Mamici si gravidute curajoase de Nov-Dec2008 (133)
Raspunsuri - Pagina 9
alra spune:
voiam sa va mai zic ca ma uit pe pozele cu bebelusii vostri si nu imi vine sa cred - asa bufleici si grasuni
fi-mii i-a luat vreo 3 luni sa ajunga asa, copiii vostri par deja mari!
eu noaptea mai puneam biberoane pregatite in frigider si apoi le bagam doar la microunde. o luam cu mine la bucatarie in brate daca tipa prea tare. altfel nu o lasam sa maraie prea mult pana sa ma scol sa ii fac laptele.
cand s-a mai marit am lasat-o pana a inceput sa planga. acuma eu citisem ca nu orice scancet se termina cu un plans de foame si daca ai un pic rabdare e posibil sa se linstesca, e adevarat in multe cazuri. si acuma aplicam acelasi procedeu: se mai scoala si mai zice cate ceva noaptea insa nu ne ducem imediat la ea, acuma in majoritatea cazurilor se culca la loc. daca incepe sa planga insa sigur nu se mai culca, deci ne ducem.
ALRA 38+
Vacanta cu Laura in Romania
spiridusul spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui brie [babyzapy, iubita ia spune-mi cum procedezi tu noaptea cu Raphael cu mancatul? Cum faci cu biberonul, nu plange pana ajungi tu cu laptele facut? Eu nu stiu cum sa mai procedez sa i-l prepar mai repede, timp in care ea sta cu suzeta in guritza sa taca. alra, tare frumoasa Laurica! ![]() http://good-times.webshots.com/album/568609067qLFmHR Mama a doua minuni Androniki si Brianna |
incalzesti apa si o pui in termos... pe noptiera; bibe gol, pregatit... ex de la avent niste recipie nte pt dozarea laptelui praf.. o chestie cu mai multe compartimente in csre pui cate masuri de lapte praf ai nevoi...
cand bebe incepe sa se foiasca, le ai deja la indemana.. doar le amesteci
pup burticile si mamicile si bebeii
Mami de
Cristian 26.10.2008 +
Alexandru 02.02.2007www.rodino.ro/" target="_blank"> jurnal de bebelus
www.rodino.ro/Blogs/BlogFamilyRO/tabid/128/EntryID/53/Default.aspx" target="_blank">repere in dezvoltarea bebelusului
anca_27 spune:
| blup - a iesit fi-mea |
Alra, esti mortala, imi amintesti de maica-mea vitrega, ea a nascut 4 copii, dar obisnuieste sa zica ca i-a `scuipat`, si nu nascut....as vrea si eu doar s-o `scuip` pe bebelina, deja ma gandesc la imagini din filme cu aliens

36+
Sarapozici
_
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in. (L. Cohen)
A.Alina spune:
Buna.
Ma numesc Alina, sunt insarcinata in 37 w , mai am un copilas de 1 an si 10 luni acasa. Sunt programata pe 08.12.2008 la cezariana, daca nu nasc inainte, ceea ce e foarte posibil avand copilul cu capul deja in bazin. Am intrat sa vad daca colega mea de pe alt forum , Dadap , a nascut deja si m-am gandit ca poate ma primiti si pe mine in randul vostru.
monicus spune:
alra din carte doamen culcer am retinut ca...
"Laptele muls nu trebuie niciodată dat cu biberonul deoarece copilul va refuza să mai sugă, întrucât nu depune nici un efort pentru a-#351;i prelua laptele.
Foarte important: laptele de mamă muls nu trebuie niciodata fiert #351;i nici încălzit la microunde deoarece îi distruge toate calită#355;ile biologice. El trebuie încălzit la baie marin#259; (apă caldă la 37°C)."
Am observat ca tu "noaptea mai puneam biberoane pregatite in frigider si apoi le bagam doar la microunde.".. atentie mare......
