Mamici si gravidute curajoase de Nov-Dec2008 (131)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

Sa traiti "ntels chef ! Ma gandesc totusi sa nu creez vreo stare negativa vreuneia dintre mamici pt. ca nu este cazul. Situatia este si asa tensionata pe fond de oboseala, frustranta si pe fondul asta numai un sentiment negativ in plus mai lipseste -Edit .

Ai mai spus daca nu ma insel intr-n mesaj din capitolele anterioare ca la tine s-au retras nodulii dupa alaptat si de pe atunci imi fac sperante ca poate , poate si la mine se intimpla acelasi lucru.
Astept sa termin alpatatul cu Pitica sa vad rezultatul. Da , in privinta mamografiei asa a fost recomandarea endocrinoloagei: o mamografie la 6 luni. Habar nu aveam ca au vreun efect advers ! O sa mai informez si cind ajung la endocrinoloaga voi discuta aspectul asta.

Citat:
citat din mesajul lui Otiliav

Sa nu te mai aud cu sters de poze, mie nu mi s-a parut ca ai vreo poza nelalocul ei.
Diferenta este ca tu esti la primul copil. Mai vorbim noi dupa un an de alaptat. Eu aveam impresia ca toata grasimea din sanii mei e pe burta Anei iar dupa un an de alaptat am ramas cu doua sosete. Noroc ca tesutul mamar, alveolele care au rol in producerea laptelui nu se micsoreaza ca numar, iar grasimea se pune din nou. Doar pilea intinsa nu-si mai revine asa ca acum posed doua placinte . La inceputul sarcinii pe fon hormonal erau de nota 10, acum nu mai sunt tari dar astept sa se umple de lapte.
Ce ma mira pe mine Mirtha este ca ti s-au recomandat 2 mamografii pe an, eu am facut una anul trecut si mi s-a spus sa nu mai fac o perioada buna ca nu sunt chiar recomandate, ca de preferat ecografie. Iti urez sa scapi de noduli, alaptatul pe mine m-a ajutat, nu am scapat de toti dar in perioada "sosete" mai erau vreo 3 micuti care ii am si acum doar ca au mai crescut putin.

Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Minunea din burtica 38+
Pozele noastre

Mirtha mama de Eva
http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauramiron spune:

Mirtha
Andreyutza, Babyzapi multumesc, am sa dau sms-uri cand va fi momentul, cu siguranta nu noaptea. Banuiesc ca nr. de tel. le gasesc pe mail-ul comun...
Carmendu, haioasa povestirea Povestile cu cezariana le citesc mai....interesata sa zicem, ca sa ma pregatesc psihic Sa-ti traiasca feciorul si sa creasca mare si sanatos!!

Laura, mamica de Rebeca Mara (16.09.2005) si 38+ cu Caterina Sara

Mergi la inceput

Multa bafta !
Si eu zic sa te internezi.
dar sincer de [rocedura asta cu descisul colului e prima data cind aud !!!Si nu mi se pare in regula.

Citat:
citat din mesajul lui Ramo2007

Am venit de la dr...
Daca totul e bine pe 2 decembrie vine bebelina.Spun daca totul e bine pt. ca dr. m-a cam bagat in sperieti ca sa spun asa....sau sunt eu fff paranoia.
Greutatea este 2,877 la 37 sapt si 1 zi, dar caputul este mic, de 32 sapt si 1 ziIntrebarea mea a fost:Capul e mic, dar ce e in el e bun, bine?Raspunsul a fost ca DA si ca inseamna ca e ereditar...ca nici noi nu avem capul mare....
Alta problema...suntem cu capul in sus, cordonul in jurul gatului si un nod pe cordon...si placenta ultimul stadiu
El a zis sa merg la spital la 2 zile la monitorizare si pe 2 gata.A zis ca daca vreau ma poate interna de miercuri sa ma monitorizeze de mai multe ori pe zi.
Toata lumea zice sa raman in spital, dar eu nu prea stiu...cred ca asta o sa fac, ca asa e mai bine pt bebita.
Ca si sa sa stau acasa imi fac griji.
AAA... si la consult, inainte de eco, am crezut ca s-a rupt apa.Stiam de la alte tipe ca a 2 a zi dupa ce au fost la el, au nascut....si l-am intrebat ca sa fiu pregatita.Si a umblat el pe acolo si am simtit ca curge ceva si a zis e totul ok.Dar cand m-am ridicat era sange sub mine si aveam o compresa intre picioare...m-am albit.A zis ca a deschis un pic colul sa vada cum e si ca e in regula nu nasc.
zilele astea.Concluzia e ca tre sa urmaresc miscarile si miercuru tup la spital.
Trusa de epidurala e pt cezariana PROGRAMATA, adica isi face efectul in 45 de minute.
Sunt fff speriata, merg la dus si la nani.

