Albinute & bondari de martie-aprilie 2007 (99)
Raspunsuri - Pagina 8
pisikuta spune:
gata, am facut testul vietii. shiiiii, este ooook!!!!
i au pus 2 "ceasuri" pe mana, le au dat cu electrolit, le au pus niste capace cu electrozi conectate la un aparat de masurare a concentratiei de ioni si, dupa vreo 10 minute, am obtinut rezultatul. 22 de micro nu stiu ce, care este in standarde normale.
asa ca am scapat de suspiciunea de fibromatoza chistica si am un copil sanatos. care a fost si foarte cuminte la analiza. si o pupa mama!
si, doamne, numai tu stii cat iti multumesc ca ne ai adus iar linistea...
carmen: mult noroc si voua, sa veniti cu analize bune!
kitty: bine ca sinteti si voi ok! ii dai ceva ptr anemie? de elfii aia, ce sa zic, ca si acum ma umfla rasul cand imi amintesc de ei, de ieri...cei mai tari sinteti tu cu raul, de departe...
crina: daaa?? pai am trimis o acum! vineee barzaaa!!!
roxis: da, ma, frunmoasa mai erai! cu ochii aia ca doua fire de floare albastra. da' ce o intrebi pe elyana, raresoi vorbeste cumva? ca stiam ca era in clasa cu nora, ei mai codasi, o mama, tata, papa, pa!
ela: am facut si eu cand eram copil o chestie d aia cum descrii tu si n aveam nicio dermatita sau seboree. era ciuperca. mi au dat fluocinolon. cred ca orice dermatolog poate s o diagnosticheze si fara analiza, daca nu e cazu'. fugi la doctor!
diana: bine ca i zis o tu, ca eu ma jenam! si nora il striga pe tac'su in pozele altora si se repede catre divesi tipi pe strada. nu inteleg de ce, ca acasa il identifica corect in orice poza. bafta la examen!
sanatate la bolnaviorii ai vechi si mai noi!
va pupa matza!
mama de papusha si cateodata balaur, Nana
Asa creste o fetita
Varsta mea
Everyday is the right day
martutza spune:
buna....va pup...repede un raspuns
Vaccin preventie rotavirus...da ne-a recomandat sa-l facem dar anul viitor,deoarece acum a luat deja boala si a capatat imunitate
Vaccin preventie pneumococ (pneumonie si meningita) ne-a recomandat sa-l facem anul asta in 2 doze;una in dec si una in februarie...si asta doar pt ca am intrebat altfel.....nu faceam....dar daca nu e mucios si e ok la urechi si burta il fac sigur.Costa cca 300ron/doza
Febra sub antibiotic a facut si fimiu.Este simptom al unei boli si nu dispare intotdeauna la inceputul tratam cu antibiotic.Daca persista dupa 3 zile sunt 2 variante posibile (din ce stiu eu ):una-nu e adecvat antibioticul sau doza; a doua- copii cu giardia pot face febra in timpul tratamentelor cu antibiotice.Tratam cu antibiotic nu exclude tratamentul simptomatic in cazul bolilor (adica antitermice,analgezice,antispastice,antidiareicee,etc)
Sanatate Arianna si Maria.
Pup dansatoarea Raisa,vorbaretul Edy,"mumosul" Rares ...care in opinia mea seamana cu "tachii"
Kitty multa putere si fruntea sus.
Philipup Bogdanu dragut.multumesc pentru urare.
Diana ce baiat politicos ai ..pupici Als.
Ioana sper ca ti-ai revenit din soc si Matei sta cuminte la gradi fara muci.
Victor a mancat ieri .......nervii lui mamaie.Cerea mancare si cand primea dupa 2 lingurite ii dadea peste mana.Total alimente inghitite: 3 linguri iaurt,20 sticksuri (numarate pe bune de draci) si seara 170 ml lapte fara lactoza.
Azi am sunat si am aflat ca e mai cooperant..adica a mancat un castronel cu iaurt amestecat cu branza dulce si la 11 o banana.
Face de 4ori/zi dar legat ..."balegutza" ceea ce pare ok.
Eu is mai bine...
Cadou de Craciun ...as vrea sa-i iau lui fimiu masinuta lui Fifi,aia care face si baloane de sapun...pare interesanta, pentru mine o pereche de ochelari noi.Pentru bunici ceva ce-si doresc si pentru nepoate haine si jucarii.
La Multi Ani Lumi si mult noroc in viata.Sa fii sanatoasa si iubita.
va pup
back to work
ca nu sa terminat programul .
pup
si astept mesaje de la Elenagiulia,Stefanya,Laina,Loradin de fapt de la toate mamicile care mai stiu ca existam ca stup datorita copiilor nostrii.
