Andrei - Atrezie de esofag

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns misha-germ spune:

Ne rugam sa fie totul bine asteptam vesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns croco21 spune:

Nu stie nimeni ce mai face Andrei? Haideti, va rog, cu vestile bune!

Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doina_cel spune:

Ne cerem scuze ca nu am aparut cu noutati mai devreme de acum.

Diana si celorlalti prieteni care or fi incercat sa dea de noi, imi pare rau ca nu am fost de gasit dar am stat tot timpul cu Andrei, zi si noapte, am cam dormit prin spital cu el. Si nu am avut niste nopti tocmai linistite... Acum in sfarsit pare un pic mai linistit.

Azi i-au facut lui Andrei un test cu solutie contrastanta, in sensul ca i-au dat sa bea o solutie de aia delicioasa cu bariu, pe care in prima instanta a vomitat-o pe toata lumea din jurul lui, pentru a se verifica traiectul si scurgerile din sistem. Se pare ca tesutul e viu si ca misca; de asemenea se pare ca nu exista scurgeri. Profesorul ne-a informat ca din punctul lui de vedere Andrei a iesit din perioada critica post operatorie.

Azi i-au scos si ultima chestie infipta in el: cateterul central. A ramas obisnuita gastrostoma, care va sta acolo pana cand va incepe sa manance pe gura. Momentan este hranit direct in stomac prin gastrostoma mai sus mentionata. Azi am primit acordul de a-i da si apa pe gura. Deocamdata are diaree si eu am deosebita placere sa schimb patul de multe ori pe zi, pentru ca pampersul nu este suficient de puternic sa stapaneasca avalansa. Nu se stie daca va ramane cu aceasta problema pentru viitor sau daca e doar ceva temporar; vom vedea.

Pentru cineva care acum 9 zile a avut o operatie de 14 ore, Andrei e in plina forma: da din picioare, i-a revenit si vocea, si a reluat repertoriul favorit compus din cele 10 cuvinte pe care le stie si alte cateva sunete. Inca nu se poate ridica in fund sau in picioare, insa asta probabil ca ar fi prea mult pentru niste parinti crizati ca noi. Va dati seama ca el da din picioare ca in sala de gimnastica, si le baga in gura, se invarte pe toate partile, cu o taietura pe toata latime bazinului si alta la sub-brat.

Pasii urmatori: Luni ne vom intalni cu profesorul pentru a ne face predarea bebelusului, cu instructiuni de folosire. Desigur nu este un final al problemelor noastre, raman diverse pericole, insa momentan ne traim clipa. Profesorul Bax se retrage din iulie. Ne va face si introducerea la inlocuitorul lui.

La un moment dat Bax a exprimat dorinta de a mai face o interventie scurta in care sa inlocuiasca sonda pe care o avea in nas pana in stomac cu un fir mai discret si mai usor de acceptat. Andrei a avut grija si si-a scos singur sonda, asa ca Bax a renuntat momentan la planurile lui - interventia ar fi prea complicata fara sonda aia, si nu mai vrea sa il supuna pe Andrei la inca o intubare si anestezie.

Si niste detalii "tehnice": transplantul lui Andrei este cam sinuos, pentru ca a fost de acoperit o distanta foarte mare si a fost necesara pregatirea unei grefe de lungime mai mare. Acest lucru probabil ca va pune probleme ulterior (pasajul mancarii este mai dificil si daca va fi nevoie de dilatari nu se stie cum se vor putea realiza pentru ca este foarte greu de ajuns prin "noul esofag").

La intrarea mancarii in stomac au observat o latenta. Vom vedea in timp daca vor aparea probleme datorita ei.

De asemenea este posibil sa ne confruntam cu reflux gastric (de altfel este foarte probabil) si acesta poate conduce la probleme. Dar pe de alta parte mare alegere nu avem, probleme apar cu orice fel de reconstructie a esofagului, refluxul se cam intampla mereu, iar noi va trebui sa luam totul pe rand si sa incercam sa fim cat de cat pregatiti.

Momentan are un pic de febra (in jur de 38) si diaree, asa ca vom sta sa vedem daca intr-adevar e totul stabil. Si facem trecerea de la perfuzii spre mancare, deocamdata tot pe gastrostoma.

Cam asta ar fi. Inca o data va multumim mult de tot. Eu recunosc ca inca am emotii... Mai vedem ce o mai fi. de la cel mai curajos baietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania2 spune:

doina, multumim de vesti! DDoamne 14 ore, pupam de milioane de ori Andreiul, sa se faca bine si la fel si pe curajosii lui parinti!

Cu drag

Bianca Alexandra Iris 15.04.2006

http://community.webshots.com/user/red_tania

http://www.onetruemedia.com/my_shared?z=1882c89b2180ca682996d7&utm_source=otm&utm_medium=text_url

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns misha-germ spune:

pupam si noi cel mai puternic copil, sine bucuram ca avem vesti bune despre Andrei. Ce a fost mai greu a atrecut, si o sa se faca bine!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Hai ca o sa treaca si diareea si se va face bine!
Ma bucur mult ca a reusit operatia, ati scapat de o mare piatra de pe inima!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Ma bucur mult pentru vesti! Inca mai sint emotii dar cred ca sint bune vestile. Recuperare usoara si sa fie bine!

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei

Sa ne rugam pentru Emma, zilnic orele 13

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns croco21 spune:

Doina, multumim de vestile bune! Chiar daca vor mai fi problemute, cred ca ce a fost mai greu a trecut si Andrei a dovedit ca e un baietel curajos si luptator. Multa sanatate si reuperare rapida.

Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

ufff in sfarsit am ajuns sa citesc! am fost plecata 2 zile si nu aveam net si stiam sigur ca ati aparut intre timp!!
doamne-ti multumim! andrei este bine!!! 100% va fi bine in continuare si nu vor fi complicatii dificile!! TREBUIE sa fie asa!!! va imbratisam cu mare mare drag, sper din suflet sa veniti zi de zi numai cu vesti pozitive!

va pupa rushii pe toti 3 eroii, dar mai ales pe cel fruntash

O minune de bazar - Sonia si Andrei /
Sunt PUTERE si IUBIRE pentru pretioasa Emma, in fiecare zi, ora 13

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralcat spune:

Slava Domnului, bine ca ati trecut de hopul cel mare. Bravo baiat curajos, bravo mami si tati. Ce-a fost greu a trecut, ce urmeaza e tot greu, dar asa-i viata mai apar si momente mai dificile.
Va tinem pumnii si ne rugam pentru voi .

Copiii merita tot efortul nostru
Alex, Andrei,
Ecaterina, Silviu,

Mergi la inceput