Casa in afara Bucurestiului?
Sunt intr-o situatie foarte dificila. Trebuie sa ma hotarasc daca incep planurile pentru o casa in afara Bucurestiului (com. Balaceanca,Ilfov, cca 25km). Situatia e cam asa: suntem un cuplu tanar cu un copil mic, stam la ai mei acasa, nu avem casa noastra si nici sperante sa ne putem permite un credit prea curand. Ne dorim foarte mult sa avem locul nostru, pentru noi si pentru fetita, si eventual pentru un viitor copil. Pe mine ma sperie foarte tare ideea de a ma muta din Bucuresti, ma sperie naveta, nu stiu daca sa ma arunc in chestia asta. Sunt constienta ca este singura sansa de a avea casa noastra, dar mi-e teama de distanta. I-am zis sotului, ca sincer zona mi se pare cam "ca la tzara". As simti ca ma mut la bunica in sat.
Ce ati face in locul meu?
mamik de Denisa Maria (20.07.2007) www.youtube.com/watch?v=G7F6ycqre2o" target="_blank">filmuletz
Raspunsuri
CristinaT spune:
Eu nu m-am mutat, pt ca scolile bune sunt in Bucuresti nu in afara.
Ridica casa si inchiriaz-o.
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 8 ani .... La multi ani!
grati.ela spune:
e greu de luat o decizie...am prieteni care au plecat din Bucuresti in Braila unde la vremea la care in capitala luau cu mare efort o garsoniera in Braila si-au luat o casutza in oras...altii s-au mutat in Brasov, si-au luat 2 camere sub Tampa, au acum servicii bune si nu regreta nimic...25km de Bucuresti insa e tragic atunci cand ai copii de gradi, de scoala...fa-ti socoteala la costuri...masini, soferi, menajere, gradinari, bona interna...copiii sunt fericiti in curte atata timp cat au cu cine se juca...ei cresc si vor la film, cu prietenii in parc...vrei sa faca si un sport...
mami de Ozi (22.05.99) si Tudorash (29.01.08)
http://www.flickr.com/photos/23738993@N08/
mathilda spune:
Citat: |
citat din mesajul lui grati.ela e greu de luat o decizie...am prieteni care au plecat din Bucuresti in Braila unde la vremea la care in capitala luau cu mare efort o garsoniera in Braila si-au luat o casutza in oras...altii s-au mutat in Brasov, si-au luat 2 camere sub Tampa, au acum servicii bune si nu regreta nimic...25km de Bucuresti insa e tragic atunci cand ai copii de gradi, de scoala...fa-ti socoteala la costuri...masini, soferi, menajere, gradinari, bona interna...copiii sunt fericiti in curte atata timp cat au cu cine se juca...ei cresc si vor la film, cu prietenii in parc...vrei sa faca si un sport... mami de Ozi (22.05.99) si Tudorash (29.01.08) http://www.flickr.com/photos/23738993@N08/ |
scuze ca ma bag dar fara"soferi, menajere, gradinari, bone interne.." nu se poate trai in romania la tara?
si acum - 25 km se fac in cca 15 min.
CristinaT spune:
25 km in afara Bucurestiului se pot face si in 40 min (zilnic!)
Daca programul parintilor nu coicide cu cel al gradinitei/scolii, trebuie cineva platiti ca sa faca asta, altfel toata familia vine si pleaca la ac ora.
Bonele vor veni din Bucuresti, deci automat ori va cere mai mult, ori nu va veni.
Se poate trai fara unii dintre ei.
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 8 ani .... La multi ani!
mathilda spune:
citat din mesajul lui CristinaT 25 km in afara Bucurestiului se pot face si in 40 min (zilnic!) Daca programul parintilor nu coicide cu cel al gradinitei/scolii, trebuie cineva platiti ca sa faca asta, altfel toata familia vine si pleaca la ac ora. Bonele vor veni din Bucuresti, deci automat ori va cere mai mult, ori nu va veni. Se poate trai fara unii dintre ei. www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 8 ani .... La multi ani! |
cristina,
in tot satul nu se gaseste o persoana care sa stea cu copii cateva ore? ma rog nu mai zic nimic ca poate sunt eu depasita de ceea ce se intampla acum in romania- dar dupa parerea mea daca a ajuns sa se vorbeasca de viata la tara, in romania despre sofer,menajera, gradinar, bona etc. ori nivelul de trai e foarte ridicat ori ...........