Marta mama lui Victor Mihai 12.03
Varsta lui Victor
Victor Mihai
Asa s-a nascut Victor
stefaniya spune:
BUNA,MAMICI SI COPILASI
Am mai scris acum cateva zile un mesaj dar l-a msters din greseala si nu am mai avut timp sa revin.
Martutza,ma bucur ca sunteti mai bine si sa treaca de tot
Si va doresc sa aveti parte de sanatate si sa nu mai aveti parte de asa ceva,celor ce sunt bolnaviori.
Radcarmen,[ruga] sa fie bine!
Pisikuta , pt micuta ta cumintica si sanatoasa!
Din pacate si noi am fost si inca mai suntem putin bolnaviori.Carl a fost destul de rau saptamana trecuta.Cred ca am injurat si tot injurat sistemul lor de sanatate.Voi daca vedeti ca se simt rau copiii mergeti la medic si faptul ca ii baga in seama va mai linisteste,pe cand eu sun si intreb daca pot sa merg ca e racit si ma intreaba de simtome si imi spun" nu e nimik grav,e doar o raceala" Adica cu alte cuvinte,nu are rost sa vii. Asa ca priveste-l pe Carlut cum isi sterge mucii si venea la mine sa-i desfund nara ca i se lipea si nu putea respira.Am zis sa cumpar cate ceva (medicamente)acum cand voi merge in Romania si pt Carl si pt noi.
Trezit noaptea,nu mai avem probleme de genul asta,doarme toata noaptea.Dar exceptii cand e racit,de ex in weekend sambata spre duminica a plans aproape toata noaptea;cred ca l-a durut burtica.Dar in general isi ia pe mis mis(o pisicuta) si in patut pana a doua zi cand trebuie sa mearga la camin.Si uneori e asa scump ca te duci sa-l terzesti si el spune " nej" Ca vrea sa mai doarma
Am castigat si noi lupta cu baita,ieri l-am dezbracat,l-am pus jos pe flise si am inceput sa stropesc cu apa din cadita.A vazut si dupa mine,si stropea ca nu-l mai interesa ca-si da pe fata sau ca eu il spal la cap.
A nins si aici dar nu cat sa se aseze pe jos,foarte putin dar in schimb au fost in jur de -7C noaptea si -2C ziua brrrr.
La camin merge fara probleme,uneori chiar refuza sa mearga acasa.Ce ma deranjeaza,ca inca ii pune sa doarma afara ,mai putin zilele cu -2C. Dar cum sa ma plang cand toti cei 30 copii dorm afara??
Incepe sa repete cuvinte mai lungi,incepe sa spuna mai clar,dar doar repeta,nu face propozitii.E indragostit de brandbil(masina de pompieri) daca se poate numai la geam ar sta sa o priveasca
In concluzie,de azi intr-o luna e Craciunul! In weekend ma pun si impodobesc casa si pomul mic pt Carl.Deja am pregatit cadourile pt fiecare zi din decembrie si nu stie ce e acolo dar vede hartia colorata si tot da tarcoale
Voi dona si eu pt Sonia dar in decembrie!
O zi buna si sa fiti sanatosi!
martutza spune:
nu ma pot abtine....... cum adica dorm afara Stefania? sunt nebuni?...Doamne nu-i de mirarea ca e Carl racit.Multa sanatate si cand ajungi in Ro ia musai batista bebelusului si picaturi de nas.
sa zic ca uitam;
Kitty eu bag mana in foc ca Giulia e frumoasa ca tine; numai si numai cu mama ei seamana
Rein nu o baga in seama ....cainii latra ursu merge...
aaaaa..mai era..dar am uitat...
Victor a mers prima oara in viata lui cu metroul sambata seara.A fost super incantat drept urmare la intoarcere ne-am dus tot cu metroul acasa si i-am zis "stai mami sa vina trenul si mergem" l acare fimiu cu ochii tzinta in zare se pune pe strigat:"TENUU...HAIDEE.." .nu va zic cum se uitau oamenii la el.Dragul mamei fraierel.De duminica m ainnebuneste insa cu "tenuu".Se duce in hol isi ia ghetele si ma striga "mamiii,mamuuu...haide...tenuu".Chestia cu mami si mamu o foloseste atunci cand vrea sa obtina ceva.E un mare sarlatan.I-am promis ca daca papa ciorbita il mai duc cu trenu dar nu seara ca atunci face si trenu nani....
Eheee...cam atat...ar mai fi dar nu mai pot sta
Pupici.
