Mamici anti-stress de ianuarie-februarie 2009(92)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ingrid70 spune:

o cred daca spune ea ca voi putea alapta, dar nu prea inteleg cum. Peste doua saptamani ma duc iar la control, ca apoi intra in concediu de sarbatori, si o sa mai intreb atunci ce si cum.Eu credeam ca e de la sarcina, vreo crestere hormonala ceva, pentru ca acum doi ani am ramas insarcinata (am avut o sarcina oprita in evolutie pe la 6 saptamani) si chiar langa ”doamna” incepuse sa-mi creasca ca din apa, adica se marea cu fiecare zi, o chestie ca o alunita, tot de culoarea pielii, dar foarte mare (in comparatie cu cele de acum de pe sani), adica cam cat o alunita normala, care dupa ce sarcina s-a oprit din evolutie, pur si simplu s-a uscat si a cazut. A mai ramas doar ceva mic, ca o urma cu care am fost la dermatolog si i-am explicat ce si cum si a zis ca era..... nu mai tin minte cuvantul exact, dar fusese ceva neimportant. Nu a mentionat nimic de papiloma virus.
Si acum am crezut e tot ceva legat de sarcina, dar am zis sa intreb. In fine am mai citit si de papiloma virus si daca e sau nu e, chiar nu am ce sa mai fac. Cica de tot nu se mai vindeca ca si herpesul. Cand imunitatea e scazuta tot apare. Si se pare ca foarte lume are acesti virusi.
Sa speram ca totul va fi bine. Dupa ce o voi intrebaa pe ginecolaga din nou, in ianuarie, dupa sarbatori, voi merge din nou la dermatolog sa vad ce zice si el.Si eu am contractii nedureroase. Doctorita m-a intrebat de ele si a zis ca ar trebui sa am cam 1-2 pe zi, dar eu am mai multe. Mai ales noaptea, daca visez ceva sau cand ma intorc de pe o parte pe alta.Mi-a mai zis sa incerc sa dorm mai mult pe stanga si putin pe spate. Deloc pe burta sau pe dreapta, dar eu nu pot si inca dorm pe toate partile. Ca ma foiesc in pat ca un titirez. Nu prea dorm bine noaptea.Mi-a iesit la analize colesterolul marit, desi inainte nu-mi iesea niciodata mare, dar a zis ca e de la sarcina si VSH-ul fff mare. A zis ca e tot de la sarcina, dar mie mise pare astronomic: 50 cel de 1 h (maxim 10) si 100 cel de 2 h (maxim 20).Mi-a dat sa iau si Ca+D3 3 /zi sau Cal-C-Vita efervescent 1/zi pana la sfarsitul sarcinii. De la ultima viroza am ramas cu o rinita si mi-a dat Nazomer (solutie cu apa de mare - au mai zis unele fete ca iau si ele) si am mai rams si cu o scurgere si mi-a dat sa iau Gynozol ovule 1 la 2 zile tot pana la sfarsitul sarcinii.Sa vedeti cu calculeaza ginecoloaga mea trimestrele: mi-a zis ca abia am incheiat luna a 6-a cand am incheiat 28 de saptamani si pe 25 decembrie cand inchei 32 de saptamani intru in trimestrul III. Cam tot asa am vazut calculate lunile si in Carnetul gravidei (ala de la stat - de la medicul de familie). Eu credeam ca sunt deja in trimestrul III, dar se pare ca nu. Incepand cu saptamana 37 cica pot sa nasc oricand, adica incepand cu 28 ianuarie.28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami_antonia spune:

mai fetele eu cred ca burticile sunt mai lenese azi .... profita la maxim de o zi libera .... le asteptam sa ne povesteasca maine ce au facut azi si pe unde s-au plimbat .....

si eu lenevesc si sunt fericita caci azi bebelina mea este agitata cum o stiu eu .... adica misca mai mereu de dimineata intr-una si azi nu am baut cafea si nici nu am mancat ciocolata ....

pupi
revin
29+ANTONIA IOANA

Camelia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

eu am intrat sa va salut... ieri am fost in IKEA si am mai luat una alta pt bb; azi am montat patutul si dulapul care l-am laut pt hainele lui bb si asteot KIDEX sa mai luam ceva hainute...

aveti idee care e programul la targ? pe ce data si la ce ora se deschide?

in rest nu ma simt prea grozav; ma cam dor salele, simt copilul jos, si cnad ma intorc sau ma ridic simt o presiune deasupra liniei chilotului... si evident c ama trezec de 5-7 orei pe noapte...

si am o stare de greata permanenta... nu sunt arsuri, doar stare de greata... si nu stiu ce sa iau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ttenzika spune:

am si eu o nelamurire, dece se spune ca daca nasti la 7 luni este ok???la 8 luni sa nu nasti ca nu e bine ,eu nu inteleg, adica la 8 luni ar trebui sa fie mai bine dezvolatat bebele decat la 7 si si tot se spune ca nu e bine sa nasti la 8 luni :| , nu mai inteleg nimic

