CLASA a 3-a, anul scolar 2008-2009 !!! (3)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Am ramas in urma, sa vad cum mai tin pasul...

Ce finuta e Antonia, frumos ca aveti asa party.

Andreia, la multi ani cu intirziere. Alexandru a avut vreo trei greseli saptamina trecuta. Cel putin una n-a stiut-o sigur, in rest nu citeste cu atentie, greseste la cele mai usoare.

CristinaT, nu i s-a parut grea cartea lui Alexandru. A citit si 20,000 de leghe sub mari. S-ar putea sa fie variante mai scurte, parca mie mi-a luat mai mult sa le citesc. Nu sint cu poze.
Daca o carte i se pare prea grea imi spune si renuntam la ea. Sau daca vad eu ca ma tot intreaba cuvinte ii spun sa renunte si alege alta carte.

Alexandru are un proiect pentru la scoala, trebuie sa inventeze un joc. Sa foloseasca mecanisme simple (pirghie, de-astea), sa inventeze reguli etc. E cam in urma cu el, sper sa termine la timp.
Pentru ianuarie trebuie sa faca un proiect stiintific si sa faca prezentare in fata tuturor. Inca nici nu stie ce sa aleaga, el vrea ceva cu tornadoes, ca momentan astea il fascineaza.
Am primit un soi de manual de zeci de pagini, numai cu instructiuni.
Urasc chestiile astea, dar n-avem ce face.

Ana, cred ca e buna ideea cu parfumurile. Pentru cei care nu sint interesati de chestii din astea fancy duceam cite ceva practic. Bunicului meu ii plac camasile groase, sint unele gen jacheta. Bunicii ii duceam rochii de casa mai dragute. Deci ceva ce ei folosesc mereu, le duci o varianta mai buna. Sau maple syrup!

Mergi la inceput

M-am luat cu discutiile despre cadou si am uitat sa-l felicit pe Tudor pentru rezultate. El e la o scoala noua?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Ramona, mersi! maple syrup deja am vreo cinci sticlute , dar ideea cu camasa matlasata e buna pentru tata (noa, ca tot pe dinafara ramine soacra - poate-i iau un capot)

Tudor e la aceeasi scoala din clasa intia (la preschool a fost la alta, cu care m-am razboit :-)), de asta suntem tare multumiti; el invata bine, chiar peste asteptari (tocmai a adus dictarea marathon de la scoala- 35/35, fara greseala) dar...compenseaza la comportament,ca sa nu ma plictisesc; din cauza asta are nevoie de programul special, facut cu participare comuna de care intreba Cristina- cu semafor, cu tot felul de puncte de urmarit, notat in legatura cu comportamentul (la un moment dat de exemplu, cind vroia sa spuna ceva unui copil se baga in el si-l lua de mineca- asa a aparut un program ca n-are voie sa-si atinga interlocutorul, cu citeva fraze standard cu care te adresezi cuiva politicos, etc); nu ca am trai noi parintii ca-n jungla , dar pe el trebuie sa-l inveti mereu nuantele in relatii, comportament social, etc; scenariile sociale respective se schimba periodic, in functie de comportamentul lui in scoala-acompaniatoarea o imparte cu inca un copil, si e tocmai pentru asta- sa-l aduca pe pamint din luna ; ortofonista/logoped este pentru ca el are inca probleme de subtilitati de limbaj (sentimente, genuri, compozitii), a inceput sa vorbeasca dupa patru ani, dar prinde ca un burete si are o memorie foarte buna;
Ramona, ce proiect va face Alexandru? il poti ajuta? pe mine m-ar baga in ceata asa ceva.....

http://www.floriinro.ro/

Mergi la inceput

Am vazut ca si la scoala lui Alexandru au ceva program in genul celui descris de tine, dar nu stiu detaliile. Mi se pare fantastic!

Cu proiectul sint in ceata si eu. Trebuie sa vii cu o idee, sa-ti dai cu parerea daca asa o fi, apoi te pui pe demonstrat (practic, in fata tuturor) si apoi tragi concluzia corecta (sper).
Eu ma gindisem la ceva simplu, sa punem seminte de vreo planta in diverse tipuri de sol, sau sa le udam diferit, chestii din astea. In general ma implic cit mai putin, sa fie ideile lui.

Jocul e aproape gata, e ceva cu mingi si un plan inclinat. In functie de unde merge mingea primeti puncte. Trebuie sa faca schema jocului, sa explice cum e "fair" si tot felul de alte bazaconii.

