CLASA a 3-a, anul scolar 2008-2009 !!! (3)
Raspunsuri - Pagina 17
Ramona J spune:
Cum mai sint copiii bolnaviori? Sanatate multa tuturor! Nici Alexandru n-a fost vineri la scoala, are o viroza mai nasoala.
Nici la el n-a fost prea usoara adaptarea dupa vacanta. E vina mea ca l-am lasat prea lejer. Si acum lucreaza foarte putin in plus. A facut testele americane, a gresit la al doilea set.
Ana, imi pare rau ca pe linga toate cele mai ai probleme si la job. E ceva ce se poate rezolva sau te gindesti sa-l schimbi? La voi cum e economia?
columbiana spune:
Vad ca am ajuns pe pagina a doua, se vede ca suntem bagati in teme
; Ramona, eu am avut un job bun intr-o firma mica si aproape de casa, dar s-a vindut firma si acum e un circ intre cumparatori si fostul proprietar, iar eu sunt undeva pe la mijloc, asa ca trebuie sa-mi gasesc altceva;
Noi avem discutii filosofice, Tudor se plinge ca nu are frati si prieteni; are prieteni intre quebecosi pentru ca noi suntem mai retrasi de felul nostru, si nu prea e du-te-vino in casa; acum trebuie sa ne revizuim putin stilul si prioritatile, de dragul copilului, mai ales ca iarna e atit de lunga; vara e ok, trece cu sportul, excursii, piscina, etc; La scoala e tot un up and down, a avut si o penalizare saptamina trecuta pentru un "f..k you adresat unui copil; l-am pedepsit cu TV interzis doua zile. Cu temele in schimb am inceput sa ne revenim, ne luptam cu tabla inmultirii cu 6-7-8.
Ramona J spune:
Ana, urita treaba. Bafta sa gasesti un job bun.
Eu nu l-am auzit inca pe Alexandru spunind ceva de genul asta, chiar ma gindesc daca o fi auzit. Am eu o suspiciune ca da... S-a intimplat sa vada film pe cablu unde injurau aia si el n-a intrebat ce-i aia.![]()
Astazi copiii au avut liber pentru ziua lui Martin Luther King. Lui i-a prins bine, ca inca nu si-a revenit complet cu raceala.
P&ANA spune:
Ana, criza asta economica ne afecteaza pe toti. Sper sa gasesti o solutie favorabila tie.
Si eu am pus mare presiune pe Meli ,in cl.1-2 ,dar mi-am impus la inceputul cl a-III-a sa o las doar pe picioarele ei si bine am facut.
Ma intereseaza temele ei ,dar nu intervin cu nimic![]()
Apropos ,sinonimul la dusman
care e ? Am pus-o sa-si caute singura si nu a gasit.
A murit porcusorul de guineea asa, instantaneu. I-am dat castravete si s-a dus
banui ca era plin de pesticide.
Sanatate la copilasii bolnavi.
revin 
CristinaT spune:
Buna dimineata, de unde pana acum ma miram de cate teme aveti si ce liberi suntem noi… s-a intors roata. Suntem pana peste cap prinse cu niste teme la matematica, pe care din cauza bolii nu le-am putut face. Si cum saptamana asta trebuie sa le predam , sunt aproape de explozie. Amandoua. Problema este ca am si eu ceva de predate la munca care nu iese si mai am si ceva suplimentar, pe care nu am reusit sa fac tot din cauza bolii Oanei. Plus 2 nopti nedormite sper ca doar eu. Am reusit insa sa recuperam si temele din urma, dar mate e durere cat mai avem de facut.
Ieri am reusit prima data in viata mea sa intarzii la scoala, am pus cesul sa sune la 18.00 in loc de 6 dimineata, asa ca am dormit bine merci.
La citire am trecut la substantive dar Galusca a lipsit, asa ca nu-mi dau seama cat a inteles. La cunostinte suntem la pasari.
April, ai terminat raportul? Parca pe 15 aveai termen, nu? Cum te simti? refacere rapida!
Multa sanatate piticul. Toti sunteti bolnavi? Sotul cum mai este?
oanagabriela, esti programator?
Ana Stroe, si la noi la fel, nu avem prieteni cu copii, nu avem copii in familie, nu avem copii in bloc, incredibil… ca sa vina cate o fetita la ea, trebuie sa traversez jumatate de Bucuresti si sa cer copilul unor parinti care au si ei ca si mine copil unic, pe care cu siguranta nu l-ar lasa. Zile intregi mi-am spart capul sa gasesc ceva copii in familie, o bateam pe maica-mea la cap, de nu stiu ce rude sau foste cunostinte si nu intelegea saraca care este problema.
helbi, La multi ani sa-ti traiasca mica printesa, sa fie sanatoasa si fericita!
