Mamici si gravidute curajoase de Nov-Dec2008 (135)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alexa.1983 spune:

Lumeeeee,lumeeeee A nascut Mariana28, prin cezariana,un baietel grasut de 3600 kg.....sa fie sanatosi si fericiti.... ea e bine, isi revine dupa operatie.... O asteptam cu drag acasa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginye55 spune:

FELICITARI IULIACOSPY SI MARIANA28! SA VA TRAIASCA BEBEII, SA FIE SANATOSI, IAR VOUA MAMICILOR REFACERE RAPIDA!

ginye Eduard Stefan (12.10.2008)

Stefanut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

[purple]Mariana , Iulia Cospy felictari mamicilor !
Sa va traisca pruncusorii , sa fie sanatosi si va bucurati de ei !
Sanatate si voua , sa va refaceti rapid .
[/purple]

Mirtha mama de Eva
http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamiseli_11 spune:

Felicitari mamicutelor: IuliaCospy si Mariana28!!! Sa va traiasca puiutii!!! Va asteptam cu povestea nasterii si pozici cu pitici

Mihaela de Miruna Cosmina

Pozele mele

Mergi la inceput

Otilia , Alra imi pare nespus de rau sa aud ce probleme aveti cu fetitele. Snatate si sa va tin pumnii sa se rezolve cit mai repede.
Imi pare rau ca nu am nici un fel de experienta in acest domeniu sa pot opina intr-un fel sau altul sau sa pot oferi o sugestie. Pupam Ana nazdravana si pofticiosa si Laura jucausa![pup]

Mirtha mama de Eva

Mergi la inceput

Madutza am inteles ca nu e buna glicerina boraxata, trebuie de cea facuta cu stamicin sau nistatin (parca asa ii zice). Poti sa pui pe suzeta cateva picaturi sau pe deget ca bebele suge cu placere (asa zicea Ana Culcer). Pt controlul tau, daca ai ci cine sa lasi fata acasa, mai bine mulgi niste laptic de-al tau sa il dea cu lingurita (sau biberonul daca folositi) si tu sa te duci linistita la dr. La intrebarea nr 3 e posibil sa aiba colici dar spui ca doarme langa tine. Daca ai o paturica moale, infasa fata noaptea sa vezi daca doarme linistita. Poate simte nevoia sa stea ca in burtica. Daca nu merge, incearca un remediu de colici ca tot ai atatea in casa. Pupici
PS Eu folosesc Bonnisan dar inca nu-s lamurita daca functioneaza. Sunt sigura insa ca o constipa. Am hotarat sa ii dau numai la criza mare.

Pozele mele

Mergi la inceput

Otilia, Alra sanatate multa fetitelor voastre. Imi pare rau ca sunt bolnavioare.

Amalia la mine Miruna face kk galben deschis cu consistenta variabila, cand molicel, cand aproape lichid. E normal la cei alaptati la san.

Pozele mele

Mergi la inceput

Amalia daca nu ma insel tu intrebai in capitolul trecut despre frecventa scaunelor in cazul bebilor alptati exclusiv la san.La mine situatia e total diferita de ce au povestit fetele : Eva are zile cind face 1 kk ,are si zile cind face 2-3 , sau cum a fost astazi 5 kk. Prin cursul saptamanii mai are si cite o zi in care nu face niciunul.In general as putea spune ca avem o medie generala de 2 kk pe zi.
Dr. Culcer spunea ca o medie de 2 - 4 scaune pe zi e ok. Sunt alti pediatrii care confirma ca e normal un scaun dupa fiecare alaptare.
Culoare este un galben mustar , spumuit cu granulatii de marimea bobului de orez , consitenta ceva mai ferma decit mustarului de la tub.

