Andrei - Atrezie de esofag

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

doina, hai cu noutati despre Andrei! ne e dor de micul erou!
a venit si la voi vremea buna? cum se simte la aer?
va pupam cu mare drag!

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici, in sufletul nostru pentru totdeauna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doina_cel spune:

Salutari la toata lumea!

Multumim mult pentru urari! Acum e deja tarziu sa va raspund cu "Paste fericit", dar va pot ura inca o primavara frumoasa.

Andreea, multumim

Simona, am fost la control, a fost bine, nu am facut nimic special de data asta. A fost numai o discutie, s-au uitat un pic la Andrei, la taieturi daca sunt inchise bine, la gastrostomie, ne-au intrebat cum e cu mancarea, daca se inneaca etc. Am facut o noua programare pe 14 si 15 iulie, cand vor sa faca o investigatie cu solutie contrastanta sa vada cum se prezinta "esofagul" si sa vada daca e nevoie de vreo dilatare, daca e totul in regula prin interior etc.

Lizzy, am avut vreme foarte buna si pe aici, acum e oscilanta dar inca relativ frumos. Toata ziua suntem la plimbare . Micul erou e foarte vesel cand vede autobuze de topaie cu totul in carut.

In rest suntem toata ziua cu program, ba mergem la grupa de joaca unde torturam alti copilasi cu miorlaituri rezultate din teama noastra de finta neobisnuita in societate, ba ma tin dupa el cu mancarea cate doua ore la un fel dupa care deja vine vremea de masa urmatoare... Insa macar a mai progresat un pic cu mancatul! In afara de perioadele de raceala cand nu vrea absolut nimic (tocmai a trecut printr-una), mananca mai binisor pe gurita. Faptul ca pot uneori la o masa sa ii dau totul pe gurita este incredibil de grozav pentru noi. Sigur ca nu merge intotdeauna, dar e un progres enorm.

Numai bine la toata lumea!

Mergi la inceput

doina draga mea, m-am delectat pe rand cu toate pozele voastre
mai ales cele din aprilie, in care andrei este absolut bestial! de cand nu l-am mai vazut (in poze) s-a lungit, s-a subtiat, e tot mai frumusel, are fatzuca de baietel acum, e cu totul altul. si ador zambetul acela constant, in cele mai multe poze voi sunteti cu gura pana la urechi. incredibil ce oameni puteti fi, prin cate ati trecut si cat de puternici sunteti. ma bucur mult pt voi, din poze pareti in forma maxima, si voi, dar mai ales andrei...

va sarutam cu drag, rushii

ps: poate poate ajungem prin germania anul asta. nu stiu daca ies planurile chiar asa cum ne-ar place... dar daca da... atunci mi-ar face imensa placere sa te revad si sa-l cunoastem pe andrei... pup mare!

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici, in sufletul nostru pentru totdeauna

Mergi la inceput

ah si am uitat sa zic, alea in care pozai primul borcanel golit exclusiv pe gurita sut mortale din toate unghiurile

Mergi la inceput

he he, te deghizashi? da, s-a schimbat mult, intr-adevar. doctorii ne-au zis sa avem grija sa nu slabeasca si mai mult de atat. ceea ce nu e chiar usor, asa cum nu a fost usor acum ceva vreme sa tinem cura de slabire. ce mai, suntem "Canuta-om-sucit".

pai daca si cand ajungeti, dati un semn si vedem cum facem!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vias spune:

am vazut si eu pozele cu Andrei..e un scump..
Sanatate multa va doresc!

Cami,mamica ingerasului Darius-Andrei
n: 15.07.2008
d: 16.08.2008

ingerasul Darius-Andrei

14+ Darius mi-a trimis de ziua mamei cel mai frumos cadou, un bebe!

bebe pe care mami l-a visat ca e

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vias spune:

nu mai aveti vesti despre micut?
Sper sa fie din ce in ce mai bine...Doamne Ajuta!

Cami,mamica ingerasului Darius-Andrei
n: 15.07.2008
d: 16.08.2008

ingerasul Darius-Andrei

16+ Darius mi-a trimis de ziua mamei cel mai frumos cadou, un bebe!

bebe Flavius Cristian

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirandolina spune:

Salutare de la mare! M-am delectat cca 1 ora cu poze, poze si iar poze ptiuuu! unde e bebelul buflei? ca ce vad eu acum e baiat mare in toata firea, s-a subtiat, insa cred ca ii omoara cocoasa lui tati

Doina esti un monument de putere, ca tine cred ca se nasc 1 data la 1000 de ani

Te intrebasem si eu ceva, cu mult timp in urma, pe befriends, la Darius, daca iti faci timp, astept un raspuns

Mergi la inceput

Camy_pus, Andrei e binisor

E activ de nu imi da timp sa fac aproape nimic in rest, lucru de care nu ma plang . De cand cu schimbarea de ora si-a schimbat si el programul, asa ca acum adoarme la 11 jumate noaptea, iar eu abia mai apuc sa mananc repede ceva dup-aia si ma arunc in pat.

