CLASA a 3-a, anul scolar 2008-2009 !!! (3)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Alina sorry de porcusor. Noroc ca aveti rezerva.

CristinaT, bine ca a trecut boala. Cu simptomele alea mi-as fi facut si eu griji.

Lala, de cind nu te-am "vazut"! Haiosi foc copiii, Andrei pare un neastimparat! Felicitari pentru Bogdan, toate ne dorim asa copii.

April, sper ca toate-s bune. Eu nu lucrez, sotul a avut si el liber. Din pacate n-am prea profitat de zilele libere ca l-a apucat si pe ieri boala, de ieri a inceput si Anuta. Cred ca-i rindul meu, ma cam ustura gitul. In schimb Alexandru e mai bine si astazi a mers la scoala.

A zis bine Andreia, cel mai bine e sa chemati colegi de la scoala sau de la alte activitati de-ale copiilor. De multe ori va faceti si voi prieteni in felul asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Ma bucur sa va citesc Lala, Alina, Andreia,Ana, April, Cristina.

Eu sunt cam obosita, am avut si inca am cam mult de lucru la serviciu. Am facut over-time si vineri lucrez pana la pranz.

Si noi l-am lasat pe Victor la colegi de clasa, anul trecut a adus si el un coleg in vizita. Numai ca pe noi ne apuca o frica imensa, il lasam practic la niste necunoscuti.
Data trecuta am avut un numar de telefon de la parintii unde era Victor, si nu raspundeau.
Am imbatranit cu cativa ani atunci.

Si culmea ca pe Victor numai cu colegii de scoala il intereseaza sa se joace. Prietenii nostri au copii mai mici, mai mult ptr. Anca.

Alina, si ai nostri se cearta intruna.
Se cearta si cine e mai obositor ptr parinti, azi de dimineata Anca il sicana ca nu e frumos imbracat ca nu are roz pe el.
In schimb, cand ii certam, se aliaza impreuna impotriva noastra.

Pe curand,

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Lala, imi pare rau ca nu mi-am amintit de Andrei exactde ziua lui....Insa, cu toata dragostea ii uram sa creasca mare, sa fie sa natos si sa va bucure alaturi de fratiorul lui!

Mai, eu sincer nu am lasat-o pe Bianca la persoane pe care nu le cunosc. Insa, nu inteleg cum voi, dupa 2-3 ani, nu cunoasteti parintii copiilor? Voi nu-i duceti la scoala? Nu participti la sedinte, serbari, etc? Ca eu o duc zilnic, acolo ne intalinim in curtea scolii, schimbam impresii. La sedinte la fel..........Nu cred ca as avea curajul sa o las la cineva pe care nu cunsoc:-((

Mergi la inceput

Asta e Andreia, ca Victor nu are prietenii-colegii astia decat de anul asta din august.
El a fost in schimbare in fiecare an.

De asta zic ca nu ii cunoastem f. bine, incat sa stam linistiti cand e la ei.

Cristina,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Andreia,

eu vad parintii ceilalti la serbarea se sfirsit de an doar, si atunci ii reperez pentru ca le cunosc copii; in rest aici nu se fac sedinte comune cu parintii, cind e intilnire cu invatatoarea fiecare are o ora de R-V fixata cu ea, deci nu ne intilnim; eu am citiva pe care-i cunosc din cartier, de la casa anterioara, unde Tudor avea vecini colegi cu el; asa ne-am imprietenit cu o familie de localnici care au fetita cu Tudor, dar din pacate intre ei in cuplu lucrurile merg prost in ultima vreme si din cauza asta pastram distanta; in plus in fiecare an ii schimba intre ei in clase, deci nu mai au aceeasi colegi; in plus, sincer- as prefera sa-l stiu intr-o familie de romani, desi sunt de sase ani aici nu m-am obisnuit cu spiritul cam libertin al francezilor, cu cuplurile lor facute si refacute de multe ori intr-o viata si copii tiriti dintr-o familie in alta;
pe de alta parte cu romani (din fericire nu cu multi, si mai ales in anii trecuti, nu recent) m-am intilnit cu prejudecati legate de diagnosticul lui Tudor, ceea ce m-a amarit si mai mult, asta fiind si una din motivele pentru care nu prea avem multi prieteni romani, si care sunt s-au nimerit ca ori sunt foarte departe, ori nu au copii de virsta lui Tudor; pina acum nu m-a preocupat problema, dar acum vad ca-i copilul suparat, asa ca va trebui sa gasesc soltii.

