Vacanta Sardegna
ptr vacanta de la anul, am vrea sa meregem cu masina in Sardegna..probabil ca ne vom opri pe drum 2 nopti, ptr ca e drum lung..as avea nevoie de sfaturi, hint-uri etc, de la voi, daca ati fost acolo! ma intereseaza sa-mi recomandati o statiune, fara fitze extreme, unde sa gasesc cazare la pret acceptabil(as vrea sa fac rezervare on-line, eventual pe booking.com), plaje frumoase si mancare traditionala!
M-ar interesa si programul ptr ferry, cat curse pe zi sunt si de unde pleaca..
LUNY, mami de bebe MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!
Raspunsuri
Raluk31 spune:
Luny,imi pare rau,nu te pot ajuta,n-am fost si nici n-am de gand,e prea la sud si prea cald pt mine
Eram curioasa daca cineva ti-a impartasit impresiile..
Daca dai cateva pagini la Vacante..gasesti subiectul Descopera farmecul Italiei..Si:
http://www.supereva.ro/info.asp?id=1370
Raluca
de Anais Iasmina
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=51e87b128f6d33e1755853&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">povestea noastra
cum a venit pe lume Anais
DarkBendis spune:
Luny, uite aici:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=116137&SearchTerms=vacanta,sardinia
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=116137&SearchTerms=vacanta,sardinia
Sardinia e foarte frumoasa, chiar merita sa mergeti!
Dark Bendis
35+ cu "Huckleberry" Baby
AMR 5 SAPTAMANI!!!!!
http://bd.lilypie.com/gSJep1.png
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
luny spune:
va multumesc, ma apuc de citit, sper sa gasesc impresii ale celor care au fost/vazut/placut!!
luny spune:
DarkBendis, inteleg ca voi ati fost cu avionul..
daca ai timp, poate imi povestesti si mie mai multe, ce ti-a placut cel mai mult, ce nu ti-a placut, ce preturi sunt p-acolo, ce e de neratat pe insula...
cristina1974 spune:
Luny, eu m-am indragostit de Sardegna....atat de tare, incat mi-am luat si o casa acolo, insa in sudul insulei, la 45 km de Cagliari.
Ce sa zic? Peisajele,natura in general, sunt extraordinare.
In Cagliari nu pot sa spun ca e mare lucru de vazut. Oras sudic, cu galagie multa,insa inafara orasului e destul de frumos. Am vizitat orasul ****,care e la vreo 20 km de Cagliari,si care mi-a placut foarte mult.
In materie de preturi, mie mi s-au parut foarte ok, mult mai mici decat cele de aici,din Londra. Ce mi-am cumparat mult de acolo a fost aurul, care e de 18k, si care e prelucrat foarte bine, iar pretul a fost cat de poate de rezonabil.
Si in nordul insulei sunt peisajele la fel de spectaculoase ca si in sud. Obiective turistice, nu stiu sa-ti zic,pentru ca eu nu ma omor dupa asa ceva. Am vazut destul de multe in lumea asta si nu ma mai intereseaza sa merg prin muzee. Insa daca vrei sa ai o portiu de relaxare intr-un colt de rai, iti recomand cu caldura aceasta Sardegna.
Vacanta placuta!
luny spune:
Cristina, am inteles ce oras era cel cenzurat..
Noi vrem sa prindem spiritul insulei, dar in primul rand vrem sa admiram frumusetea peisajului, sa facem plaja, sa ne balacim in mare, sa ne relaxam si sa manacm bunataturile specifice locului...cel mai mult ma intereseaza care ar fi cele mai frumoase plaje!
DarkBendis spune:
Seara buna!
Tare mult ne-a placut in Sardinia... si stiu sigur ca nu suntem singurii. Chiar nu imi vine in minte ceva ce sa nu-mi fi placut. Noi am preferat sa vizitam cat de multe...la plaja am fost doar de doua ori, iar cumparaturi...nu prea ne-a interesat, am cumparat suveniruri pentru familie si amici, ceva bijuuri de coral+argint si cateva delicatese locale. Dar de vazut, am vazut destul de multe, zic eu, pacat ca am stat doar o saptamana. Am zburat din Londra, cu Easyjet parca... vreo 3 ore. Stiu sigur se poate ajunge in Sardinia cu ferry din Italia... sau pe filiera Franta-Corsica-Sardinia. Programul din pacate nu il stiu.
