Testul rujului

Testul rujului | Autor: ellinia

Link direct la acest mesaj

Am primit un mail astazi, despre continutul de plumb din rujuri, cum unele firme renumite ar pune cantitati ari de plumb in rujuri, in special in cele care dureaza mult. Se poate face si un test. Se pune o cantitate mica de ruj pe mana si se freaca zona respectiva cu un inel de aur. Daca zona se innegreste contine o cantitate mare de plumb.
Eu am facut testul cu rujul meu Maybelline si s-a innegrit aproape instantaneu. Colega mea a incercat cu un seventeen si nu a avut nici o modificare de aspect.
A mai primit cineva mailul respectiv?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioanaiub spune:

am primit si eu mailul respectiv ... nu am testat rujurile mele

noi suntem aici cu poze noi si filmulete
Mamica de www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52259" target="_blank">David Iulian (07.01.2005) si www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52271" target="_blank"> Mara Teodora (12.07.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia_daniela spune:

Daomne, nu-mi vine sa cred!
Am facut si eu testul - pe un ruj Chanel - s-a innegrit de numa, aproape instantaneu si un ruj Stila - nu asa de rau !

Cami & Alexandra Daria (02.01.2006)

Dariuca creste si iar ... creste!

Mama este singura fiinta capabila sa-si imparta iubirea intre cei zece copii ai ei
si totusi sa i-o dea fiecarauia intreaga.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina22 spune:

poate e cineva printre noi mai documentat sa ne explice daca e pe bune sau iarasi e lupta comerciala

cristina si Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Fetelor, nu stiu care-i treaba cu plumbul si aurul DAR:
o companie de cosmetice nu poate scoate pe piata asa pur si simplu ce produse le trece lor prin cap. Exista teste, exista reguli.

Daca un produs ar fi considerat periculos, NU ar fi dat spre folosinta, ar urma un maare scandal.

Si liderii cosmetici nu risca o afacere de milioane, pentru ca le-a venit lor sa scoata produse daunatoare pe piata.

Asa ca mailul de mai sus seamana mult cu mailul ´´nu mancati mc donalds´´ O tampenie adica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

"Nu mancati McDonald's" nu e chiar o tampenie ... Ma rog, stiu mailul la care va referiti, si ala e intr-adevar o tampenie, dar mesajul in sine mi se pare bun.

Am primit si eu mailul cu rujul si chiar eram curioasa sa vad care trece testul ... O sa-mi intreb amicele chimiste (am doua) sa vedem daca e ceva adevar in chestia asta sau e doar un mit.

Boghi

www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai lucreaza cineva goblen?
www.avonromania.webs.com" target="_blank">Hai sa discutam despre frumusete si ... bani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Am facut si eu testul, pe 3 rujuri (ale mele + ale colegelor): un Revlon, un Avon si un Yves Rocher. Nu s-a innegrit niciunul.

Boghi

www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai lucreaza cineva goblen?
www.avonromania.webs.com" target="_blank">Hai sa discutam despre frumusete si ... bani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Oare cele care tin mult pe buze ce chimicale suplimentare au?Mi se par foarte suspecte!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rory76 spune:

La mine s-a intamplat asa: ruj de la Sephora, de la Avon si de la Guerlain si Estee Lauder NU s-au innegrit- adica locul cu pricina, in schimb spre dezamagirea mea, cel de la Clinique-abia luat, s-a innegrit!!! Nu-mi venea sa cred! La fel si cel de la Chanel!!!

"sky is the limit!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tusferi spune:

Buna!
M-am documentat si eu putin referitor la mailul respectiv pt ca mi s-a parut un alt hoax ca alte multe mailuri pe care le-am primit cu diverse avertismente.
Cititi si voi aici:

http://urbanlegends.about.com/library/bl_lead_in_lipstick.htm

Pe scurt: mailul circula din mai 2003 si e mostly false. E adevarat ca exista rujuri care contin urme de plumb, in schimb doctorul Nahid Neman nu exista si mai ales plumbul din ruj nu se poate verifica cu testul inelului de aur.

Site-ul e foarte interesant, o sa gasiti acolo foarte multe mailuri de avertisment pe care le-ati primit. Unele sunt reale, altele nu.

"Intreaga problema cu lumea aceasta este ca prostii si fanaticii sunt mereu siguri pe ei, iar oamenii intelepti au intotdeauna indoieli" Bertrand Russel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rory76 spune:

Totusi, de ce se innegreste locul dat cu un ruj si nu cu altul??? ma intrebam si eu de ce neaparat cu un inel de aur, poate o chimista sa ne zica daca aurul reactioneaza la plumb???

"sky is the limit!"

Mergi la inceput