Qamar spune:
avem prieteni in Corbeanca (30 km distanta?) care se simt foarte bine "la tzara" si se descurca fara soferi si bone; copila e la gradinita in Paradisul Verde iar ei lucreaza amandoi in oras...traficul in Buc este oricum infernal, din Corbeanca pana in centru poti face la fel de mult/putin ca din Militari pana la Victoriei
noi stam in zona Scoala Americana, deci ceva mai aproape, insa nu regret decizia de a ne muta aici...
viata la casa nu se compara -pt mine - cu viata la bloc
www.helpsonia.com/archives/148" target="_blank">Click pentru o inimioara fericita! Help SONIA
brazuca25 spune:
Viata la tara mi se pare mie, pentru ca sunt nascuta si crescuta la bloc. Mi-ar placea un loc de joaca in curte pentru copii, dar ma gandesc cum va fi cand vor creste, vor avea prieteni si vor vrea sa ii cheme la ei, plus ca ma gandesc cat de dependenti vor fi de noi in cazul asta. In Bucuresti ar fi bunicii care ar mai ajuta.
mamik de Denisa Maria (20.07.2007) www.youtube.com/watch?v=G7F6ycqre2o" target="_blank">filmuletz
Roxana_G spune:
Poate nu vei resimti neaparat lipsa orasului, banuiesc ca e mai greu cu iesitul si cu distractia daca aveti copil mic. De altfel viata la bunica nu e atat de rea si nu strica sa ai acasa o oaza de liniste.
Pe de alta parte serviciul, gradinita, scoala, cumparaturile, toate te vor duce spre oras si va fi foarte greu cu drumul. Eu fac in fiecare zi peste o ora dus pana in oras, si asta numai din Pipera. M-am obisnuit, e deja parte din rutina mea sa fac cateva ore bune pe drum. Totusi: ma gandesc cu groaza cum voi reusi sa imi duc fata la scoala la ora 8 (cand va incepe scoala), este un calvar cand trebuie sa o duc in oras la balet sau alte activitati asemanatoare, e un calvar cand e vorba de dus la doctor cu cel mic care nu e prea incantat de stat cu orele in trafic. Si lista ar continua. Momentan inca am programul redus de 6 ore, nu stiu cum ma voi descurca cu amandoi din toamna avand in vedere cat timp pierd pe drum pana acasa.
Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si Andrei Serban (31.08.2007)
Poze
Sa dam si noi o mana de ajutor! http://www.updown.ro/
Qamar spune:
citat din mesajul lui Roxana_G Poate nu vei resimti neaparat lipsa orasului, banuiesc ca e mai greu cu iesitul si cu distractia daca aveti copil mic. De altfel viata la bunica nu e atat de rea si nu strica sa ai acasa o oaza de liniste. Pe de alta parte serviciul, gradinita, scoala, cumparaturile, toate te vor duce spre oras si va fi foarte greu cu drumul. Eu fac in fiecare zi peste o ora dus pana in oras, si asta numai din Pipera. M-am obisnuit, e deja parte din rutina mea sa fac cateva ore bune pe drum. Totusi: ma gandesc cu groaza cum voi reusi sa imi duc fata la scoala la ora 8 (cand va incepe scoala), este un calvar cand trebuie sa o duc in oras la balet sau alte activitati asemanatoare, e un calvar cand e vorba de dus la doctor cu cel mic care nu e prea incantat de stat cu orele in trafic. Si lista ar continua. Momentan inca am programul redus de 6 ore, nu stiu cum ma voi descurca cu amandoi din toamna avand in vedere cat timp pierd pe drum pana acasa. Rox , Alexandra Maria (10.02.2004) si Andrei Serban (31.08.2007) Poze Sa dam si noi o mana de ajutor! http://www.updown.ro/ |
Roxana, pai o dai la Scoala Americana si faci 2 minute
de fapt, vroiam doar sa va trimitem niste di peste camp
www.helpsonia.com/archives/148" target="_blank">Click pentru o inimioara fericita! Help SONIA
grati.ela spune:
prietena mutata in Domnesti cauta menajera...intreaba o baba ce sta la poarta... stiti pe cineva pentru menaj?...nu stiu fetitzo ca si eu caut...la cat s-au imbogatit cei de pe langa Bucuresti...
mami de Ozi (22.05.99) si Tudorash (29.01.08)
http://www.flickr.com/photos/23738993@N08/