32+
mandra si fericita posesoare a unei burtici cu ochi Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariya spune:

SELENE,EU AM VB DIN EXPERIENTE,NU DIN BABISME...DECAT SA-MI LAS COPILUL SA-SI FACA RANI PE FATA,MAI BINE I-AM MANCAT UNGHIUTZELE CARE SUNT CA NISTE PIELICELE UN PIC MAI TARI CAND SUNT DE ABIA NASCUTI!NU POTI SA LE TAI CU FORFECUTA CA-I POTI RANI...DUPA CUM AM SPUS,CAND AM NASCUT COPIII,IN ITALIA NU ERAU MANUSI PTBEBEI CUM SUNT AICI,IAR EU VOI FACE ACELASI LUCRU SI ACUM...ASTA NU INSEAMNA CA MOLFAI DEGETELE COPIILOR...TE SPELI PE DINTI,EXECUTI,APOI SPELI MANUTZELE ,IAR COPILUL NU SIMTE NIMIC...BABISME SUNT ALEA CARE SPUN CA NU POTI SA IESI DIN CASA DECAT DACA-TI CITESTE PREOTUL SAU CA NU E BINE SA CUMPERI NIMIC PT BEBE INAINTE SA SE NASCA...

Amedeo 10 ani,Annamaria 7ani, 29+Mihai Adrian

AMR 9 SAPTAMANI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariya spune:

TTENZIKA,maica-mea mi-a spus zilele trecute ca ,in luna 8,se produc nu stiu ce modificari in corpusorul copilasului si de aia nu e bine sa se nasca atunci....altceva,habar n-am...si eu la fel gandesc - cu cat e mai aproape de termen,cu atat ar trebui sa fie mai bine....

Amedeo 10 ani,Annamaria 7ani, 29+Mihai Adrian

AMR 9 SAPTAMANI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

Despre unghiutze... eu am inceput sa i le tai lui Teo inca de la catva zile. in timp ce papa la tzitzi mi se parea floare la ureche (sunt forfecutze speciale pt bb, cu varf rotunjit)

Despre nastere... cred ca daca priviti cu calm momentul si fara panica, lucrurile evolueaza normal si fara traume.
In ceea ce priveste pridurala, o ador (nu am trait p viu decat cateva contractii si zau...stiu care diferenta intre a le simti si a nu le simti.
Unde am nascut eu prima data, adica in Elias, moasa a stat cu mine si imi spunea cand vin contractiile si ce sa fac... Medicul a venit in decursul celor doua ore de travaliu o data si apoi cand a fost chemat de moasa la dilatatie 10...cand deja ma urcam pe masa de nastere. Pana la acel moment am mers prin salon (fiecare burtica e singura in sala in care naste..ma rog cu moasa sau cu sotzul..daca dooreste)
Si aici e o discutie ...eu am preferat ca el sa nu fie przent acolo, preferam sa merg eu din cand in cand pe hol in sala de asteptare.
Si la nastre putea sa stea langa mine...de asemenea, nu mi s-a parut cea mai buna idee... Am simtit ca trebuie sa ma concetrez exclusiv pe comunicarea cu echipa de medici si pe ce urma sa fac. A fost alegerea mea.

si apropos ..cine stie, ce i s-a intamplat Monicai la nastere?? pe ft scurt daca poate cineva sa relateze...nu vreau sa citesc detaliat intrand la odisee ... caci nu vreau sa ma incarc cu ganduri negre..

La multi ani de 1 decembrie...!!

Alinuk, Teo si minunea mica
nasterea - una dintre minunile lumii
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=4b43ab1fe6e90f0fd2caa0" target="_blank">fericire, implinire..un an de Teo!
www.flickr.com/photos/13087113@N06/" target="_blank"> franturi de viata
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2ad52edce530b33f65f3b1&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">spicuiri de botez
...................................................
Nimic nu-i intamplator!
...................................................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ttenzika spune:

ce s-a intamplat cu monika???

32+
mandra si fericita posesoare a unei burtici cu ochi Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Monica a dezvoltat o boala f f rara care poate aparea in sarcina: boala ficatului gras de sarcina. Desi s-a simtit f rau inainte de nastere cu cateva saptamani, medicul ei i-a spus ca e totul normal, s-a declansat nasterea, medicul ei nu era in oras, medicul de garda nu a vrut sa se trezeasca sau nu era nici el momentatn acolo, a nascut cu o rezidenta si o moasa, copilul s-a nascut mort (fusese f afectat de boala mamei si a stat si mult in travaliu si expulzie, in timpul monitorizarii inima copilului deja batea anormal. Mama a fost si ea la un pas de moarte din cauza dereglarilor produse in organism de boala respectiva.....cam asta am inteles eu ca s-a intamplat.

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album

Aidan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Dar cred ca nu e bine sa ne incarcam negativ cu astfel de povesti. Probabilitatea sa se intample asa ceva este f f mica si cred ca e mai bine sa gandim pozitiv.

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album

Aidan

Mergi la inceput