Marta mama lui Victor Mihai 12.03
Varsta lui Victor
Victor Mihai
Asa s-a nascut Victor
radcarmen spune:
Va multumesc din suflet pentru sustinerea morala. Sper ca Dumnezeu sa va auda rugile si sa scap "basma curata". Mi-au tras sange cat pentru 5 ture de analize obisnuite. Mi-au facut cele mai ciudate analize imunologice pentru o gramada de boli autoimune. Sper sa nu am nimic grav . Rezultatele le primesc abia sapt viitoare dar va voi tine la curent. Daca nu mai dau pe aici sapt viitoare inseamna ca sunt in stare de soc. Doamne fereste!
Ma bucur ca si-au revenit bolnaviorii!
Pupici!
Carmen, mami lui Vlad Gabriel - 7 Aprilie 2007
Vlad de la 0 luni la 1 anisor
Vlad 1-2 ani
carmen94 spune:
gata.ne-a reperat si noua calculatorul.
am iesit putin afara ca a nins si la noi ieri seara.nu am stat mult ca nu a nins asa mult ca la roxanici care e afundata in zapada (btw.....rares e un scump! ce l-as mai giugiuli un pic!).
La Multi Ani! lumi_nag, sa fi fericita, sanatoasa si sa ai parte numai de bucurii
martutza...............ma bucur mult ca sunteti acasa. a trecut. de acum sa nu mai vina nici o boala pe la voi.ma rog in continuare ptr.voi.
elyanne.................si eu mai patesc cu darius de astea.doarme cate o data pana la amiaza de intru in panica.eu deschid usor si ma uit din usa.daca dau sa intru ma simte cateodata si la fel e si el marait si nu ma inteleg cu el daca nu-si face somnul
Crina_mio..............chiar vroiam sa intreb daca copiii vostri stau cu manusi,ca darius nu vrea sa le poarte.noi nu prea am avut ocazia sa tragem batai cu zapada caci nu a nins cine stie ce si deja incepuse sa se faca flescaiala.....asta ii placea lui darius.....mergea si tropaia si radea cand se mai stropea
tzuna..............sanatate mariei.sa se faca mai repede bine.......eu stiu ca antibioticul isi face efectul mai tarziu.uite ca elyanne a scris acelasi lucru
roxanici...............dar a nins la voi,nu s-a incurcat....eh!bucuria ta.
Kitty..............stai pe pozitie,nu te prosti...lasa ca o sa fie bine.
super familia de elfi
lilidana..............sanatate si lui david.
ioanaradu...................si eu i-am dat lui darius cand avea vreo 8 luni ceai de ceapa(nu am avut nuci ca-i faceam si de ala)cu putina miere.ceaiul nu l-am facut prea concentrat.si la fel ca si tine am ramas uimita cand am vazut ca-l bea.atunci racise si era si ragusit si nu-i mai trecea cu nimic
pisikuta.......a nins la constanta??? wow! nepoata-mea cred ca e tare dezamagita,ca nu-i place zapada.cica trebuie sa se certe cu baietii sa nu-i dea cu zapada,ca ei nu-i place ca-i strica tenul
ma bucur ca sunteti bine si testele sunt ok
laura_oana.......................doamne ce-i mai turuie gurita!!! si stie si de pene si de randunica si de rama......si poezii......felicitari!
RaisaFudulu..............vazut fetita dansatoare si tare voioasa!a dansat si darius,ca i-am pus si lui filmuletul.
elpower.................nici eu nu stau bine la cap. poezii.nu o stiu decat pe aia cu degetele si aia cu furnicuta .mai intru si googalesc ,dar nu gasesc frate decat poezii cat o zi de post de nici eu nu am rabdare sa le invat
red]despre dermatita[[/red]........eu am dermatita atopica.cel putin asa stiam.acum m-am dus la un dermatolog si mi-a spus ca e defapt seboreica nicidecum atopica.oricum vreau sa schimb dermatologul caci mi-a dat sa folosesc un sapun antibacterian care contine parfum.ori eu daca pun ceva pe fata care are in compozitie parfum,alcool,paraben deja imi infloreste dermatita de abia o scot la capat.
si eu am avut dupa ureche o rana,ziceai ca-i carne vie acolo.nu mi-a dat de facut nici o analiza.
eu m-am dus si mi-am cumparat de la avenee un spray cu apa termala si o crema calmanta ptr.ten iritat.de o luna de zile de cand le folosesc nu am mai pus nici o crema cu cortizon(caci doar aia ma mai ameliora putin)si nici altfel de creme recomandate de dermatologul meu.
cria_bv.................va asteptam cu poze si vesti
lauramar................sanatate Ariannei
diana_jors...............pupam un gimnast! si tie bafta la examen.
eu am saptamana asta ,dar nu cred ca-l iau mai ales ca a nins.....o sa vedem ce o sa fie
rein...................da!da! nu o baga in seama.las-o sa vb. pana nu mai poate
stefaniya.....................si eu ma mai supar cateodata pe sistemul asta de aici si imi zic ca aduc medicamente din tara sa am in casa,dar ma gandesc sa nu se obisnuiasca organismul lui cu ele si sa nu mai reactioneze la ce-i pe aici.si daca nu o sa pot sa aduc mereu medicamente din tara ce fac?
