Gravidute si mamici de Constanta (36)
Raspunsuri - Pagina 5
roxanalucia spune:
aa, voiam sa va scriu de programul lui victor. la 8 seara ii fac baie, pe la 9 adoarme, si se mai trezeste la 7 dimineata. mananca la 7.30, la 12, la 4, apoi dupa baie, si uneori o gustare pe la 6, ceva usor. mananca de toate, iaurt, mar ras, cereale, carnita, legume.. avem aproape 8 kg. doarme si ziua, cate o ora cel mult, de 2-3 ori, adica dimineata pe la 9, si dupa pranz, pe la 2.
si am parte de somn de noapte de cand avea el 3 luni. cum vi se pare? aa, si nu are nici un dinte inca, dar roade tot ce prinde. cred ca il mananca gingiile, dar atat. nu plange de durre, nu are febra. am auzit ca e mai bine sa dea mai tarziu, ca sunt mais anatosi. asa o fi.
victor are camera lui de la 3 luni, si am avut mereu monitoare sa il aud ce face. acum le-am uitat la ai mei, dar ma descurc si fara ele..si daca urla prea tare.. il aud si prin 2 usi . sta singur si se joaca, iar eu ma mai pot misca in voie.
i-am luat premergator cum o saptamana. pana atunci statea in picioare, sustinut, dar nu facea pasi deloc. dupa o zi cu premergatorul... a invatat sa mearga. si se deplaseaza cu el incotro doreste.. am stat pe ganduri daca sa iau dau nu, dar nu imi pare rau, ca l-a ajutat mult. acum, cand il pun in picioare, merge repede de tot. cred ca o sa alegre cum va putea sa mearga nesustinut... si va cadea muuuult.
cam atat despre evolutia noastra. sa aveti o zi excelenta!
roxana, mami de bebe Victor Costin (13.03.2008)
bebe Victor
Victor
botez Victor
nastasie spune:
neata si de la noi.si ieri am ajuns pe la city la locul de joaca.
roxana, sa-ti traiasca finutul.
cam pe fuga, dar am o tona de treburi si nu stiu unde sa ma impart.
adriana&razvan-mihai 01.11.2004
varsta lui razvan
madaluta spune:
salutare si de la noi....
Bineinteles copiii dorm, iar eu forumesc...
Briana nu mai are muci...nu stiu ce minune o fi, dar sper sa tina. N-am mai vazut muci care sa dureze doar 2 zile...in fine, ma bucur, ce sa zic..
darius ii are, dar nu asa abundenti si sunt inca limpezi.Se pare k e si el pe drumul cel bun...doamne ajuta!
In schimb problema cu care ne confruntam si de care nu v-am scris pana acum sunt toanele lui darius de isterie si de plans...Nu stiu unde/cand am gresit, dar e culmea cu plansul. Cum nu-i convine ceva, plange, cum nu reuseste sa faca ceva, plange..Daca in cana e doar putina apa, plange..daca e multa, la fel... daca ii dai sa bea din cana rosie, o vrea pe cea galbena sau invers...cere ceai si daca i-l dai refuza si vrea compot. daca i-l dai si pe ala..vrea apa..si tot asa...
Cine ma poate ajuta cu niste sfaturi?
Mofturile astea nu sunt de ieri de azi de cand e bolnavior, ci de ceva timp incoace...Probabil am gresit si l-am alintat prea mult, dar am facut-o k sa nu se simta afectat de prezenta brianei...
Cel mai rau e noaptea cand ne face faze de-astea, sau ziua cand doarme briana si trebuie neaparat sa-i fac pe plac sa n-o trezeasca...
chiar nu stiu ce metoda sa adopt...
Madalina+Darius Cristian (14.12.2006)+
Briana Amelia (08.05.2008)
www.petitieonline.ro/petitie/semneaza/sustinere_pentru_reglementarea_legala_a_reproducerii_umane_asistate_medical_si_pentru_introducerea_procedurilor_inseminare_artificiala_si_fertilizare_in_vitro_in_programele_nationale_de_sanatate-p28651051.html?msg_ok=1" target="_blank">Semneaza petitia pt introducerea procedurilor de reproducere asistata
in Programul national de Sanatate!
andicu spune:
Hello..si eu, ca Madaluta!
Roxana, fericita esti cu asa baiat cuminte!
Doc, o sa incerc varianta cu tati in ture cand incep munca; ma gandeam la asta, dar pana atunci, nici macar nu-l mai aude noaptea cand ma striga! cica oricum plange cand il vede, ca vrea cu mami (cam asa e! ).
