Viata in Japonia (39)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns devylla spune:

pai eu una am chef mare de somat.
trag chiulul la munci ca sa mai fac si eu una alta pe-aici.e jale cu J mare...cum n-a mai ost demult.am zis macar perdelele sa le spal anu asta...ca apoi nush ce mai apuc sa fac.
nici n-am gatit nimica de pranz...si azi am soatza p cap.
Bine macar ca azi e mai liber prin birou.

Jurnal de mogalneata
www.flickr.com/photos/54445410@N00/" target="_blank">Japonia prin ochii unui amator

Sabina Y. siwww.desprecopii.com/info.asp?id=1269" target="_blank"> Erika(31 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nshiro spune:

Aoleu ce obosita sunt! Mai am o ora si gata cu scoala pe anul asta! De luni insa la birou... "Vacanta" nu am decat o saptamana de Anul Nou da si aia e buna decat deloc...

Sabina pai inseamna ca Erika si-a dat drumul la vorbit. Incepe ea acusi sa spuna si propozitii, treptat treptat in fiecare zi invata ceva nou. Stiam un procentaj parca pana pe la 2-3 ani cei mici ajung sa-si foloseasca 60% din capacitatea creierului iar pana intra la scoala 80%. Perdelele cum le speli? Speli si draperiile sau doar pe cele subtiri?

Amina pai japonezii se spala asa temeinic din cauza climei umede si lipicioase care te face sa transpiri la greu. Inclusiv la cap. Maria mea are la par astfel incat vara e teroare in ce hal transpira si vreau nu vreau tre s-o spal si pe cap... ceea ce ii displace teribil. Iarna scapa numai de doua ori pe saptamana. Eu vara aici daca nu fac doua dusuri pe zi, dimineata si seara nu pot rezista si chiar ma gandeam asta vara in Romania fiind,cum la sfarsitul zilei eram la fel de fresh ca si dimineata si nu simteam nevoia impetuoasa de a ma spala neaparat, cum mi se intampla aici. Brad da am cumparat si l-am si impodobit. Da nu natural. Hai ca Shizuoka nu e tara deloc... Vino la Toyokawa sa vezi.

Hanen tare faza cu "brusturele" Si la noi tot sotul "le culege" si le aduce acasa. Si da, da masina e cocina no.2

Eu vreau sa fac cozonac de Craciun. Am facut si de Paste si mi-a iesit SUPER! Ca la mama acasa! Voi ce planuri aveti? Ce bucate planuiti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns devylla spune:

Am avut eu chef de somat...insa nu mi-a mers...a trebuit sa mai prestez si la munca.
N-am reusit mare branza,am spalat perdelele de la doua camere...acuma stau pe-un scaun...parca nu-mi vine sa le pun la loc...cand geamurile sunt prafuite,asta inseamna ca trebuie sa ma apuc si de geanmuri...si uite asa prevad iar obosela crunta din cauza curateniei.
Rocsana pana acum spalam perdelele de mana,insa de nul trecut le-am bagat la masina si pare ca n-au patit nimica.Le bag la programul "soft".Insa vad ca nu prea s-a albit.Cunoasteti vreo solutie de albire?
Draperiile nu le-am spalat deloc...insa deja sunt imbacsite,am sa le spal si pe acestea,insa de mana...pe astea chiar ca imi este frica sa le bag la masina.
Si mai am o dambla cu husele de la canapea...pe eticheta scrie dry clean...insa asa mi-as baga eu manutele si le-as spala cu apa...voi cum le spalati?

Cum faci cozonacul Rocsana?Eu am facut acum un an si a iesit un mare bolovan...mam dat batuta.Poate scri si tu reteta,sa il incerc pana de Craciun.
Eu voi pregati niste sarmale,salata beof,niste pifie poate?Si daca am timp am sa fac niste carnati si poate ii si afum...aaaa si cascaval afumat neaparat ca m-a pocnit asa o pofta.

