Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (35)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lysbeth spune:

N-am auzit de incompatibilitate de grup sangvinIn ce consta?

20+ Damian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

Citat:
citat din mesajul lui lysbeth

Eu am fost acum 2 luni si n-am platit nimic...

20+ Damian

eu am fost acum o luna si nu am platit, dar ACUM se plateste. Citisem la alta odisee, am sunat si eu la Institut acum vreo saptamana si mi s-a confirmat : SE plateste, poti nici sa nu mai ai trimitere ca e degeaba ( asistenta de acolo mi-a spus).

Mami de fetita si de baietel 22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rivali spune:

lysbeth, uite am gasit pe undeva
"Incompatibilitatea de grup sanguin ABO poate sa apara doar in cazul mamelor OI si cu copii AII, BIII sau ABIV. Uneori, mici cantitati de hematii din sangele copilului traverseaza placenta si determina formarea, in circulatia mamei, a unor anticorpi mai speciali, de dimensiuni mai mici care reusesc sa traverseze placenta. Acesti anticorpi distrug o parte din hematiile copilului si determina icterul mai intens, pana la forme mai grave, care poate sa apara la unii nou-nascuti. Se pare ca in cazul combinatiei mama OI si copil BIII reactiile sunt mai grave decat in cazul combinatiei OI-AII."

Vlad Andrei ( 4.01.2007) si 22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Eu nu pricep o treaba: ok, nimeni nu iti garanteaza ca bebe iese 100% sanatos. dar daca exista 100 de teste care fac ca riscul sa ai o surpriza neplacuta sa scada, de ce naibii nu le recomanda toti m,edicii? sau ma rog, sa iti spuna ca poti face cele 100 de analize, din care el considera importante 50, dintre care 20 sint obligatorii, si gata. Ai bani si rabdare sa le faci pe toate 100, le faci. sau te poate consilia, cum a facut cu mine cu TT: iti dau trimitere daca vrei, dar e o interpretare pur statistica si sint satul cite gravide ingrijorate degeaba am vazut.

Si la mine virsta sarcinii in functie de diverse date biometrice variaza cu aprox 1 saptamina plus/minus fata de virsta functie de UM, dar nu mi-am pus problema sa-mi bat capul cu asta. uitati-va si la adulti, oameni perfect normali au proportii diferite; de ce bebeii ar fi altfel?
In plus, dupa o facultate de medicina (fie ea si veterinara) am invatat un lucru: in biologie nu exista reguli. totul e statistic, peste tot se ia in calcul o valoare medie. prin urmare, in afara unor malformatii vizibile cu "ochiul liber" (caz in care echograful este doar unealta care face ca burtica mamei sa fie transparenta), tot restul este tot o chestie de interpretare statistica, exact la fel ca rezultatele de la TT

intrebare 1: imi trimite si mie careva pe PM (daca aici nu e voie) o adresa web si un nr de tel al clinicii de la BV?
intrebare 2: pina acum am vazut ca s-a tot schimbat sexul bebeilor; daca sint fete care citesc odiseile fetelor mai "inaintate "ca noi: la fel de ...frecvent se schimba sexul bebeilor si DUPA morfofetala de 22 sapt? mie abia acum mi-a spus pt prima oara sexul, dr meu nu se omoara sa caute chestia asta...si la morfofetala ma duc abia dupa 30 de sapt iar....

if you can't say something nice, then don't say it at all

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaelacg spune:

fetelor, poate va intereseaza, ar cam fi timpul

In cadrul Cursurilor de educatie prenatala pentru gravide dupa metoda Lamaze, viitorii parinti vor dobandi notiuni si cunostinte privind sarcina si nasterea, notiuni legate de ingrijirea si cresterea noului nascut, astfel incat acestia sa fie cat mai bine informati. Printre informatiile prezentate la cursul de educatie prenatala Lamaze se numara:

- Filozofia si conceptele Lamaze în ceea ce priveste sarcina si nasterea
- Modul de viata sanatos în timpul sarcinii
- Modificarile anatomice, fiziologice si emotionale normale în timpul sarcinii
- Etapele travaliului si ale nasterii;
- Teoriile privind producerea si managementul durerii
- Tehnici de relaxare
- Rolul si importanta partenerului în timpul travaliului si a nasterii
- Proceduri medicale posibile: analgezia si anestezia, epiziotomia, inductia, cezariana
- Situatii neasteptate ce pot aparea în timpul travaliului si a nasterii
- Importanta alaptarii înca din primele momente de viata ale bebelusului;
- Comportamentul normal al nou-nascutului, semnalele de alarma
- Contributia parintilor în dezvoltarea armonioasa fizica, psihica, emotionala si spirituala a copilului

