eczema la bebei - vol I
Raspunsuri - Pagina 4
iubibubi spune:
cristinutza! nu stiam unde ai disparut! bine ai revenit, desi speram ca voua v-a trecut si ma intrebam de ce nu intri sa ne dai vestea cea buna! las' ca pana la urma ne trece la toate! important e sa credem in asta si sa ne bucuram de bbii nostri cat mai apucam, maine-poimaine devenim soacre si incepe alt "circ" .
pupici.
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi
lexi spune:
Nu suntem nici noi pe roze cu eczema, insa am stopat orice tentativa doftoriceasca, sa mai lasam si pielea sa respire de una singura. Si, culmea! chiar e mai bine decat pe vremea tratamentelor de orice fel, acum ori s-o fi plictisit de noi, ori e o perioada de relache, nu stiu ce sa cred. Sau o fi auzit ca i-am pregatit o programare la homeopat si vrea sa dea inapoi. :-)
Joi mergem la homeopat, sa vedem si alta fatza a medicinei.
Testul de alergie ar trebui sa se intample la jumatatea lunii, insa sunt din ce in ce mai hotarata sa nu i-l fac, de cate ori ma gandesc, de atatea ori imi vin in minte starile prin care am trecut cand i l-am facut baietelului nostru mai mare (4 ani jumate). Nu pot sa cred ca medicina asta evolueaza atat de mult si ca viitorul ala pe care il visam de cand vazusem/citisem cum cu o singura picatura de sange (si aia luata din deget) ti se fac trei mii de analize, cum firul de par stie tooate suferintele din corpul tau... ei, da' asta-i de pe vremea cu Rumburak si pastilele lui fermecate, de le puneai in apa si ieseau copanele cu cartofi prajiti.
Ca sa concluzionez, eczema e acum in faza de uscaciune (la noi alterneaza, cand e rosie, cand e alba si uscata), s-a retras in partea superioara a pieptului si a disparut de la incheieturile genunchilor. Mancarimea nu a aparut, bebele nu pare deloc stanjenit de ea si asta cred eu ca e cel mai bine, am inteles ca problemele cu adevarat grave apar in momentul cand copilul nu mai poate fi impiedicat sa se scarpine.
ange spune:
aoleu mai fetelor, de 2 zile ma chinui sa intru pe forum
asa aiurea ma simtzeam fara el.se pare ca forumul asta a devenit un viciu pt. mine
hai ca ma pun pe ras cand de fapt ar trebui sa plang in hohote...
deci,la 5 zile dupa "stop protopic" au inceput bubitzele sa reapara.una cate,una...
acum sunt la locul lor pe fatza.astazi a facut un puseu tare urat. nu l-am dat decat cu crema hidratanta si l-am spalat cu apa fiarta si racita in care am pus cateva picaturi de otzet.merci,mona pt.idee!
din nou bubitzele sa-u unit si din nou pata uscata si rosieeee...
maine mergem la pediatru.abia astept! sa vedem cu ce ne mai uimeste!
protopicul sau elidelul sunt de kaka.parca sunt mai rau decat cortizonul...ori ca am facut noi tratament putzin,ori ca nu merge la noi...
lexi,nici la tine nu a mers,nu?
fetelor,ce zicetzi daca schimb de la mine putere laptele? daca face alergie la lactoza?! el nu mananca NIMIC in afara de formula.mi-ai aprins beculetzul mona,merci inca odata! maine am sa discut cu pediatrul si varianta schimbarii laptelui dar tare ma tem ca-mi va raspunde ca n-ii pediatrii pe la care am trecut" e normala eczema,madame!e normal la bb!"
pupici,va scriu maine
ange, mamica de 2 ori
http://community.webshots.com/user/maiaioana
ange spune:
am uitat sa va spun ca acele bubitze care le-a avut din cap pana-n picioare,au disparut intr-o zi.
cu o seara inainte,dupa baie,l-am dat cu aveeno...dimineatza era bubos tot mititelul!!!
acum il spal la 2 zile cu sapun dove antialergic,ou in apa si dupa baie uns cu ulei.vad ca tzine!
sper inca la zile mai bune...
noapte buna! sau buna 'neatza!
ange,mamica de 2 ori
http://community.webshots.com/user/maiaioana
lexi spune:
Ange, vezi sa fie ou din ala de la gaini libere, nu d-alea sortite vietii la cusca, ca mai dai de alte belele. Nu e regula, da' cica astea (care nu-s cage free) sunt predispuse mai bine la salmonella. Ce nu stiu eu e daca e periculoasa si neinghitibila.