Jurnal de mogalneata
www.flickr.com/photos/54445410@N00/" target="_blank">Japonia prin ochii unui amator

Sabina Y. siwww.desprecopii.com/info.asp?id=1269" target="_blank"> Erika(31 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amina_Marina spune:

Buna Seara! Fuji no kaze , ce-mi te astern pe evantai!
Dragi Japonici , m-ati facut sa simt penibil in legatura cu, Shizuoka nu e inaka, dar ma bucuria ca aveti o impresie buna despre oras si asta compenseaza mult.
Apropos, de inaka, cidn i-am spus mamei mele ca nu ma mairt in Tokyo , ci undeva maila tara, ea a crezut ca-i inaka ca-n Romania. I-a zis lu` Iftode ca nu ma da; Vrei sa-ti puna aia sapa^n spinare si sa te trimita la porumb?
Dejeaba am in ncercat eu sa-i explic ca tot n-a crezut. Tot timpul ma intreba cit am stat acasa; -Hai spune sincer, citi porci au? Ca sa nu mai zic ca nu a inteles cum il cheama ( na, nume de jpaonez si cam lung) Zice; -A! Iftode! Si Iftode i-a ramas numele.
Booon! Dupa aceea se da linga urechea mea si ma intreaba cu voce joasa.-Auzi ! Da` ce e? Femeie sau Barbat?
Precizez ca Iftode pe atunci avea parul lung..
Asa, si, acum sa trecem al lucruri serioase.
Vorbiti de spalat perdele si geamuri ? Haaaa... Geamurile mele sunt colorat de negre , perdelele la fel, dar pe cine intereseaza? Le spal la anul, cind venim din vacanta. Fata mea umbla de-a buselea toata casa si nu am timp de nimic.Eteteee...nu e de ajuns ca dau cu aspiratorul zilnic si spal de doua ori pe zi parchetul?
Nu-mi vine sa cred cit de murdara am ajuns si ca nu pot sa fac fata, la curatenie , ma refer..
Rocsana , m-ai socat. faci si cozonoac.
Devylla, cum se face piftia? Imi place la nebunie. De fapt , mor de pofta..
Hannen, ce zici, ne apucam si noi de cozonac, poate ne da Rocsana reteta.
Eli, e bine burtica?

.............................................
Doi Trandafiri Albi,
in Rasaritul Primaverii.
...........................
"The kingdom of God is inside you and all around you, not in buildings made of stone.... Break a piece of wood and I am there... lift a stone and you will find me."
..........................
In spatele nick-urilor se afla foarte multe minti bolnave.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns csylla spune:

Buna tuturor,
Ma bucur enorm ca subiectul a inceput sa mearga din nou.

Am vazut ca tot intrebati de Eli.......Eli este internata
din cauza contractiilor venite prea devreme.
Se pare ca printesina vrea sa vina mai repede.
Un Weekend minunat tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Wow!
Hai Eli,hai ELi,hai Eli
Doamne ce emotii am,parca nasc eu!

Csylla,vino repede cu vesti?A nascut?De cind e internata!

Elis,sper din suflet sa nasti mult mai repede si mai usor decit prima data!Sanatate multa si tie si printesei!

Amina,eu m-as apuca!Retete aveam vreo citeva da` nu sunt sigura pe unde le-am aruncat,nicio problema ,le gasim pe net.Da` ia zi,dai tu cuptiorul?Ca eu n-am unde sa-i coc,eventual in grill-ul de peste sau la microwave!
Si cu Iftode a fost buna! Mai cunosc eu "specimene" de astea "prapastioase" ...nu spui mai mult!
Al meu a scos masina de cusut, ooops...ha,ha,ati mai auzit de barbat caruia ii place sa traga la masina?Stati ca acum incepe "hai,nu ai nevoie sa-ti cos ceva?"

Si lasa nu te supara(ca am zis ca shizuoka nu-i inaka,ma incurajam si eu ) si pe mine ma apuca spumele pe shizuoka cam des.Eu m-as muta in tokyo si maine,numa` ca nu vrea Iftode al meu!

Ce naiba sa mai fac si azi ca am toata trupa acasa!