Mada, eu la Filip ii cam dau cu "ignore" la faze de-astea; si pana la urma uita, ii trece, ii distrag atentia cu altele..mai si plange si dca vede ca nu-l bag in seama , se potoleste. Noaptea noi nu mai avem crize de-astea de vreo saptamana-10 zile, aici nu stiu ce sa-ti zic, stii ca si noi am trecut prin ele si eram la fel de disperata. Lui Filip i-au trecut pur si simplu!
Andreea de Filip Gabriel (27.06.2007)
Marinarul vesel, Filip la 1an
Asa cresc
madaluta spune:
azi este Sf Stelian, ocrotitorul copiilor. Daca vreti sa va rugati sau sa-i multumiti, atasez aici www.fieni.3x.ro/O%20R%20T%20H%20O%20D%20O%20X/Acatiste/Acatistul%20Sf%20Stelian.php" target="_blank">Acatistul Sf Stelian
Madalina+Darius Cristian (14.12.2006)+
Briana Amelia (08.05.2008)
www.petitieonline.ro/petitie/semneaza/sustinere_pentru_reglementarea_legala_a_reproducerii_umane_asistate_medical_si_pentru_introducerea_procedurilor_inseminare_artificiala_si_fertilizare_in_vitro_in_programele_nationale_de_sanatate-p28651051.html?msg_ok=1" target="_blank">Semneaza petitia pt introducerea procedurilor de reproducere asistata
in Programul national de Sanatate!
mav spune:
Salut!
Ina, abia acum am citit... ce-ati facut cu petele? ma gandesc la doua posibile cauze... caldura sau... (sper sa nu fie asta) alergia la antibiotic?
Ecaterina, La multi ani! Sa traiesti cu numele!
Mada, e clar: se cheama "teribilii 2 ani"... Avem un www.desprecopii.com/info.asp?id=630" target="_blank">articol si aici pe site... si mai multe gasesti in cartile despre psihologia copilului de pe emailul comun. Sunt convinsa ca le-ai citit alta data, dar ai uitat...
Merci ca ai scris despre sf de azi! Chiar am si eu cui sa-i urez LMA!
Adina, merci pt sugestii! Sebi face tot ce-ai scris tu (de ex: are 8 carti de la EdTeora cu activitati matematice, amuzante, etc; o colectie noua de puzzle-uri cu autocolante, carti de colorat, etc........). Lucreaza cu placere, insa doar sambata si duminica... in restul saptamanii... si asa vine obosit de la gradi cu program prelungit... ce pretentii sa mai am de la el??
Imi pare rau ca exact seara il apuca -mai tare- urlatul pe Antonio (poate nu-s neaparat colicile, ci... poate e plansul acela de descarcare nervoasa al bebelusilor?) si eu nu mai pot face nimic cu/pt Sebi.... adica... nu pot sa-i citesc povesti, nu pot sa dansez cu el, nu pot sa-l intreb/ascult ce-a facut/descoperit/invatat la gradi, nu pot sa ies cu el in parc pt ca-i prea rece pt Antonio, etc.... Nici macar sa-l spal nu mai sunt in stare... pt ca am bratele pline de Antonio... si atentia si rabdarea si si si toate sunt indreptate catre bb... ca el este prioritatea de moment... Si uite asa... il neglijez pe scumpul meu cel mare.... si sunt constienta de asta si ma simt groaznic.....
Cami, merci pt sfat! Pup capsorul spart al Alexandrei!
Lucia, felicitari pt asa bb!
Umflatel, teoretic am fost curajosi; practic insa, cunoscand personajele (in special pe Sebi)... a fost ceva absolut normal.
Ma opresc aici... ca iar tastez cu o singura mana... pe motiv de bb in brate... O zi buna tuturor!
roxanalucia spune:
fetele..... imi pare rau, dar trebuie sa anulez intalneala de joi.. stiti si voi ca problemele administrative nu se rezolva intr-o zi, si nici macar atunci cand vrei tu. ele se rezolva cand vor ele, mai ales cand depinzi de alti oameni si de programul lor, si programele sunt in contratimp... of, imi pare asa de rau...o sa ramana pentru ianuarie,cand ma intorc eu de la parinti, si poate atunci pot veni si mai multe fete...
roxana, mami de bebe Victor Costin (13.03.2008)
bebe Victor
Victor
botez Victor
isidora spune:
Scuze ca sunt off topic,dar imi poate recomanda cineva un mecanic bun pt. Ford????? Sau un mecanic bun care sa se priceapa si la Ford??? E urgent!!!