Ramo 37+ Sara Maria

Puiutul meu scump

Mirtha mama de Eva

Mergi la inceput

Totul pare ok. Votez vaginal-natural.

quote]citat din mesajul lui vrabiuta

buna seara

ne-am intors si noi de la control. bebelina bine, cu capul in jos, cu masuratorile in parametri normali, IR-uri bune, placenta cu mici calcifieri normale pentru ultimele saptamani... col lung si inchis, nu nasc maine, asa cum imi propusesem. doctorul zice sa stau cuminte in pat pana pe 2 dec cand se intoarce si ca daca vreau putem sa ne vedem pe 4 dec la spital cand e de garda, sa imi induca nasterea. acuma ce fac... am tema de gandire... sa astept sa nasc natural cand m-o apuca (cu riscul sa stau in trafic cu contractii, apa rupta, etc) sau sa ma duc la spital si sa stiu exact ce si cum?

mami de si graviduta
[/quote]

Mirtha mama de Eva

Mergi la inceput

Bafta multa ! Sa fie cum e mai bine pt. tine !

Citat:
citat din mesajul lui vrabiuta

mirtha - incerc sa fiu calma... in cazul in care se declanseaza travaliul in urmatoarele 7 zile indicatia este sa merg la seful maternitatii de la cfr 2, dr tanase. mi-a dat si un biletel cu stampila sa il am la mine ca sa stau linistita
pe dra lia am nascut-o la 42 de saptamani, iar medicul a fost super (intre timp l-am mai recomandat si au mai nascut trei prietene cu el, care au fost la fel de incantate). sper sa nu am ghinionul sa nasc tocmai cand nu e in tara si incerc sa ma incurajez ca poate asa mi-e felul, sa tin sarcina pana cand se coace bine bine cozonacul

mami de si graviduta

Mirtha mama de Eva

Mergi la inceput

Nature au am facut comanda de pe site-ul bebelusul tau.
Le pun la congelator deocamdata. Masa difera in functie de virsta.
Eu am o lista orientativa de la o cutie de lapte praf. Nu o reproduc acum pt. ca e destul de lunga dar in principiu ma oritenz dupa ea.
Si apoi eu ii dau acum Evei pina da afara tzatza ! Cam tot asa voi proceda si cu lingurita. Cind va refuza inteleg ca e satula si e cazul sama opresc.

Citat:
citat din mesajul lui nature

Fetelor pls HEEEELP!!!!!!!!!!!

Stiu ca am citit o discutie despre asta la un moment dat, dat mi-a intrat pe o ureche si mi-a iesit pe cealalta: UNDE POT GASI PUNGUTE PT DEPOZITAREA LAPTELUI MATERN? Am fost la Chicco, am sunat la sensiblu si la helpnet si nu am gasit.....

Voi cum faceti? Adunati mai mult lapte si il puneti apoi la congelator? Mie imi raman cam 30-50 ml lapte la un muls ( dupa ce alaptez din acel san). Cam cat trebuie sa manance BB de o saptamana la o masa?

Mirtha mama de Eva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mar_ysa_28 spune:

Dragele mele ma gandeam la cele care mai aveti copii...ce bine o fi sa ai experienta...sa stii ce te asteapta, cateodata ma simt neputincioasa cand o vad pe pitika plangand si nu stiu ce are si atunci incep si eu cu ea, ma doare sufletelul dar asta e.
De aseara am inceput sa o las sa planga cate 5 minute ca o tot luam in brate imediat cum scancea si cred ca se alinta...se linisteste dupa 5 minute de plans...sau tipat ca nu stiu...Amalia ziceai de plans si tipat, daca as stii diferenta ce bine ar fi!

