Mamici de Albinutze de Mai-Iunie 2009(15)
Raspunsuri - Pagina 7
CarlaV spune:
Andrei si Andreea!
ganesha, te inteleg perfect cum te simti, si eu sunt la fel, la prima sarcina a fost la fel pana la 19 saptamani, dar ma consolez cu gandul ca altele au vomat pana au nascut .
dani3lla, stai linistita, nu are nici o legatura durerea de sani cu lactatia, nici marimea sau forma lor. Am vazut femei care aveau 2 "bube" in loc de sani, fara nici o modificare in timpul sarcinii, si au alaptat cam 1 an. Eu n-as folosi ceaiuri pentru lactatie din timpul sarcinii, introduc prea multi hormoni in organism si este periculos pentru sarcina, daca bei atunci, imediat dupa nastere, este suficient. Ceaiul de chimen si anason este cel mai recomandat, poti pune si fenicul, cam 2 litri pe zi pana ajungi la cantitatea dorita de lapte. Daca scade, bei iar. Oricum lactatia este declansata de suptul copilului si de niste substante din saliva lui, merge pe principiul cererii si ofertei, daca puiul are nevoie de mai mult lapte, il tii mai mult la san si in 2 zile ai mai mult laptic.
Carla, s.11 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
CarlaV spune:
Uitasem sa spun 2 lucruri:
1. - aveti grija cu ceaiurile, nu toate sunt permise in timpul sarcinii, unele au efect emenagog, altele sunt prea amare pentru ficat si pot provoca avortul. Dati o cautare pe net si le gasiti, nu am timp sa pun lista fiindca plecam in vizita.
2. - acum o ora mi-a miscat si mie bb2, foarte clar, s-a mutat din dreapta in stanga. Apoi a inceput taica-su' sa-l pupe si s-a rasucit si a fugit de el, inapoi in dreapta . Apoi iar in stanga... o avea legatura cu votarea?
Carla, s.11 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
laurraa spune:
Carla si Flavia m-ati linisit total.
Sa stii draga mea Carla ca ai avut dreptate.Cum stau pe stanga cum inima o ia razna.Aseara am dormit cu capul mul mai sus ca de obicei si pe dreapta si a fost super ok; multumesc.
fetelor, cand esti insarcinata esti la fel ca inainte? Adica, inafara de greturi etc fizic: burta e la fel ca inainte acum la varsta mica doar un pic crescuta dar nu doare nu e tare nu e anormal nu? Pentru ca sa nu o zic intr-un ceas rau sunt prea.....normala, multumesc lui Dzeu. Daca stau mai mult pe scaun ma mai inteapa in burtica sau un pic spatele, dar in rest e perfect: ma ridic cu usurinta din pat, ma aplec la fel, sunt aproape la fel ca inainte.
dani3lla pentru "fluturasi"; sa stii ca si eu parca am simtit dar am lasat mai degraba pe seama gazelor.
Fetelor, da Tiana nu trebuia vineri parca sa ne aduca vesti de la ecograf?
14 + Maicuta Domnului ne vegheaza si ne protejeaza!
binecuvantarea si minunea noastra
www.calendar-ortodox.ro/luna/noiembrie/noiembrie26.htm" target="_blank"> Sf. Stelian ne vegheaza si El
just "us" si casutza noastra si a lui BB
bettyR spune:
dani3lla, multumesc pentru urare.
La multi ani! si din partea noastra pentru toate Andreele si Andreii.
Despre sani si lactatie, ti-a raspuns f bine Carla, nu are legatura cu marimea sanilor. Sunt perioade cand mai cresc, se produc transformari si atunci te dor si perioade cand nu. Si eu sunt de acord ca nu e bine sa bei ceaiuri acum in perioada asta, chiar is de evitat unele, era o lista cu plante interzise. Dupa nastere sunt unele alimente, plante care sporesc lactatia, dar tot copilul e baza, eu am putut bea si mulge ca in 3 luni mi-am pierdut laptele daca nu a supt Andreea.
Betty 10+, mamica fericita de Andreea (13.05.2007)
bettyR spune:
laurraa, normal ca esti normala ca inainte. Si cand o sa ai burta mare o sa te misti la fel de normal ca acum. Si cum sa fie burta tare? Ca doar la sfarsit cand e copilul mai mare si se intind toate la maxim e mai tare. Stai linistita si bucura-te ca te simti bine, vor veni si clipe mai grele cand o sa creasca burta mare si te doare spatele,amortesti noaptea in pat ... dar poate nu, depinde f mult de fiecare. Eu am fost tare sprintena pana la sfarsit, ma cataram pe scaune si ma certa sotul, mergeam mult pe jos. O prietena care nu a fost gravida ma intreba daca mai am echilibru si nu ma rastorn si cum ma ridic din pat. Is mica de statuta (1.54cm) si am avut o burta f mare ca toti se mirau. Ma distrau toti ca eu ma simteam tare bine si normal.