am o cunostinta care are fetita de 2 ani si ea nu foloseste decat fenobarbital cand are fata febra..... fata a facut febra si ptr.ca i se terminase ce avea ea adus a incercat sa-i scada febra cu ce se da pe aici......nu a reusit.....a ajuns la urgenta si abia au reusit sa o puna pe picioare.
acum eu zic ca depinde si de fiecare copil........nu stiu ce sa zic,dar eu inca nu ma folosit nici un medicament di Romania ptr. darius
radcarmen.................sunt alaturi de tine
BiancaM spune:
CArmen, dar e bine sa-ti dai cu cortizon pe fata? Din ce stiam eu nu se da.
Sanatate multa bolnaviorilor, si mamicilor multa putere!
Mamica fericita de Amalia Elena(6 aprilie 2007)
BiancaM spune:
Am pus pe 4shared.com (user martie_aprilie_2007@yahoo.com si parola binecunoscuta) 2 documente cu poezii. Sper sa le puteti da jos. Cred ca au multe poezii comune, dar am zis ca le pun pe ambele, poate au si diferite.
Mamica fericita de Amalia Elena(6 aprilie 2007)
tzuna spune:
RAD_CARMEN- asteptam si noi rezultatele dar sa speram ca te ajuta Dumnezeu si sunt bune.
MARTUTZA- te mai stresezi cateva zile cu Victor ca nu mananca si sa vezi de saptamana viitoare ce mancacios se face ca sa recupereze ce a pierdut in spital.
Maria cred ca e mai bine. Azi vroiam sa merg iar cu ea la medic, m-am invoit de la serviciu, la 11.30 eram acasa si pediatru imi spune la tel ca la 12 pleaca. programul a fost de la 9 la 12-Super. Am sunat alt medic care mi-a zis sa-i dau 4 ml de Klacid in loc de 3 cat ii dadeam si sa mai astept pana maine cand merg iar la ORl sa vad ce-mi spune de acolo. Pana atunci tb sa-i dau nurofen la 8 ore. Pai asa sigur nu va mai face febra dar e o solutie? Cat timp sa o tin cu medicamente ca i-am facut stomacul varza la cate i-am dat si mai ales cum mananca ea....
STEFANYA- banuiesc ca cei mici dorm afara dar imbracati adecvat. Pana la urma nu vad de ce ar fi rau daca sunt imbracati( sau inveliti) ca atunci cand l-ai scoate tu pe afara. Banuiesc ca dorm in jur de o ora, 1 ora si juumatate si cam atat stam si noi afara... Despre medicamente... Per total cred ca e mai sanatoasa atitudinea celor de acolo. Uita-te la noi: am indopat-o pe Maria cu tot ce mi-au spus medicii si nu i-a trecut , a mai facut si otita, acum nu stiu nici cu antibioticul cum e daca nu i-l va schimba.... si am exemplul fetitei bonei. Ei ii hranesc f sanatos pe copii (chiar si cel de 3 ani nu mananca deloc dulciuri prajit etc.). Dimineata cei mici mananca un buchetel de broccoli crud si un pumn mic de seminte amestecate: floarea soarelui, dovleac.... apoi lapte cu cereale. Le mai da si oua de prepelita si cand a facut Maria viroza a facut si aia mica (are 2 ani) si nici macar nu au dus-o la medic. I-au dat putin panadol la inceput cand facea febra si apoi numai sirop de ridiche neagra pentru tuse si lamaie plus multe fructe si legume crude. In 4 zile era ca noua si noi uite si acum mai tragem.
rein spune:
Stefania, cum adica dorm copiii afara? au patuturi acolo? in pijamale? si nu se dezvelesc? maare lucru!
Soacra... sunt si eu de acord ca seamana Petru fizic cu sotul meu, chiar nu are nici o trasatura de la mine, da' de ce sa-mi aminteasca asta de fiecare data? eu nu o sa fac asa.
Chiar, mereu cand ma deranjeaza cate ceva (si inghit in sec) imi propun ca am sa fac o lista cu 'ASA NU!' avand in vedere ca voi avea 2 nurori. Si am sa trec acolo tot ce ma afecteaza, ca eu sa nu fac la randul meu.
In alta ordine, azi am fost la ultima morfofetala. Calin nu s-a intors, are dubla circulara, in rest tot ok. Am 30 de saptamani si dr. mi-a zis ca mai e timp, dar eu nu mai cred. Tre' sa ma pregatesc sufleteste de cezariana. Si sa gasesc o femeie sa ne faca mancare.
cam atat