Albinute & bondari de martie-aprilie 2007 (100)
Raspunsuri - Pagina 12
martutza spune:
Uitam....apropo de culori.
Victor stie:
shoshu = rosu,
abatiu = albastr
mouv= mov
nenu = negru
derde=verde
abb = alb
De zis zice mai multe dar le incurca la recunoastere.
gata acum fug acasa la printul meu mic.
pupici.
Marta mama lui Victor Mihai 12.03
Varsta lui Victor
Victor Mihai
Asa s-a nascut Victor
rein spune:
M-a emotionat un mesaj de la o buna prietena, Alinuk, acum si ea in odiseea de ianfeb2009. Sper sa va placa, i-am spus ca vi-l transmit si voua:
"Mos Nicolae - adevaratul Mos Craciun
Spunem despre ceva ca exista, doar daca este vazut. Mosul Nicolae, spre deosebire de Mos Craciun, nu se arata niciodata. Poate de aceea credem mai mult in Mos Craciun. Insa, Mos Craciun imbracat in vesmant rosu, avand barba si calatorind cu ajutorul renilor, a fost inventat la inceputul secolului XX. Numele de Santa Claus (Mos Craciun) provine din termenul olandez Sinterkloos - Sfantul Nicolae.
Adevaratul Mos Craciun, cel din traditia Bisericii, este Sfantul Nicolae. El nu este un personaj mitologic. A fost arhiepiscopul Mirei, o localitate din vechea Licia, in Asia Mica si a pastorit intr-o vreme cand invataturile gresite despre persoana lui Hristos, erau primite de diverse persoane ca fiind adevarate. A participat in calitate de episcop la primul sinod ecumenic tinut la Niceea in anul 325, unde a fost condamnata erezia lui Arie, care sustinea ca Iisus Hristos nu este Fiului lui Dumnezeu, ci doar un om cu puteri supranaturale.
Atat de puternic a argumentat Sfantul Nicolae si atat de incapatanat a fost Arie, incat, ingrijorat de ruptura care se putea face in Biserica, viitorul sfant i-a dat ereticului o palma in cadrul sinodului. De la palma Sfantului Nicolae a ramas obiceiul ca, in ziua de 5 decembrie, celor neascultatori sa li se dea un bat in semn de avertisment.
Dar nu prin aceasta fapta a ajuns Sfantul Nicolae intruchiparea darniciei lui Dumnezeu. Potrivit traditiei, Sfantul Nicolae a aflat intr-o zi, ca un tata din cetatea Mira, de durere ca este lipsit de ajutor in a-si marita fiicele, dorea sa le ia zilele si apoi sa-si puna capat acestei vieti. Miscat de durerea tatalui si ingrijorat de soarta fetelor, Sfantul Nicolae a poruncit slugilor sale sa ia cateva pungi cu galbeni si sa le strecoare in casa acelei familii. De atunci si pana in zilele noastre, in fiecare noapte a Sfantului Nicolae, cei dragi si in special copiii primesc daruri de la Sfantul Nicolae.
Daca nu primim daruri, inseamna ca Sfantul Nicolae nu exista sau nu a reusit sa treaca pe la noi. Trebuie sa invatam ca sunt si altfel de daruri care aduc o bucurie mai mare decat cadourile din incaltari. Daruieste si astazi Sfantul. Dar isi pune darurile numai acolo unde omul ii face loc: in incaltari sau in inima."
asadar, de Mos Nicolae..
sa nu te uiti pe gaura cheii....sa nu il sperii...sa nu faci zgomot...sa vina iar...an de an.. si anul asta si la anul...
In noaptea de colinda vie, cind stelele inghetate atarna pe cer si din munti iarna vine cu danganit de clopot simti caldura vorbelor si aburul iubirii aduse in prag de mos batrin cu nume de sfint...
E seara minunilor, a visului si a sperantei...
E seara cind cineva drag iti va umple condurii cu dragoste, bucurie si incredere...
E seara cind cuvintele sunt putine si gesturile sunt pline de intelesuri...
E seara cind supravietuim nu datorita grijii ce ne-o purtam,ci datorita iubirii celorlalti...
E seara tacerilor ce vorbesc...adevarate conversatii intre cei ce nu locuisc pe planeta cu noi, ci in noi, in suflet, in inima, in ginduri, in vise, in lacrimi, in ochi, in fiinta noastra.
...sa mai credem si anul asta in minuni....sa nu uitam sa fim copii...sa nu uitam de noi, de cei ce ii iubim si ne iubesc...