Eu n-am rabdare, probabil pentru ca noi n-am invatat in felul asta. Dar pe ei ii pune sa rezolve o inmultire in vreo 2-3 feluri de exemplu. Deseneaza, explica in cuvinte bla-bla. Partea buna e ca invata sa gindeasca, iar partea proasta e ca dureaza mult pina invata tabla inmultirii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

CristinaT, nu pot decit sa-ti doresc sa nu te prinda Craciunul inca in fata de zugravit .
Costumul de Halloween este facut de mama prietenei ei, de aceea au fost amindoua la fel. Mamica in cauza a facut Arte Plastice, este extrem de talentata, desi de multi ani s-a reprofilat pe lingvistica. Dar picteaza in timpul liber si mai nou face costume pentru fetita ei si pentru Antonia

RamonaJ, f.interesant sistemul de proiecte, am impresia ca face parte mai mult din modul nord american. Fiecare sistem are lucruri bune si mai putin bune.

Ana, pentru rezultatele lui Tudor. Din ce povestesti, felul in care este ajutat la scoala mi se pare f.bun, mare noroc sa poti intra intr-un astfel de program.

Andreea, La multi ani! de Sf.Andrei (scuze ca vin cu intirziere )

Mergi la inceput

Asa e Oana, nu stiu cum e mai bine. Parca as fi vrut sa-i puna sa si memoreze cite ceva. Daca nu tabla inmultirii macar o poezie, ceva...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Multumesc pt urari!

Lasa Ramona, ca primim noi si pt voi de invatat. Are pt vineri la engleza a 4-a poezie si pt serbarea de sapt.viitoare 2 poezii si rol intr-o piese de teatru

La Mathe fac acum intens masuratori: m, cm, mm, dm si km. A avut de masurat camera, patul (lungime, latime), fereastra si masa

La germana insista pe substantive, adjective si verbe la prezent si trecut.

Acum o las putin (ca tocmai ce am terminat de verificat pt maine lectiile) si apoi, vreau sa o pun sa faca unul din cele 2 teste de pe site-ul dat de tine!

Maine seara doarme la o prietena, iar vineri, cred ca schimbam: vine prietena la noi De Mos Nicolae, cadoul meu e Madagascar 2 in cinema impreuna cu prietenul ei:-) (restul, sunt cadourile de la Mos)

Oana, f frumaose pozele!

CristinaT, pina la urma a fost Oana in tabara?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

anastroe- nu te am citit demult, imi pare bine ca ai aparut. Felictari lui tudor pentru dictare si note!

Eu am scapat acum de un examen de promovare si sunt mai linistita. In ultimul timp sincer am cam ,,abandonat,, activitatile cu copilasii din cauza examenului. Dar ce a fost a trecut si acum suntem ok.

Vroiam sa va mai spun ca am fost la o prezentare cambridge in care consiliera pe zona noastra spunea la un moment dat ca o limba se invata cel mai bine daca profesorul nu sta sa ti explice verbele si de fapt gramatica ci esential este sa comunice in acea limba. A dat si exemplul copilului care de mic invata, acumuleaza si vorbeste peste 1-2 ani fara sa invete gramatica. M a pus sincer pe ganduri si inclin sa i dau dreptate.L am inscris pe cristi la examen la nivel de incepator, va avea examenul undeva in februarie martie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Mercedes, felicitari ptr. examen.

Asa e cu invatatul limbii straine. Ma uit la cum turuie copiii nostri in franceza dupa 1 an, si la cum vorbesc eu, care imi gandesc fiecare conjugare

O zi buna,

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Mercedes, felicitari pentru examen!!!

cu programele lui Tudor, eu sunt foarte recunoscatoare scolii unde e- pe de o parte l-au integrat, il suporta si accepta, copii se comporta extrem de bine cu el (imi vine sa-l tzutur dimineata sau seara-toti il saluta, el nu zice nimic, ba le mai da jos cite o caciula din cap sau le pune stop cu mina intinsa la usi -desi mereu discutam acasa despre asta), pe de alta parte il ajuta tare mult, si ii recunosc meritele academice (doar la muzica l-a sanctionat un la nota pentru ca e obraznic, ce-are prefectura cu', dar asta e); cheia este acompaniatoarea, ea e la scoala (masterat) in domeniu si isi face lucrari experimenteaza pe Tudor , ea-i concepe programele si restul o ajuta fiecare cu domeniul ei; sunt cei mai faini quebecosi din Quebec, cei de la scoala copilului, ca de dragul celorlalti nu prea mor

http://www.floriinro.ro/

Mergi la inceput