Mamici si gravidute curajoase de Nov-Dec2008 (133)
Raspunsuri - Pagina 10
alra spune:
alina, bine ai venit si de la mine
pe mine tot alina ma cheama ![]()
nastere usoara
nu te ambala ca o sa nasti mai devreme caci pe aici suntem unele cu bb coborat de mult, una chiar cu dilatatie 3cm de ceva vreme si bb tot intarzie ![]()
povestea cu laptele dat la biberon in spital s-a mai discutat pe aici - si eu am patit la fel la laura insa pentru ca nu aveam deloc lapte si ea era bolnava si nascuta devreme si cu greutate mica.
concluzia a fost ca da, e mai greu sa reobisnuiesti pe bb la san insa trebuie sa fii capos si sa insisti chiar daca el refuza.
pe la altii nu se da lapte praf in spital in cazuri normale ci se pune bb la san cat mai repede, chiar si dupa cezariana.
ideea cu stimularea la inceput e foarte buna in cazul in care ai un bebe mic care nu suge bine si lapte putin - cazul meu la nastere. mie mi-a venit laptele dupa 4 zile de stimulare la 3 ore cu pompa electrica profesionista. auuchhh, si acuma ma doare cand imi aduc aminte ![]()
ALRA 38+
Vacanta cu Laura in Romania
babyzapi spune:
Mamicutzele care le dati bebelusilor laptic cu biberonul...cat papa minunile voastre in 24 de ore? asta ca sa fac si eu comparatie cu al meu...
Isabela
de
Raphael Nicolas 
Primul nostru 
VonHelen spune:
buna fetelor..am ajuns si noi acasa de marti !
nu am avut deloc timp sa scriu ca bebe imi ocupa tot timpul iar in rest nu imi doresc decat sa dorm..dar in cateva zile o sa ne acomodam.
laptic este, dar bebe refuza cu indarjire mamelonul...s-a obisnuit cu biberonul pentru ca asa a primit papa pana mi-a venit mie laptele; incerc sa-l pacalesc cu orice metoda, dar suge cateva minute si apoi gata, nimic nu-l mai poate convinge. asa ca am ajuns la etapa-muls- depozitata la frigider- hranit bebe cu lapte de mama din biberon..si mai bagam si tzatza in gura de fiecare data cate putin, poate ,poate se acomodeaza !!!
Va rog sa ma ajutati intr-o problema
Cat la pte trebuie sa bea bebe pe zi sau la o masa in functie de varsta !!! ieri mi-a luat si 80 ml la un pranz , iar azi nu avrut nici in ruptul capului mai mult de 40ml..ma ingrijoareaza.
va rog astept un raspuns
alra spune:
vonhelen iti raspund eu: incearca cat mai mult posibil sa il pui la san si nu ceda usor chiar daca refuza. i-am zis si alinei, s-a mai discutat inainte despre refuz, au dat fetele mai multe metode, nu mai tin minte tot - a mea e sa mergi cu bb prin casa in timp ce alaptezi si sa il legeni in timp ce mergi cu el ca sa ii distragi atentia. la noi asa a functionat, insa nu din prima ci cu multe incercari.
copiii mici nu au o cantitate precisa de lapte pe varsta, fiecare cat crede ca are el nevoie, la o masa mai mult la alta mai putin. mai ales cei de la san unde realmente nu poti controla cantitatea de lapte. ce scoti cu pompa nu zice absolut nimic. daca uda 6 scutece pe zi si daca are pielicica hidratata si nu plange de foame e ok.
eu si san si lapte praf am dat laurei realmente la cerere (cand si cat voia ea) si mi-a crescut foarte bine in greutate in ciuda faptului ca s-a nascut cat o matza.
in rest eu am terminat de scos niste pete urate de banda adeziva mare de pe geamurile dinspre gradina, cu un produs care pute a gaz lampant. acu mi-e greata si ma doare ficatu - un mare bravo pt mine. le-am limpezit cu acetona
acu insa vedem bine in curte, hihi.
cu aspiratoru nu mai trag azi ca a avut johanna 10 minute libere si a dat ea si jos, spal insa rufe. si meanwhile o catal pe maica-mea care face musaca insa nu conform standardelor mele. ma intreb cat m-o mai suporta ![]()
voi ma mai suportati? ![]()
ALRA 38+
Amalia spune:
A.Alina bine ai venit la noi la odisee!
Sarcina cat mai usoara si in continuare si nastere la termen!
Alra ma bucur ca te odihnesti bine noaptea...e bine sa te prinda bebe cu forte!
Cherie iubita...lasa ca mai e putin si scapi tu si de durere si de tot!
Brie foarte frumoasa si impresionanta povestea nasterii lui Androniki!
Bebecris pup mancaciosul!
Super vesti de la control! Dulce foc David in poze!
