eczema la bebei - vol I

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bubi spune:

buna fetelor, buna nou venitelor la noul subiect, cristinutza, manu, augusty!

nu mona inca nu sunt la mare si nici nu vreau sa fiu acum, e frigutz! Noi plecam duminica, sper sa se mai incalzeasca putzin.

despre noul tratament, nimic nou. Eczema e parca mai micutza, cu citiva mm, dar in continuare prezenta! Chiar ziceam ca o sa ne obisnuim cu ea, de cand e acolo...., dar nu cred!

Mai fetelor, ne opreste lumea pe strada, eczema fiind vizibila, si ne zice ca e asa zisa din popor "pecingine" care se trateaza cu un leac babesc, nu am inteles prea bine: se arde hartia unui ziar intr-o farfurie si in urma lui ramane ceva ca un "gudron", o pasta??? cu care se da copilul pe eczema si eczema zice hasta la vista baby! Prima data am zis sa ma lase in pace, a doua oara la fel, dar deja sunt 5 doamne si babe care mi-au zis acelasi lucru. Voi ati auzit de asa ceva??

Manu, chiar ma intrebam ce mai face Corinutza. Ma bucur sa aud ca e bine! Asa sa ramanetzi! Dupa cum zici tu e posibil sa fi avut rubeola. Nu v-a vazut nici un pediatru? Noi nu am facut febra asa de mare, am avut 39 cu 1 maxim, dar eram super panicata ca nu stiam cauza. De bubitze ce sa zic, erau micutze si rosii si multe, dar chiar a fost o forma usoara, asa ca nu pot sa zic mai multe. Stiu ca un semn distinctiv al rubeolei este inflamarea ganglionilor de la ceafa. Ai observat asa ceva? Eu nu observam daca nu imi arata pediatra!

Tineti-ne la curent cu tratamentele!

Mai vorbim pana plec!

Pupici

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=bubi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iubibubi spune:

cami, eu nu-i dau lapte cu soia. deocamdata ii dau hipoalergenic (contine proteina din lapte, dar e "sparta" in bucatele mai mici si, vezi doamne, organismul n-o percepe la fel) - alimentum, facut de similac. parca, parca e mai bine. de fapt, am scris mai devreme, pe corp chiar se vede imbunatatirea. pe fata are in continuare, dar petele sunt mai mici decat de obicei. o sa continui cu asta inca o vreme si poate incerc si cu soia, poate, cine stie, dispare de tot. tu incearca soia, dar cel putin 2 saptamani - adia dupa se vad rezultatele.

ai grija cu uleiul johnson. am auzit de multi bbi care s-au umplu de bubitze din cauza lui si nu aveau neaparat eczema. nu stiu ce sa zic, nu ma bag peste parerea medicilor ca nu-s de specialitate, dar, din cate m-am documentat, uleiul, oricare ar fi el, nu e binevenit la copiii cu problema asta (pe corp, ma refer; in apa merge).

cora, ia asculta tu babele alea si inregistreaza ce-ti spun. io-s deschisa la orice in momentu' asta... n-am auzit pana acum de asta, dar, in schimb, am auzit de tratament cu saliva si urina (local). asa que...

ps noua ne-au aparut primii 2 dintzishori la 4 luni. deci, se poate.

pupici.

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

am inceput sa-i dau lapte cu soia. Doamne numai cand am deschis cutia,am luat-o la fuga!
i-am amestecat cu enfalac cu fier si a mancat mititelul chiar fara sa faca figuri.
am sa incerc ca in cateva zile sa-i dau numai lapte cu soia.o incercam si pe asta!

cu uleiul johnson chiar nu stiu ce sa fac...cu ce sa-i dau dupa baie?
de la aveeno,dimineatza a avut bube din cap pana-n picioare.de cand am oprit crema asta aveeno,eczema este numai la nivelul obrajilor si in cap cateva bubitze...

oare sa fi incercat intai cu lapte hipoalergenic??!! voi ce zicetzi?
in doctori mi-am pierdut orice incredere...

