Mamici si gravidute curajoase de Nov-Dec2008 (134)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamiseli_11 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mirtha

Acum sa va mai intreb intr-un spect ref. al alaptare : Piticca a supt cu ceva intreruperi - a trebuit sa schimbam pampersul - de la ora 18 (cu aproximatie) pina la ora 19 . Am luat pauza pt. ca aprea ca atipise , am infulecat ceva si pina sa apuic sa pun mancarea la frigider a incepout sa urle a foame. De la ora 20 (cu aproximatie)pina la 9 fara ceva a supt aproape in continuu. Parea ca atipise. Numai ca stind linga mne in pat am observat ca incet , incet se v i e r m u i e s t e pina a ajuns cu gura iarasi in tzatza mea. Mi-am dat seama ca daca voi continua sa ramin linga ea in pat va trebui sa ii dau iarasi tzatza. Sunt cumplit de epuizata si aproape ca am senzatie de voma. Asta dupa ce acum 2 zile sugea gen 10 - 8 minute si adormea.
Vi s-a intimplat sa aveti reprize din astea maraton de supt ? Ca prin carti nu prea se ingehsuie sa povesteasca despre ele.Cam care este explicatia daca este vreuna?
Deja ma uit chioris spre camera bebelinei.

Mirtha mama de Eva
http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0

Dr mi-a spus ca bebeii la varsta asta nu stiu decat sa planga, sa faca kk si sa suga. Daca tu stai langa ea, instinctul este sa caute tatza chiar daca ii este foame, chiar daca nu. Si eu patesc la fel cu Miruna si am apelat la metoda minciunei: i-am luat suzeta. Nu mai stiu care mamica spunea de bebelul ei ca e sugacios. Asa si fica'mea. Cand ii este foame nici o suzeta din lume nu o alina dar in rest ii potoleste instinctul sa suga non-stop (pana la suzeta isi manca mainile, manecile, bluza, scutecul...intelegi ideea ). Cat despre regurgitat, daca e pusa pe o parte, nu trebuie sa-ti mai fie frica sa dormi departe de ea.

Mihaela de Miruna Cosmina

Pozele mele

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui anca_27

Fetelor, ma uitam pe webshot la poze si tocmai am obs ca nu mai avem spatiu de poze, cica e ocupat spatiul cu 1400 din 1500 de poze. Vazut-ati?

37+Sara

pozici
_

There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in. (L. Cohen)

Vazut. Ce e de facut? Facem alt cont?

Pozele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza spune:

Da Otilia, numai ca eu nu te-am ascultat atunci.

Citat:
Mamiseli, Madutza, bine ca le sfatuiti si voi pe fete cu ceaiurile ca si eu am zis ca nu recomand asa just in case.

Mami de Ana nazdravana (18.12.2004) si Minunea din burtica 39+
Pozele noastre

Mirtha, e normal in perioadele de crestere. Acum are o perioada de crestere brusca si de aia cere mai mult. Nu ii refuza, pentru ca apoi nu iti va mai ajunge lapticul. Ea va creste in 2 zile mai mult decat de obicei si va fi nevoie de mai mult laptic. Tine-o la tzitzi cat vrea, eventual intinde-te si dormi langa ea. Ai grija sa o tii inclinata. Ana a mea a facut otita de la alaptat pe orizontala, fara sa fie ridicata. Cica ii intra laptic din gat pe urechiusa prin trompa lui Eustache.

Bai, io asa de mult ma spal pe maini acum, incat m-am iritat .

Madutza,Mariuca(17 Mai 2004) si Andreea (21.11.2008)

http://community.webshots.com/user/padme_ami2003?vhost=community

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

Mirtha, eu zic ca e un puseu din ala de crestere! Si Tudor face asa de cateva zile. In seara asta, de pe la ora cinci si pana acum a papat de vreo cinci ori ! Ma gandeam chiar, la un momenta dat, ca n-oi mai avea lapte , asa ca am bagat o cana mare cu galactogil. Acum iar se frichineste, da' il mai las putin. L-am lasat cu suzi, poate o avea ea mai mult succes sa-l adoarma. Nu de alta, dar, vorba ta, sunt rupta de foame !

A, si la zece minute dupa ce am plecat eu de-acasa a ras un bibe cu 80 ml de laptic, apoi a mai ras 40 ml, la un sfert de ora si dupa vreo trei ore, cand am ajuns eu acasa, era lihnit de foame, s-a si inecat de vreo doua ori in timp ce papa, asa haplea era!

_

Diana, mamica Domnisoarei Nasturel si a bebelushului Tudorel

Dialoguri strumfesti

Mergi la inceput

Citat:

Cred ca Leeloo ne povestise intr-o perioada ca a avut un episod similar. Dupa o perioada de diminuare sangerarea a devenit abundenta.
La mine a fost totul descendent iar cheaguri am avut numai in primele 2 zile. Acum ma dosr tare rau ovarele . Mai ales cind suge Piticca.

Mirtha mama de Eva

Cred ca a zis fata ce a patit atunci dar mie mi-a intrat pe o ureche si mi-a iesit pe alta. Si pe mine ma doare burta, ovare, nu stiu exact ce e pe acolo cand suge cea mica. Parca am citit ceva de genul cand alaptezi se retrage uterul sau se intampla ceva pe acolo.