Ami, mamica lui
David Alexandru (26 iulie 2001) bobocel de clasa 1
si
Luca Gabriel (31 octombrie 2008)
Ramo2007 spune:
Am dormit de la 1 pana acum...
Vad ca vorbiti de incalzitul lapticului, cat papa bebeii...abia astept si eu.
Ma gandesc ca daca fac cezariana marti, vineri sau cel tarziu sambata suntem acasa, nu?Sa ne gaseasca Mosul acasa![]()
Ramo
37+
Sara Maria
Puiutul meu scump
VonHelen spune:
Alraiti multumesc pentru raspuns!! deci nu ar trebui sa ma ingrijorez daca la un pranz mananca 40ml iar la un altul 80 ??
Amalia spune:
VonHelen bine ai revenit!
. Alra ti-a raspuns foarte bine la intrebari!
Pune-l pe bebe la san sa suga si nu te chinui cu mulsul. Va fi greu o perioada, probabil va plange mult, se va opune, dar pana la urma va papa, mai ales ca este lapte si nu exista motive sa nu-l poti alapta! Trebuie sa te tii tu tare si sa insisti pana iti ia sanul...sfatul Alrei cu plimbatul prin casa cu bebe la san este foarte bun!
V-am povestit mai de mult ca David a incercat sa mi se intarce singur la toate perioadele pe care le citisem in carti
..la 3 saptamani, la 3 luni, la 6 luni...si nu-i dadeam biberon! M-am chinuit in acele perioade si cate o saptamana, la FIECARE masa...plangea si ma respingea cat putea el..ma impingea, se stramba, scuipa sanul...insistam si cate 40 de minute pana obosea, era aproape adormit de oboseala si plans..si se apuca de supt
. A fost greu de fiecare data (adica de cate 8-10 ori pe zi), dar a meritat!
Ei sunt mici, nu-si dau seama ce pierd, noi insa trebuie sa avem puterea sa ne impunem, chiar daca ne este greu!
Nu veti regreta apoi, cand va veti uita in urma si va veti felicita ca ati avut rabdare sa faceti asta pentru puiutul vostru!

| Citat: |
| citat din mesajul lui VonHelen buna fetelor..am ajuns si noi acasa de marti ! nu am avut deloc timp sa scriu ca bebe imi ocupa tot timpul iar in rest nu imi doresc decat sa dorm..dar in cateva zile o sa ne acomodam. laptic este, dar bebe refuza cu indarjire mamelonul...s-a obisnuit cu biberonul pentru ca asa a primit papa pana mi-a venit mie laptele; incerc sa-l pacalesc cu orice metoda, dar suge cateva minute si apoi gata, nimic nu-l mai poate convinge. asa ca am ajuns la etapa-muls- depozitata la frigider- hranit bebe cu lapte de mama din biberon..si mai bagam si tzatza in gura de fiecare data cate putin, poate ,poate se acomodeaza !!! Va rog sa ma ajutati intr-o problema Cat la pte trebuie sa bea bebe pe zi sau la o masa in functie de varsta !!! ieri mi-a luat si 80 ml la un pranz , iar azi nu avrut nici in ruptul capului mai mult de 40ml..ma ingrijoareaza. va rog astept un raspuns A venit pe lume bebe Tudor "Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te face parinte" Michael Levin |
Ami, mamica lui
David Alexandru (26 iulie 2001) bobocel de clasa 1si
Luca Gabriel (31 octombrie 2008)
alra spune:
| citat din mesajul lui VonHelen deci nu ar trebui sa ma ingrijorez daca la un pranz mananca 40ml iar la un altul 80 ?? |
nu, tu ai lapte in sani mai mult dimineata si mai putin seara de ex. e normal ca si bb sa manance diferit.
ALRA 38+
spiridusul spune:
| citat din mesajul lui A.Alina Buna. Ma numesc Alina, sunt insarcinata in 37 w , mai am un copilas de 1 an si 10 luni acasa. Sunt programata pe 08.12.2008 la cezariana, daca nu nasc inainte, ceea ce e foarte posibil avand copilul cu capul deja in bazin. Am intrat sa vad daca colega mea de pe alt forum , Dadap , a nascut deja si m-am gandit ca poate ma primiti si pe mine in randul vostru. ![]() Alina 37w Raisa Monica si www.dropshots.com/alinaambrus" target="_blank">Vlad Alexandru(08.01.2007) |
poi, bine Doamna, vrei sa te primim aci in luna a noua? mai aveai nitel si spuneai, buna, sunt Alina, si nasc in 10 minute
vladutul si burticadadap nu a dat nici pe aici prea des
Aceeasi SHINE
Mami de
Cristian 26.10.2008 +
Alexandru 02.02.2007www.rodino.ro/" target="_blank"> jurnal de bebelus
www.rodino.ro/Blogs/BlogFamilyRO/tabid/128/EntryID/53/Default.aspx" target="_blank">repere in dezvoltarea bebelusului