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita
www.onetruemedia.com/my_shared?z=30f78e9baad27e25a5c2d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> la joaca si undokai

The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades

Mergi la inceput

Hannen, inca n-a nascut si nici nu vrea sa nasca inca, este putzin cam devreme, acum o tin sub observatie cu perfuzii.(are doar 34 sapt).
Este internata de 2 zile, parca.
Am sunat-o acu dar nu raspunde, am sa incerc m-ai tarziu putzin, poate se odihneste.
Revin cand am noutazi.
Apropo: Hannen cum se descurca micutele tale la gradi,scoala? Intreb ptr. ca si eu am o fetitza romancutza 100% si imi cam fac griji p@e cand v-a merge la gradi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

aaaa,Eli e inainte de termen!!
Atunci imi retrag incurajarile si o rog pe micutza domnisoara sa stea acolo la caldura pina ii vine timpul!Galeria o facem peste macar 4 saptamani!!

Csylla,hmm,nu stiu cum sa ma "pronunt".Depinde si de colectiv.
astea mici n-au nici o problema ,sunt inca prea mici sa stie diferenta(nu toti,dar...)
Sunt scoli unde gaijinii sunt primiti cu caldura,dar sunt si scoli nu la fel de primitoare.
Depinde de multi factori,chestia e ca asa sunt ei.Rautaciosi!Am ajuns la conluzia asta!si ei intre ei se "chinuie" si pe cei "half" ,si pe 100% gaijin...
Ce sa zic,asta-i natura lor,educatia.fii-mea nu stie diferenta dintre japonez si gaijin,dar ei da!Pt. ca asa aud acasa!!!

Tu nu te speria ca nu-i dracu asa de negru!Eu zic sa ai o relatie deschisa cu fetita ta ,sa-i dai incredere in ea.Cu timpul o sa-si faca prieteni/ne si totul o sa fie bine,chiar daca va mai auzi razlet cite un "gaijiiiiin da!" o sa stie sa-i ignore sau sa-i puna la punct!

Mai este o mamica cu fetita domnisoara deja.Merge la scoala aici de vreo 2 ani.Am inteles ca are prietene .E super bine la scoala!!Se descurca de minune si faza ce-a mai comica e ca vorbeste cu maica-sa in japoneza.Are totusi un avantaj(mama),poate sa o certe in limba materna cind face traznai (avantajul:prietenele nu inteleg si mama se poate descarca!)

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita
www.onetruemedia.com/my_shared?z=30f78e9baad27e25a5c2d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> la joaca si undokai

The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades

Mergi la inceput

Hannen multumesc mult ptr. incurajari, chiar am nevoie.
Noi ne gandim sa o dam la gradi, scoala internationala, este cam costisitoare dar asta e.
Sotul nici nu vrea sa auda de scoliile japoneze, zice ca sunt prea slab pregatite, si ijime la greu.
Acu sa vedem, speram sa fie bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nshiro spune:

Eli sper sa nu fie probleme si sa stea bebelina la caldurica pana cand trebuie. Saracuta de tine...

Amina ce cool e mama ta! Ea a venit la tine pana la urma sa vada cum sta treaba cu porcii?

Reteta de cozonac e de la o mamica de pe forum de cand eram noi gravide, deci de acum 3 ani si de atunci o gramada de alte mamici tot il fac si nu am auzit pe nici una sa dea gres. Dimpotriva, numai cuvinte de lauda. Va dau reteta exact asa cum a postat-o mamica la vremea respectiva.

Pt. 1 kg de faina se folosesc urmatoarele ingrediente (ies 2 cozonaci mari sau 3 mai mititei):
- 300 gr zahar
- 450 ml lapte
- 1 lingurita sare fina
- 8 galbenusuri
- 2 plicuri drojdie praf (Dr.Oetker)
- coaja rasa (fin) de la o lamaie mare
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 paharel de ulei + 50 gr unt (topite impreuna, la microwave eventual)
- 1 ou batut bine cu un plic de zahar vanilat (pt. uns cozonacii)

Pt. umplutura:
- 4oo gr nuca macinata + 200 gr zahar + 4 linguri de cacao
- stafide (dupa ochi)
- miez de nuca