AndreB spune:
continui cu postarile homeopate:
Colicii la bebelusi
Remedii homeopate
Cu DH se indica dilutia de 1:10 si cu CH dilutia de 1:100
Dozajul este: 5 bilute de 3 ori la intervalo de 30 de min. Apoi de asteptat efectul de imbunatatire in intervalo de 2 ore. Continuare cu 5 bilute la 1-2 ore dupa necesitati; eventual administrare din nou 5 bilute de 2 ori pe zi, in continuare.
Chamomilla 12 DH Copilul are dureri de burta insuportavile si nimic un reuseste sa-l calmeze. Tipa incontinuu si este irascibil. Este f. agitat si se misca incontinuu. Dacaii atingeti abdomenul se apara cu mainile si picioarele. Sugarul uneori se calmeaza daca vine tinut in brate mergand prin camera. Are abdomenul umflat. F. des un obraz rosu si cald si celalalt palid si rece.
Colocynthis 12 DH Durerile colicilor sunt violente incat copilul se apleaca, se chirceste, flecteaza picioarele la piept se rasuceste in pat. Aplicarea unei perne calde sau sticle cu apa calda amelioreaza durerile ca si o presione ferma asupra abdomenului cu o pernuta.
Nux vomica 12 DH In timpul spasmelor copilul se curbeaza spre spate, rigid. Este coleric si hipersensibil la zgomote puternice si la lumina intensa. Colicii se istaleaza dupa scaun sau mancat. Durerea se amelioreaza cu bauturi calde sau aplicatii calde pe burta. Copilul un suporta hainute stramte pe abdomen. Ii este frig. Posibilele cauze de disconfort provin de la stomacul deranjat sau supraincarcat de mancare, sau colicii.
Lycopodium 12 DH Copilul des are abdomenul tensionat si intins ca o toba si are colici gazoase. Durerile apar mai ales dupa-amiaza tarziu sau seara. Un suporta hainutele stramte pe abdomen si caciulite stranse pe fata. Din intestin se aud sunete stranii.
Odata scos aerul din burtica ( garait) , durerile se diminutaza. Aplicatiile si baile calde aduc imbunatatirea starii. Imediat ce se reduce durerea copilul vrea din no usa manance sau sa fie alaptat.
Magnesium phosphoricum 12 DH Durerile au aparut pe neasteptate si copilul este atacat de puternice colici gazoase. Se chirceste si isi aduce genunchii la piept. Este tensionat, speriat si hipersensibil. Aplicatiile cu apa calda pe abdomen, masaj al abdomenului, o usoara presiunea cu mana, o baie calda sau o bautura calda sunt manevre care ii ametesc putin durerea.
Mama lui dom' doctor (?) Matei (5 nov. 2007)
Special Matei http://www.moblyng.com/watch/33Oo9nuMF1
Album Matei http://family.webshots.com/slideshow/562151171ZHVSEO
Matei la fotograf http://home-and-garden.webshots.com/slideshow/565482382Dpsuvf
AndreB spune:
Tusea cauzata de raceala (bronsita acuta)
Copilul tuseste frecvent si acuza dureri in spatele sternului. In primele 2-3 zile tusea este mai degraba seaca. Apoi se manifesta o stare de tranzitie prin ingrosarea vocii. Urmeaza expulzarea sputei. Multi copii tind sa inghita sputa, un obicei care le provoaca greata. De la inceput, sputa este vascoasa si transparenta, apoi putand deveni galbena spre galben-verzui. Cand productia de sputa este abundanta respiratia devine zgomotoasa. In general, bronsita acuta se vindeca in 1-2 saptamani.
Din punct de vedere homeopatic, tratamentul cu medicamente anti-tuse un este indicat pentru ca impiedica capacitatile naturale de autovindecare ale organismului.
Este indispensabil sa va adresati medicului (pediatru sau homeópat) daca:
- tusea dureaza mai mult de 2 sapt;
- daca copilul contracteaza bronsita de fincare data ce raceste. In acest caz, cauza este o slabire a imunitatii cailor respiratorii care, in timp duce la bronsita cronica si in ani chiar la astm bronsic, insuficienta cardiaca sau pulmonara. Aceasta presispozitie se recunoaste devreme si poate fi tratata cu remedii ironice.
