Viata in Japonia (39)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns yashy spune:

Buna dimineata!

Abia ieri am reusit si eu sa citesc toate paginile scri pana acum, si am vazut ca voi stiati deja de Eli. Scuze ca m-am repetat. Am vb si ieri cu ea un pic la telefon, de marti s-au mai rarit contractiile, poate da DD si ii vor da drumu` de Craciun...

Devy, felicitari pt cozonacel!! Data viitoare cand vei face va iesi perfect, simt eu asta!! De obicei, pt. cozonac, eu framant in jur de o ora si... ma dor mainile de innebunesc, dar stiu ca imi iese pufos, ca la bunica acasa!
Anul asta de Craciun, eu nu cred ca oi presta ceva... poate fac pe 24 niste pulpe de pui la cuptor... Pe 25 mergem la o prietena si ne va cinsti ea in stil romanesc, ceea ce eu nu fac niciodata... cu ciorba, sarmale, piftie si multe altele...
Nu stiu cand voi mai avea timp sa intru sa va scriu, de aceea va zic de pe acum Sarbatori Fericite. Sa nu abuzati de bunatatile de pe masa (eu cu siguranta o voi face...)

Pupici multi! Multa fericire in suflete!!

Adina & Luka& bobita din burtica31+
obraznicatura lu' mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amina_Marina spune:

Ma bucur pentru Eli. Bine ca Domnul a fost cu ea si se intoarce acasa.
Yashi, da friu liber poftelor, asa eram si cind eram gravida.Bun, atunci aveam o scuza. Dar acum, ce scuza am?
Wauu! Petrecere in stil romanesc, asa , da , viata.Sanatate si petrecere frumoasa.
Daca vine a treia fata, si , zice ca se pricepe si ea la cozonaci pufosi , imi fac harakiri.
Eu pe 24 vreau sa ma duc la biserica( Catolica), pe 25 nu fac nimic, adica , mancare normala, am comandat tort si pui la rotisor.
Pe 23 seara vroiam sa ma duc si eu sa ma vopsesc, dar nu pot, din cauza lui Iftode ca vrea el sa se faca permanent. S-a mai facut el anult trecut si i-a iesit de ziceai ca facuse scurt circuit.

.............................................
Doi Trandafiri Albi,
in Rasaritul Primaverii.
...........................
"The kingdom of God is inside you and all around you, not in buildings made of stone.... Break a piece of wood and I am there... lift a stone and you will find me."
..........................
In spatele nick-urilor se afla foarte multe minti bolnave.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Vino la mine ca te vopseste al meu si adu-l si pe Iftode sa-l faca permanent!

Fetelor eu azi am avut o zi Am inceput cu serbarea la gradi sfirsita cu o durere de cap care dupa masa s-a transformat in "kimochi warui" ...dupa o ora de somn eram mai rau decit cind m-am bagat in pat si-am incheiat aventura dind la boboci!
Am zis ca mor ce rau aveam in mine si prietena mea se gaseste sa-mi dea sfaturi "fata,mai fa si tu miscare ,fa citeva ture de parc ..."
Apoi incepe si al meu ca bradu` ca mi-a luat stepper si il strica fetele dar eu nu apropii de el,ca mi-a luat toata colectia lu` Billy ala cu instructii ca la armata si normal ca nici macar n-am fost curioasa sa pun un DVD...
Eu stiu ca nu-mi mai dau curu` jos din masina dar pe bune daca am unde sa "merg" si daca am timp sa merg sau energia necesara pt. Billy`s Boot Camp
si cica vreau sa slabesc si oricum la starea care o aveam azi numai chef de gimnastica nu aveam.
Va las,noapte buna si vise placute.

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita
www.onetruemedia.com/my_shared?z=30f78e9baad27e25a5c2d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> la joaca si undokai

The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades

Mergi la inceput

Neatza,neatza!
Iar trageti chiulul? Ma bagati la idei cu cccc cozonacii vostri.
Am facut si eu o data sau odata
Era o reteta de cozonac fara framintat,am gasit-o pe net(nu-mi amintesc daca pe DC sau culinar) Stiu ca mi-au iesit tare buni!
As face si eu dar tre` sa alung lenea si sa vad ce forme gasesc care sa se potriveasca la cuptorul meu "imens".
A,fetelor spuneti o reteta buna de salata boeuf(bre asa se scrie,sau am inversat literele?)Eu am facut mereu pina mai acum doi ani,trei oare sa fie?Nu stiu daca am mai facut in timpul asta,stiu in mare cum se face dar vreau ceva bun,buuuun,bun!
Hai gospodinelor ,luati tastatura in brate si dati idei ca eu astept!

www.onetruemedia.com/my_shared?z=30f78e9baad27e25a5c2d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> la joaca si undokai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nshiro spune:

Ufff nu mai pot m-am saturat de robotit! Abia acum o inteleg pe mama. Voi va apucati de bucate eu inca nici nu visez la ele pana nu sclipeste tot pe aici. Si de parca as locui in ditamai palatul nu in 3/4... Fac intr-o parte curat si si se face dezordine in alta.... Eu v-am starnit cu cozonacii si parca vad ca tocmai eu nu apuc sa mai fac.

Hannen scuze ca am incurcat borcanele si Brindusele. O sg intrebare are cumva par lung si cret saten spre roscat?
Eu fac salata boeuf in felul urmator: piept de pui, cartofi, morcov, toate in cantitati egale le pun la fiert (mocovul primul pt ca fierbe mai greu) sau il las la urma mai mult daca inca nu e fiert. Le tai marunt dar nu foarte. Apoi tai si castravetii in otet si ii storc bine bine inainte de a-i amesteca cu toate ingredientele. Pun maioneza Cupy, mustar dulce si zeama de lamaie si fff putin piper. Sare nu mai pun deloc pt ca mie mi se pare maioneza destul de sarata. Dar o gusti si te orientezi cum iti place.

