Acasa nu tace o clipa, la gradi e mutulica...
E vorba de fetita cea mica!
Acasa vorbeste mai mereu, efectiv uneori ii spun sa mai taca pentru ca obosesc... ![]()
Dar in general imi place ca e asa! Daca nu are cu cine vorbi "supoteste" cu jucariile.
La gradinita, una din educatoare imi spune ca nu prea vb, ca-i smulge cu clestele cuvintele; e drept ca nici cealalta educatoare nu mi-a laudat-o de mare vorbareata, doar ca nazdravana.
Am urmarit joaca ei; culca jucariile, se culca si ea langa ele, le vorbeste, ii pune in cerc.... Nu am observat ceva dubios, care sa ma duca cu gandul ca s-ar fi petrecut ceva la gradi.....
Si in plus, nici nu zice ca nu vrea la gradi sau sa planga atunci cand e lasata acolo.
Am mai inteles ca nu participa prea mult la activitati, dar nu ma agit pt ca e primul an si apoi poate n-o intereseaza, nu?
Asa ca ma intereseaza doar acest aspect: de ce acasa e asa vorbareata si la gradinita asa potolita....
Oare sa fie de vina numai timiditatea? Acasa e in elementul ei si atunci se manifesta? Sau ce?
*********************************![]()
Poze cu familionu'
Povestea nasterii Anei 17.03.2000
Povestea nasterii Teodorei(bb2) 8.10.2004
Raspunsuri
Anuska spune:
Vad ca n-are nimeni si pentru mine un sfat, vreo parere....
Poze cu familionu'
Anuska spune:
Am crezut ca se poate deduce: la semnatura scrie ca e in 2004 nascuta (deci are 4 ani) si apoi in subiect spun ca e primul an....
Poze cu familionu'
mariamunteanu spune:
Anul are 12 luni.
Perioada de acomodare la gradinita poate sa dupreze si 3-4 luni, timp in care copilul nu se simte chiar in largul lui si e firesc sa fie mai retras.
Dupa felul in care mi-ai raspuns, deduc ca esti grabita.
Maria
chiccutza spune:
a mea nu a fost mare vorbareata in cei trei ani de gradi.si acsa ma toaca la cap
.
la fel si cel mic.si el este in primul an de gradi si nu prea vorbeste.sunt copii mai timizi,deh.
daca i-ai urmarit jocurile si se comporta normal nu-ti face griji.
MAMA DE FEDE SI DANI
acs spune:
Anuska, nu cred ca trebuie sa-ti faci probleme.
Fetita mea cea mare, pana anul trecut (adica pana in grupa mare), nu scotea niciun cuvant la gradinita daca nu era intrebata. Si nici nu voia sa se aseze langa copii, sa se joace cu ei. Isi lua scaunelul si se ducea la catedra, langa educatoare. De anul trecut insa, vorbeste, se joaca... Eu am pus-o pe seama timiditatii ei excesive, care s-a ameliorat cu trecerea anilor.
Cu fetita cea mica patesc aproape la fel. Nu vorbeste cu copiii, iar cand este intrebata, raspunde foarte incet, de-abia se aude. Mi se pare ca e putin timorata de copii, nu ca i-ar face ceva rau, dar se simte cumva exclusa din joaca lor. E cea mai mica din grupa. Educatoarele o incurajeaza sa se joace, o lauda mereu, dar ea prefera sa "discute" cu jucaria pe care si-o aduce de acasa. Totusi se vad ceva progrese, in sensul ca raspunde mai tare cand e intrebata si le raspunde si colegilor (chiar daca ea nu deschide discutiile). Fetita mea cea mica e deja in grupa mare, dar face 5 ani abia la sfarsitul lui februarie.
Si fetele mele nu formeaza cazuri singulare. Adica mai am exemple, dar am preferat sa ti le dau pe cele mai cunoscute :).
Am scris mult, dar ideea era sa te linistesc cat de cat.
Gwendoline spune:
Buna,
La mine fetita mea de 3 ani jumate a inceput gradinita anul acesta si de cand e la gradi nu_i mai tace gurita ,acasa binenteles la gradi e mai timida dar nu tot timpul mi_au spus educatoarele vorbeste doar cand trebuie.Eu cred ca e normal la gradi sunt colegi care deabea ii cunoaste dar acasa ne stie nu?
Si mie imi place ca e vorbareata unple casa cu vorbitu_l ei fara ea e asa de pustiu!!!
Gwendoline poze noi
Mamica de Gwendoline(16.06.2005) si insarcinata 27 saptamani
Anuska spune:
Va multumesc fetele!
Deci asteptam sa-si cunoasca mai bine colegii! Si sa-i terorizeze apoi si pe ei cu vorbaria ei... ![]()
Mariamunteanu, scuze, acum am vazut ca nu locuiesti in Rom si am crezut ca daca spun ca e primul an, spun tot (avand in vedere ca anul scolar incepe in septembrie)... 
Poze cu familionu'
Vic spune:
Baiatul meu mai mic are acum 8 ani. NU-mi amintesc cum a fost la gradinita, dar pot sa spun cum e dupa 3 ani de scoala. Acasa, cu mine mai ales, turuie non-stop. Uneori il rog sa taca 5 minute. La fel, vorbeste cu jucariile, cu calculatorul, cu cartile... Imi repeta scenele amuzante din filme etc. La scoala, desi raspunde, intreaba, participa, mi s-a spus ca e mai tacut, si chiar el mi-a spus ca unii copii il considera timid. Si il vad, in fata unui grup mai mare de oameni, mai ales daca nu sunt si eu sa-l sustin cu privirea, macar,e mult mai tacut si are o fata care arata ca se jeneaza.
mariamunteanu spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Anuska [Mariamunteanu, scuze, acum am vazut ca nu locuiesti in Rom si am crezut ca daca spun ca e primul an, spun tot (avand in vedere ca anul scolar incepe in septembrie)... ![]() |
Ok. Baietii mei au inceput gradinita in martie (poate pt. ca e o gradi particulara, nu stiu daca merge asa si la cele publice).
Fetita ta abia acum se obisnuieste, e normal sa fie mai timida la inceput. Cand mai sun pe la gradi sa vb cu educatoarea, se aude o galagie in grupa, de nu stiu cum rezista (si mai e si vesela) . Toti piticii vorbesc deodata, care mai de care. Cat imi sunt de dragi copiii de mor dupa ei, cred ca dupa o ora mi-ar bubui capul
Maria