Mamici si gravidute curajoase de Nov-Dec2008 (134)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lauramiron spune:

Amalia, wow ce bine a crescut bebele, felicitari pentru lapticul bun!! La fel si Tudorelul Dianei21!!
Ramo2007, ti-au scris fetele deja meniurile de dupa cezariana, in general mancaruri lichide si foarte slabe. Eu sincer am evitat sa mananc vreo 2-3 zile, efectiv am trait cu ceaiuri multe, supa de pui si ceva iaurturi slabe, mi-a fost tare bine, nu m-am balonat deloc, nu m-am constipat, nu am avut dureri.....am avut rezerve acumulate in timpul sarcinii incat n-a fost problema ca nu mananc destul cateva zile.
IuliaCospy, ma bucur ca esti bine. Cred ca e dificil sa stai in pat atata timp, dar bine ca ai ajutor din partea sotului.Cand se deschide maternitatea?
Otiliav, cum a fost la petrecere??!

Laura, mamica de Rebeca Mara (16.09.2005) si 38+ cu Caterina Sara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

Marush FELICITARI!!! Sa-ti traiasca puiutii si sa te bucuri de ei! Wow ce bebei mari ai! Abia astept poze cu voi!
Refacere cat mai rapida, muuult laptic si bebei fara colici!

Ami, mamica lui David Alexandru (26 iulie 2001) bobocel de clasa 1
si Luca Gabriel (31 octombrie 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Lauramiron, nu a fost ceva iesit din tipar. Mancarea exact cat trebuie la masa de seara, se cunoaste ca-i criza . Pe mine nu m-a deranjat ca oricum nu aveam loc sa bag prea mult, nici sa beau nu puteam dar unii colegi au comentat ca nu a fost ca in alte dati unde s-a facut multa risipa. Eu m-am bucurat ca am mai stat cu colegii de vorba, au mai fost si momente hazlii, discursuri, si la sfarsit colegii au improvizat o banda si a inceput muzica si dansul. Insa nu am rezistat prea mult si nu am vrut sa mai beau cafea, statea si aproape de instrumente si-mi trepida burta de la boxe asa ca la miezul noptii eram acasa.
Dea draga, daca tu mananci bine, dormi, bei ceaiuri si totusi Anna nu creste cred ca va trebui sa treci la lapte praf. E putin 150 de grame, e bine ca totusi a crescut. Doctorul care o vede ce spune?

Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Minunea din burtica 39+
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

Multumesc tare mult.
Peste ceva timp va merge sotul la farmacie cu o lista de remedii homeopate. Stam amandoi in preajma ei cu batiste pe fata precum cosmonautii. Ieri tocmai vorbisem cu el sa cumparam preventiv masca denumita Laica - de care povestea Diana . Sper totusi sa nu ajungem sa o folosim.

Ufff...sper sa trecem cu bine.
Mai si daca nu i-as fi intrebat : care sunteti bolnavi , care ati fost bolnavi....Ce sa mai inconstienti. Ori care va a fost in contact cu persoane bolnave si e doar purtatot . Nu stiu ce sa mai zic. Sistam orice vizite. Imi bag picioarele.

Despre paracetamol am gasit ca e ok Aspiram si pro si contra si despre codeina/fenilefedrina am gasit tot asa adica si pro si contra.
Sun si medicul pediatru.

Citat:
citat din mesajul lui spiridusul

Citat:
citat din mesajul lui Mirtha

Help !

Salutare fetelor !
Poate mai sunteti careva pe forum : cred ca de la un musafir care a venit astazi am luat o raceala.
Am atipit undeva in jurul orei 9 si cind m-am trezit sa o alaptez pe Pitica aveam amandoua amigdalele inflamate.
Am luat un strepsils si am baut un ceai de musetel cu lamaie. Aveti idee Coldrexul este permis in timpul alaptarii ?
Coldrexul contine paracetamol , acid ascorbic - aspirina si colhidrat de fenilfrina.
Pe prescriptie scrie sa te adresezi medicului - pt. situatia de sarcina si alaptare. E clar ca la ora asta nu pot suna nici un medic,
Ma apuc si de gogaleala . Multu".

