Mamici anti-stress de ianuarie-februarie 2009 (93)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eli spune:

azi sunt miss quote delia, mie mi s-a rupt apa la spital, aveam deja un absorbant imens. stateam in pat si am simtit cum a pocnit ceva si un val urias ma inunda. tamponul a fost imbibat instantaneu. se poate rupe apa si sa curga asa cate putin, dar mai bine e sa fii pregatita. stiu prietene care in ult sapt umblau cu absorbante ff mari sau chiar pampers pt batrani (atunci cand foloseau masina).

Citat:
citat din mesajul lui deliafairais

fetelor...referitor la alezele alea pt protectia patului si a scaunului masinii...ma speriati!!! e chiar asa grav cand se rupe apa? adik...eu imi imaginez ca mi se rupe apa, ma duc fac un dus, pun un absorbant cu ceva vata peste si merg frumos la spital...dar pe uscat. visez frumos? serios, va rog mult, spuneti-mi si mie la ce sa ma astept! ca no...si salteaua patului si masina sunt de anul asta...as muri de ciuda sa stric vreuna din ele :)

O zi plina de bucurii, Eli&Stefan&bebe din burtica

vechi www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=32097" target="_blank">Nasterea broscutei noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CADIA spune:

Roxana, lavini

Gata am facut antitetanosul

Va pupicesc ca merg putin la cumparaturi

31+cu CLARA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

'neatza burticutze,

Un pentru Daria si mamica Adriana.

De abia astept sa ne intalnim. Fetele care nu vin, stati linistite ca mancam clatite pt toate, o sa fac o lista sa nu uit.

Poze ..
http://bd.lilypie.com/W4rsp3.png

28+
Doamne ajuta-ne sa ne creasca mari si sanatosi bb-ii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

Citat:
citat din mesajul lui eli

te rog frumos, daca ai salvat reteta mi-o trimiti si mie pe PM sau pe mail joy4may@docomo.ne.jp . multumesc!

Citat:
citat din mesajul lui bebelusi

Alinaprajitura se face in 5 minute si e super. Pentru a putea fi taiata trebuie sa stea cateva ore la frigider. Eu sincer am papat cu lingura mai repede ca nu am avut rabdare. Acum insa, se taie perfect.

alouuuuuu

am uitat sa va zic ca aseara intrand pe contul comun de mail am vazut cosuletzul fain al lui Bebelusi /...si poze cu
prajituuuuuuraaaaaaa

vreau si eu cine mai pune reteta o data??????

plsssssss

Alinuk, Teo si minunea mica
nasterea - una dintre minunile lumii
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=4b43ab1fe6e90f0fd2caa0" target="_blank">fericire, implinire..un an de Teo!
www.flickr.com/photos/13087113@N06/" target="_blank"> franturi de viata
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2ad52edce530b33f65f3b1&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">spicuiri de botez
...................................................
Nimic nu-i intamplator!
...................................................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavini spune:

Alinuk, uite aici ambele retete:
PRAJITURA CU FULGI DE PORUMB:

1 PACHET MARGARINA, 12 LINGURI ZAHAR, 5 LINGURI CACAO, 4 LINGURI MIERE (nu cristalizata), 1,5 PUNGI DE FULGI DE PORUMB (fulgi d'aia care se gasesc la orice painarie, sunt in pungi cu desen cu baiatul ala care isi umfla bratzul; banuiesc k merge si cu fulgi de fitze, de ex Nesle or smth, eu nu am incercat)

Toate ingredientele in afara de fulgii de porumb se pun intr-o cratita pe foc direct, Se amesteca incontinuu pana ce se opeste zaharul. Cand s-au omogenizat toate se da deoparte si se adauga fulgii, amestecand f f bine dupa ce turnati cate o parte din cantitatea de fulgi. Vedetzi k, pe cat veti turna fulgii, pe atat se amesteca mai greu, pt k trebuie sa ungeti fulgii cu crema de ambele parti. Se unge o tava cu margarina si se toarna compozitia. Se lasa la temperatura camerei sa se raceasca apoi se baga la frigider. Mare grija sa nu scoateti prajitura direct in balcon la rece imediat dupa ce ati terminat de amestecat fulgii, k eu "am furat-o" odata: calda fiind, s-a ales deasupra apa si pas sa se mai inchege dupa asta!! Se lasa la frigider minim cateva ore pana se incheaga bine. La servit sa taiatzi din prajitura cam cat mancatzi, nu toata si s-o lasatzi la cald, k stand la cald se inmoaie prea rau. Taiati din ea, o bagati la loc, mai taiati dupa aia cand mai vreti sa mancati. Cam asa ceva...