.. ai ghetute? lustruieste-le bine si pune-le pe pervaz...inchide ochii si viseaza. Miine vei gasi acolo dovada iubirii...si daca nu e nimeni care sa-ti picure dragoste in conduri, pune tu o petala, o creanga, o urma a ceea ce tu consideri ca te reprezinta ..amintiri,lacrimi,
vorbe,plins, hohot de bucurie...
Mosul va veni daca nu uiti sa crezi in el si daca ai inima de copil...eu voi fi cu el sa te alint cu vorbe si sa te fac sa retraiesti o vreme ce a fost magnifica si incepe cu "a fost odata"...
...sa nu faci zgomot...sa nu te uiti pe gaura cheii...e aici...presara dragoste in viata ta...
LA MULTI ANI!!!"
rein spune:
Acum am vazut ca apare si la stelute, nu-i nimic, e oricum tare frumos.
Martutza, eu nu am citit la subiectul celalalt, o sa citesc intr-o noapte cand o sa am liniste.
Oricum, vreau sa-ti spun ca din postarile tale am dedus ca esti o femeie cu capul pe umeri, cu educatie buna si un suflet deosebit.
Sunt sigura ca indiferent de parerile celorlalti o sa alegi calea ce buna pentru tine si copil, restul nu conteaza.
Am reusit si eu sa merg sa-l ajut pe Mos Nicolae la cumparaturi sa luam cate ceva. Si am ajuns inaintea lui acasa.
ghibuadina spune:
Buna fetelor,
Ma mai tineti minte?Rusine sa-mi fie.
N-am mai putut intra.Am inceput munca din iulie.De fapt mi-am schimbat jobul.Alexia e la mama, departe, ff rau, trebuie s-o aduc ca murim de dorul ei.Deci cautam bona.In fine, am avut un incident neplacut.Am dus-o la cresa, si dupa 2 zile si-a fracturat piciorul.In fine a fost cumplit.Cam atata.Sper ca sunteti toate k si copiii la fel.
Sanatate multa si mosi bogati!
stefaniya spune:
Tzuna,ti-am trimis PM
Ghibuadina - pt Alexia.Bine ca a trecut!
Martutza -am apucat sa citesc subiectul respectiv dar nu am apucat sa scriu.O voi face cum prind putin timp.
pupici si sa ai zile cat mai linistite!
O seara buna!
carmen94 spune:
pisikuta..........multumim de salutari.am vazut ca si nora e pasionata de asa ceva
rein........nici noi nu am cumparat nimic de Mos.tot imi zic ca mai e timp si parca ma vad alergand ca disperata in ultimile zile
roxanici.......bine ar fi daca si mai tarziu tot stapanul gospodariilor ar fi,dar parca il vad cum se fofileaza cand o fi sa-si spele farfuria,sa-si stranga catrafusele de prin camera....
carmenefr.......bravo teo ! noi am inceput cu 3 culori si pe alea mi le arata pe ghicite
elyanne......nici darius nu vorbeste.inainte mai spunea cate un cuvant ,ceva......acum doar maraie si se ,,ÎÎÎ.,,-este
de curatenia de sarbatori......ce sa zic ca eu am sa fac cum fac de obicei.....nu ma stresez cu mutat mobile,scos din dulapuri.....ca nu am cum.darius o sa fie numai in picoarele mele si mai mult o sa ma enervez
Kitty.....multa sanatate bunicii.cat despre adolescenti......si perioada respectiva.......eu zic ca trebuie mereu sa fim cu ochii pe ei.nu sa se simta ei ca nu au libertate,dar nici sa-mi vina la 3 dimineata cand o avea 13 ani.....
imi povestea o prietena ca a fost fata ei de 10 ani la ziua unei colege.distanta de 3 blocuri.a stabilit pana la ce ora sta si cand s-a facut ora,prietena mea s-a dus sa isi ia fata.a sunat la usa i-a zis cine este si ca a venit sa o ia pe irina.
mama respectiva nici nu stia cine este irina.asta in cazul in care fata ei se cunostea si se juca cu irina de 3 ani.
aceeasi prietena imi povestea ca de haloween a sunat-o mama fetitei sa o intrebe daca o ia si pe fata ei la adunat bomboane.i-a spus ca o ia cu placere si la ora x o aduce acasa.
la ora x duce fata pana la usa,suna,ii raspunde sora fetei.fata intra in casa si prietena mea pleaca.dupa 2 ore primeste telefon de la mama fetei ca e trecut cu mult peste ora stabilita si fata ei nu a ajuns acasa.
