Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (37)
Raspunsuri - Pagina 9
cris_tinaus spune:
Si eu din cate am calculat ar trebui sa intru in prenatal cam din 15 ianuarie. Mai am si ceva CO din anul asta si probabil o sa il iau din 5 ian pana la prenatal. Depinde si cum o sa ma simt in decembrie. Oricum la noi la firma se lucreaza doar pana in 19 dec si practic nu o sa fie luna intreaga, deci sper sa rezist cu stresul ...poate chiar reduc programul la 6 ore.
Maria te rog sa imi trimiti si ie parola pe PM. Sper ca acum sun activate mesajele private si la mine.
Somn usor tuturor (mai les bebeilor care in ultima vreme si-au cam facut de cap pana tarziu in noapte)
Cristina si Ana 24+
petrean spune:
Andrei are 15 kg:)))dar nu arata de 15..ca e osos si muschiulos:)
Bogdana
24+si + Andrei Luca -15.12.2006
POZE
pisigri spune:
Cam slaba miscarea pe aici in seara asta...se vede ca e vineri, va pregatiti de mers in cluburi si discoteci...
Bebelina mea inca e cumintica, face miscare in timpul zilei dar noaptea dorm ca o valiza, numai mersul la baie imi mai strica somnul, si uneori adorm destul de greu la loc.
Dar citeam ca daca bebe isi face de cap prea tare, mamica isi poate schimba pozitia in incercarea de a-l...dezechilibra (eu as zice mai degraba a ..descumpani). LA noi in general functioneaza, dar cum ea nu e inca obraznicuta, nu recurg la aceasta metoda decit cind amortesc eu ...
Si eu vreau sa intru in prenatal cit mai curind, nu ma omoram eu dupa jobul meu de acuma nici inainte sa apara bebe, dar acuma...nu-mi vine sa ma ridic din pat dimineata, cind stiu unde ma duc. In plus am inceput sa ma misc greu, obosesc f repede, nu pot sa stau mult nici in picioare nici in fund (si alte optiuni la job nu am ).
Dar, slava Domnului, durerile de sciatica pe care le-am avut prin luna a IIIa au cedat (sau m-am obisnuit eu sa evit pozitiile care mi le provoaca), ma mai doare spatele doar daca stau intinsa pe spate (ca sa simtim amindoi mai bine bebelina); asta e bine intr-un fel, ca ma obliga sa dorm noaptea pe o parte sau pe cealalta. Dar cu dormitul pe partea stanga......doar daca ma lipeste cineva in pozitia aia...
As vrea sa facem un fel de "sondaj de opinie" in legatura de cum vom naste noi, cele de la acest topic. Stiu ca socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din tirg, dar mi-ar placea sa stiu si eu ce planuri aveti. Eu de ex sint adepta nasterii vaginale, ca fiind mai sanatoaa pt mama si copil, insa mi-e foarte teama de doua lucruri: sa nu ma lase balta medicul si durerea. Cezariana este mai traumatizanta pt organismul mamei, are multe efecte negative pe termen lung, are si efecte pozitive si negative asupra lui bebe, dar se programeaza din timp si nu risti sa nu aiba cine o face. Voi ce planuri aveti?
if you can't say something nice, then don't say it at all
Ilinca_M. spune:
Tufete, stati s-o iau din urma, ca u inteleg: pai de ce ar trebui sa ne facem masaj cu prosopul la sani, daca ne provoaca contractii?! Avem nevoie de contractii?...
Petra, daca ai sfarcuri ombilicate, iti mai ingheata, simti si tu frig oribil la ele? Ale mele-s tot timpul bulbucate-n afara, de poti atarna paltoane-n ele, si sufar groaznic de frig la ele!!!
Da' de mancare nu mai zice nimeni?:P Io cand am venit de la scoala, la 20, am mancat o portie uriasaaa de cartofi pai cu cascaval pané si salata verde! (sper ca stiti ca salata verde e perfecta cu un pic de zahar, smantana si otet de mere!)