ange,mamica de 2 ori

http://community.webshots.com/user/maiaioana

Mergi la inceput

cami,
mie-mi spui cu laptele! tre' sa-mi pun masca numai cand spal biberoanele, da' sa vad ce gust are... el, saracu', l-a acceptat pana la urma (dupa vreo 4 zile). incearca soia si vezi cum sta treaba. mie pediatrul mi-a recomandat alimentum. acum nu stiu ce sa zic. depinde de reactia copilului. daca nu vezi nici o schimbare, inseamna ca nu laptele era problema. eu o sa incerc si cu soia, vad ca la asta se observa deja o imbunatatire, asa ca, la noi, se poate sa fie laptele de vina.
cu aveeno nu-l mai da daca s-a umplut de bubite. incearca alba botanica, original body lotion, varianta fara parfum. noi, mai nou, ne dam cu ea si e ok. uite aici un link:

http://www.avalonnaturalproducts.com/main/product-l2-AVL.asp?BrandID=20&categoryid=34

daca te hotarasti, ia cantitatea cea mai mica, testeaz-o intai pe o suprafata mica de piele, vezi cum reactioneaza si de-abia dupa da-l peste tot.

pupici.

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela-Z spune:

Doamne ce greu mi-a fost fara DC!

Vestea buna este ca i-au trecut petele de urticarie, dar eczema de pe popou nu! una buna, una rea! eczema asta pe fundulet o are de ceva vreme si nu ne-a trecut cu nimic!!! eu banuiesc ca este de la pampersul asta total care, ca de cand l-am folosit a aparut si eczema. Dar mai nou am vazut ca a reactionat la banalul cutaden cu oxid de zinc, l-am dat de 2 ori, asa intr-o doara, si vad ca s-a ameliorat, o sa continui sa vad daca avem norocul sa scapam de ea.
Iubibubi, ca intotdeauna esti o draguta, multumesc de informatii.
Tavi a trecut de un an si in mod normal ar trebui sa pape orice, cu mici exceptii. Eu v-am intrebat daca ati observat reactii dubioase la anumite alimente, care in mod normal nu ar trebui sa dea probleme. De ex. noi am avut prob. cu ficatul de pui, pe care bb l-a acceptat f. bine, dar la un moment dat i-a dat reactii alergice, sau cel putin asa cred eu. Dr. alergolog ne-a zis ca in mod normal ar tb. sa le dam pui si produse din pui crescuti in curtea omului si nu in 'fabrici' si 'uzine', dar de unde sa iau eu pui crescuti in curte? cand acum si taranii folosesc concentrate pt. pasari!
Am mai patit-o cu galbenusul de ou, bananele si cu piersicile!
De unde sa facem rost de hrana cat mai naturala, care sa nu fie tratata cu tot felul de chimicale???
Mama, care toata viata ei a trait la oras, s-a mutat, temporar, la tara numai ca sa-i cultive lui Tavi tot felul de legume, care sa le aiba proaspete si care sa nu fie tratate. Bineinteles ca 'recolta' a fost catastrofala, dar am avut totusi pt. Tavi aproape toate legumele. Cred ca s-a simtit 'vinovata' intr-un fel pt. ca ea i-a transmis ereditar perdispozitia asta la alergie.
In sensul asta va intrebam eu daca ati avut probleme?
Cristna tu unde ai gasit Athoderm? ca eu am cautat in farmacii si se uitau la mine crucis?
Lexi sa ne spui si noua ce ti-a dat dr. hemeopat!
Ela
Augusty imi pare rau pt. puiul tau! Doamne ce boala nenorocita!