Proaspata mamica cu fetita dulce Leyre Alexandra

Fotografii noi cu printesa noastra http://www.flickr.com/photos/32020823@N08/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

buna fetelor, nu am reusit sa citesc decat primele 2 pagini, pt ca sunt cu bebelina mufata s netul merge fff prost.
Diana, imi pare rau sa aud prin ce ai trecut cu micutul. Multa sanatate1!!!
Va multumesc pt sfaturi.
AM fost azi la neonatolog.Arianna e bine, dar a luat doar 50 de grame de joi. Eu am inceput sa ma simt mai bine, azi noapte chiar am dormit intre reprizele de supt pt ca sugea cam 30min, apoi dormea 2 ore-2ore jumatate. sanii inca au rani, dar eu suport destul de bine durerea. Nu mai folosesc deoc mamelonul de plastic ca nu-i place printesei. Stau in casa cu sanii la vedere ...
Va pup, sper sa reusesc si eu sa recuperez. Mi-e dor sa stau cu voi la palavre.

==========
Corina
Mamica de Arianna Maria
Albumul meu

Mergi la inceput

Mai ignora cit poti , pleaca din camera sau reteazale-o brusc cu ecografia sau cu ce a spus ginecul. Eu asa le inchideam gura . Cind vroia cineva sa isi dea cu presupusul , cu ghiocul sau cu ochiometru ii lipeam cu : ginecul spune ca . sau a spus ca..sau ecografia indica faptul ca ... Si ce erau ele mai tari ca ginecul sau ca ecografia ? Nu indraznea una sa mai sufle.
Hai sa iti spun : bunica sotului fosta moasa. Femeie de nota 10 dar fiecare cu pasareii lui- cam circotasa. La inceputul sarcinii : ai o burta foarte mare. Sa sti ca daca ai sanii mari nu inseamna ca vei si avea lapte. Apoi prin luna 7 : auleu da" ce burta mica ai . Copilu" tau nu va avea mai mult de 3100(Eva a avut 3550g). Apoi : aaaaa..pai tu la 33 ani nuuu te mai dilati tu...sa nasti pe jos. Tu cezariana vei face. Noroc ca gateste dumnezeieste si il hraneste cu multa dragoste pe sotul ca altfel , he , he saream de mult la jugulara ei !
Asa ca fii tare si da-le peste bot daca nu ai alternativa de a pleca si a le intorce spatele !

Citat:
citat din mesajul lui mariana28

Am uitat sa schimb semntura!

am uitat sa va spun ca am o stare psihica...as plange tot timpul, voua vi se mai intampla?
am fost ieri pe la tara- toata lumea vorbea numai despre nasteri, o matusa se tot mira de burta mea"vai ce mare eeee", o fi lichid, sau o fi bebe mare?.... am venit acasa . am tras o portie de plansss

38 +, Matei Andrei

http://community.webshots.com/album/567350525Ddyhxi

Mirtha mama de Eva

Mergi la inceput

Bravo mai esti o curajoasa ! Tin pumnii sa treaca mai repede.
Felicitari pentru bebelina !

Si daca tot a venit vorba de rani : Olivia tu cum mai stai cu durerile de mameloane , rezisti ?

Dea la tine cu mai este ?

Citat:
citat din mesajul lui BraveGirl

buna fetelor, nu am reusit sa citesc decat primele 2 pagini, pt ca sunt cu bebelina mufata s netul merge fff prost.
Diana, imi pare rau sa aud prin ce ai trecut cu micutul. Multa sanatate1!!!
Va multumesc pt sfaturi.
AM fost azi la neonatolog.Arianna e bine, dar a luat doar 50 de grame de joi. Eu am inceput sa ma simt mai bine, azi noapte chiar am dormit intre reprizele de supt pt ca sugea cam 30min, apoi dormea 2 ore-2ore jumatate. sanii inca au rani, dar eu suport destul de bine durerea. Nu mai folosesc deoc mamelonul de plastic ca nu-i place printesei. Stau in casa cu sanii la vedere ...
Va pup, sper sa reusesc si eu sa recuperez. Mi-e dor sa stau cu voi la palavre.

==========
Corina
Mamica de Arianna Maria
Albumul meu

Mirtha mama de Eva

Mergi la inceput