Lala, wow ce copil silitor ai!

Ramona, Tudor aude prostii d'astea dar el habar n-are ce vor sa fie, in schimb le repeta, si asa ajunge in vizor ; oricum eu pentru problemele de disciplina nu fac capat de lume, desi pe el il cert si-l pedepsesc; pe mine notele ma dor mai tare;

sanatate la copii si parinti! pfui, nu mai scapam de iarna asta odata :((

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Da.....nasoala faza cu schimbatul copiilor intre clase, an de an..........Aici nu e asa. Primii 4 ani sunt intr-o clasa toti, apoi, de la a 5-a in functie de notele obtinute in clasa a 4-a semestrul 1 si recomandarea invatatoarei, merg fie la gimnaziu, fie la real, fie la un fel de "scoli comune" in care, la materiile secundare sunt toti la gramada, iar la cele principale sunt impartiti pe 3 nivele de dificultate. Eu sper ca Bianca sa nu aiba pb cu intratul la unul din gimnazii......mai aiurea e ca nu prea stiu exact la care sa o inscriu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns P&ANA spune:

Si pe mine ma apuca groaza cand ma gandesc la gimnaziu.La traficul din Bucuresti ,trebuie sa aleg ceva apropiat de casa ...

Eram linistita pana acum cateva zile. Scoala unde merg fetele mele , urma sa se transforme in gimnaziu (in alta locatie ,constuctie noua)dar din cauza recesiunii ,conducerea a amanat proiectul .

Cge,multa rabdare si intelepciune tre'sa avem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Mare realizare, in sfirsit am reusit sa o conving sa inceapa lectiile cind vine acasa de la scoala (pe la 15h30) si sa nu mai astepte pina venim noi acasa (18h00). Asa ca, dupa discutiile aprise din primele zile ale anului si amenintari ca nu mai merge la ski, acum sintem iar intr-o perioada de acalmie, in plus copila mea a inceput in sfirsit sa-si faca lectiile singura, noi doar o controlam

Legat de prieteni: noi locuim intr-un cartier unde sint multi copii romani. De cind Antonia era bebelus, eu am fost in parcurile din zona si ne-am imprietenit cu alte familii de romani si am perseverat, stiind ce greu este singur intr-o tara straina. Toata vara mergem in parc (de cind avea citeva luni), seara de seara, copiii se joaca si noi mamele stam la taclale. Acum au mai crescut, dar tot ne mai vedem.
Asa ca acum are o prietena f.buna (aproape de cind erau in carucior), si inca 2-3 copii cu care ne vedem in mod regulat (2 fetite si un baietel). L-am cooptat si pe Victor a lui Cristina, si sper sa reusim sa raminem in contact (chiar daca acum stau mai departe ).
Pe urma si-a facut o prietena f.buna si la scoala (libaneza-quebecoaza) cu care iar se vede si in timpul liber.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Ce mai faceti mamici de scolarei? Ati disparut?

Noi am fost simbata la ski si am schiat la -30 C...Asa ne-am dat seama ca ne-am integrat definitv in Quebec

De cind am convins-o pe Antonia sa-si faca singura lectiile, este o linisite si armonie seara in casa, ca nu imi vine sa cred ...Cind venim noi acasa verificam ce-a facut, mai repetam cite ceva si gata. Curata boierie

Mergi la inceput

Buna,
Ce faceti? Va pregatiti de vacanta ?

Noi nu avem vacanta, dar avem zapada.

Cu lectiile avem zile mai linistite, si altele cu scandal.
Lunea e cel mai rau, ca primeste temele pe toata sapt., si vrea sa le faca pe toate odata.

Vacanta placuta (ptr copiii din Ro),

Cristina,

Mergi la inceput