Hai ca ti-am mai dat un motiv de dat cu capu' rosu in pereti albastri!
manu spune:
Buna fetelor,
Nu stiu daca ne mai tineti minte, eu sunt mama Corinutei care a avut si ea niste bubite (am pus si poza la un moment dat). Eu i-am dat 6 zile cu Pandel (contine 1mg hydrocortizon la 1g crema) o data pe zi in strat f subtire. Corina a avut 2 feluri de bubite. Prima oara i-au aparut pe manute de la cot in sus 2 pete aspre bine delimitate, nu erau rosii. Aceste pete s-au marit cu timpul, au aparut pe la 4 luni. Dupa inca 2 luni i-au aparut niste bubite sub barbita, acestea erau rosii si neuniforme. Daca nu-i dadeam cu nimic dupa vreo 3 zile se uscau si faceau o cojita f subtire lucioasa. Cu Pandel bubitele de sub barbita au trecut f repede(aprox 3 zile) iar cele aspre mai greu (6 zile). Bubuitele aspre de pe manute nu i-au mai aparut iar cele de sub barbita au mai aparut o data cam la o sap de cand am dat-o cu Pandel. Atunci am dat-o cu o crema de intretinere pe baza de lanolina. Acum de aproximativ 7 sap nu i-a mai aparut nimic. Eu am incetat sa-i mai fac baie des, ii fac si o data la 4-5 zile si nu mai mult de 10 minute. Prefer s-o spal mai rar si sa fie cu pielea curata.
Cora, poti sa-mi spui si mie cum arata bubitele (petele) de la rubeola? Acum 2 saptamani fetele mele au facut febra vreo 4 zile si dupa aceste zile le-au aparut pe piele niste pete rosii in piele. Aceste pete au durat cel mult 2 zile, au fost numai pe burtica si spate. Febra a fost in jur de 40°C. Am crezut ca mor, dupa ce ii trecuse Andreei a inceput Corina. In total a durat cam 10 zile "distractia". Am uitat sa-ti spun ca au avut si diaree.
O zi buna!
Manu
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=manu
augusty spune:
Incerc si eu sa va povestesc din lunga experienta cu alergia la bb al meu. Nu stiu exact diferenta dintre dermatita/ eczema si urticarie insa citind pe net o gramada de articole pe tema urticariei am descoperit ca ar avea toate o componenta alergica. BB al meu are 2 ani si are urticarie cronica de natura necunoscuta..Adica din luna mai are aproape zilnic ( poate 3-4 zile nu a avut in tot acest timp ) urticarie care nu il mananca si care dispare pana seara..la culcare e complet curat si dimineata o luam de la capat. Medicii alergolog/ dermatolog/ pediatru/ homeopat..( 8 in total ) au concluzionat ca ar fi de natura alimentara dar cum sa iti dai seama la un copil asa de mic care este cauza?? Am tot asteptat sa se apropie de 2 ani ca sa pot face mult discutatele teste de alergie ( serologice ) si acum asteptam rezultatele. Am uitat sa va spun ca s-a banuit ca are o parazitoza dar dupa mai multe analize s-a dovedit ca era fals. Nu are decat o alergie care poate fi la orice..el nu mananca lapte de vaca, oua si carne ( doar pui ) de 5 luni de zile deci la ce sa mai fie alergic?? Nebunia e ca testele de alergie se refera exact la ce nu mananca el adica : albus de ou, lapte, ciocolata..
Bubitele arata ca niste ciupituri de tantari fara lichid sau varf alb uneori se unesc si formeaza placarde ( am aflat si eu ca asa se numesc..) si dispar in 24 de ore..
Maine mai am programare la un medic pediatru renumit..sa vedem
ange spune:
lexi,ou organic pun in apa de baie. m-am gandit si eu ca cine stie ce altele ne apare daca ne spalam cu ou "ordinar". asta cu oul mi-a venit dupa ce mi-am adus aminte ca pe Maia am spalat-o pana tarziu cu ou si tot din amintiri am fost si eu spalata de mama mea cu ou si fratele meu si neamul ,neamului meu si tot asa... e stramosesc mai,ce sa mai! oricum este intr-adevar un motiv de dat cu capul albastru in peretele rosu
bubi,cum merge cu tratamentul?
mona,voi ce tratament aplicatzi?
