Trasaturi de caracter

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

.....copii se nasc cu caracter in stare "bruta", neprelucrat...iar menirea noastra de-a lungul primilor ani, este sa prelucram aceste caractere, sa transformam defectele in calitati, sa implementam in mintea lor lucruri sanatoase si valori adevarate.
roadele, le vom culege peste ani!

Kari

Daca schimbi calitatea gandirii, vei schimba obligatoriu si calitatea vietii!

Ei se nasc perfecti! Noi stricam.

Si acum la subiect: eu imi propun sa o educ pe Victoria in primul rand prin exemplu; vreau sa fiu un om mai bun, mai corect si intelegator cu cei din jur, mai generos, mai...mai... ptr. fetita mea, in primul rand. Vreau sa nu fiu nevoita sa-i spun vreodata "Fa ce-ti spun eu, nu ce fac eu!".

_
Victoria Isabella

http://picasaweb.google.ca/nadia.boga/VictoriaIsabella02

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihatp spune:

Caracterul este format prin educatie, avand la baza valorile mediului in care creste si experientele de viata. Si toate trasaturile sunt polare, cu + si -.
Incapatanarea o vad ca si cuplu negativ al perseverentei. Depinde de cum o gestionam noi, parintii (in primul rand, dar nu suficient).
Si cred in ideea ca personalitatea copilului se formeaza de la nastere, inclusiv ca se pune bazele caracterului, prin modul in care invata sa manance, deprinderea rabdarii, a independentei, echilibrul emotional functie de cum ii raspundem la nevoi, sunt cateva lucruri ce mi-au venit in minte.

Principesa

Mamica de berbecut-Luca
9 aprilie 2008

Viata in 3 + la 7 luni
Luca creste
Miha scade

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ccn05 spune:

Gazzela, cand am spus caracter puternic m-am gandit la respectarea valorilor personale in deciziile si actiunile cuiva. Cred ca e una dintre particularitatile cele mai importante ale caracterului.

In ce priveste trasaturile de caracter ale copilului meu, si eu mi-as dori ca el sa fie sociabil, altruist, sa-i placa sa invete lucruri noi, desigur sa se poarte frumos. In mod special cred ca tin la perseverenta, optimism, sa gandeasca in perspectiva, omenie...si daca stau sa ma gandesc ar mai fi:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ccn05 spune:

Mihatp, imi place mult ceea ce spui tu. Intr-adevar, educatia este cea care face diferenta. Poti cladi o calitate sau poti incuraja un defect, plecand din acelasi punct.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hakimela spune:

...Si sa nu uitam ca e important exemplul pe care il oferim. De pilda, e greu sa convingi un copil ca nu e mare lucru sa faca o injectie, daca tu ca mama arati ca ti-e teama de injectii. La fel si cu minciuna, altruismul, corectitudinea... Copiii imita, iar noi suntem-ca vrem sau nu-primele lor modele. Cred ca e important sa ne autoeducam ca sa ii putem educa bine si pe ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorisor spune:

Eu nu inteleg cine si cu ce este nelamurit/-a.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihatp spune:

lorisor, ai fost de nota 100!

Mamica de berbecut-Luca
9 aprilie 2008

Viata in 3 + la 7 luni
Luca creste
Miha scade

Mergi la inceput