iti dai seama ca prietena mea a incremenit.nici sa vb. nu mai putea.abia i-a explicat femeii ca a dus fata etc.etc....dupa vreo 45 min. prietena mea se duce la ea sa intrebe ce au facut.si mama fetei ii raspunde linistita.....,,am gasit-o.era in pat.dormea,,
sa-ti spun in casa bubuia muzica de nu te intelegeai si in salon un fum de nici nu putai sta 2 minute??!?!
deci eu cred ca depinde de parinti.........
s-a trezit tero......asa ca revin mai tarziu daca pot
carmen94 spune:
deci sa revin......ca fie-miu are de treaba cu o masina
pisikuta........deci si in privinta biscuitilor sunt pe aceeasi lungime de unda ca fie-miu nici mancare nu o manaca cu paine ci cu biscuiti sarati.
mey,dar ce mutrisoare face ea!!! o scumpica!
tzuna...............pai inainte de somn bea cam 100 ml,apoi mai bea 150 ml peste noapte in reprize.in schimb ziua bea apa nu se incurca.si faza e ca ziua ii schimb mai rar pampersul ca nu e nevoie.
asa stiam si eu ,ca la un moment dat nici nu ar mai face noaptea....nu zic sa nu faca deloc,dar macar sa faca mai putin
ghibuadina.......bine ai revenit! hai cu pozici si povestioare despre albinuta
noi i-am facut bradul aseara ca pe aici de prin noiembrie apar brazi impodobiti si darius e tare incantat cand ii vede mai ales luminitele ii plac.
asa ca aseara ne-am pus pe treaba......si m-a ajutat si fie-miu.lua globul din cutie si mi-l dadea sa-l pun in brad .dar cand a vazut el ca e cutia goala le lua din brad din le punea inapoi in cutie....deci eu faceam,el desfacea......bineinteles ca a spart 2 globuri ieri si unul azi si daca merge in ritmul asta nici nu o sa ma mai stresez ca strang globurile din pom ca nu o sa mai am ce strange
Kitty spune:
Feteleeee, a venit mosu?
La noi slabut, n-am avut energie pt mai mult. Raul o cutie metalica "Piratii din Caraibe" (cutie de sandwich-uri)cu 4 oua kinder, un om de zapada de cioco alba pe bat, o nuielusa rupta de mine dintr-o tufa. Giulia turta dulce si biscuiti cu seminte si nuielusa mica-mica. Calin si cu mine simbolic o punguta cu bombo Dunakavics, ca am alergat iar dupamasa la spital si numai de surprizat n-am avut chef. Oricum pt noi mosu asta aduce numai dulciuri, ceea ce mie nu e cazul sa-mi aduca momentan.
Babutza mea nu e prea bine, e perfuzata, sondata....ii e tot rau n-a mancat de 2 zile nimic, azi noapte tiuiau aparatele la urgenta ca tot intra in fibrilatie... Acum e confuza raaaau, am fost la ea acum seara si desi nu se poate ridica nici in fund tot incerca sa se ridice din pat "sa inchid pe afara" " sa inchid poarta dupa tine", si incepea sa zica ceva si termina cu franturi dintr-o rugaciune, apoi isi dadea seama si spunea "vezi....ma pierd.." Adevarul e ca nici eu nu mai eram in stare sa vb de oboseala.
Rein, frumos!
Kitty, Raul 25.05.1999 si Giulia 12.03.2007
Poze
slideshow
rein spune:
Carmen, eu trebuia sa ajung inaintea Mosului care vine in seara asta, Mos Nicolae, ca nu aveam nici macar o amarata de portocala. Si in w-end avem si musafiri si sarbatoriti, deci si pt ei trebuia sa iau ceva.
In fine, i-am spus noi de vreo 10 ori cum vine Mosul dupa ce face el nani si aduce bomboane,portocale, etc. adica bun bun. Cert e ca atunci cand l-am pus cu bibe in pat a zis ' nani, nicoae, bunbun'. deci cred ca a priceput ceva.
rein spune:
Cati ani are Kitty bunicuta ta? Mi se pare ca se chinuie saracuta prea tare... nu i-ar fi mai bine acasa? Batranii nu prea se simt in siguranta altundeva. Si sa-i duceti acasa un pom din ala pt perfuzii.
Nu stiu, zic si eu, ca avem si noi 2 bunicute tare batrane si neputincioase (de asta mama nici nu prea poate sa ma ajute ca trebuie sa stea 24/24 cu ele) si nu s-ar da duse de acasa nici sa le pici cu ceara. Nici la biserica nu mai merg, le-a pus tata radio Trinitas si asculta toate slujbele in casa..