Dedicatie pentru absenti ...
Raspunsuri - Pagina 4
ladyJ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui muffin Multumesc pentru reactii. Nu, nu is inversunata - sunt mai degraba trista. Toti cei care nu au fost la vot incearca sa isi fabrice niste explicatii savante. De fapt ei traiesc in universul propriilor explicatii. Votul po****r este un instrument social introdus in ultimele zeci de ani. Este un instrument al democratiei. Ca ei il ignora si nu il folosesc dovedeste nivelul lor politic. Eu as propune sa vi se ia dreptul de vot. Nu ca m-ar asculta cineva insa asa imi suna logic mie. V-ar place? Daca cineva imi raspundea mai sus ca se simte ca la 1930 - na, ok - sa nu aiba pretentii de la nimic, pentru acea persoana si un oprisan de Vrancea este un luminat si un politician perfect. Daca le pune cablu in cartier e motiv de a-l vota din tata in fiu. Cine ma acuza ca vorbesc ca in cartea lor favorita ar face mai bine si sa isi largeasca universul cultural. Poate sunt o naiva, insa imi doresc o tara in care societatea sa se implice si sa reactioneze - mai degraba decat a cauta explicatii si a ironiza. Eu nu spun ca optiunea unei batrane pensionare nu este de luat in seama- bravo ei ca merge la vot - ceea ce spun este ca mi se pare firesc ca tinerii, parintii, sa aiba alte prioritati si sa nu mearga pe mana ei. Si daca nu le ceri si nu votezi pentru ele, nu le vei primi. De asta exista votul. Ce au castigat cei care au scris pe vot Obama? Nimic. A fost o forma de eroism inutil si prost plasat. De fapt, nu a fost eroism ci nimic. Acum, veti vedea ca cel mai trist cosmar este pe care sa se intample. Moaca lui Nastase si Geoana vor ranji. Va place? Va multumim dragi absenti. Speram ca aveti o digestie usoara. |
Cum mey sa se ia dreptul la vot???
Tu ai dreptul sa mananci. Daca nu o faci e fix problema ta. Ti-ar placea sa se propuna taierea ratiei de slanina doar pentru ca TU nu o consumi?
Spun si eu la Iileana: exagerezi, prea mult patos, prea multe sentimente.Relax...
E aiurea sa dai vina pe absentul de la vot doar pentru ca nu a castigat detasat partidul pe care-l preferi tu. E egoism.
LauraNicole spune:
Si cum iti permiti tu sa ma judeci si sa ma jignesti pe mine sau pe altii/altele care au preferat sa nu voteze?Ca si Androix am considerat ca NU AM PE CINE SA VOTEZ si pentru ca nu mi s-a parut normal sa imi 'misc fundul' la vre-o sectie de votare doar pentru a vedea tzatza Floarea sau nea Gheorghe ca a iesit si asta a lui Xulescu sa voteze,nu iti permit tie sa ma jignesti.Bea o cafea,fumeaza o tigare si relash de voie ca ai nevoie.Si iti multumesc mult pentru dedicatie!E o melodie superba!Iar cu dorinta ta de a ni se lua dreptul la votare,mai gandeste-te putin ca te prea lasi dusa de val.Si dah,pentru mine TOTI cei care au candidat sunt absolut la fel si mi se cam falfaie,pe romaneste , de toti acei care se dau mari politicieni si nu sunt decat niste hiene.Mai cumpara-ti niste calmante!Hai ca m-am enervat si chiar credeam ca nimic nu ma mai poate enerva!
.............................
LauraNicole spune:
citat din mesajul lui ladyJ Cum mey sa se ia dreptul la vot??? Tu ai dreptul sa mananci. Daca nu o faci e fix problema ta. Ti-ar placea sa se propuna taierea ratiei de slanina doar pentru ca TU nu o consumi? Spun si eu la Iileana: exagerezi, prea mult patos, prea multe sentimente.Relax... E aiurea sa dai vina pe absentul de la vot doar pentru ca nu a castigat detasat partidul pe care-l preferi tu. E egoism. |
Corect!Doar pentru ca nu a iesit partidul respectiv nu-ti da tie dreptul,Muffin,sa ne jignesti pe noi,cei care am avut lucruri mult mai importante de facut decat sa mazgalim niste bucati de hartie ABSOLUT INUTILE.
.............................
indu spune:
mie mi se pare nasol ca parerea celor care nu au votat nu este luata in seama. Eu ii inteleg pe cei care au ales sa nu voteze. In felul asta si-au manifestat nemultumirea fata de clasa politica din Romania. Dar, repet, din pacate nemultumirea asta nu e luata de nimeni in seama. Pe politicieni ii doare undeva ca au castigat 30% in conditiile in care doar un sfert din po****tie a fost la vot, atata timp cat au pus mana pe "ciolan".
Daca nu votul obligatoriu (desi sunt state in care votul e obligatoriu - ex. Australia), atunci buletinul de vot sa mai contina o casuta cu "Nici unul".. sau asa ceva. Si atunci ar merge si cei nemultumiti la vot, intrucat ar avea unde sa-si puna stampila. Plus ca unii care au votat vreun partid, s-ar putea sa aleaga "Nici unul", pentru ca eu cred ca foarte putini din cei care au pus stampila pe un partid au facut-o cu inima deschisa. Eu recunosc ca am fost la vot sa votez pe altcineva decat pe aia care m-au intoxicat cu tot soiu' de fluturase, pixuri sau mai stiu eu ce, si de a caror mutra ma impiedicam pe toate gardurile.