19
Monnvas spune:
Petra, eu o sa intru pe 5 ian (in mod normal as avea voie abia de pe 8, asa mi-a calculat dr. mea, dar sper sa nu observe nimeni). Norocul meu e ca mai am 2 sapt din CO pe anul asta, pe care le voi baga dupa Mos Nicolae Si eu sunt tot printre primele gravidute, deci tot pe-acolo esti si tu. Am inteles ca trebuie luat de la medicul de familie, nu e nevoie de nimic de la ginecolog?
Fetelor, eu am fost la eco am vazut mutunelul... Are 918g (mama s-a speriat, ca in ritmul asta sare de 3,500 la termen hi hi o sa fie un gras, nu stiu pe unde il scot), nas carn si ochi mari, cred ca seamana cu mami Sunt bucuroasa ca e mare, abia astept sa il vad cum papa Cand a auzit ca e carn tac-su m-a dus in baie si ne-am uitat amandoi la nasuri in oglinda, sa vedem care-l are mai in vant. Deocamdata eu conduc
Sunt asa happy ca i-am vazut mutra... Mi s-a parut ca a si cascat la noi. Putza n-a mai vrut sa ne arate, dar las' ca s-a vazut la morfologie destul
Va si pe voi si pe smecherasii din burtici!
Monik 25+
CASA LU' BEBE
Monnvas spune:
Tufete (mi-am amintit acum, ca a aparut Ilinca), daca suntem la subiectul sani, eu am un singur sfarc ombilicat, am observat insa ca din cand in cand mai scoate capul (si cate un strop. I-am aratat dr. mele si mi-a zis ca nu-i nimic, va lua el forma buna si in plus daca lu' ala micu i-e foame, gaseste el sfarcul oriunde s-ar ascunde
Monik 25+
CASA LU' BEBE
pisigri spune:
Ilinca, nu avem nevoie de contractii dar se recomanda masajul asta ca sa desfunzi canalele. Dar in ceea ce ma priveste, acest masaj s-a petrecut de vreo 2 ori: intii am presat cu toata palma sinii de la "baza" spre virf, apoi am presat usor cu 2 degete pe areola; nu am insistat, nu mi-au venit "idei" ... iar datul cu crema se petrece la fel, repejor, mi-am luat o crema de corp nivea simpla, se absoarbe usor in piele ca nu suport deloc sa ma simt unsuroasa...si asta este !
In seara asta ne-am destrabalat cu totul la capitolul mincare... pulpe de pui cu salata verde, apoi inghetata de fistic, cozonac cu cacao si stafide, piscoturi cu lapte, orez cu lapte si zahar vanilat si scortisoara....si inainte sa ne bagam in pat un fel de salata de fructe (fara sos, frisca, zahar etc, doar fructele taiate bucatele si lasate vreo 2 ceasuri in frigide, sa lase ceva zeama. Eu mai mult am gustat, ca nu prea am loc in stomac sa introbag toate astea, tati a mincat de a pocnit
Ilinca_M. spune:
Oooof, e complicat!! Sa desfunzi canalele?! De ce nu se desfunda singure? Pisica si catelusa nu-si fac masaje! De ce trebuie sa fim cele mai complicate si vulnerabile mamifere din Univers??
19
Monnvas spune:
Pai pe cateluse si pe pisici cred ca le desfunda puii Fomistii nu se incurca in detalii, nu?
Monik 26+
CASA LU' BEBE
pisigri spune:
canalele galactofore...
tine cont ca pisicile si cateii fac puiuti ...repejor; nesupravegheate, femelele nasc prima oara inainte de a implini un an, in timp ce noi aminam tot mai mult momentul aparitiei primului copil, fata de momentul instalarii maturitatii sexuale (sau mai degraba a capacitatii de procreere)
dar mi-a placut comparatie cu pisici si catei, si eu ma simt tentata mereu sa fac de-astea, si ma cam trage de urechi lumea care ma aude