Invatatoarea jigneste copiii!!!
Raspunsuri - Pagina 2
speed spune:
n-am prea multe de adaugat doar intaresc parerile lui donia si buli. si eu sunt de parere ca trebuie sa faci plingere in scris directiunii daca crezi ca o confruntare fata in fata cu invatatoarea n-are sanse de reusita.asta e un demers firesc in orice tara civilizata.ca poate invatatoarea are "pile" la directiune sunt speculatii.poate nu are. si chiar daca are si demersul tau nu are nici un rezultat atunci as merge mai departe si as face plingere la inspectorat,minister,etc,la toate forurile superioare.
paisacodruta spune:
Buna,
Nimeni nu ii va face absolut nimic doar pentru ca a facut copii "nesimtiti"...de la director in sus...inspectorat minister etc....Se pot scrie nnnn hartii..
Nu se va sesiza nimeni ..si in cancelarie sa va discuta si se va vorbi despre copilul X a carei mama a venit foarte ofensata ca i s-a facut copilul "nesimtit" la directiunea scolii..
Depinde de invatatoare , dar se poate ca aceasta sa se razbune pe copil...
Mutatul nu ar fi o solutie atata timp cat ,daca nu cunosti s-ar putea sa dai de vre-o una care nu se opereste la ai face doar "nesimtiti"....
Nu ati auzit de "revolte " ale parintilor care s-au soldat cu :
-fara serbari de sfarsit de an ,de Craciun , 8 Martie , etc...
-fara activitati extracuriculare ,
-fara alte implicatii din partea invataroarei decat in a preda la ora si a aculta...
Eu asi vorbi in particular cu ea si nu m-ar interesa decat cazul fetitei mele ...
I-asi explica situatia ca fetita mea a venit acasa si mi-a zis ca ati facut-o nesimtita si asi vrea sa stiu si varianata dumnevoasta de ce s-a ajuns la apelativul acesta? Copii pot distorsiuna adevarul in favoarea lui( ca orice om de altfel ) si asi vrea sa aud amandoua variantele...
In alte cazuri de agresiune fizica si violenta verbala grava , da se iau masuri dar pentru apelativul de "nesimtit " nimeni nu va face nimic....atata timp cat ea ca si dascal isi face datoria la clasa si are rezultate
O seara buna
Donia spune:
Asa-i, asa-i, capul plecat sabia nu-l taie. Cum de am uitat aceasta minunata invatatura a poporului nostru? 
Ma astept si la alte sugestii pe aceeasi linie, cum ar fi: parintii sa puna mana de la mana si sa duca un cadou invatatoarei, insotit de un card in care parintii sa isi ceara scuze in numele copiilor si sa promita ca nu-si vor mai lasa copiii sa enerveze invatatoarea.
Iar copiilor sa li se bage in cap ca asa-i viata, e normal sa iei suturi in fund de la invatatoare, de la sefi, de la medici si asistente, de la vanzatoare, de la functionari... ca doar n-ai ce face, pleci capul si mergi mai departe...
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
buli spune:
Codruta, poti sa-mi spui ce ar invata copilul tau din aceasta atitudine?
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
kariguld spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui paisacodruta Buna, Nimeni nu ii va face absolut nimic doar pentru ca a facut copii "nesimtiti"...de la director in sus...inspectorat minister etc....Se pot scrie nnnn hartii.. Nu se va sesiza nimeni ..si in cancelarie sa va discuta si se va vorbi despre copilul X a carei mama a venit foarte ofensata ca i s-a facut copilul "nesimtit" la directiunea scolii.. Depinde de invatatoare , dar se poate ca aceasta sa se razbune pe copil... Mutatul nu ar fi o solutie atata timp cat ,daca nu cunosti s-ar putea sa dai de vre-o una care nu se opereste la ai face doar "nesimtiti".... Nu ati auzit de "revolte " ale parintilor care s-au soldat cu : -fara serbari de sfarsit de an ,de Craciun , 8 Martie , etc... -fara activitati extracuriculare , -fara alte implicatii din partea invataroarei decat in a preda la ora si a aculta... Eu asi vorbi in particular cu ea si nu m-ar interesa decat cazul fetitei mele ... I-asi explica situatia ca fetita mea a venit acasa si mi-a zis ca ati facut-o nesimtita si asi vrea sa stiu si varianata dumnevoasta de ce s-a ajuns la apelativul acesta? Copii pot distorsiuna adevarul in favoarea lui( ca orice om de altfel ) si asi vrea sa aud amandoua variantele... In alte cazuri de agresiune fizica si violenta verbala grava , da se iau masuri dar pentru apelativul de "nesimtit " nimeni nu va face nimic....atata timp cat ea ca si dascal isi face datoria la clasa si are rezultate O seara buna |
asa este, NIMENI nu ia masuri in astfel de cazuri....mai ales ca invatatoarea poate sustine ca ea nu a sups asa ceva...