Ne pare rau ca nu suntem aproape, copilul vrea neaparat sa ii trimita o felicitare cu pisici:
http://www.clopotel.ro/muzica/albumfoto/albumf31669n195213.jpg
te rog daca se poate sa-mi dai si mie detalii despre ziua de nastere la patinoar. Am rezervat si noi din nou la Mc’ la Unirea am gasit doar la 9 dimineata iar in alta parte nu mai au locul de joaca ca il schimba. Asa ca ma gandeam sa ii fac ziua la patinoar. Dar nu este special pentru asa ceva. La voi cum este?
Andrada, a dat testul pana la urma?
Ramona J, multa sanatate piticului!
alina71, ce rau imi pare ca a murit porcusorul. Sa stii ca sunt foarte sensibili la legume ude. Trebuie sa fi foarte bine uscat tot ceea ce mananca. Acum e cam tarziu, dar poate mai aveti altul vreodata.
Ma scuzati ca nu prea amintrat,ma omora cu durerile ei de cap, m-am temut de ce era mai rau si am stat cu frica sa nu sara febra de 39 u 3 ca si fugeam la spital. O intrebam ce o doare si imi spunea ca numai capul… nu in gat, nu burta, desi varsa, numai capul. Si rau de tot, dormita. Bine ca a fost dora o amigdalita si o viroza digestive. Luate de pe mainile murdare.
Va doresc o zi buna si multa sanatate la bolnaviori!
PS: nici prin cap nu imi da sa deschid discutia despre testele suplimentare, sper sa le terminam ce avem la mate si apoi mai vedem.
ne apropiem de 9 ani
si :)
Lala_D spune:
Salut,
mai semnez si eu condica pe aici ...sa imi fie rusine obrazului ![]()
La noi in ograda e totul ok, scoala decurge bine, are FB pe linie si este in topul clasei ceea ce ma bucura mai ales ca in clasa a IIIa eu una nici macar temele nu i le-am controlat decat aleatoriu, prin sondaj... ce sa spun de supravegheat...
Teme are si el multe , la matematica lucreaza din manual plus doua culegeri, la romana la fel are un ghiozdan de o tona in fiecare zi.
E un copil constiincios vine de la scoala, mananca si se apuca de lectii. Daca se impotmoleste vine si ne intreaba daca stie tot le face, isi face ghiozdanul si gata .
Invatatoarea mi-l lauda cu fiecare ocazie drept pentru care si eu am mare incredere in el. Adevarul este ca in 3 ani nu s-a dus niciodata cu teme nefacute sau uitate.
La matematica au terminat impartirile acum aprofundeaza iar la romana au trecut de pronumele personal.
In vacanta asta il duc la sky in Austria sa ne relaxam un pic .
Mult succes scolareilor si multa sanatate 
O zi excelenta !
Lala.
Bogdan si
Andrei (27.12.2007)
Poze
april spune:
Lala, felicitari scolarelului, merita vacanta de ski. Cel mic ce mai face?
Cristina,Ana, exact aceeasi situatie o avem si noi cu copiii. N-are frati, n-are verisori, n-are copii in bloc, nu prea avem prieteni cu copii de-o seama. Ma intreba intr-o zi ca eu nu-mi pot gasi o prietena care are fata de varsta ei??? ca am prietene ce au baietei, dar nu e ok pt ea, vrea sa se joace cu fetite.
Cristina, raportul l-am terminat pe 15, asa cum era in plan. Restul saptamanii trecute l-am petrecut prin policlinica la analize.Ma caut de una si dau de alta. N-am capul fracturat insa se pare ca am o hipofiza cam mica. Endocrinologul mi-a dat ceva ce nu prea are treaba cu hipofiza, asa ca o sa dau o fuga la Cluj cand o sa am timp (acum lucrez) sa vad de ce hipofiza mea e cat un bob de mazare cand ar trebui sa fie cat un bob de fasole ?![]()
Asa-i de te cauti de boli. Sper sa nu fie nimic grav. Pana una-alta nu le mai bag in seama ca ma imbolnavesc si mai rau. Ieri mi-au scos copciile la arcada, am o cicatrice de toata frumusetea. Zicea sotul ca parca am piercing sub spranceana
..deh, oi fi si eu la moda.....
Stiind ca are test la muzica ieri a fost la scoala cu laringita. Ce credeti??? N-a dat niciun test!!!!!!!!!! Imi venea sa urlu. Azi am lasat-o acasa ca o durea gatul dimineata.
Pana luni au de citit si stiut sa povesteasca Colt alb (300 pag), sper sa gasesc o alta varianta, ceva mai scurta.
La mate au inceput segmentele.
La romana au terminat substantivul.
La stiinte sunt la corpul omenesc.
Alina, imi pare rau pt porcusor...e trista Meli?
Ramona, toti ati avut liber sau doar copiii la scoala?
P&ANA spune:
lala ,bine ai revenit 
ma bucur ca Bogdan este la fel de constiincios. Sper sa ne vizitezi mai des.
Cristina , sanatate si refacere usoara. Ajungeti voi cu lectiile la zi .