Fomalhauti spune:
Muffin, mie imi pare bine pentru tine. Ba chiar te invidiez. Si ma bucur ca mai exista oameni care voteaza si care cred (macar cat de cat) in cineva. Presupun ca daca esti asa suparata ca au castigat Geoana si Mitrea crezi ca altcineva e mai bun decat ei.
Eu nu am votat. As fi vrut sa votez dar nu am votat fiindca eu cred ca toti sunt "o apa si un pamant". Nu cred ca Geoana sau Mitrea sunt mai rai decat altii. Si nici mai buni. Nu cred ca unii ranjesc mai frumos decat altii. Nici macar mai natural.
La "locale" am zis ca nu ma duc fiindca nu ma intereseaza ce firma (sau a cui firma) va construi blocuri in parcul de langa casa mea. Daca as fi avut eu o firma (macar sa pun iarba...) ar fi fost altceva. Uite, nici acum nu imi pasa, de exemplu, de la ce firma isi vor cumpara deputatii masini, la ce hoteluri vor locui sau cine, de unde, va cumpara terenuri sau petrol. Nu am niciun fel de interese economice, iar interesele "lor" ma intereseaza cat ii intereseaza pe ei ale mele.
Uite, anul viitor, la presedinte, sa-mi zici si mie pe cine sa votez (si de ce), ca vreau sa ma duc la vot.
misha71 spune:
Daca cineva imi raspundea mai sus ca se simte ca la 1930 - na, ok - sa nu aiba pretentii de la nimic, pentru acea persoana si un oprisan de Vrancea este un luminat si un politician perfect. Daca le pune cablu in cartier e motiv de a-l vota din tata in fiu. |
Io eram Da' nu ma simt ca in '30. SINTEM in '30, iar daca nu te-ai prins, pune mina pe cartea de istorie.
Cine e Oprisan de Vrancea?!?! O fi tata? Ca io chiar ma simt luminata si perfecta!
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">O INIMIOARA ARE NEVOIE DE VOI!
BAZAR PENTRU SONIA
www.dropshots.com/popescu71#date" target="_blank">Curiosilor
mariamunteanu spune:
Dupa parerea mea, cine vrea sa-si arate dezaprobarea fata de candidati, merge la vot si-l anuleaza (ii taie pe toti de pe lista). In acest fel aratati ca vreti sa votati, ca aveti simtul raspunderii, dar sunteti nemultumiti de candidati.
Simpla lipsa de la vot nu arata decat lehamite si indiferenta, nu schimba nimic si nici intr-un caz nu reprezinta o palma pe obrazul candidatilor/partidelor.
Maria
beshter spune:
citat din mesajul lui mariamunteanu Dupa parerea mea, cine vrea sa-si arate dezaprobarea fata de candidati, merge la vot si-l anuleaza (ii taie pe toti de pe lista). In acest fel aratati ca vreti sa votati, ca aveti simtul raspunderii, dar sunteti nemultumiti de candidati. Maria |
Maria,
invata-ma si pe mine sa tai cu stampilaaaa...
Nu te supara, simt nevoia sa glumesc o tzaruca - sau si tu esti de parere ca ironia strica si rasul e de la Uciga-l Toaca?
sorana spune:
Nici eu n-am mers acum la vot, am fost la munte.
Daca mergeam ii votam pe toti, ca toti sunt la fel de buni :)
Data trecuta tot pe toti i-am votat (la primaria generala).
Din pacate Maria n-ai dreptate. Am auzit ca au fost 3% voturi anulate si 2% voturi albe, deci 5% in total au mers si si-au anulat votul. Asa si? Nu se sesizeaza nimeni, stai linistita.
Acum as merge la vot doar daca unul dintre candidatii din colegiul meu mi-ar inspira incredere, daca as avea macar o banuiala ca-i mai bun ca ceilalti. Ceea ce n-a fost cazul acum.
Vorba lui Formalhauti ce-mi pasa mie de unde-si vor lua masinile ... ca oricum nu le iau de la mine.
Singura persoana de care-mi pare rau ca n-a avut nicio sansa este Lavinia Sandru. Asta doar pentru ca este initiatoarea legii cu 85% pentru mame. Din pacate nu era in colegiul meu, e una dintre foarte putinele persoane pe care le-as fi votat.
Nici Mitrea si nici Nastase nu erau in colegiul meu, deci muffin, astia s-ar fi ales si daca ma duceam eu la vot.
Si chiar nu mi se pare ca e vreo diferenta intre psd, pdl si pnl. Poate data viitoare mergem toti si votam cu aia de la uniunea germana sau cum s-o numi, macar sa fie ceva fete noi ....
Sorana si Monica (6 ani)
mariamunteanu spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Mihaelka
Maria, invata-ma si pe mine sa tai cu stampilaaaa... Nu te supara, simt nevoia sa glumesc o tzaruca - sau si tu esti de parere ca ironia strica si rasul e de la Uciga-l Toaca? |
Cine a zis sa tai cu stampila ? Iti iei un pix la tine. Simplu.
Maria