Casa in afara Bucurestiului?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madairina spune:

Noi ne-am mutat la 10km de Bucuresti. E super.Ne descurcam pentru ca avem cateva avantaje:
- amandoi avem carnet de conducere si fiecare masina lui;
- sotul intra mai tarziu la serviciu deci duce copilul la gradinita in Bucuresti;
- gradinita este in apropiere de cele doua perechi de bunici;
- la ora 4 il iau bunicii de la gradinita dupa care in drum spre casa trecem unu din noi si il ia.
Deci avem toate conditiile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaA spune:

Buna Brazuca,
Sunt o mamica care de curand (1 luna) m-am mutat la tara , la 15 km de Bucuresti.
Sincer, iti recomand sa te muti.
Am avut aceleasi temeri ca si tine pana sa ne mutam, cum o sa suporte baiatul meu (3,5 ani) , cum o sa ne descurcam cu naveta, cu gradinita etc.

Acum, dupa o luna am impresia ca stau acolo de o vesnicie. Matei s-a acomodat cel mai repede, in zilele calduroase a stat numai pe afara. Nici nu mai concepe sa dormim la bloc (imi spune aici, la casa, e locul lui , ca are unde sa se joace).
Ca si program ne trezim mai devreme cu 20 de minute (deci nu e mare diferenta) imbracam copilul, il ducem la gradinita in Bucuresti si seara la 5 luam copilu de la gradi si ne intoarcem acasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

mai fetelor, eu n-as da Bucurestiul pentru nimic in lume. E drept ca stau la curte, intre doua parcuri (Carol si Tineretului). Am treaba in centru, in 15 minute sant la Unirea pe jos.

Mai ales cu copil e greu... pai iti mai vine bona sau chiar menajera la 15 km de Bucuresti ?? N-ai bunici, esti mort :))

Ingrid si Cristi 5 ani si 9 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Ingrid, tu-ti razi de fetele astea!

mami de Ozi (22.05.99) si Tudorash (29.01.08)

http://www.flickr.com/photos/23738993@N08/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

ingrid alex nu are bunici in spania si nu a murit sincer, si eu incep lucru, sotul lucreaza, alex merge la gradinita de 2 zile si ne descurcam onorabil.zic eu
si casa de 250 de m2 e o casa decentahai sa fim seriosi la ce trebuie asa enormitate de casa, va spun eu ca is patita, ca sa ai ce incalzi si pe ce sa arunci baniibine ca a noastra a fost asa din proiect ca e casa insiruita, da acum mi-as luat una de 80 de m2 da nu am de unde
ca despre gaz sunt si alte surse de a incalzi, ecologice si muuuuuuuuuuult mai ieftine, vezi centrala pe rumegus, resturi de lemne, etc.
brazuca io nu as ezita sincer mai ales ca ai copii.

Mami si www.flickr.com/photos/olimpiabota/" target="_blank">Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Mai fetelor, Bucurestiul are avantaje nu rad de nimeni.
Pai e copilu bolnav in toiul noptii...in 5 minute sant la Budimex.
Imi face un 40 de grade dimineata si nu-l pot duce la gradi... am pus mana pe telefon si in 30 de minute e bona la mine, ca sta in cartier.
Vrea copilu la patinoar... tzup in Piata Unirii sau in Cismigiu.. sau la Palatul Copiilor... in 15 minute sant acolo, pe jos, ca o "tai" prin Tineretului.

Lucrez in Pipera, m-am aruncat dimineata in metrou si in 20 de minute sant la destinatie. Plec la ora 17 de la birou si la ora 18 sant acasa cu cumparaturile facute.

Am fost ieri la concertul lui Banica, in 10 minute eram acasa cu masina. Pe urma am dus si bona acasa... ca era tarziu. Pai daca eram la 15 km de Bucuresti ma mancau dropiile pana ajungeam si bona nici ca mai gaseam :))

Dar eu am noroc, stau la curte... daca as sta la bloc, poate nu as gandi asa..