Mergi la inceput

augusty,cum a fost la acel renumit pediatru. si eu am fost ieri la unul si nu am reusit sa aflu nici o noutate si mai ales nimic inbucurator...
bubi,sa ai vreme frumoasa la Mare, sa statzi la soare si sa scapatzi de bubitze.
mona,aseara am fost la 2 farmacii diferite si am cules info. despre lapte. ce m-au sfatuit farmacistii a fost ca,intai sa incep cu lapte hipoalergenic sa astept 2 sapt.,apoi sa revin la laptele cu fier si daca nu se vede nici o ameliorare sa incerc si laptele cu soia.
am inceput sa-i pun cate o masura de lapte hipoalergenic in bibe.sper ca in cateva zile sa trecem exclusiv pe el.
dimineatza acum(6,00) am constatat ca eczema este mica,mica si mai putzin aspra.doar odata l-am dat cu protopic si foarte putzin.cred ca totusi protopicul asta face ceva minuni. oricum nu-l dau decat o singura data in 24 de ore.in rest hidratare la greu.
am sa-i fac de data asta tratamentul cu protopic pana la capat.adica pana dispare complet eczema. prima data i l-am oprit cand bubitzele s-au transformat in niste puncte negre...
fetelor,duminica vine fata mea acasa.Doamne ca nu mai pot ce dor imi e de ea!!!
stitzi ce emotzii am??!! sunt culmea...
Ela-Z,de cand are Tavi bubitzele,de la ce varsta?
inca ceva,mi-a spus pediatrul sa incep diversificarea cand va manca 8 ozi.acum mananca 6. voi cand a-ti inceput diversificarea si cu ce? oricum nici vorba de graba la noi,doar incep sa culeg info si despre treaba asta...
sa avetzi o zi buna!

ange,mamica de 2 ori

http://community.webshots.com/user/stelutzele (intalnirea DC de la montréal)

Mergi la inceput

buna, fetelor!

ela,
pana acum, eu am observat ca la noi bubitzele s-au accentuat cand i-am dat sfecla rosie (fiarta) si mar (crud). le-am eliminat pe amandoua. dupa o luna si ceva pauza, am inceput din nou sa-i dau mar, dar i-l fierb. sfecla inca n-am reintrodus-o. stiu ca dupa un an, in principiu, bb are voie sa manance orice. dar, avand problemutza asta, urmareste-l indeaproape cum reactioneaza la orice nou aliment si elimina-l daca nu-i convine. fa o pauza si incearca mai tarziu.
poate ar fi o idee sa schimbi pampers-ul daca banuiesti ca de acolo se trage. folosesti si servetele umede? incearca o perioada numai cu apa, poate a capatat sensibilitate si la chimicalele din servetele. zici ca numai pe poponeatza mai are eczema? stati bine, atunci! poate, daca reactioneaza la cutaden, n-o fi totusi eczema... zic si io, desi sunt convinsa ca acum ai ochiul format la bubitzele "clasice"...

cami,
de obicei diversificarea incepe cand bb este pregatit (si o sa vezi/simti tu asta - parca nu-i mai ajunge cat dai, incepe sa manance tot mai des etc. etc.). nu cred ca tre' sa iei strict "cand va manca 8 oz., e timpul sa incep". noi am inceput diversificarea aproape de 5 luni, cu cereale de orez, o masa/zi. intai o zeama lunga, mai mult apa decat cereale si, treptat, am ingrosat compozitia. i-am dat direct cu linguritza. dupa vreo 3 saptamani, am introdus prima leguma, dovlecelul (o masa/zi). apoi, din 4/5 in 4/5 zile cate o leguma noua.

fetelor, discutiile noastre s-au transformat intr-un adevarat "jurnal de bord"! sper ca intr-o buna zi sa vedem si uscatul!

tinem legatura. mie, una, imi face tare bine sa vorbesc cu voi. altfel, cred c-as exploda p-aici.

pupici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela-Z spune:

Ange, Octavian a facut pt. pr. data dermatita la 2 luni, iar acum avem 13, deci am ceva experienta in dom. si state vechi de plata pe la dif. cabinete medicale! unde tb. sa-ti zic ca mai mult de 1/2 numai 'somitati'nu au fost!!!, omul meu mai si rade de mine, zice ca mai bine ma faceam dr. ca si asa mori cu legea in mana in Ro de azi!!!
Vreau sa va spun de o cunostinta care a patit-o rau de tot cu baietelul cel mic care se pare ca face o forma cidata de alergie, a tot fost cu el pe la dif. somitati care nu au fost in stare sa-i puna un diagnostic clar,dar ce le-a zis: fara praf, adica fara perdele, draperii, jaluzele, covoare, tot ce inseamna lana, paturi, plapume, haine, fara puf, perne,pilote, jucarii din puf si plus... samd, saracii oameni sunt disperati, iar copilasul este mai tot timpul bolnav si sta majoritatea timpului prin spital.
Pe mine ma obsedeaza eczema asta, care tot apare pe el... dar cred ca ar trebui sa ne preocupe de fapt ce este in spatele ei, adica la ce este supus organismul, cum sunt afectate organele si tubul digestiv, aici este adevarata problema! cineva facea la un moment dat chiar o comparatie intre alergie, ca raspuns imunologic anormal la o expunere antigenica normala, si HIV. nu tb. sa va speriati, dar organismul reactioneaza aprox. la fel in ambele cazuri, daca in cazul HIV reactia imunologica este data de un virus , in cazul alergiei este data de raspunsul imun anormalla contactul repetat cu un antigen.
Hai ca nu vreau sa va sperii, dar cu cat citesc mai mult cu atat devin mai paranoica.
Da iubibubi acum avem numai pe popou si ma bucur ca a inceput sa dispara, dar nu zic hop pana nu trec lacul... si da este eczema, din pacate.
Va las ca m-a luat cu asalt.
Ela