Mirtha mama de Eva
http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0

io stiu ca aspirina nu-i buna
eu sunt rau de tot... acu nici sa vb nu mai pot, si nu am liber decat la vit c, si paracetamol max 2 pe zi...

baga homeopate daca iti merge cu ele

pune masca pe fatza, nu respira spre bb, offfff sa nu o iei pe urmele mele,,,, pls

Mami de Cristian 26.10.2008 + Alexandru 02.02.2007
www.rodino.ro/" target="_blank"> jurnal de bebelus
www.rodino.ro/Blogs/BlogFamilyRO/tabid/128/EntryID/53/Default.aspx" target="_blank">repere in dezvoltarea bebelusului

Mirtha mama de Eva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VonHelen spune:

Buna dimineata mamici si burtici!

Multumesc fetelor pentru sfaturi in legatura cu alaptatul! am reusit sa-l pacalesc pe bebe cu tzatza ; numai noaptea e mai greu..nu prea are nici el rabdare ca e somnoros si flamand iar eu sunt obosita....dar ii dau tot laptele meu conservat in frigider.
acum sa vad cum ia bebe in greutate..cum poti sa te asiguri ca papa suficient san...la mine un semn ar fi ca il aud cum inghite..mai e si proba suptului dar am cantar obisnuit si nu din acela electronic; deci e mai greu de monitorizat !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

Otilia draga mea, ai un copil cu muuulta personalitate! Pai daca n-a iesit nici la impins de masina, nici la decibelii de aseara..nu stiu ce o scoate de acolo!
Cand te aud pe tine, imi aduc aminte de mine la David unde incepusem sa urc si sa cobor scarile de la bloc (bloc cu 10 etaje), doar-doar...sa spal o cuvertura grea..si tot asa..si nimic..42 de saptamani m-au apucat

Citat:
citat din mesajul lui Otiliav

Lauramiron, nu a fost ceva iesit din tipar. Mancarea exact cat trebuie la masa de seara, se cunoaste ca-i criza . Pe mine nu m-a deranjat ca oricum nu aveam loc sa bag prea mult, nici sa beau nu puteam dar unii colegi au comentat ca nu a fost ca in alte dati unde s-a facut multa risipa. Eu m-am bucurat ca am mai stat cu colegii de vorba, au mai fost si momente hazlii, discursuri, si la sfarsit colegii au improvizat o banda si a inceput muzica si dansul. Insa nu am rezistat prea mult si nu am vrut sa mai beau cafea, statea si aproape de instrumente si-mi trepida burta de la boxe asa ca la miezul noptii eram acasa.
Dea draga, daca tu mananci bine, dormi, bei ceaiuri si totusi Anna nu creste cred ca va trebui sa treci la lapte praf. E putin 150 de grame, e bine ca totusi a crescut. Doctorul care o vede ce spune?

Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Minunea din burtica 39+
Pozele noastre

Mergi la inceput

Da iubita. Multumesc. Acum vad ca nu ma mai dor amigdalele. Am baut ceai de musetel azi noapte pina facusem carare la baie , am mincat lamaie de ma dor dintii.
Sti care este culmea ironiei : medicul pediatru tocmai trecuse pe la noi , pe la ora 7. I-au aprut Piticei iste iritatii pe burtica si l-am rugat sa treaca sa o vada - zice ca e o alergie , ne-a recomandat sa renuntam o saptamana doua la sapun si la Vigantol , ori de la una ori de la cealalta se pare ca a facut alergie - mici bubite rosii doar pe burtica si pe fata.
Pe la ora 7 cind a trecut pediatrul nici eu nici sotul nu aveam vreun simptom. La mine s-au manifestat abia pe la ora 12 cind m-am trezit sa o alaptez. Pe la 9 am atipit linga ea si pe la 12 cind a cerut papa m-am trezit cu gatul dureros. Sotul la fel supunea ca-l doar gatul in partea stanga.
Sa vedem ce zice despre Coldrex.