Mai intreba cineva - scuze dar nu mai intorc la capitolul anterior ca imi ametesc putinii creieri normali pe care ii mai am - despre igiena labiilor.
Eu am facut-o atit servetelul umed dar cu betisorul mai ales ca in primele saptamani cit a durat criza genitala secrettiile erau abundente si se tot adunau acolo in pofida faptului ca spalm zilnic zona. Si acum mai folosesc betisorul pt. cutele de crema care se fac intre labii pe unde nu am curaj sa ublu cu degetul si servetelul. Si e vorba nu numai de crema pt. iritatii si de faptul ca uneori materiile fecale ajung - in functie de cantitatea de scaun si consitenta acestuia - si pe labii si chiar mai sus. Uneori scaunul este in cantitate mai mare si...se intinde si pe jos si pe sus. Asa ca prefer sa fac o igiena usoara , blinda pina seara la baita.

Cu eructatul , ca mi se apre ca s-a discutat tot in capitolul trecut : sunt pediatrii care infirma in mod categoric asa zisele beneficii ale acestuia dar si necesitatea eructatului - Anne Bacchus.
Asa ca daca nu reusiti la un moment dat sa-l faceti pe bebe sa eructeze eu zic ca nu e o problema. Eva uneori are chef sa eructeze , uneori nu iar alteori regurgiteaza pina sa apuc sa o schimb de un san la altul sau pina sa apuc sa o ridic pe umar.

Aaaa....si ce era mai important : de martea trecuta nu mai avem nici un fel de colici. . Nici macar vreo tentativa de colica.De marti stiu eu pt. atunci mi-a atras atentia absenta urletelor si a chirciturilor specifice. Si nici inainte nu aveam cine stie ce : cam 2 zile pe saptamana si nu sunt convinsa daca nu cumva erau de fapt urlete de foame si eu nu imi daeam seama pt. ca refuzam sa cred ca ii este foame atit de repede de la o masa la alta.

Cu dormitul pe o parte . Nici Spock , nici Clinica Mayo nu recomanda dormitul pe o parte. Din ce explica ei cea mai buna pozitie pt. somn ramne pe spate . Precizau ca incidenta SIDS este cea mai scazuta in cazul copiilor care dorm pe spate , aica au trunchiul pe spate. Nu se refera la cap ca asta oricum se misca in timpul somnului. Este recomandat ca pe o parte sau pe alta sugarul sa fie tinut perioade scurte din zi pt. forma capului. Si tot pt. forma capului mai recomandau schimbarea pozititi in pat. Adica o parte din zi la un cap la patutului , cealalta la polul opus.

Alexa am retinut : Revalid.Multu".

Edit - Nu folosesc stamicina cu glicerina pt.curatarea guritei pt. ca nu sunt convisa ca e cazul , adica de necesitatea utilizarii vreunui produs pt. a curata gura- am cumparat dar nu o folosesc . Nici pt. gura , nici pt. basicutele albe de la buze care se fac de la alaptare.

Daca am mai uitat pe cineva imi cer scuze. Incerc sa revin in limita timpului diponibil. Sa aveti o noapte buna.

La multi ani Andreelor si Andreilor !

Mirtha mama de Eva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caterinas spune:

Felicitari Iulia si MAriana. Sa va traiasca bebeii si sa va bucurati de ei.

Astazi am patit o chestie... Am fost pana la niste cunostinte sa le ducem ceva si, cu toate ca am sunat inainte sa ne anuntam, nu mi-au zis ca fetita lor de 6 ani are pojar . M-au lasat sa intru in casa, m-au servit cu suc, copila s-a asezat la mai putin de un metru de mine si abia dupa aceea, cand am observat noi bubele de pe fata au zis. Acum stau cu frica de nu mai stiu de mine. Mama zice ca am avut pojar cand am fost mica dar tot nu sunt linistita. Am stat cam 3-4 minute in casa ca dupa ce am aflat am iesit ca din pusca.

36+ Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Felicitari Mariana, refacere usoara si laptic din plin. Sa fie bb sanato si cuminte, norocos si necolicos!

Mirtha, voi cum mai sunteti? Sper ca mai bine.
Cherie, nu ne-ai zis de ce faci cezariana?
Darling, esti cap de lista, , rabdare si curaj!
Alra vad ca nu a mai intrat. Of, deja ma gandesc la cat de greu este cu doi copilasi bolnavi daca mie acum cu unul mi se pare greu.

Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Minunea din burtica 39+
Pozele noastre

Mergi la inceput