ai grija ce maninci''dr de aici a zis sa pap ce imi place mie dar sa nu exagerez.
ah si sa nu uit cand deschidem topic la Clubul scutecelor?

MAMICA FERICITA DE bb CHRISTIAN
http://community.webshots.com/user/catamyky

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oceanborn spune:

am uitat de ce era mai important..azi noapte am avut cred 2 contractii mai dureroase...pe la 3,30 m-am trezit din cauza durerii si dupa vreo jumatate de ora din nou am simtit...dar asta a fost tot...

40+Thomas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cata_myky spune:

Mirtha-ai dreptate cu baita.aici nu o recomanda zilnic.este vb de pielea protectoare care o are BB si care facindu-i baie zilnic se pierde.eu ii fac la 2-3 zile.in rest facem igiena de rigoare zilnic(fundulet,fata ,git si manute)la noi e si frig si pina acum o sapt am avut probleme cu caldura si nu m-am riscat sa ii fac baie zilnic.acum ca a mai crescut sa vedem.
De scs afara l-am scos din prima zi fara probleme.cind am iesit de la spital mai intii am trecut pe la birou sa ne laudam cu minunea si apoi am ajuns acasa.acum cind il scot afara adoarme instantaneu.si pot sa spun ca stam si 2 ore fara probleme,si nu foarte infofolit.
vreau sa va spun ca am dat jos toate cele 10 kg luate in sarcinaacum imi numar coastele.sincer le vreau inapoi,ca aratam si eu a om.acum parca sunt schelet si zombii pe deasupra

MAMICA FERICITA DE bb CHRISTIAN
http://community.webshots.com/user/catamyky

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

Cherieactiv am intrat special sa-ti urez nastere cat mai usoara!!! Astazi este ziua cea mare!

Ami, mamica lui David Alexandru (26 iulie 2001) bobocel de clasa 1
si Luca Gabriel (31 octombrie 2008)

Mergi la inceput