te 
| citat din mesajul lui alra voiam sa va mai zic ca ma uit pe pozele cu bebelusii vostri si nu imi vine sa cred - asa bufleici si grasuni eu noaptea mai puneam biberoane pregatite in frigider si apoi le bagam doar la microunde. o luam cu mine la bucatarie in brate daca tipa prea tare. altfel nu o lasam sa maraie prea mult pana sa ma scol sa ii fac laptele. cand s-a mai marit am lasat-o pana a inceput sa planga. acuma eu citisem ca nu orice scancet se termina cu un plans de foame si daca ai un pic rabdare e posibil sa se linstesca, e adevarat in multe cazuri. si acuma aplicam acelasi procedeu: se mai scoala si mai zice cate ceva noaptea insa nu ne ducem imediat la ea, acuma in majoritatea cazurilor se culca la loc. daca incepe sa planga insa sigur nu se mai culca, deci ne ducem. ALRA 38+ Vacanta cu Laura in Romania |
http://community.webshots.com/user/Bebitza_Iorgulescu
graviduta
36+ 
AMR 4 saptamani
http://bd.lilypie.com/dN6Wp2.png
monicus spune:
Bun venit la odiseea noastra A.Alina.. sa ai o sarcina la termen si o nastere usoara ...si sanatate multa iti dorim...te
| citat din mesajul lui A.Alina Buna. Ma numesc Alina, sunt insarcinata in 37 w , mai am un copilas de 1 an si 10 luni acasa. Sunt programata pe 08.12.2008 la cezariana, daca nu nasc inainte, ceea ce e foarte posibil avand copilul cu capul deja in bazin. Am intrat sa vad daca colega mea de pe alt forum , Dadap , a nascut deja si m-am gandit ca poate ma primiti si pe mine in randul vostru. ![]() Alina 37w Raisa Monica si www.dropshots.com/alinaambrus" target="_blank">Vlad Alexandru(08.01.2007) |
http://community.webshots.com/user/Bebitza_Iorgulescu
graviduta
36+ 
AMR 4 saptamani
http://bd.lilypie.com/dN6Wp2.png
alra spune:
monicus, esti draguta dar si foarte optimista in legatura cu debitul sanilor mei
eu nu am reusit niciodata sa mulg mai mult de 30ml si asta pe la inceput. apoi nu manjeam decat pompa. noaptea ii dadeam lapte praf caci de la mine nu iesea nimic.
insa intaresc ce ai zis - laptele de mama la microunde isi pierde din proprietati, cei de aici zic ca se pierd anticorpii.
ALRA 38+
Vacanta cu Laura in Romania
A.Alina spune:
Monicus, multumesc de primire.
Si eu pe Vlad l-am hranit in prima luna cu lapte muls si dat cu biberonul. Am nascut cu cezariana si la spital i-au dat biberon din prima zi pe motiv ca nu am lapte.Nimeni nu m-a intrebat daca am sau nu, asa au presupus ei in prima zi, fiindca era nascut cu cezariana si cu 3 sapt inainte de termen. A doau zi cand l-am pus la san nici gand sa suga: el era deja prieten cu biberonul. Acum sper ca o sa am mai mult noroc. Nasc la un alt spital si aici cica le dau cu seringa in prima zi sau pana vine laptele la mami. Eu am pompa de muls electrica de la Avent si intentionez sa o folosesc imediat dupa nastere sa stimuleze lactatia.
babyzapi spune:
Caterinas mare curajoasa esti
felicitari! Asteptam nasterea si iti doresc sa fie una cat mai usoara si cu un travaliu scurt.
Andreyutza pai dorm noaptea cand doarme bebe...dar nu prea doarme...o ora jumate maxim 2 doarme si pe urma o ora dureaza sa pape si sa ragaie. Plus ca in astea maxim 2 ore cat doarme mai scanceste si ma trezesc ca stiu ca mai varsa si mi-e teama sa nu se inece
Doamne fereste!!!
Brie pana acum ma trezeam si eu si sotul cand plangea bebe, unul facea biberonul si celalalt cu bebe in brate si plangea mai putin sau deloc. Acum suntem prea terminati amandoi si facem cu randul. Plange bebe destul de tare pana pregatesc bibe, dar nu pot sa-l iau in brate cu mine la bucatarie ca noi avem camera la et 1 si noaptea chiauna de somn cu bebe in brate pe scari nu ma risc. Dar am observat ca papa mult mai bine cand plange putin inainte decat atunci cand ii dau bibe imediat...de ex cand e bibe deja gata si ii dau sa pape imediat cum a inceput sa scanceasca papa doar 30 ml...cand plange pana e gata bibe papa 60 ml, deci tot raul spre bine. Raphael papa putin si des. Facut un total papa 570-630 ml in 24 ore.
Alra din cum ne-ai povestit pe scurt de nasterea Laurei, zici ca a fost o nimica toata...hopa-topa ![]()
Spiridudul super, super sfatul tau
. Am si termos si recipientul ala pt dozarea lapticului. Asa nu mai tre sa fac mereu drumuri bucatarie-dormitor si o sa fie si lapticul gata mai repede. Suuupeeerrrr. Mersi de sfat 
A.Alina bine ai venit la odiseea noastra
si nastere usoara. Raisa este deja cu capsorul in bazin?...pare-mi-se ca se pregateste sa vina in brate la mami.
Isabela
de
Raphael Nicolas 
Primul nostru 
carmendu spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui alra
e na? pai cum?. si daca nasti normal si ai epidurala 7-8 ore pana in expulzie? |
alra- anestezia rahi-peri este diferita de anestezia epidurala.
http://acest topic este si pe site-ul Desprecopii/arhiva_medicala/anestezie+rahidiana
carmen
lui Victor 15 noiembrie 2007pozele noastre