Inchiriasem un apartament in Alghero, pretul chiar fff convenabil, parca 300-350 de euro a costat, pentru o saptamana (in octombrie). Ce ne-a placut mult: Grota lui Neptun (cu stalactite, stalagmite) la Capo Caccia, plus peisajele pana acolo. La grota se poate ajunge cu vaporasul din Alghero in timpul sezonului (deci nu cand am fost noi) sau cu masina. Plaja din Alghero e OK, frumoasa dar nimic deosebit, dar plaja La Pelosa de langa Stintino e super. Din Stintino se pot face excursii pe insula Asinara, parc-rezervatie naturala, fosta "insula inchisoare", cu peisaje ff faine, fauna interesanta (mufloni, asini albi, cai salbaticiti etc) + fostele inchisori. La cateva ore de Alghero e Castelsardo (oras medieval+castel-muzeu), care merita vizitat, la fel ca si Bosa (oras+castel)... si din nou mentionez peisajele pana acolo . Ar mai fi de vazut vestigiile culturii "nuraghe" (civilizatie neolitica locala), e vorba de un cimitir si o asezare, amandoua aflate in apropiere de Alghero. Si nu in ultimul rand, Alghero, fosta colonie aragoneza, are un farmec aparte, orasul vechi cu muuuulte pravalioare, baruri, restaurante, terase, strazi inguste etc etc, arhitectura, turnurile aragoneze... noi am fost in octombrie la sfarsitul sezonului si nu a fost foarte aglomerat... vrem sa mai mergem.
Preturile... sunt OK... eu zic ca pentru toate buzunarele (in comparatie cu UK totul era ieftin). Noi nu prea ne-am batut capul sa cheltuim pe ceva deosebit, eventual pe traznai gastronomice ... ne interesa sa vedem cat mai mult si sa ne relaxam (ideea noastra de a ne relaxa e de a ne bucura de compania celuilalt descoperind lucruri noi)...ne-am rasfatat cam cu tot ce am vrut (localuri, intrat peste tot, excursii) fara sa ramanem faliti sau sa ne simtim jumuliti.
A, mi-am adus aminte ce nu ne-a placut... sau mai bine zis nu ne-a impresionat deloc... un orasel Oristano... care ni s-a parut foarte... plicticos. Dar cum zic astia pe aici... "maybe it's just us"
Uite ceva poze din excursia noastra, poate iti faci o idee despre nordul insulei.
http://s307.photobucket.com/albums/nn283/darkbendis/Como%20and%20Venice%20June%202007/Sardinia%20october%202007/
Dark Bendis
35+ cu "Huckleberry" Baby
AMR 5 SAPTAMANI!!!!!
http://bd.lilypie.com/gSJep1.png
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
luny spune:
Frumoase pozele, m-au delectat!..aceeasi idee de vacanta o avem si noi,sa ne bucuram unul de altul si descoperim locuri noi frumusetea naturii!
crista-s spune:
Luny uite aici site-ul uneia dintre companiile care asigura vapor ca sa poti trece cu masina in Sardegna:
Moby
http://www.moby.it/cms/export/it/index.html?gclid=CJaEyf-TrpcCFQFbtAodpVFmiw
cu cit rezervi bilete mai din timp le poti gasi mai ieftine. Oricum nu costa enorm, pe ferry ( tragetto in limba italiana )nu te vei plictisi, lasi masina in garaj si urci pe punte, la cafenele , restauranturi, inclusiv locuri de joaca pt copilasi.. etc..poti chiar si sa iti rezervi o camera ca la hotel insa dc traversezi ziua nu merita eu am facut plaja tot drumul pe puntea vasului.
plecarea este de la Genova, Livorno sau Civitavecchia ... depinde de unde vii tu si pe unde vrei sa te mai opresti pe continent inainte de a traversa .. trebuie sa faci popas pe undeva, poate chiar vrei sa mai si vizitezi ceva..
Eu am fost cu Moby de la Livorno la Olbia
si aici a altei companii
CORSICA FERRIES
http://www.corsica-ferries.it/traversate/traghetti.html
De la Livorno sau Civitavecchia
mai gasesti informatii despre Italia, La Maddalena, subiecte vechi in care se vorbeste si despre Sardegna si inca altele pe prima pagina in subiectul fierbinte : Informatii utile despre Europa
luny spune:
crista multumesc, studiez