PRAJITURA CU BEZEA DE ZAHAR ARS:
BLAT: 12 oua, 12 linguri zahar, 9 linguri faina; CREMA: 9 galbenusuri, 9 linguri zahar, 6 linguri faina, 750 ml lapte, 200 g unt; BEZEAUA: 9 albusuri, 7 linguri zahar + alte 7 linguri zahar pt caramel.
Comme si fa:
BLAT: Se bat ouale cu zaharul, se adauga faina incorporandu-se usor. Dupa ce s-a copt si s-a racit se insiropeaza ca blatul de tort.
CREMA: Toate ingredientele in afara de unt se bat cu telul pe foc. Dupa ce s-a ingrosat crema se adauga untul. Crema se intinde rece peste blat.
BEZEAUA: Se bat albusurile spuma tare cu 7 linguri zahar. Celelalte 7 linguri zahar se ard apoi se toarna in bezea. Atentie!! cand se toarna caramelul in bezea, se amesteca intai usor, rond, abia apoi se bate de sus in jos, altfel sare zaharul ars. Se toarna bezeaua cu caramel peste blatul uns cu crema.

Lavinia, 28+ si Andrei (11 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelusi spune:

Buna dimineata gagici, eu acum m-am ridicat din pat...

Irina asa de rau imi pare de tineuffff, sa aibe tati pui inca un pic de rabdare....si eu ma cert cu tati al meu dar mai mult cu maica-mea cand vine pe la mine in we. Da-ti si tu drumul la un resou ceva, sau stai la caldurica....De ce nu ai luat Stamicina o data cu antibioticul????Nu stiai ca asa se ia ca sa nu faci candida??? Hai ai grija de tine...

Cristia mai ramas putin pana pe 29super!!!

Porumbitavezi pe siteul asta
http://www.rowenta.ro/rowenta/frame.aspx

Eligata, ti-am trimis un mail cu reteta, sa ma anunti cum iti iese.

Lavinieu am folosit margarina clasica de prajituri, de-aia la pachet.

Cadiadoare antitetanosul????

31+ Vlad Mihai

AMR 9 saptamani

"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"

Mergi la inceput

Alinuk iata reteta:

PRAJITURA CU FULGI DE PORUMB:

1 PACHET MARGARINA, 12 LINGURI ZAHAR, 5 LINGURI CACAO, 4 LINGURI MIERE (nu cristalizata), 1,5 PUNGI DE FULGI DE PORUMB (fulgi d'aia care se gasesc la orice painarie, sunt in pungi cu desen cu baiatul ala care isi umfla bratzul; banuiesc k merge si cu fulgi de fitze, de ex Nesle or smth, eu nu am incercat)

Toate ingredientele in afara de fulgii de porumb se pun intr-o cratita pe foc direct, Se amesteca incontinuu pana ce se opeste zaharul. Cand s-au omogenizat toate se da deoparte si se adauga fulgii, amestecand f f bine dupa ce turnati cate o parte din cantitatea de fulgi. Vedetzi k, pe cat veti turna fulgii, pe atat se amesteca mai greu, pt k trebuie sa ungeti fulgii cu crema de ambele parti. Se unge o tava cu margarina si se toarna compozitia. Se lasa la temperatura camerei sa se raceasca apoi se baga la frigider. Mare grija sa nu scoateti prajitura direct in balcon la rece imediat dupa ce ati terminat de amestecat fulgii, k eu "am furat-o" odata: calda fiind, s-a ales deasupra apa si pas sa se mai inchege dupa asta!! Se lasa la frigider minim cateva ore pana se incheaga bine. La servit sa taiatzi din prajitura cam cat mancatzi, nu toata si s-o lasatzi la cald, k stand la cald se inmoaie prea rau. Taiati din ea, o bagati la loc, mai taiati dupa aia cand mai vreti sa mancati. Cam asa ceva...

31+ Vlad Mihai

AMR 9 saptamani

Mergi la inceput

Sorry, n-am vazut ca mi-a luat-o cineva inainte

31+ Vlad Mihai

AMR 9 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micola spune:

salut fetelor!

si pentru mine o clatita, va rog...
As veni si eu, dar ..de la pitesti....

Chiar, nu-i nimeni din pitesti pe aici?

Noi suntem bine, ne-am odihnit in weekend-ul asta prelungit:).
Lunea viitoare mergem la dr sa vedem ce ne mai spune :)

va puuupam :)

32 + cu !
AMR 8 saptamani...!!!
AMR 3 saptamani lucratoare :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deliafairais spune:

buna fetelor! multumesc de raspunsuri...sa speram ca nu e asa mare suvoiul...ca eu nu stiu sa inot :) aseara am vazut-o pe nicoleta luciu la protv, a reusit sa slabeasca 35 kg in 2 luni...si ink mai are de slabit!cred ca a pus cel putin 40 in timpul sarcinii. pai noi suntem puiutzi... cat despre cum a slabit, a spus ca a mancat doar fierturi: legume,carne, totul fiert. si mult iaurt. plus ca alapteaza. of...o sa incerc si eu...poate chiar merge :)

34+ DAVID

Mergi la inceput