Timisoara, Impreuna! (128) alaturi de Maria
Raspunsuri - Pagina 11
gabirus spune:
Anina, no offence, povestile sunt frumoase si le iubesc la fel si eu ca si copiii mei. Craciunul e sarbatoarea mea preferata cu toate obiceiurile ei, inclusiv Mos Craciun. La anumite varste aceste obiceiuri le fac foarte bine copiilor.
Dar de la o anumita varsta, cand copilul isi pune logic si rational niste intrebari si insistam sa ii mintim, la un moment dat se vor simti inselati. La fel se intampla si cu povestea cu barza. Atunci cand timpul "s-a copt", lucrurile trebuie explicitate. Sa ii spui copilului ca nu mai primeste nimic daca nu crede in Mos Craciun, desi el logic a descifrat deja misterul, este o mani****re, dupa parerea mea. Ce il invatam din asta? Ca lumea din jur o cunoastem prin mituri si nu prin forta propriei ratiuni? E ca si cum i-am explica ca trebuie sa fie ca Superman cand este mare.
Aceste presiuni din media si miturile moderne creeaza multe psihoze la copiii din ziua de azi: am auzit de copii care se credeau Spiderman si s-au aruncat de pe geam. Nu este un fenomen izolat, ci din pacate din ce in ce mai des. Eu cred ca trebuie sa ii invatam sa fie cat mai bine ancorati in realitate, sa fie cat mai atenti la lucrurile adevarate din jurul lor. Sa aprecieze ceea ce este cu adevarat bun in lume si sa se fereasca de tot ce este rau.
Aici ma simt si eu cu musca pe caciula, si ai mei se uita prea mult la desene si au din cauza asta mici deviatii de comportament. Lucas, de exemplu s-ar juca numai cu calculator, telefoane si alte prostii, la varsta de 3 ani, dar cu greu il conving sa punem mana pe creioanele colorate. Trebuie sa inventez tot felul de jocuri ca sa il ademenesc si spre alte activitati.
Ce i-a explicat Ana lui Alex este altceva, este metaforic si frumos. Dar sa fim seriosi. Nici Ana si nici una din noi nu crede in Mos Craciun ca persoana fizica reala. Credem in spiritul Sarbatorilor si in valorile pe care le reprezinta Mos Craciun.
Sper ca nu v-am ofensat, este parerea mea si nu o impun cu forta nimanui
Am vrut doar sa explic, asa cum am stiut mai bine.
Dar sa ramanem in spiritul Sarbatorilor: ce pregatiti pentru Craciun? Ce cadouri v-ati gandit sa faceti piticilor, sotilor, parintilor, socrilor? Hai fetele, ca am nevoie de inspiratie!
danitin spune:
Eh, am citit si io pareri si opinii despre Mos Craciun. Si hop si eu:
La noi e mult mai simplu. Lori a sesizat ca mosul nu exista dar crede in el. Pricepeti ceva? Deci, dupa ce s-a intalnit in decur de doar cateva zile, anul trecut, cu Mosul de la Bega, cu ala de pe scena din centru, cu cel de la teatru si cu cel din Real s-a prins ca ceva nu e in regula. Pentru ca, de unde atatia mosi, nu? Plus ca s-a scapat si Calin de vreo doua ori cu "mergem sa luam cadourile?" si " tie ce-ti iau de Craciun? " asa ca Lori m-a anuntat ca stie precis ca nu exista Mos Craciun. Luata prin surprindere, n-am replicat, am zambit enigmatic si am tacut. Ceea ce nu o impiedica sa-i scrie scrisoare si sa-i pregateasca un pahar cu lapte si prajiturele. Si nu m-am putut abtine sa nu o intreb de ce scrie, ca parca era sigura ca nu exista .. raspuns: "ei, mami, stiu ca nu exista asa de-adevaratelea, dar de ziceam tot este, ca sa stii ce sa iei. Si e si inteiesant sa-i sciu, ca el stie sa citeasca cum desenez eu liteiele". Asa ca, se pare, fica-mea a gasit singura calea cea buna intre adevar si fictiune ![]()
Mamica de spiridus
"Nu inteleg cum o femeie poate iesi din casa nearanjata - e o lipsa de politete. Si nu poti sti niciodata, poate chiar aceea este ziua in care-ti intilnesti destinul. Iar in fata destinului trebuie sa apari cit poti tu de frumoasa."
Coco Chanel
NOI 
Spiridusul meu drag
Anina_n spune:
Gabi, scuze, se pare ca nu am citit tot ce a scris Doris despre Ines si Mos Craciun.
Dar nici eu nu m-am referit la cei 2 Mosi ca persoane fizice, ci, asa, spiritual.
Adevarul este ca, daca vrei crezi, daca vrei, nu. Nu se supara nimeni. Fiecare percepe Mosii dupa sufletul lui.
Iar copiii cred in ei ca persoane fizice, pana la o anumita varsta, cand singuri vor incepe sa-i perceapa doar spiritual. Depinde si de cei din jurul lui cum il percep.
Sunt eu o visatoare, dar cu picioarele bine infipte in pamant. ![]()
Nina, mami de
www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002) Diabet zaharat la copii, Copilasi din 2002, Copii capricorn
Mariaa spune:
ce frumos scrieti voi aici 
eu cred in Craciun asa cum cred in Paste, asa cum cred in adevar si in pace sufleteasca. cred in colinda pe care o cant in fiecare an la usa prietenilor mei si cred in impacare si in lumina. si mai cred ca oricat ti le tot spune cineva pana nu le simti cu toata fiinta ta doar crezi ca le cunosti. pana la urma cred ca asta-i menirea noastra pe lumea asta, sa putem patrunde cu gandul acolo unde cateodata numai visam.
mi-e tare dor de mama mea dar asa cum imi spunea preotul aseara, relatia noastra a ramas aceiasi doar ca e pe alt plan.
am citit azi ceva tare frumos cum ca 'fiecare dintre noi sta de paza la o usa a transformarii - care nu poate fi deschisa decat pe dinauntru!' nu stiu cata legatura are asta cu Mos Craciun insa cu impacarea de sine si cu linistea sufleteasca, cu siguranta are legatura!
daca postarile mele sunt prea grele zilele astea dati cu scroll sau dati cu rosii.
sa fiti iubite si sa fiti sanatoase!
dorina, timpul le aseaza pe toate 
aidule pana la cer si inapoi
.
va puuup pe toate 
looking for my sunshine 
+11
www.adriatica.net/wallpapers/index.htm" target="_blank">
my love, Adriatica
"The work is for people who are tired of pain. It’s an offerering.
It’s the way that I found freedom! "
byron katie 
danitin spune:
Mariuca, da' cu flori pot sa dau? Uite, cu astea as da in tine..
Mamica de spiridus
"Nu inteleg cum o femeie poate iesi din casa nearanjata - e o lipsa de politete. Si nu poti sti niciodata, poate chiar aceea este ziua in care-ti intilnesti destinul. Iar in fata destinului trebuie sa apari cit poti tu de frumoasa."
Coco Chanel
NOI 
Spiridusul meu drag
danitin spune:
Si mai am ceva frumos ce vreau sa impart cu voi. Imi place asa de mult .....
Mamica de spiridus
Coco Chanel
NOI