dar nu se iau masuri nici cand un copil este lovit de invatatoare, sau alti copii....va spun sigur si precis. stiu cazuri de copii loviti cu palmele peste cap si urechi de invatatoare, iar cand parintii s-au dus sa reclame la directori....tot ei au fost scosi vinovati

cel mai nimerit este sa ai o discutie personala cu ea, la sedinta cu parintii....nici un rezultat, din contra se va simti ofensata si cu prima ocazie va "lovi" in copil. plus, ca te va tine minte pe viata!!! vei fi mereu un ghimpe in coasta ei!
sfatul meu, ca mama de copii, care m-am confruntat cu probleme asemanatoare inscolile din Ro, este sa-ti muti copilul de la scoala respectiva. pe cuvant si cu durere iti spun, astfel de "actiuni" te macina, te consuma, te aduc la limita rabdarii...
invatatoarea nu se va schimba doar pentruca tu ii spui ca s-a comportat gresit cu copilul tau, caracterul ei va fi acelasi si dupa discutie.
Kari
Ferice de parintii care pot invata, caci cunostinta aduce intelegere, iar intelegerea aduce dragoste!
Old Union Reminder
liliac1 spune:
Poate ca cea mai buna solutie este sa-ti muti fetita, chiar si la o alta clasa paralela, pe motiv de incompatibilitate intre copil si cadru didactic.
Noi am trecut printr-un episod cu mult mai dur decat asta si orice demers facut s-a soldat cu...NIMIC!
Educatoarea fetitei mele tipa, este violenta si nici nu are rezultate extraordinare. Cert este ca eu m-am trezit muuult prea tarziu, crezand ca al meu copil si-a schimbat comportamentul datorita timiditatii ei si nu influentata de factori externi.
Am incercat sa vb initial cu educatoarea...fara rezultat, cu directoarea...fara rezultat, ar fi trebuit sa ma indrept catre inspectorat dar in urma discutiilor cu alti parinti, am considerat ca ne putem uni fortele si sa o punem la punct...iar la sedinta cu parintii toti au tacut si numai eu am luat atitudine. Si se pare ca cea mai buna solutie este totusi..."fuga".
Asta e sistemul nostru educational.
P.S. Educatoarea chiar mi-a spus in fata ca n-are nimeni ce sa-i faca pentru ca are suficiente "pile si relatii" si este bine sa nu ne punem cu ea.
Cristina_C spune:
Trist...
Atunci se pare ca nu-i alta solutie decat sa muti copilul. Ma gandesc asa, daca mai mult de jumatate din parinti si-ar muta copiii, invatatoarea ar ramane aproape fara clasa si atunci poate si-ar pune si altii intrebari.
Oricum, copilul trebuie sa stie clar ca nimeni nu are voie sa-l insulte si sa nu permita asta, sa spuna oricui, indiferent cine ar fi.
grati.ela spune:
dak e sa fugi de prosti fugi toata viatza...e clar ca invatatoarea sta rau cu nervii si nici macar nu incearca sa se controleze. ridica pb la consultatiile saptamanale, vezi ce atitudine are si deabia apoi mergi la director (cu reclamatia inregistrata cu numar). in fond, fiecare parinte e dator sa vada de binele propriului copil.
mami de Ozi (22.05.99) si Tudorash (29.01.08)
http://www.flickr.com/photos/23738993@N08/
spic de grau spune:
Vorbeste cu ceilalti parinti. Sigur copilul tau nu e singurul agresat. Daca sunteti mai multi parinti, mergeti la director si cereti schimbarea invatatoarei, mutarea ei disciplinara in alta scoala.
De ce sa muti copilul? Nu copilul e de vina!
Credeam ca numai pe timpul lui Tovarasu' isi permiteau dascalii sa se poarte cum le trece prin cap cu copii.
A mea obisnuia sa scoata copii in fata clasei sa rada ceilalti de el - ea spunand "tu ala cu parintii nesimtiti - treci in fata clasei sa te vada colegii; haideti copii - radeti!!".
Sau, strangea cadourile pe catedra dupa care le lua la puricat, intreband cine i-a adus cutare sau cutare chestie. Si daca nu cadeai pe gustul ei, erai scos in fatza clasei sa se rada de tine.
La fel daca auzea ca ai mers de Pasti la Biserica.. etc etc...
Tin minte toate astea desi au trecut peste 20 de ani.