Meli a bocit dar am consolat-o cu hamsterul ramas in viata.deocamdata
Nu stiam de alimente umede, merci !
Nici fetele mele nu au cu cine socializa. De fapt nici nu prea avem timp . Eu m-am saturat de certurile lor interminabile dar cred ca ar fi suferit mai mult singure .
In general Deniz este capul rautatilor ,nu cedeaza nimic ,victimizeaza usor din orice .Meli are acum pe spate o zgirietura de toata frumusetea ,si asta de la un "stras"
April , cam asa se intampla la investigatiile medicale , descoperi suferinte nebanuite. sper sa nu fie ceva grav .
helbi spune:
Wow ce mult atzi scris!!! Sper sa fie asa, cit mai des!
Lala, ma bucur sa te revad si sa citesc aceleasi lucruri bune despre Bogdan! Sa aiba o vacanta minunata la ski, aci o merita din plin! Luati si piticul la ski? Mai e un pic si face anisorul, nu?
Alina, imi pare rau pt porcusor. Da-i un
Melisei sa nu fie suparata! Iar pt Deni, un na-na la fundulez ca isi "terorizeaza" surioara![]()
Anto, sanatate si tie si Andradei! De-asta imi e si mie teama sa merg la dr., ca ma duc pt una si gasesc alta
Ana......bafta cu jobul si succes lui Tudor! La fel si pt Alexandru al Ramonei!
CristinaT, eu am vrut sa rezerv o masa la patinuar. Insa, cind am sunat, era deja rezervat spatiul pt aniversari. Pur si simplu eu i-am luat, am platit pt ei: intrare, inchiriere de patine, si manincare acolo si....asta a fost! Nu am mai avut tort, ca avusesem deja 2 pe 4 ian. Le-am dat dulciuri la sfarsit. Copii s-au simtit minunat, au patinat mult. Eu zic ca merita, desi, sincer, mancarea a fost scumpa pt ce au primit......Insa, acum 2 ani i-am dus la film si apoi la Mc D. si nu pot zice ca a fost mai ieftin........Eu am avut 5 copii cu Bianca cu tot!
Oanei din partea Biancai! Iubeste pisicile, asa ca o sa fie super incintata de felicitare!
Nici eu nu pot zice ca avem copii pe linga noi. In bloc mai e un baietel rus de 3 ani. Nepotelul meu, verisorul Biancai aer 2 ani si 8 luni........Insa, Bianca are multe prietene de la scoala. De "grupul carcotas" de romani de pe aici ne-am desprins si bine am facut. Te "cunoasteau" numai cind aveau interese. In rest, la necaz, boala, aniversari nu stiau sa sune, desi anumite "personaje" citesc forumul
Asa ca, de cind am adoptat metoda: nu vrei sa stii de mine, atunci nu ma mai intereseaza nici pe mine de tine, ne simtzim minunat amindoua. Bianca se intalneste frecvent cu colege de scoala. De mamicile la 3-4 din ele ma simt si eu fff apropiata. Ne ajutam reciproc si ne "povestim" toate cele. Cind au nevoie sa le ajut cu copii, ma suna. La fel fac si eu, cind am nevoie de ajutor pt Bianca.
Eu zic ca, daca copii vostri au ceva prieteni in clasa/scoala, atzi putea sa incercati si vo, parintzii sa va intilnitzi mai des........Ma rog, daca se poate........Ca, de ex., prieten aBiancai de la ea din clasa e o fetitza cu a carei mama am avut eu anul trecut niste discutzii (v-am povestit cind Bianca i-a imprumutat fetitei niste bani, si mama ei a venit la Bianca si a certat-o ca de ce-i cere inapoi
Copila ii imprumutase, nu-i facuse cadou..........iar ei sunt cei mai bogati din clasa
In fine, atunci eu am "intrat" in tipa si i.am explicat cum ca, la copilul meu nu are dreptul nimeni sa tipe sau sa ridice tonul. Daca are ceva de zis, are nr. meu de telefon si reglam pb intre noi.) Ei bine, fetele sunt nedespartite, chiar imi zicea Bianca.......ca vrea sa vina fetita la ea.......eu nu am nimic impotriva, insa, nu cred ca o lasa mama ei........).
Deci, incercati si varianta asta: copii sa se intilneasca cu colegii lor sau cu prieteni de la dans/inot/muzica sau ce alte activitati extra mai fac ei..........
A mea e f sociabila.....daca mergem de ex. la Ikea, imediat isi gaseste pe cineva cu care sa se joace.......
Lala_D spune:
Da luam si piticul la sky
, la saniuta de fapt in cazul lui.
S-a facut mare si e un nazdravan, Bogdan e topit dupa el, Andrei e codita lui nu il lasa nici-un minut . Sunt tare dragalasi impreuna.
Avem poze de ieri la semnatura.
Andrei a implinit un an in decembrie, acum merge, incepe sa vorbeasca, e omulet mare.
O zi excelenta !
Lala.
Bogdan si
Andrei (27.12.2007)
Poze