Va protejati masina de spalat?

Va protejati masina de spalat? | Autor: b.nica

Link direct la acest mesaj

A fost mai demult un subiect in care se vorbea despre diferite metode impotriva depunerilor de calcar.Nu mai stiu cum se numea.
Eu nu folosesc Calgon si parca am retinut atunci ca totusi trebuie sa ne ferim de depuneri.
Este eficienta si suficienta o spalare cu vreo substanta care sa elimine depunerile la anumite intervale de timp?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marumiha spune:

Da este,otetul este un anticalcar f.ieftin si f.bun,eu din cìnd ìn cìnd arunc un pahar de otet si ìn masina de spalat vase si ìi fac un program scurt evitìnd depunerile de calcar si chiar pt. robinetii de inox ìl folosesc(dar nu trebuie lasat prea mult)pt.ca risti sa ìi distrugi.

[url=2http://community.webshots.com/user/mihaela2703"]Poze[/url]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

am incercat cu otet la steamer dar nu cred ca i-a facut bine ca l-am lasat cam mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

exista un filtru magnetic care se monteaza pe racordul de alimentare al masinii. noi am dat cam 80 de lei pe el si cica ar face treaba 2 ani (iesi mai ieftin decat cu calgonul). Il comercializeaza cei care vand centrale si calorifere.

Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Eu mi-am luat niste chestii de la Quelle cu acest scop dar nu le-am montat,inca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaiub spune:

eu nu folosesc Calgon pentru ca am iesit mai ieftin cand am schimbat rezistenta masinii, care se stricase din cauza calcarului, decat daca foloseam Calgon la fiecare spalare.
acum o sa ziceti ca ccc calcarul nu se depune doar pe rezistenta ci si pe alte componente dar eu nu am avut probleme cu alte parti ale masinii de spalat
si m-am uitat pe punga de detergent si scrie ca ar contine si calgon, sau ma rog, se lauda

noi suntem aici cu poze noi si filmulete
Mamica de www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52259" target="_blank">David Iulian (07.01.2005) si www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52271" target="_blank"> Mara Teodora (12.07.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jenn spune:

Pt masina de spalat rufe folosesc Calgon iar la cea de vase pastile care contin si asta.Aici e o apa f dura si nu vreau sa risc!Foloseam de altfel si in tara la fel.Despre variantele mai ieftine nu stiu ce sa zic...nu am folosit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

eu nu folosesc nimic... si n-am avut probleme. Insa duritatea apei la noi este mica, am facut de vreo doua ori testul.

Ingrid si Cristi 5 ani si 8 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Koko76 spune:

Eu folosesc sano 2 in 1 (pt pete si anticalcar). Se gaseste in cutii gen Vanish.

mami de Ilinca Alexandra(27 iulie 2004) si Elena Stefania(24 mai 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valipop spune:

Nici eu nu folosesc si nu am folosit nimic. Detergent de buna calitate si balsam. Avem masina de 11 ani Doamne ajuta, sa nu-i fie de deochi, am folosit-o si o folosim la greu (2-3 spalari pe saptamana).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

eu la masina de spalat vase folosesc calgon 4 in 1 sau 5 in 1, dar la cea de haine nu ca este foarte scump si nu merita, mai bine schimb masina la 3-4 ani, o masina buna este in jur la 300 de euro, asa ca nu merita banii aruncati pe calgon

Mami si www.flickr.com/photos/olimpiabota/" target="_blank">Alex

Mergi la inceput