Mergi la inceput

ela,bb meu i-au aparut bubitzele pe la o luna
acum nu are decat 3 jumate...

mona,cand i-ai schimbat laptele ai observat vre-o schimbare in "comportamentul" bubitzelor?
sunt ingrozita! de dimn. m observat ca sub barbie,pe gat,pana aproape de tzatzele este plin de bubitze mici,mici,rosii si una langa alta. de fapt e o mareee pata toate astea.
oare sa fie de la schimbarea de lapte?oare eczema asta chiar isi bate joc de mine?!!

de dim. plange. dar plange mai fetelor de mi se rupe inima.de cate ori il sterg la gat,pe bubitze,urla ca din gura de sarpe.de aici concluzia mea ca-l ustura sau e ceva,nu stiu ce,dar e...
abia acum am reusit sa-l adorm.sper sa se odihneasca ca e rupt mititelul

in casa am facut frig,23°.merge aerul ca la balamuc desi afara e frig.cred ca vecinii mei zic ca nu-s normala!

bubitze noi i-au aparut si la poponeatza,in jutul putzulicii...de la pampers nu cred ca e pt. ca nu am schimbat marca. de la nastere acelasi pampers. ce se intampla oare???!!! la dracu ca inebunesc de tot!
ela,tu ziceai ca devi paranoica citind atatea info. eu sunt deja si fara sa citesc atatea info

ange,mamica de 2 ori

Mergi la inceput

ange,
la noi, dupa ce-am introdus laptele hipoalergenic exclusiv(de o saptamana si 2 zile), e un pic mai bine.
nu stiu ce sa-ti spun, daca o fi de la lapte... in mod normal, n-ar trebui, ca doar d-aia e hipoalergenic. dar, poate reactioneaza la altceva, la o alta "componenta" a laptelui praf. sau o fi ceva legat de mediu. lui andrei, cand au inceput sa-i apara si pe corp, luasem deja toate "masurile de siguranta" si degeaba... tot i-au aparut... la naiba, nimeni nu stie care-i faza cu boala asta!!!
nu-l mai agita cu stersul la gat, da-i cu crema mai bine. poate-i dispar si astea, cum s-a mai intamplat.
cat despre frigul din casa, am ajuns la concluzia ca 24 e o temperatura acceptabila.

ela,
sunt de acord cu tine ca tratarea efectelor (cum ne zbatem noi sa facem) nu duce la eliminarea cauzei. dar, pisici, nimeni n-o stie!!! ar fi luat premiul nobel pana acum. cred ca, pana la "marea descoperire", va trebui sa ne luptam singure si sa vedem ce anume "atrage" puseurile si sa eliminam acel ceva. desigur, asta presupune un proces indelungat, ceea ce e foarte "incurajator". in secolul 21, cand oamenii merg pe luna, transplantul de organe e la ordinea zilei si operatiile se pot face si "remote", noi inca ne luptam cu niste amarate de bubitze. e frustrant!!! si-ti vine sa innebunesti cand "descoperi" ca aproape tot ce-ti spun somitazile gasesti foarte bine si pe internet...

asta e... scapam noi cumva. doar nu facem degeaba brainstorming, nu?

pupici.

Mergi la inceput