Meniu traditional romanesc
M-au rugat pe un site sa le trimit retete cu mancaruri romanesti si nu prea stiu ce sa le trimit. La noi multi zic ca sarmalele sunt un produs romanesc, dar pana si chinezii le au. Bine, as putea sa le pun varianta romaneasca. Pe langa mamaliga, mici, ce altceva as mai putea pune? Daca ati avea musafir un strain ce i-ati gati?
Raspunsuri
catutza spune:
- ciorba de burta
- ciorba de potroace
- ardei umpluti
- piftie, lebar, caltabosh ,toba
- tochitura
- dob de miel
- pasca, macinici
- fasole batura, iahnie
- mamaliga
cam atat i-mi vine acum in minte....sper sa te ajute
Cata si Bianca-Maria(2.11.2005)
Fii intelept ca un batran , dar priveste lumea cu ochi de copil
Bucatareala
adra_bell spune:
Bulz
Pasat
Placinte dintr-acelea ardelenesti cu varza
Poale-n brau
Eu sunt curioasa sa stiu site-ul.
Printesa
adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
peanut spune:
Ce-i pasat? Nici eu nu stiu dar sa-l mai si recomand. Idei bune, mai ales ciorba de burta, asta precis ca-i mancare traditionala. Problema e americanii, mai ales, nu prea mananca organe, dar altii cum ar fi britanicii nu au nici un fel de probleme cu ele.
Site-ul e :
www.recipezaar.com
adra_bell spune:
Este un fel de malai, dar macinat mai mare, cam ca cous-cous-ul, fiert in lapte si indulcit. In alte zone se face cu untura si zahar, dar nu suna prea bine. Se prepara cu ocazia unei sarbatori religioase. Eu nu mai mancasem de copil, anul trecut mi-a adus femeia de serviciu de la noi, si era f bun
Printesa
Tisina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui adra_bell Este un fel de malai, dar macinat mai mare, cam ca cous-cous-ul, fiert in lapte si indulcit. In alte zone se face cu untura si zahar, dar nu suna prea bine. Se prepara cu ocazia unei sarbatori religioase. Eu nu mai mancasem de copil, anul trecut mi-a adus femeia de serviciu de la noi, si era f bun Printesa adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007) |
bunica imi facea pasat cand eram mica. Nu am mai mancat de mult, ca nu stiu de unde sa iau porumb din ala macinat mare (mai mare decat cel grisat).
adra_bell spune:
Tisina, eu nu stiu exact reteta, dar cred ca poti sparge boabele de porumb cu o rasnita de cafea.
Printesa