Ingrid si Cristi 5 ani si 9 luni

De-asta zic, in cazul meu, nu m-as muta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinkav spune:

Pai daca ai fi citit mai atent despre ce era vorba in subiect, nu ai mai da atata cu parere!
Nu toate au noroc sa stea la curte in Bucuresti, si nici nu se muta nimeni in afara Bucurestiului la bloc!Ar fi si culmea...

Alina,

Alex Andrei-22.11.2003 si Olivia-22.08.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Ei, cred ca Ingrid vroia si ea un pic sa se laude si a gasit ocazia . Ca era clar de la inceput ca aici discuta persoane din Bucuresti care nu stau la casa si nici nu isi permit o casa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simkat spune:

Buna fetelor,

Scuze ca nu pot da o informatie, fiindca si eu am o dilema asemanatoare. Eu locuiesc cu chirie la stat (ANL), intr-un ap. cu 3 camere, apartament pe care il pot cumpara in curand. Acum 2 luni am reusit sa obtin un teren in comuna Domnesti, Ilfov (440m). Dilema mea este: sa vand terenul si sa dau avans la apartament sau sa renunt la apartament si sa fac o casuta? Pe amandoua nu imi permit sa le tin, adica nu pot sustine un credit ptr apart. si sa fac separat si o casa (asa ar fi ideal). Scuze inca o data ca mi-am permis sa intru si eu in discutie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gogosel spune:

si eu m-am gandit ffff mult la chestia asta. pentru mine, nu pentru tine. si zic asa(astept pareri pro si contra):
varianta 1: de ce nu se pot muta ai tai la casa? chiar daca mai lucreaza, pt ei este mult mai usor deoarece pot fi independeti unul de celalalt cu venitul/dusul la serviciu. alta chestie ar fi ca ati construi o casa cu camere mai putine iar caldura pe iarna nu s-ar realiza in toata casa. se poate face in camerele principale(sufra, dormitor, bucatarie, baie). asta ar fi o varianta- zic io

varianta 2: ai carnet? ai masina proprie? sotul are carnet si masina? va puteti corela cu programul de plecare /venire "de la oras"? daca raspunsul este NU la toate intrebarile...parerea mea, personala,mai bine stai "in oras".sigur, exista maxitaxi, ratb preorasenesc, insa nu cred ca poti face fata cu o tinuta "de oras" si mai ales cu copiii.si aici vb din cunostinta de cauza : am lucrat numai 9 luni in Bragadiru, deci cam tot la tara dar mai putini km de parcurs , si era un calvar :iarna inghetam in statie si aveam noroc daca ma urcam in autobuz/maxitaxi, vara era un miros insuportabil de parca le murise vaca tuturor la subtioare. bleahhhh!!!!si nu mai pun faptul ca uneori mana vreunui cetatean, chiar de la tara cu educatia, se putea odihni pe fundul meu sau in poseta(nu stiu care sa zic ca e mai rea ca alta). deci....cam asta e viata "la tara" fara ceva imbunatariri :masina a familiei, program cat de cat fix de terminare a serv ai sa nu stati ore in sir astepandu-va unii pe altii.bona, menajera- poti sta si fara, lectii de balet, vioara-poate nu are inclinatii, deci scapi, eventual vei avea meditatii si drumul pana la o scoala buna in oras. la gradi mai merge cativa ani si la tara.
si mai sunt multe de spus la categoria asta.
si alta chestie ar fi:cam cat crezi ca te va costa casa ? pt ca un minim de 30.000 sa o ridici si sa ii pui acoperis, toto te costa, apoi interiorul, centrala/pompe de caldura, fosa septica, apa curenta. si ajungi cam la 70.000 pe putin. e drept poti fece treptat anumite lucruri(numai unele).
varianta 3: vindeti ap asta spatios in care stati, puneti banii pe care ii aveti repartizari pt casa si cumparati o garsoniera pt bunici si 2 camere pt voi. pica varianta in cazul in care banii repartizati construirii casei proveneau chiar din vinderea apartamentului.

si acum iertata fie-mi parerea, dar asta sunt . si vb dpdv al unei familii ce locuieste singura in apartament.si am avut atat demult de spus , ca de cand stau in CIC am timp si de meditat , ca sa nu zic visat.

Mergi la inceput