In cadrul cursurilor Lamaze se realizeaza si execitii practice insotite de materiale video concludente, aceste exercitii fiind foarte utile in dobandirea unor abilitati necesare in timpul travaliului si a nasterii, unele dintre acestea fiind:

- exercitii diferite de relaxare, folosind tehnici de respiratie si vizualizare pentru femeia gravida si partener
- sustinerea afectiva a partenerului în timpul sarcinii si travaliului
- exercitii de diminuare si reducere a durerii din timpul travaliului si a nasterii
- tehnici de masaj si presopunctura pentru perioadele de sarcina, travaliu, nastere si lauzie
- pozitii utilizate în timpul travaliului si a nasterii
- analiza etapelor travaliului si a nasterii
- identificarea unor semne de alarma în timpul sarcinii si a travaliului
- pozitii si tehnici de alaptare
- evaluarea starii de sanatate, emotionale si identificarea necesitatilor nou nascutului
- identificarea semnelor de alarma care pot aparea la nou nascut
- alcatuirea unui plan de activitati pentru parinti pentru primele zile de viata ale nou-nascutului
- exercitiu practic de schimbarea scutecului si imbracarea nou nascutului.

mitzica23+ sau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adee spune:

poohy, rivali eram curioasa daca a mai simtit cineva ca sughite bebe, ca nu am mai auzit pe nimeni sa povesteasca

inapreda inca nu imi fac probleme ca am ajuns la 80 kg sper totusi sa nu trec de 90 kg ca asta deja mi se pare cam mult Deja m-am gandit ce traseu sa fac in fiecare zi cu caruciorul ca sa dau kg jos

Joanna ma bucur ca sunteti mai bine si ca in sfarsit va lasat acasa

23+Ariana

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

Eu tin minte ca am platit la prima sarcina si nu acum... Probabil ca au revenit

Adee, eu am numai 19 saptamani si 4 zile, nu l-am simtit inca pe bebe sughitand. Tu ai cu 4 saptamani mai mult. Dar tin minte cu sughitea fimea... In continuu... Asa imi dadeam si eu seama ca e bine, ca de miscat nu misca, spre deosebire de sorusa/fratisu

Anca 19+ & Manu 02.06.2007

www.helpsonia.com" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_tinaus spune:

Salutare fetelor,

Alina, eu spun ca nu ar trebui sa iti faci griji, sa consulti si alt medic, si sa vezi daca el recomanda sa faci amniocenteza. Am si eu o prietena careia i s-a spus ca are copilul sindrom Down, a mers tocmai pana la Timisoara pentru o amniocenteza, a decis sa pastreze sarcina si acum are un bebelus perfect sanatos.

In legatura cu schimbarile de sex, fetelor bucurati-va ca ati primit vestea acum si nu ati fost luate prin surprindere mai tarziu. Unei verisoare i s-a spus pana la nastere ca are fetita, si asta in conditiile in care a fost la 2 sau 3 medici, isi dorea o fetita foarte mult, a cumparat inainte toate hainutele bineinteles roz si la sfarsit a iesit din gaoace o minunatie de flacau blond si carliontat, cu ochii albastri.

Nu stiu de ce si eu imi doream un baietel, am fost putin dezamagita la stirea ca va fi fetita dar acum ced ca imi place mult ideea ca e bebelusha si o sa o impopotonez cu rochite, gentute si alte bazaconii.

. Pe de alta parte sotul meu si-a dorit de la inceput fetita si acum e putin speriat de idee (il obsedeaza reclama aceea la cafea in care tatal nu are loc la baie de "prietenul" fiicei). Sa speram ca isi revine mai incolo.

Va pup si aveti grja de voi

Cristina 23+ si Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rivali spune:

Adee,probabil noi care suntem la a doua sarcina si am mai trecut prin asta nu ne impacientam ,nu ne entuziasmam de unele lucruri,ni se par normale intr-o sarcina. La prima sarcina am fost si noi la fel. Un plus prima sarcina nu a fost asa de mult timp ,asa ca trairile sunt inca proaspete.

Vlad Andrei ( 4.01.2007) si 22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amabella spune:

Buna seara!
Ma mai tineti minte? Am scris si eu pana pe la 10 saptamani, apoi nu prea am mai avut timp de forumuri... Noi suntem bine, am facut dry test si a iesit bine, am facut si eco morfologica si totul e in parametri, deci o ducem bine... Am tot un baietel.
Sper ca pe viitor sa ma ceva mai mult timp sa mai citesc si din urma, sa vad ce mai faceti si voi.
Va rog, imi da simie cineva pe private message parola de la contul comun?

Luiza de www.flickr.com/photos/81153680@N00/sets/" target="_blank">RARES(3 iulie 2006) si 22+ cu

Mergi la inceput