Va protejati masina de spalat?
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
CRIXIA spune:
daca folositi detergent lichid, cum puneti si anticalcar?
Sertarul masinii mele are o clapeta care se lasa cand pun detergent lichid.
Stie cineva ce solutie pot gasi?
Cri mami de Ale ( 2003) &
+24 sapt
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alinamoro/alinamoro.jpg)
alinamoro spune:
Eu folosesc www.espares.co.uk/part/dishwashers/electrolux/p/1083/15/0/0/655040/washing-machine-and-dishw.html" target="_blank">granulele acestea de la Electrolux, o data pe luna pun masina goala la programul cel mai lung si temperatura cea mai ridicata. Le-am cumparat de la Flanco.
![](vampa.gif)
![](cat.gif)
![](bonjovi.gif)
CRIXIA spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Georgeasca Unde se pune Calgonul in masina de spalat? In care compartiment? |
cu intrebarea ta cred ca am gasit eu solutia
![](alcool.gif)
Eu spalam la prg ce nu folosea prespalare, deci lua detergent doar dintr-un singur compartiment. Acel comp are acea clapeta pt detergent lichid/ praf.
Am observat ca la inceput masina ia apa prin primul compartiment, apoi ia detergentul din celalalt. Ar fi o solutie sa pun anticalcarul in primul compartiment si detergentul in ultimul(in cazul meu la mijloc este balsamul).
Off, neuronul meu afectat a reactionat totusi! Multumesc!
![](pupic.gif)
![](floare.gif)
Cri mami de
![](majoreta.gif)
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
CRIXIA spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Georgeasca Unde se pune Calgonul in masina de spalat? In care compartiment? |
scuze, tie nu ti-am raspuns!
![](icon_smile_blush.gif)
Daca folosesti detergent praf poti sa-l pui in acelasi compartiment, eu asa faceam.
Cri mami de
![](majoreta.gif)
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
crinuta spune:
Eu folosesc la fiecare spalare un produs ecologic, care, are multiple caracteristici, inclusiv aceasta anti calcar.
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
The True Church is ONE, HOLY, CATHOLIC and APOSTOLIC
www.tratamente-nutritie.ro/" target="_blank">Pentru sanatatea ta
www.youtube.com/watch?v=4L0eM4tODYc" target="_blank">Asculta
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/anda141/anda141.jpg)
anda141 spune:
Eu nu folosesc nimic, Cat ma tine, ma tine. Cu banii pe care i-as da pe calgon imi iau alta masina. Un instalator mi-a spus ca Calgonul e apa de ploaie.. mai ales daca apa este f. dura si ca nu are rost sa dau banii degeaba, asa ca...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/diana_jors/diana_jors.jpg)
diana_jors spune:
Eu la inceput am pus Calgon. Apoi am ajuns la concluzia ca e prea scump si ca unele reclame sunt marketing pur, asa ca am trecut la anticalcare "obisnuite"... Apoi, intr-o noapte petrecuta pe tren am stat la povesti cu cineva, care mi-a spus ca de fapt anticalcarele astea au efect doar in apa in care stau, adica in tura de apa care ia detergentul, deci la inia o pauzare si la clatire pauza si mi s-a parut ca are logica ceea ce spune
Am gasit intr-o revista un test de duritate a apei, conform caruia apa mea e cel mult semidura, asa ca am rarit si folosirea anticalcarelor obisnuite
Am auzit si eu de o bila magnetica, dar inca n-am fost intr-atat de curioasa incat sa o incerc... poate incercam daca imi iesea testul mai grav
Diana de
Alex (23 aprilie 2007)
taniusca spune:
eu mi-am luat masina acum un an. la achizitie am intrebat direct la producator cum e cu anticalcarul si mi-a spus ca daca folosesc un detergent de calitate, cele care sunt mai scumpute, au in compozitie si anticalcar care e suficient, deci calgonul e o fitza, dupa parerea lor. eu oricum folosesc doar persil la spalat, deci calgonul nu mai e cazul. apoi, la cateva luni, am avut o problema cu tensiunea si a venit nenea de la service-ul lor autorizat (am garantie 6 ani) care mi-a spus ca el nu recomanda deloc folosirea calgon sau asemanatoare, explicatia cica ar fi ca acesta din urma afecteaza alte componente ale masinii decat ar fi afectate de depunerile de calcar. fiecare face pana la urma cum crede ca este mai bine.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ellinia/ellinia.jpg)
ellinia spune:
Nici eu nu folosesc nimic. Am facut pentru prima data, acum vreo luna o incercare. Am pus o sticla de cilit in cuva, am dat la programul cel mai lung si la temperatura cea mai mare. Am citit tot aici, pe forum, despre asta, din pacate nu am linkul.