Secrete fara de care nu iese cozonacul:
1. Faina se rastoarna intr-un lighean (de plastic,de preferat) si se amesteca (la temp. camerei / bucatariei) cu 2 ore inainte de framantat.
2. Se adauga drojdia si se amesteca din nou, apoi sarea si apoi restul.
3. Faina nu trebuie sa fie umeda
4. Si galbenusurile trebuie sa fie la temperatura camerei
5. Laptele se fierbe impreuna cu zaharul, coaja de lamaie si zaharul vanilat (amestecat continuu), iar cand se adauga la aluat trebuie sa fie caldut (in nici un caz fierbinte!)
6. Nici grasimea (uleiul amestecat cu untul) nu trebuie sa fie fierbinte
7. In timpul prepararii si cresterii cozonacului nu este voie sa deschideti nici un geam si nici un firicel de curent nu trebuie sa patrunda in bucatarie (va fi sauna, dar merita!)
8. Ligheanul folosit va fi unul maricel, pentru ca aluatul va creste (tare de tot, va asigur!) si va da pe dinafara altfel.
9. Temperatura la cuptor trebuie sa fie mica (spre medie, dar nu f. aproape), pentru ca aluatul sa creasca si sa se coaca uniform, nu sa se arda.

Mod de preparare:
Se adauga peste faina amestecata in prealabil cu drojdia si sarea, galbenusurile si lapticul (aromat deja) cate putin, framantand usurel. In momentul in care sunt incorporate ingredientele, se adauga grasimea si se framanta din ce in ce mai zdravan, pana cand aluatul se desprinde de marginile ligheanului. Aluatul se bate, se arunca, se...batjocoreste in fel si chip. Puneti deasupra un servet curat si lasati aluatul sa creasca. Cel mai bine creste la... loc inalt (pe un dulapior, unde este mai cald). Dar creste bine si in alta parte, avand in vedere ca nu este bine sa ne cocotam acum pe scaune, sa verificam cozonaci...
In timp ce bunatatea creste, amestecam nuca cu zaharul si cacao + 1 fiola de esenta de rom (daca va place romul) si pregatim tavile, adica le ungem cu ulei (discret, dar temeinic)
Stafidele se lasa in lapte cald, sa se inmoaie (sau in sirop facut din apa, zahar si rom).

Dupa ce creste aluatul (trebuie sa se dubleze cantitatea/cca. 2-3 ore), se imparte in 4 parti (sau 6, in functie de nr. de tavi si de marimea lor).
Se intind bucatile de aluat de aluat una cate una (cu mana, pe un blat uns cu ulei), se presara pe ele stafide (stoarse) si amestecul de nuca si se ruleaza. Apoi se impletesc cate 2 (cu grija, sa nu iasa nuca) si se pun in tavi (2/tava)
Se mai lasa tavile (acoperite cu servet) cca. 20-30 min la crescut (nu tavile,ci aluatul) si in timpul acesta se da drumul la cuptor. Focul nu trebuie sa fie puternic, ci mic spre mediu (la cel electric,160 de grade este suficient).
- Se orneaza cozonacii cu mieji de nuca, se ung cu ou (batut cu zahar vanilat) si se baga la cuptor. Cand par a fi gata (40 de minute la cuptorul electric) se incearca cu o scobitoare (sau ceva mai lung) si daca scobitoarea ramane curata (nu se prinde aluat pe ea), SUNT GATA!!!!
- Daca nu vi se par suficient de apetisanti, ii mai puteti unge cu ou si spre sfarsitul coacerii (cand ii incercati).

Eu am urmat intocmai ce scrie aici cu o sg exceptie: la crema de nuca am pus in plus si albusurile batute spuma, caci asa face mama mea. Aaaa iar la drojdie am intrebat ce gramaj are un plic de Dr. Oetkel in Romania si am avut grija sa pun intocmai aceelasi gramaj (nu ma intrebati ca nu mai tin minte )

Si ca sa ma credeti, uitati aici:

http://good-times.webshots.com/album/569194801pmljbA

Mergi la inceput