Mergi la inceput

Rocsana,merci!Exact asa o fac si eu.
Alte radacinoase nu pun pt. ca nu gasesc!Ma gindeam ca voi gasiti
Brindusa "mea" are parul lung,putin ondulat si e satena,parca,parca putin roscata.
O fi aceasi ??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AYUMI spune:

Nshiro,la fel fac si eu salata.Doar ca pun si mazare si gogosari murati.Aaa,si maioneza o fac eu pentru ca urasc maioneza cumparata.Mi se pare mult prea sarata.Hi,hi.

Ce ma dau eu harnica pe-aici parca vad ca nu fac nimic de mancare Craciunul asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns devylla spune:

Bravos vad ca va conversati si va gateliti pentru Craciun.

Referitor la curatnie....e clar ca am impresia ca nu mai termin...la fel Rocsana fac intr-un colt si e dezastru in altul...
In fine...azi intr-o harnicie pe fuga intr-un dulap plin cu hartii...tot aruncand peste cap...plicuri goale si hartii nefolositoare....am dat peste un plic cu bani.Uitasem de el...asa ca mi-a venit inima la loc...si ma duc sa-mi cumpar mini biblioteca la care visam.

Si ca tot vine Craciunul.Noi ieri am facut bradul...si azi am pregatit varza pentru sarmale...maine e zi mare...zi de carnaraie si miros de Craciun prin casa...cozonaci nu ma mai risc anul asta...
Pacat ca anul asta pica in mijlocul saptamanii...

Jurnal de mogalneata
Japonia prin ochii unui amator

Sabina Y. siwww.desprecopii.com/info.asp?id=1269" target="_blank"> Erika(31 august 2007)

Mergi la inceput

auzi la ele,carnaraie,varza pt. sarmale...
Eu sper sa termin azi munca si sa ma "asobuiesc" cu fii-mea ,lectii giiiirlaaa taica!

Am uitat ce vroiam sa mai zic,ca de obicei sunt pe fuga ,abia am inghitit doua linguri de "chyahan" ramas de aseara ...si vad ca fetele mele nu mai ajung,unde`or fi?
Sabina,oare unde n-am si eu norocul sa dau peste un plic cu bani??Imediat as gasi un mod de intrebuintzare,probabil ca de aia nici nu gasesc nici un plic uitat pe niacieri,hahaahaa!!

Spor la treburi dar nu uitati sa mai dati si pe aici.

Mergi la inceput

Haideti sa-mi fac "pomana" cu voi si sa va cadorisesc cu o reteta de cozonac fara framintat dedicatie speciala pt. Riara!!

Trebuie sa specific ca nu-mi amintesc de unde este ,(de pe DC sau Culinar)o am de ceva ani,poate 4 si imi cer scuze "autoarei" ca indraznesc sa o "postez" fara drept de autor.

In speranta ca scuzele au fost acceptate,sa trecem la scris!

Cozonac fara framintat
Ingrediente:
3 oua,60 gr. drojdie proaspata,1/2 l de lapte ,1kg faina,150g ulei,coaja de lamaie,esenta de vanilie,un praf de sare

Pasul 1(maiaua):Se freaca cele 3 oua intregi cu 350g zahar si se adauga 60 g de drojdie si laptele caldutz.Vasul in care au fost amestecate aceste ingrediente se lasa la temp. camerei acoperit cu un servet 12 ore,intr-un loc ferit de curent

Pasul 2:Ungeti formele cu margarina sau clasica tapetare cu ulei si faina(sau cu hirtie pergament ,unsa cu ulei)
In maiaua pregatita incorporati 1kg de faina ,150g de ulei ,un praf de sare si mirodeniile(coaja de lamaie si esenta de vanilie)
Amestecati bine cu mina ca sa omogenizati compozitia.Aluatul va fi moale,nu va speriati!!!
Pe masa unsa cu ulei luati din compozitie "la ochi" in functie de marimea tavilor ,intindeti cu mina aluatul,puneti umplutura si rulati spre marginea mesei unde tineti forma de cozonac ,in asa fel incit prin rostogolire aluatul sa cada in forma.
Il lasati o ora la crescut.cind sunt gata sa dea afara din forma,ii ungeti cu putin galbenus ,puneti cite un miez de nuca din loc in loc si presarati cu zahar tos.Se tin in cuptorul incins circa 35-45 min.(verificati cu un betisor ,depinde de cuptor)

Umplutura:(eu o am doar pe asta,dar stiu ca maica-mea facea cu cacao si multe alte minuni,deci faceti cum va place)
Se fierbe un pahar de lapte cu 50 g de unt si 200g de zahar si zahar vanilat pina se dizolva zaharul.Se da deoparte si se adauga 250g de nuca macinata .compozitia umpluturii trebuie sa aiba consistenta unei marmelade,sa nu fie apoasa deoarece strica aluatul.Daca este moale se adauga 1-2 linguri de pesmet de biscuiti

nota :eu din cite imi aduc aminte am facut o crema de cacao .Cozonacii astia mie mi-au iesit buni!!Nu ca ai mamei,dar sigur ar fi ramas impresionata daca i-ar fi vazut!

Hai sa vaz care se risca,eu deja numai cind imi amintesc cum mi-am innebunit neamurile "extinse"
Cred ca trebuie sa-mi fac provizii(n-am nika in casa ,nici faina buna,nici nuca,nici esente...pina si drojdia e expirata,cred!ca ultima data nu mi-a crescut cind am incercat sa fac lipii arabesti si pizza)

Mergi la inceput