Pozele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

Fete dragi multumesc pt. promptitudine.
Banuiam ca poate fi vorba de un puseu de crestere dar nu credeam ca este asa cumplit. Nu o alaptez constant pe o parte ci doar cind deja ma ajunge obosela pt. ca nu ma ami tin bratele si nu mai am siguranta pe ele. Si da , o tin usor inclinata spre mine pt. ca asa vazusem in poze.De regula stau in fund cind o alaptez.
Acum a venit sotul dupa mine sa imi spuna ca plinge iar si se comporta ca si cind i-ar fi foame.
Ma duc sa ma spal pe maini si pe sani si daca intre timp nu adoarme...dau tzatzi. Poate apelam si la rezerva de stat.
Multumesc inca odata pt. raspunsuri.

Mirtha mama de Eva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

Incerc sa mai rezis o perioada fara suzi. Poate , poate reusesc sa trecem si de perioada asta fara mincinica. Cine stie. Oricum am una prin casa cumparat tot preventiv pentru necesitate maxima.

Citat:
citat din mesajul lui mamiseli_11

Citat:

Acum sa va mai intreb intr-un spect ref. al alaptare : Piticca a supt cu ceva intreruperi - a trebuit sa schimbam pampersul - de la ora 18 (cu aproximatie) pina la ora 19 . Am luat pauza pt. ca aprea ca atipise , am infulecat ceva si pina sa apuic sa pun mancarea la frigider a incepout sa urle a foame. De la ora 20 (cu aproximatie)pina la 9 fara ceva a supt aproape in continuu. Parea ca atipise. Numai ca stind linga mne in pat am observat ca incet , incet se v i e r m u i e s t e pina a ajuns cu gura iarasi in tzatza mea. Mi-am dat seama ca daca voi continua sa ramin linga ea in pat va trebui sa ii dau iarasi tzatza. Sunt cumplit de epuizata si aproape ca am senzatie de voma. Asta dupa ce acum 2 zile sugea gen 10 - 8 minute si adormea.
Vi s-a intimplat sa aveti reprize din astea maraton de supt ? Ca prin carti nu prea se ingehsuie sa povesteasca despre ele.Cam care este explicatia daca este vreuna?

Mirtha mama de Eva

Dr mi-a spus ca bebeii la varsta asta nu stiu decat sa planga, sa faca kk si sa suga. Daca tu stai langa ea, instinctul este sa caute tatza chiar daca ii este foame, chiar daca nu. Si eu patesc la fel cu Miruna si am apelat la metoda minciunei: i-am luat suzeta. Nu mai stiu care mamica spunea de bebelul ei ca e sugacios. Asa si fica'mea. Cand ii este foame nici o suzeta din lume nu o alina dar in rest ii potoleste instinctul sa suga non-stop (pana la suzeta isi manca mainile, manecile, bluza, scutecul...intelegi ideea ). Cat despre regurgitat, daca e pusa pe o parte, nu trebuie sa-ti mai fie frica sa dormi departe de ea.

Pozele mele

Mirtha mama de Eva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spiridusul spune:

Citat:

Mirtha mama de Eva

ieri am patit la fel ca tine.... de la 7 seara, pana la 2 dimineatza..... am salivat pe langa oala de cioba de am innebunit...
am baut apa pana am facut broaste in burta....

nici pana acu n-am ajuns la ciorba aia...

daca gasesti vreo explicayie/soltie, da cu share, k io deja adorm daca virgula clipesc..

Mami de Cristian 26.10.2008 + Alexandru 02.02.2007
www.rodino.ro/" target="_blank"> jurnal de bebelus
www.rodino.ro/Blogs/BlogFamilyRO/tabid/128/EntryID/53/Default.aspx" target="_blank">repere in dezvoltarea bebelusului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa.1983 spune:

Mirtha....eu am avut grave probleme cu parul.....ma rog...nu vreau sa-mi mai amintesc ca ma ia disperarea....folosesc sampon, balsam si tratament de la Revalid...si sunt ffff multumita de rezultate...si 1 data la 3 luni imi trag un vopsit cu vopsea fara amoniac de la salon ,profesionala... Abia astept sa vad cand pot sa iau pastile Revalid...fac minuni...si la unghii....

Amalia...asa deci??? scoate-ma la o cafea mai intai.... poate te fac sa uiti de sot.....de copii.....

Alexutza...Madutz...Diana....Mamiseli...

IULIA

MARIANA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

Mirtha din cate am inteles eu si suptul asta la "cerere" are regulile lui. Nu este indicat sa-i dai sa manance chiar in continuu. De exemplu daca a inceput masa, a supt cateva minute, dupa care ati facut o pauza pentru scos aerul si schimbat pampersul..dupa care reveniti la masa, este ok. Mai cere eventual peste jumatate de ora, e ok si atunci pentru ca e posibil sa fi adormit la masa inainte si sa nu fi mancat suficient. Dar sa se scoate iar si sa ceara...deja pune lapticul proaspat peste cel inca nedigerat si genereaza colici. In jumatate de ora sau o ora nu are timp laptele sa se digere, si-i facem mai mult rau decat bine dandu-i sa suga.
Repet, cata vreme nu se intampla la FIECARE masa asa, este ok ca din cand in cand sa-i dam si atat de des.
Altfel, e mai bine sa-i fie distrasa atentia si sa se aduca mesele macar la 1 ora si jumatate, pentru binele stomacului. Nu stiu cat de coerenta am fost, dar am remarcat asta pe stomacul lui David si acum incerc sa nu repet figura.

Citat:

Mirtha mama de Eva

Ami, mamica lui David Alexandru (26 iulie 2001) bobocel de clasa 1
si Luca Gabriel (31 octombrie 2008)

Mergi la inceput