Spiridusul meu drag
danitin spune:
Mamica de spiridus
Coco Chanel
NOI

Spiridusul meu drag
geta_florina spune:
Dana
melodiile puse de tine mi-au mers la suflet ... sunt superbe, mai ales pianul ... m-au facut sa visez ... la povesti cu zane ... am stat cu ochii inchisi si le-am ascultat ...
da, si eu cred in Mos Craciun, acel "mos Craciun" din sufletul meu ... doar auzindu-i numele "Mos Craciun" ma infior, ma duce cu gandul la copilarie, atunci cand nu aveam nici o grija si toata lumea era a mea ... abia astept sa-l descopere si Alex pe Mos Craciun ....
am intrat sa va salut, sa va doresc weekend placut... si ne mai auzim pe marti. noi plecam maine la arad, ne intoarcem doar luni seara si acolo nu am comp.
so, un
dulce pt fiecare
Geta, mami de Alex
poze
Mariaa spune:
dana
esti speciala 
cu gandul la aida 
looking for my sunshine

+11
www.adriatica.net/wallpapers/index.htm" target="_blank">
my love, Adriatica"The work is for people who are tired of pain. It’s an offerering.
It’s the way that I found freedom! "
byron katie

Anina_n spune:
Mariaa, scrie orice, mie imi place sa te citesc. 
Si pe multe fete de aici ! 
Nina, mami de
www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002) Diabet zaharat la copii, Copilasi din 2002, Copii capricorn