Citat:
citat din mesajul lui mav

Mirtha, pana reusesti sa ajungi la dr, ai voie paracetamol simplu! ...Si pune-ti la gat un baticut cu cartofi si spirt, ajuta...
Pt Eva... nu stiu ce sa zic... neaparat mergeti la dr!

Mirtha mama de Eva

Mergi la inceput

Multumesc Madutza. Vom cumpara cam toate remediile astea homeopate care ne-au fost sugerate - homeogen , oscilococinum. Sa fie aici ca sa nu mai stau ca azi noapte sa imi aduc aminte ce farmacii am prin zona cu regim non-stop.
Vitamina C iau in fiecare zi cite 2-3 , le-am luat din timpul sarcinii si am continuat preventiv si dupa ce s-a nascut Pitica. Sper sa isi faca efectul si sa nu se intimple nimic.
Sa vedem ce zice si pediatrul. Ca doar ce a trecut ieri pe la noi.

Citat:
citat din mesajul lui madutza

Mirtha, f bune sunt HOMEOGENE. Sunt homeopate speciale pt afectiunile gatului. In rest paracetamol, vit C, etc. Cheama pediatrul sa o vada si pe bebelina daca are rosu in gat. Sanatate!

Madutza,Mariuca(17 Mai 2004) si Andreea (21.11.2008)

http://community.webshots.com/user/padme_ami2003?vhost=community

Mirtha mama de Eva

Mergi la inceput

Da astea chiar nuj ai cum sa le controlezi. Ca poate omul nu-i racit si nici nu a fost dar daca a venit in contact cu persoane racite si e purtator.... e suficient.
Multumesc Amalia. Sanatate si voua.

Citat:
citat din mesajul lui Amalia

Neata burticute si mamicute!
Wow ce activitate azi noapte pe forum! Si eu care ma credeam singura pe la 12 si ceva..
Mirtha nasol cu raceala ta. De asta imi e teama si mie, sa nu ma trezesc intr-o zi cu gatul in pioneze.. Ti-au zis bine fetele...dai cu paracetamul, comprese cu cartofi stropiti cu spirt pe gat, fa gargara cu otet de mere diluat cu apa si musai pune ceva la gura cand stai cu Eva...ca sa nu spun ca trebuie sa eviti s-o mai pupi..
Iti doresc multa sanatate si s-o fereasca D-zeu pe Eva de raceala!

Mirtha mama de Eva

Mergi la inceput

Sper sa gasim masti.Deocamdata folosim batiste pian cumpara sotul masti. Iau si Tantum Verde. Sunt decisa sa nu las raceala sa se declanseze in toata puterea ei. Ma dor dintii de nu mai pot de la rontaitul feliilor de lamaie. O iau din scurt si eu si sotul si sa speram ca va fi ok. Mi-e o frica de mor.
Multumim .Sanatate si voua. !

Citat:
citat din mesajul lui lauramiron

Mirtha, nasol cu raceala, iti trebuie masca in primul rand, sa eviti sa sufli spre Eva. Eu stiu ca nu e bun nici Coldrex, nici Paracetamol Sinus din cauza efedrinei/fenilfrinei, dar mai intreaba si tu un medic.
Pentru gat, la mine merge tare bine Tantumul Verde si gargara cu apa cu sare, iar pentru nas infundat spray-ul cu apa de mare Sterimar.
Sanatate multa, sa treaca repede raceala si sa nu ia si Eva virusul!!

Laura, mamica de Rebeca Mara (16.09.2005) si 38+ cu Caterina Sara

Mirtha mama de Eva

Mergi la inceput