Mirandolina, scuza-ma daca m-ai intrebat ceva acum multa vreme si nu am raspuns, nu am vazut . M-am uitat acum si asta e ultimul mesaj pe care l-am gasit:

"Totusi, ai idee de ce mancarea ingurgitata pe gurita tot iese pe gaura de la traheostoma? Doctorii spun ca nu ar trebui sa fie vreo legatura intre cele 2 cai, ca nu va fi o problema, insa desi copilul pare dispus sa incerce gusturile si textura mancarii, faptul ca ii iese inapoi pe acolo le da fiori mamei si bunicii."

Asta e intrebarea la care te referi? Daca da, nu am idee ce se intampla... Cantitatea care iese e mare? Singurul lucru la care ma gandesc caar putea fi este ca el, nestiind cum sa manance bine, nu are reflexul de a inghiti bine format, impreuna cu tot mecanismul sau (mancarea impinsa cu limbuta in cerul gurii si in spate, inchidere automata a orificiului pentru respirat si deschiderea automata a celui spre esofag etc etc). Poate o parte din mancarica e "inhalata" si se duce pe trahee... Lui Andrei i se mai intampla uneori si imi dau seama pentru ca se mai ineaca. Si i se intampla mereu, cand are reflux, pentru ca nu poate inghiti la loc cantitatea respectiva suficient de repede, nici "sistemul" lui nu e bine pregatit si nici "esofagul" nu are motilitatea normala asa incat sa impinga mancarea inapoi. Stiu sigur pentru ca ii vad un pic de lichid iesind pe nasuc si isi trage nasucul .

Ar mai putea fi o explicatie medicala, anatomica, dar e putin probabila si cred ca ar fi detectat-o medicii. Uneori copilasii se nasc cu fistula intre trahee si esofag (o gaurica prin care cele doua comunica). Este o anomalie intalnita in special combinata cu atrezia de esofag, insa poate aparea si izolat. Exista doua locatii posibile pentru fistula: sus, in regiunea cervicala si ceva mai jos. In general fistula de mai jos se detecteaza, insa cea de sus e mai greu de identificat. Cred ca posibilitatea asta poate fi eliminata printr-o investigatie cu solutie contrastanta, insa asta e destul de neplacuta (copilul trebuie sa bea sau sa i se bage pe gat o solutie de bariu tare cah si care ii da diaree vreo saptamana, si i se face intre timp o radiografie "filmulet" prin care se urmareste parcursul solutiei prin esofag.

De fapt cred ca asta ar putea fi o solutie de a vedea exact pe unde se duce mancarica, nu stiu ce sa zic, ati putea intreba un medic ce parere are.

O alta varianta de investigare poate fi o endoscopie, sa vada cineva exact ce e acolo. Dar eu personal nu m-as grabi sa recomand endoscopia decat daca problema e nasoala, pentru ca e o treaba delicata, care trebuie facuta de un medic bun care stie si cum sa faca si ce sa vada, si se mai pot intampla diverse "raniri" ale cailor pe care se intra, asa ca... Plus ca, din cate stiu eu, se face sub anestezie si nu sunt sigura ca nu cumva si intubat.

Sau poate sa fie o usoara stenozare a esofagului sau sa il preseze traheea in locul unde e canula, asa incat nu se duce toata mancarica in jos? In cazul asta bineinteles ca s-ar mai si intoarce in gat si o parte ar inhalata asa ca se inneaca si iese pe trahee...

Insa e foarte posibil (si probabil ) sa zic tampenii. Sunt numai ideile care imi vin acum asa, "ca la prosti", avand in vedere lipsa mea de cunostinte medicale . Medicii nu zic nimic totusi?

Oricum, daca problema nu e majora, eu sincer sa spun nu cred ca as interveni "invaziv" (operatie sau ceva de genul asta), sincer sa spun, daca as fi in locul Madalinei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirandolina spune:

Multumesc doinapentru raspunsul laborios si pe intelesul meu Darius nu mai are canula de juma de an, insa cantitatea mica ce iese pe gaura de la gat ii da fiori Madalinei, la gandul ca ar putea fi ceva mai serios. Darius a fost investigat la nemti cu tot ce s-a considerat necesar, insa nu stiu ce anume cu exactitate. Toata lumea medicala spune ca e doar chestiune de timp, pana va reusi sa manance singur si corect. Poate suntem noi nerabdatori sa il vedem in stadiul asta?

O sa ii spun Madalinei ce mi-ai scris, poate mai prinde curaj.

Mergi la inceput