manu,incantata de cunostintza.ai 2 fetitze? nu reusesc sa-ti deschid pozele...
augusty,bb tau a implinit 2 ani? toate astea au aparut cand era bb sau acum marisor?
gata,ma pregatesc sa ma car la pediatru.
ange,mamica de 2 ori
iubibubi spune:
eu, de vreo saptamana, fac exact ca lexi - nimic medicamentos, doar crema hidratanta. petele de pe corp s-au mai estompat (desi nu l-am dat niciodata cu cortizon sau altceva pe corp), pielea e aproape alba, dar in continuare aspra. mai sunt cateva bubite, dar nu asa de multe. pe fata e dezastru in continuare, dar cred ca din cauza ca bubitzele nu sunt lasate in pace (ne bagam tot felul de chestii in gura, ne ajutam de obraji si frunte sa ne ridicam in picioruse pt. ca mainile nu ne ajung, iar picioarele ne cam tremura :)).
banuiesc ca laptele hipoalergenic are totusi un efect pozitiv la noi, altfel nu-mi explic aceasta imbunatatire. de o perioada buna incoace, bubitzele nu s-au mai carat de la sine si am dus-o intr-un puseu continuu. degeaba l-am dat cu cortizon - a rezolvat problema doar temporar. elidel-ul este in continuare in stadiul de reteta, nu stiu daca sa-l cumpar sau nu.
augusty, bun venit printre noi! ciudate mai sunt alergiile si dermatitele astea... sa ne tii la curent cu noutatile.
manu, ma bucur ca voi nu mai aveti probleme. din descrierile tale, nu pare a fi fost dermatita atopica. pediatrul asa v-a diagnosticat? oricum, sa dea Dumnezeu sa fi scapat Corina de orice ar fi avut.
lexi, chiar sunt curioasa cu homeopatul. am auzit lucruri imbucuratoare in urma unui astfel de tratament. multi spun ca, la inceputul tratamentului, s-au confruntat cu o perioada mai nasoala decat de obicei (mai multe bubitze). dar ca asa se manifesta organismul in urma oricarui tratament naturist - lucrurile par a se agrava la inceput pt. ca se elimina toxinele. asta e un semn ca tratamentul ar functiona. altceva, de NAET ai auzit? ca io nu stiu prea multe si mi-e cam lene sa ma documentez...
cami, sa ne spui ce-ai facut la pediatru. incearca si alt lapte, poate aveti noroc.
cora cred ca e la mare deja...
pupici.
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi
ange spune:
da,astazi am fost la pediatru. mai bine nu ma duceam...
este al 5-lea pediatru care-mi spune acelasi lucru:dermatita atopica,nu se stie din ce cauza,nu se stie tratament exact,nu se stie nimic...
mi-a spus ca protopicul nu este deloc dangeros pt. bb. se da in puseu pana trece eczema.apoi se continua cu hidratare la greu,apoi cu cortizon 1% 3,4 zile maxim 10 zile pe luna asta daca eczema reapare in fortza.
spune el ca protopicul este mult mai bun decat cortizonul in sensul ca nu "distruge" pielea sub nici o forma. canadienii chiar au inceput sa recomande bb protopic la greu!
este real ca dupa 9 zile de protopic,eczema a aparut la 5 zile dupa tratament si nu in dublu ca dupa cortizon.
altceva,igiena de rigoare.ouale mele organice sunt binevenite in apa din caditza,sapunul dove si uleiul Johnson spune el ca sunt bune dar la 2 ,3 zile.
am sal ascult pt. ca e un pediatru bun,este bataie sa obtzii un loc la el.nu ma incalzeste cu mare lucru asta dar efectiv sunt satula de atatea tratamente date de altzi medici...
acum am sa-i dau protopic pana dispare eczema.nu este mare dar e rosie,rosie si uscata...apoi vom vedea...
mona, tu ai schimbat laptele? si mie mi-a spus sa incerc cu soia,sa-i dau 2 sapt. sa vedem ce reactzie are,apoi din nou enfalac cu fier,apoi iari soia si tot asa pana la marea unire...
doamne de-ar fi laptele cauza bubitzelor noastre!!!!
cum e laptele cu soia? papa bb tau sau scuipa la greu?!
pupici,merg la Robi ca tare-i nesuferit.
de cateva zile baleste bine de tot. oare sa-i apara dintzii la 3 luni jumate??!!!!
ange,mamica de 2 ori