Betty 10+, mamica fericita de Andreea (13.05.2007)
laurraa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bettyR laurraa, normal ca esti normala ca inainte. Si cand o sa ai burta mare o sa te misti la fel de normal ca acum. Si cum sa fie burta tare? Ca doar la sfarsit cand e copilul mai mare si se intind toate la maxim e mai tare. Stai linistita si bucura-te ca te simti bine, vor veni si clipe mai grele cand o sa creasca burta mare si te doare spatele,amortesti noaptea in pat ... dar poate nu, depinde f mult de fiecare. Eu am fost tare sprintena pana la sfarsit, ma cataram pe scaune si ma certa sotul, mergeam mult pe jos. O prietena care nu a fost gravida ma intreba daca mai am echilibru si nu ma rastorn si cum ma ridic din pat. Is mica de statuta (1.54cm) si am avut o burta f mare ca toti se mirau. Ma distrau toti ca eu ma simteam tare bine si normal. Betty 10+, mamica fericita de Andreea (13.05.2007) |
In primul rand LA MULTI ANI printesei tale si multumesc mult ca m-ai linistit; m-am invatat probabil mereu sa ma doare ceva, sa imi fie rau si acum ma intreb ce s-o fi intamplat de nu am nimic. Te pup
14 + Maicuta Domnului ne vegheaza si ne protejeaza!
binecuvantarea si minunea noastra
www.calendar-ortodox.ro/luna/noiembrie/noiembrie26.htm" target="_blank"> Sf. Stelian ne vegheaza si El
just "us" si casutza noastra si a lui BB
Relusha spune:
LA MULTI ANI !!!! celor care poarta numele de Andreea si Andrei
Albinutzelor sa aveti o duminica placuta!!!!
12+
ertina spune:
Fetelor, i-am fraierit p-astia cu votarea. Am intrat 2 in cabina, fara ca ei sa stie .
Mergeti la vot dragele mele, votam pt viitorul din burticile noastre si nu numai
La multi ani tuturor care-si serbeaza azi ziua numelui si... de ce nu... si cea a nasterii!!!
13
miruta spune:
La multi ani si de la noi pentru toti cei care poarta numele de Andrei sau Andreea!(Bebele meu va purta acest nume ...)
Eu sunt un pic racita , din pacate , au avut "grija" la serviciu sa nu scap de raceala .E cam nasol ca am gatul iritat si imi vine sa tusesc si stiu ca nu-i bn ca se contracta muschii burticii.Ma tratez cu miere cu lamaie , vitamina C ,ceai de lamaie si suc de ridiche neagra pt tuse ,dimineata m-am incumetat si am luat jumatate de paracetamol simplu(nu sinus) si cred ca voi mai lua cealalta jumatate diseara .
Si la mine incepe sa se vada burtica dar nu-i asa mare ca a Tianei...
Am scazut si cantitatea de utrogestan ,mai am de luat 4 zile doar cate 1 pe zi si apoi joi merg la dublu test .Abia astept sa-l vad pe samburelul meu la un eco performant , mai ales ca acum a mai crescut si o sa pot intelege si eu mai bn ce se vede pe ecran .Am vazut ca multe albinutze merg la eco pe 4 dec ...sper ca toate sa ne intoarcem cu vesti bune .
Eu va citesc zilnic dar nu apuc mereu sa si scriu ,sa nu-mi puneti absenta nemotivata.
Referitor la nastere naturala vs cezariana si eu tot pt naturala optez , cu epidurala eventual , cu toate ca am inteles ca la municipal nu prea sunt de acord cu ea .
Pupam toate burticile si albinutzele din burtici si va dorim o duminica frumoasa!
Mirela 11+
dani3lla spune:
Multumesc fetelor pt incurajari.Eram tare ingrijorata si am crezut ca trebuie sa fac ceva acum pt a avea laptic pt BB mic.
In privinta nasterii si eu tot normal vreau sa nasc.
Chiar voi la ce spitale mergeti.Eu merg la Polizu la dna Monica Tataru.E super draguta si rabdatoare cu o viitoare mamica un pic paranoica cum sunt eu
13
http://bd.lilypie.com/Ujqop2.png
http://community.webshots.com/album/568660826szWCkK