Este necesar sa chemati salvarea sau sa duceti copilul in spital daca:
- se manifesta pe neasteptate sufocarea sau criza de sufocare ( suspect de astm, pseudocrup, inflamarea epiglotei)
- daca copilul respira cu respiratii scurte si rapide, neregulate si zgomotoase (fluierat sau suierat) si are febra mare. Daca isi misca puternic narile in timp ce respira, transpira abundent si scuipa sange (suspect de pneumonie sau pleurita)
Remedii homeopate indicate
Cu DH se indica dilutia in raport de 1:10; cu CH dilutia de 1:100
Dosajul pentru toate remediile de mai jos este: 5 bilute de 3 ori la intervalo de 30 de min apoi sa se astepte efectul timp de 2 ore. In caz de imbunatatire a starii se continua cu 5 bilute la 1-2 ore. In zilele succesive, 5 bilute de 3 ori pe zi.
Aconitum 12 DH Copilul a racit iesind afara pe un timp rece si sec si s-a expus gerului. In f. scurt timp se dezvolta tusea seaca, cu stranuturi moderate. Copilul se vaita de rasura, prurito si rosu in gat. Este nelinistit si speriat. Ii este sete de bauturi reci.
Belladonna 12 DH Apare pe neasteptate o stare febrila cu o puternica tuse seaca, convulsiva. Copilul acuza durere puternica in gat, ca niste zgarieturi sau arsuri. Mucoasele sunt seci, stimulul setei aproape inexistent. Cand tuseste are chipul cald, rosu si mai ales noaptea se trezeste des din cauza crizelor de tuse.
Bryonia 12 DH Este remedial principal pentru bronsita acuta, mai ales cand tusea se inrautateste in mod lent dar constant. Tusea are un sunet sec si dur. Copilul are dureri acute si arsuri puternice in gat: poate ajunge sa vomite sau sa se sufoce. Disconfortul se agraveaza odata cu miscarea, mancatul, bautul si in ambientul cald. In caz de tuse convulsiva pota pare cefaleea si setea intensa. Copilul este irascibil, f. Prost dispus si vrea sa fie lasat in pace.
Drosera 12 DH copilul are o tuse convulsiva, profunda cu sunet spart caracterizate de accese mereu precedate de o puternica senzatie de sufocare. Disconfortul se agraveaza in pozitia culcata, band ceva, mancand si in ambientul cald. In cursul crizelor se poate produce vomitarea sputei.
Causticum 12 DH Copilul are o tuse seaca cu sunet de spart asociata cu dureri acute si arsuri in regiunea retrosernala in vecinatatea gatului. Impulsul de a Tusi este temporar atenuat de cateva inghitituri de apa rece. Vocea este ragusita simai ales dimineata la trezire.
Rumex 12 DH Durerile de gat se continua in profunzime (din torace) si se declanseaza o tuse seaca si convulsiva care se agraveaza cu aerul rece respirat. Cand se aeriseste camera copilul se infofoleste sub plapuma sau isi duce mainile in fata nasului, a gurii. Disconfortul se agraveaza mai ales seara tarziu, in pat si in pozitia culcat. Tusea revine chiar cand copilul vorbeste sau rade.
Hepar sulfur 12 DH Tuse dureroasa, dura dar productiva cu un usor suierat la respiratie. Copilul un suporta aerul rece si isi raceste corpul cu usurinta. Cand este in pat se acopera cu patura pana peste cap. Tusea se agraveaza afara sau in aer rece. Din contra se amelioreaza cu bauturi calde. Copilul este hipersensibil la durere, iritat si demoralizat.
Pulsatilla 12 DH copilul prezinta o tuse seaca care se agraveaza cand este culcat in pat si se amelioreaza cand sta in fund sau sprijinit intre perne. Prefera fereastra deschisa pentru ca un suporta aerul cald si sufocant. Noaptea se dezveleste des. Dimineata devreme, tusind scuipa sputa densa, galbena sau galben-verzuie. Copilul doreste prezenta parintilor si este plangacios. Un-i e sete si are gura uscata.
Ipecacuanha 12 DH Tusea este convulsiva dar de sunet moale. Chiar daca vomita, limba este curata. Sputa abundenta la nivelul toracelui care vine expectorata doar in parte. Respiratia este zgomotoasa cu suierat. Este prost dispus, polemic si plangacios.
Tartarus stibiatus 12 DH In bronhii s-a acumulat multa sputa; se poate verifica datorita aparitiei suieratului din respiratie. Limba este acoperita de o pelicula albicioasa. Copilul e sfarsit si obosit, nervos si nu doreste sa fie atins.
Mama lui dom' doctor (?) Matei (5 nov. 2007)
Special Matei http://www.moblyng.com/watch/33Oo9nuMF1
Album Matei http://family.webshots.com/slideshow/562151171ZHVSEO
Matei la fotograf http://home-and-garden.webshots.com/slideshow/565482382Dpsuvf